dubbel gevoel nieuw hondje nemen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Hallo.mijn hond is op 5 maart plotseling overleden en nu ga ik vanmiddag voor het eerst bij een puppy kijken(kruising).gewoon om te kijken hoe het voelt.aan de ene kant wil ik wel weer een hondje maar aan de andere kant voel ik me schuldig al is het geen vervanging.ik ben nog niet helemaal over het verdriet heen denk ik.maar wie weet als ik ga kijken vind ik het zo'n leuk hondje en brengt het weer vreugde in mijn leven.ben nu ook maar helemaal alleen en dat is ook niks.ze zeggen wel eens bij twijfel niet doen.maar het is dubbel.wat zeggen jullie?

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Voor iedereen is het anders,wil je weer een hond of niet. Je vorige vriendjes vergeet je nooit,het verzacht wel de pijn vind ik dan een nieuw hondje.

Voor mij is het een troost een nieuwe hond,zo is het hier steeds gegaan. Hond overleden er kwam een ander.

Soms viel de beslissing al na 5 dagen soms na een half jaar.

Er zijn ook mensen die zeggen,nooit meer.

Maar,we weten allemaal dat een hond nooit zo oud wordt als ons.

Ga bij de pupjes kijken en geniet. Denk goed na,een nieuw vriendje brengt ook weer vreugde in huis. Succes,laat even horen hoe het was?

 

 

 

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Dat is en blijft een persoonlijke kwestie, de één neemt sneller weer een nieuwe hond dan de ander.

 

Toen de vorige hond van mijn ouders overleed, kwam er na 4,5 week alweer een andere pup in huis, dit heeft mijn moeder heel veel goed gedaan, al waren er veel mensen die dit erg snel vonden, maar daar hebben wij niets mee te maken, het is en blijft onze beslissing.

 

De andere hond zijn wij nooit vergeten, het is nu ondertussen alweer bijna 7 jaar geleden, en nog praten we af en toe over haar, en zit zij diep in ons hart, net als de 2 andere honden die wij al verloren zijn.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik heb op 22 januari mijn allerbeste maatje ook onverwacht moeten afgeven, hij was bijzonder speciaal voor me en het viel me dus bijzonder moeilijk.

 

Op 5 februari kwam Freya reeds op mijn pad, een hondje dat hulp nodig had en dat ik niet kon achterlaten. Het was heel dubbel, zij was Tibootje niet en ik voelde me een verrader. Het heeft even geduurd en ik was in het begin niet eerlijk tegenover haar, moest er gewoon aan wennen dat zij zichzelf is en niet Tibo. Nu is onze band al flink gegroeid en is ze echt mijn meisje. Dit maakt niet dat ik Tibootje vergeten ben, dat gebeurt nooit, maar zij helpt wel om het een plek te geven. En ik denk ook, onze hondjes zijn nooit egoïstisch, dus ze zouden het onze nieuwe maatjes zeker gunnen.

 

Ik zou dus zeggen, ga ervoor ! De nieuwe pup is niet je vorige maatje, maar ook die hond is uniek en speciaal en zal zich vast een weg naar je hart banen.

 

Veel succes !!

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

By my is het 1j nu en ik wou geen andere maar doordat ik zo ziek was hebben ze my gezegd misschien beter een andere te nemen in het begin voelde ik me schuldig maar nu kan ik lilly niet meer missen veel geluk voor vanamidag

honden page profiel **

honden foto van *

Ik wil graag wat ( maar wel i.v.m.  dat hier ! ) anders vertellen ... ..die wou ik altijd kwijt ....

 

Had ik zeer veel honden katten en vogels enz..enz.. zeer veel verschillenden dieren dus en zonder kon ik nooit door mijn leven ..

Toen ik eens zomaar met een mijn Border Collie door een dieren opvang liep hij zag een klein kruising hondje met welke wou hij snuffelen en spelen rond rennen enz..

Hebben we dus die meteen naar huis genomen en tot laatste snik waren ze vriendjes gebleven .... heh ... mis ik ze ...

Wat denk jij dan wat zou jouw hondje doen en zou ook een vriendje willen kiezen, of zou jouw hondje willen dat jij alleen blijft ?

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Dit vind ik een mooi plaatje

Je hoeft je niet schuldig te voelen als je een nieuwe hond neemt. Er is een plekje vrij om een andere hond een fijn leven te bieden.

 

Het is wel begrijpelijk dat het nog lastig is. Bij mij persoonlijk biedt een andere hond afleiding als een hond is overleden, maar voor een ander voelt dat raar of als verraad.

 

Gewoon doen waar jij je goed bij voelt.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik ben twee weken hondloos geweest. Ik werd er erg ongelukkig van. Nog extra bovenop het verdriet van het verlies van mijn hond. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ga op je gevoel af meis.... als jij bij het zien van dat pupje liefde en een klik voelt, doen zou ik zeggen, nee een vervanger is een nieuw huisgenootje nimmer maar de pijn verzacht wel, je moet weer ergens voor zorgen.......

 

wat wij er van vinden ? niet op afgaan Cindy, ga op je gevoel af, het is nimmer de tijd voor een pup na een overlijden van een hond, vandaar ga op je gevoel af , heb je een klik en wil je het graag ? doen zou ik zeggen.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Dit gedicht, dat ik destijds zocht voor Nadine en dat Dobry vond voor mij heeft Nadine geholpen met haar beslissing.

Misschien helpt het jou ook.

TESTAMENT VAN EEN HOND

Als mensen dood gaan
maken zij hun laatste wil op.
Zij laten huis en bezittingen na
aan degenen die zij liefhebben.
Als ik kon schrijven zou ik ook
een testament maken.

Aan een arme treurige eenzame zwerfhond
laat ik mijn gelukkige thuis na.
Mijn voerbak, mijn zachte bed,
mijn lekkere stoel, mijn speeltje.
De geliefde schoot, de zachte handen,
de lieve stem, de plek in een mensenhart.
De liefde die mij hielp
naar een vredig, pijnloos einde,
in liefdevolle armen.

Als ik dood ga, zeg dan niet:
geen huisdier meer,
geen pijn meer bij zijn dood!
Maar zoek een eenzame hond
die geen liefde heeft gekend
en geef hem mijn plek.
Dit is mijn nalatenschap,
dit laat ik achter,
het is alles wat ik te bieden heb.

Auteur onbekend

honden page profiel CarolineCaroline

" Dit vind ik een mooi plaatje

Je hoeft je niet schuldig te voelen als je een nieuwe hond neemt. Er is een plekje vrij om een andere hond een fijn leven te bieden.
 
Het is wel begrijpelijk dat het nog lastig is. Bij mij persoonlijk biedt een andere hond afleiding als een hond is overleden, maar voor een ander voelt dat raar of als verraad.
 
Gewoon doen waar jij je goed bij voelt. "

 Naomi,

mooi foto en goed gezegd... Ik krijg zelf brok in mijn keel alleen maar door de foto te kijken...

honden page profiel CarolineCaroline

" Dit gedicht, dat ik destijds zocht voor Nadine en dat Dobry vond voor mij heeft Nadine geholpen met haar beslissing.
Misschien helpt het jou ook.
TESTAMENT VAN EEN HOND Als mensen dood gaan maken zij hun laatste wil op. Zij laten huis en bezittingen na aan degenen die zij liefhebben. Als ik kon schrijven zou ik ook een testament maken. Aan een arme treurige eenzame zwerfhond laat ik mijn gelukkige thuis na. Mijn voerbak, mijn zachte bed, mijn lekkere stoel, mijn speeltje. De geliefde schoot, de zachte handen, de lieve stem, de plek in een mensenhart. De liefde die mij hielp naar een vredig, pijnloos einde, in liefdevolle armen. Als ik dood ga, zeg dan niet: geen huisdier meer, geen pijn meer bij zijn dood! Maar zoek een eenzame hond die geen liefde heeft gekend en geef hem mijn plek. Dit is mijn nalatenschap, dit laat ik achter, het is alles wat ik te bieden heb. Auteur onbekend "

 Mooi....

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Ik ben in 1 klap 2 honden kwijt geraakt in december en is een immens verdriet dat niet zomaar even op te vullen is. Het hondloos zijn maakt ons nog extra doodongelukkig. Wij waren vorig jaar al bezig met een pup en hebben dit doorgezet. Ons mannetje is 5 mei gekomen en we hadden geen betere keuze kunnen maken. Heel dubbel, nog steeds verdrietig want je 2 vrienden zijn er niet meer. Maar de puppyvoorpret, vanaf het uitzoeken van de teef, wie wordt dekreu, echo's, geboorte etc. hebben we wel bewust beleefd en er toch van genoten. 
Ik zeg doen...het leven is maar zo kort om vol te propppen met verdriet en daarin te blijven hangen.

 

honden page profiel CarolineCaroline

Beste Cindy,

Veel plezier met puppy kijken. Je beste maatje vergeet je niet. Ieder hond is uniek. Wie weet, een nieuwe hond kan jou helpen om je verdriet te verwerken. Succes!

honden page profiel melissamelissa

honden foto van melissa

beste Cindy 

Het is heel normaal dat je met een dubbel gevoel zit, het verdriet voor je ander hondje zal tijd nodig hebben om het te plaatsen.

ik zou gewoon eens gaan zien en je gevoel volgen, vind je het te vroeg doe het nog niet, neem je het wel weet dat je vorig hondje trots zou zijn dat je een ander puppy de kans geeft om een mooi leventje te krijgen en jouw hondje is en zal altijd bij je zijn 

mvg melissa

honden page profiel **

honden foto van *

Denk maar a.u.b. daar aan hoe hij ook blij tijdens met andere hondjes aan het spelen was, wie weet misschien wel een spelmaatje altijd hij ook wou ? ....

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Ja Dank manon dankzij jullie bericht heb ik een beslissing genomen om een ander hondje gelukkig te maken en dat is helemaal waar

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

En toen kwam lieve kleine Lilly

Voor Cindy is er ook een nieuw maatje.

En iedere hond is weer op zijn of haar eigen manier speciaal voor je en krijgt ook een plekje in je hart.

En degenen die niet meer bij ons zijn houden hun plekje in ons hart voor altijd.

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Echt waar manon lilly wil ik niet meer kwijt maar queenie zit diep in myn hart voor altyd en dat weet ze

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik heb in je vorige topic hierover al uitgebreid gereageerd, dus ik wens je veel knuffelplezier!

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Ja ze vragen heel veel knuffel eh

honden page profiel **

honden foto van *

 Zullen wij strakjes wel foto mogen zien ??

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

"  Zullen wij strakjes wel foto mogen zien ?? "

 

mee eens hoor wens je veel geluk hopelijk neemt je een goede beslissing

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Dankjulliewel voor de reacties.ik ben gewoon gaan kijken bij de pup ondanks het dubbele gevoel en heb besloten er voor te gaan.Vergeet mijn Roxy nooit.maar dit hondje kan ook weer vreugde brengen.volgende week zaterdag mag ik hem ophalen.moet nog een naam verzinnen:)jullie vroegen om een foto die ik op de 1 of andere manier niet bij dit bericht kan plaatsen.maar heb een foto van het hondje bij foto's in mn profiel toegevoegd.dus kijk daar dan maar even of jullie hem kunnen zien en laat even weten wat jullie van hem vinden;)

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Wat een schatje !

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

" Dankjulliewel voor de reacties.ik ben gewoon gaan kijken bij de pup ondanks het dubbele gevoel en heb besloten er voor te gaan.Vergeet mijn Roxy nooit.maar dit hondje kan ook weer vreugde brengen.volgende week zaterdag mag ik hem ophalen.moet nog een naam verzinnen:-)jullie vroegen om een foto die ik op de 1 of andere manier niet bij dit bericht kan plaatsen.maar heb een foto van het hondje bij foto's in mn profiel toegevoegd.dus kijk daar dan maar even of jullie hem kunnen zien en laat even weten wat jullie van hem vinden;-) "

 

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Ja he sigrid heel wat anders dan ik had maar zeker leuk.en bedankt voor het delen van de foto hier haha blijkbaar werkt dat nie goed op mn telefoon.

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

" Ja he sigrid?heel wat anders dan ik had maar zeker leuk.en bedankt voor het delen van de foto hier haha blijkbaar werkt dat nie goed op mn telefoon. "

Wat voor kruizing is het ? 

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

" Dankjulliewel voor de reacties.ik ben gewoon gaan kijken bij de pup ondanks het dubbele gevoel en heb besloten er voor te gaan.Vergeet mijn Roxy nooit.maar dit hondje kan ook weer vreugde brengen.volgende week zaterdag mag ik hem ophalen.moet nog een naam verzinnen:-)jullie vroegen om een foto die ik op de 1 of andere manier niet bij dit bericht kan plaatsen.maar heb een foto van het hondje bij foto's in mn profiel toegevoegd.dus kijk daar dan maar even of jullie hem kunnen zien en laat even weten wat jullie van hem vinden;-) "

 Wat een schatje!

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Een boerenfoxje met een markiesje sigrid.had nog nooit van een markiesje gehoord dus moest eerst even googlen:p wel leuk.vind een engelse stafford ook gaaf maar als je een goeie wil betaal je heel wat.dus dan deze maar:) ook leuk:)

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Pup heel nieuwsgierig
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^