Enquête hondenpoep opruimen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DD

honden foto van D

"  
Ik stond vroeger als kind zijnde zo vaak met mn voeten in de hondenstront, dat wil ik andere kinderen niet aan doen.
Hier een kinderrijk gebied, die allemaal buiten op straat spelen. Nee, binnen de bebouwde kom word het door mij opgeruimd. "

 Ik leef me ook in in andere mensen, en het schuldgevoel is dan groter dan de moeite die ik moet doen om het op te ruimen, dus dan ruim ik het maar op, zodat mijn geweten me niet de rest van de wandeling dwars zit

 

Ingevuld!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Al meer dan 20 jaar ruim ik de ontlasting van mijn honden op.

 

Toen ik 1994 een nieuwe pup kocht, realiseerde ik mij tijdens het zindelijk maken, dat er toch wel veel ontlasting van mijn hondje in de directe omgeving zou liggen; ook al leerde ik mijn pup alleen in de struiken/bosjes te poepen. In de eerste puppytijd kan je slechts korte rondjes uit maken. Vanaf die tijd ben ik gaan opruimen.

 

Ik erger me zeer aan mensen, die hun hond op de stoep en/of op gazons laten poepen en de boel niet opruimen. Het gebeurt mij ook wel eens dat ik de ontlasting van mijn hond wil opruimen en me in allerlei bochten moet wringen om niet in de stront van andere honden te staan.

 

http://hondenpoep.nl/

http://www.symposiumhondenbeleid.nl/nieuws/vijfde.php

 

 

 

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Als ik heel eerlijk ben, ik ruim het nooit op.

Ik loop met Bonk op een strook gras achter een heg, tussen een woonwijk en een spoorlijn. Er loopt nauwelijks iemand, en wie er wel loopt ruimt het ook bijna nooit op.

Maar, ik zeg er wel bij dat mijn hond altijd netjes ver in de bosjes, het hoge gras, de slootkant o.i.d. gaat zitten. Ik kan er zelf meestal nauwelijks bij. Soms gaan we zelfs naar ons plekje midden in de bosjes, waar al helemaal niemand komt 

Als hij op een stoep of in iemand's tuin gaat zitten ruim ik het ook gewoon op.

Studenten (Gast)

Heel erg bedankt voor het invullen van onze enquête en jullie enthousiastme! Hier kunnen we goed mee vooruit.

De enquête is nog steeds open, maar misschien is een klein feitje wel leuk. Tot nu toe beweerd 35% dat hij/zij altijd de hondenpoep opruimt.

 

 

honden page profiel **

honden foto van *

Studenten ?? uit England of ?? ...en beetje twijfelachtig is dat

Topic in het NL als geopend is, en vervolgens enquête moeten wij in Engels invullen ?

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Ik betwijfel of de enquete alleen voor ons is gemaakt, en ook de software is volgensmij engels 

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik ruim het altyd op als ik ergens loop en het kan overlast bezorgen(in een voortuin/oprit, midden van een pad,stoep)

Maar nooit als ik bijvoorbeeld bos/dijk rondloop en hij zijn gevoegje doet in het hoge gras of niet op een wandelpad.

Ik kan me er dood aan ergeren dat mensen hondenpoep laten liggen ergens,kost maar een kleine moeite en iedereen wordt er gelukkiger door :-).

Jan (Gast)

In onze regio ..... achterlaten niet opgeruimde poep 120€ kost ! !

Jan (Gast)

Boette is dat he he he bedoel ik !

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Ik miste een plek om kwijt te raken wat eigenlijk het grootste probleem is:slappe ontlasting in het gras, waardoor je niet alles mee krijgt als je het opraapt.Geen idee of daar een oplossing voor is, maar goed... "

 Dat heb ik dus ook! 

Ik gebruik van die biologisch afbreekbare zakjes met verstevigde bovenkant om het op te scheppen, maar met zachte ontlasting in hoog gras lukt het niet erg haha. 

 

Ik ruim het alleen niet op als ze echt diep in de bosjes poept. Of als het donker is en ik het kwijt ben.

Verder eigenlijk altijd. 

 

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Ingevuld. Mijn Engels is alleen niet heel best dus hopelijk klopt het wat ik heb ingevuld haha.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Studenten ?? uit England of ?? ...en beetje twijfelachtig is dat

Topic in het NL als geopend is, en vervolgens enquête moeten wij in Engels invullen ? "

 



Je kunt je studie ook in het Engels volgen in Nederland natuurlijk.

honden page profiel **

honden foto van *

Nee dank je..... Engels weet ik voldoende

Maar ik houd niet van zoiets plotseling en onverwacht en zomaar daar gaat mij om en zo werkt bij mij niet ...

Bovendien studenten als gasten ?? zonder dat ze zich voorstellen ??

Pliene (Gast)

Ik ruim het op waar het volgens de APV moet en daar waar het mag liggen niet, puur omdat het mag in de bosjes en in heel hoog gras/onkruid en dan moet ik als een soort tarzan door de bushbush om het op te ruimen. Mijn voornaamste ergernis is een luxeprobleem; de gemeente maait de gazonnen niet regelmatig dus mijn hond denkt dat het daar ook mag :p

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik heb een hele tijd in Harderwijk gewoond, daar werd heel duidelijk aangegeven waar je moest opruimen en waar niet. Als het niet werd aangegeven dan was het dat je in een ongemaaide/ ruwe berm mocht laten liggen en al het gemaaide gras was opruimen. Om de paar 100 meter stonden er afvalbakken. 

Nu woon ik in Zwolle en hier staat het soms aangegeven dat er niet gepoept mag worden. Maar over het algemeen hou ik de regel van Harderwijk aan, dus op gemaaid gras ruim ik het op. Poept Moh in de bosjes of in wild gras dan laat ik het liggen. 

Mijn allergrootste ergernis hier in Zwolle is dat er zeer weinig afvalbakken staan. Ik kan echt een half uur met een poepzakje in mijn hand lopen en nog geen afvalbak tegen komen. En ik moet eerlijk toegeven, dat stimuleert niet echt. Heel vaak schop ik de drol nu maar gewoon de bosjes in als ik weet dat ik voorlopig geen afvalbak tegen kom. 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

" Heel erg bedankt voor het invullen van onze enquête en jullie enthousiastme! Hier kunnen we goed mee vooruit.
De enquête is nog steeds open, maar misschien is een klein feitje wel leuk. Tot nu toe beweerd 35% dat hij/zij altijd de hondenpoep opruimt.
 
  "

 Hah, leuk zo'n kleine update 

Ik hoor dus bij die 35%, al lijkt het soms wel of ik de enige ben die hondenpoep opruimt 

 

(Nog een kleine tip voor wanneer je je onderzoeksresultaten gaat rapporteren/presenteren: beweert is met een 't' en enthousiasme zonder )

honden page profiel --

honden foto van -

Bij mij wisselt het heel erg of ik het opruim. Ik laat mijn hondjes nooit bij iemand in de voortuin of op gazonnetjes waar kinderen spelen, maar dan gebeurt het soms wel eens op de stoep. Dan ruim ik het natuurlijk op. Als het in de bosjes is of hoog gras inderdaad niet. Maar ook op heel veel veldjes bij ons in de buurt niet, puur omdat ik dan echt moet onthouden welke drol van mijn hond is en me vervolgens tussen de honderden andere drollen moet begeven om het op te ruimen. Tsja... En er is maar 1 prullenbak bij ons in de buurt, de rest van de prullenbakken staan in speeltuintjes en laat je daar nou net niet met je hond mogen komen. Oh en toen Ronin er net was heb ik het ook heel vaak laten liggen, puur omdat ik het niet normaal opgeruimd kreeg met een piranja die steeds mijn zakje probeerde te pakken en even op zit en blijf zetten lukt nog niet echt op die leeftijd. 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Bij mij wisselt het heel erg of ik het opruim. Als het in de bosjes is of hoog gras inderdaad niet. Maar ook op heel veel veldjes bij ons in de buurt niet, puur omdat ik dan echt moet onthouden welke drol van mijn is en me vervolgens tussen de honderden andere drollen moet begeven om het op te ruimen. "

 Diegene waar de warme damp nog vanaf komt

 

Ik ruim het alleen niet op als het in het hoge gras ligt en ik geen goed zicht heb op wat er nog meer ligt. Ik kruip ook de bosjes niet in. Veldjes met kort gras, ook al ligt het vol, dan ruim ik het wel op. Uiteraard ook op de stoep, speelveldjes voor kinderen komen ze niet.

Ik ben trouwens wel zo schijnheilig als ik zo'n BOA op de fiets of scooter zie aankomen, dat ik wel het hoge gras in kruip en mijn best doe wat in het zakje te krijgen. Die boetes zijn mijn net even teveel geld.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" In onze regio ..... achterlaten niet opgeruimde poep 120€ kost ! ! "

 

Dan moet je wel op heterdaad betrapt worden.

 

Hier kost het ook 120,- maar zie nooit de gemeente hier en de honden schijten er maar op los, de baasjes doen alsof ze niets zien. Overigens niet allemaal hoor er zullen zo'n 5 baasjes zijn aan vaste wandelaars hier die de boel nog meer opruimen. 

De rest heeft er gewoon schijt aan.

honden page profiel --

honden foto van -

"  Diegene waar de warme damp nog vanaf komt
 
Ik ruim het alleen niet op als het in het hoge gras ligt en ik geen goed zicht heb op wat er nog meer ligt. Ik kruip ook de bosjes niet in. Veldjes met kort gras, ook al ligt het vol, dan ruim ik het wel op. Uiteraard ook op de stoep, speelveldjes voor kinderen komen ze niet.
Ik ben trouwens wel zo schijnheilig als ik zo'n BOA op de fiets of scooter zie aankomen, dat ik wel het hoge gras in kruip en mijn best doe wat in het zakje te krijgen. Die boetes zijn mijn net even teveel geld. "

Ja oké het is ook wel gemakzucht ja  Het is niet goed, maar ik denk dan tsja het ligt toch al helemaal vol. Ook al weet ik wel hoor dat als iedereen dat denkt dat het dan inderdaad snel vol ligt.. Enneh hoe herken je zo'n boa dan? Gewoon politie?

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Ik ruim het alleen op als mensen er last van hebben, midden op de stoep ofzo. Als ze ergens in de bosjes of in de goot poepen bijvoorbeeld laat ik het lekker liggen. 

 

honden page profiel RemcoRemco

honden foto van Remco

Hier iemand die geen poep opruimt.. tenzij we bijvoorbeeld naar een locatie als kasteel groeneveld gaan.
Hier staan ook geen prullenbakjes in de buurt, en loop je dus je hele rondje met poep in je hand! Bah!
Daarnaast vind k het jammer dat je als hondenbezitter zoveel belasting betaalt, dit motiveert ook niet echt om op te ruimen.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Ja oké het is ook wel gemakzucht ja  Het is niet goed, maar ik denk dan tsja het ligt toch al helemaal vol. Ook al weet ik wel hoor dat als iedereen dat denkt dat het dan inderdaad snel vol ligt.. Enneh hoe herken je zo'n boa dan? Gewoon politie? "

 Ik snap je wel hoor. Ik heb ook regelmatig, hoe goed ik ook oplet, dat ik toch ergens ben ingetrapt. Dat zijn dan die kleine verstopte drollen, waarvan mensen met kleine hondjes hard roepen: "Ach, het is zo weinig, knap als je daarin trapt."

 

Boa's doen soms net alsof ze de politie zijn, maar dat zijn ze niet. Ze zijn te herkennen aan dit soort jasjes.

 

honden page profiel PierkePierke

honden foto van Pierke

Hier ruimen we altijd op. Ook als eens politie gehad die stopte en vroeg of we de poepzakjes bij hadden en of we ze wilden tonen.

 

Jan (Gast)

Heh ...echt niet bij ons lopen ze op gemene manier zonder uniform ( weet niet of ze ook onderbroek hebbe' ? ) ...op zeer gemene manier lopen ze achter jou en versieren ze rond mooie meisjes, zodra jou hond poept waarschuwen ze jou als je dat nog eens doet en niet opruimt boete hoger dat 120 € nog zou komen ( nadat je betalen moest ! ) ...

En wat is het conclusie dan ?? economie door bezuinigingen hersteld moet ze worden of dergelijks ??

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Heh ...echt niet bij ons lopen ze op gemene manier zonder uniform ( weet niet of ze ook onderbroek hebbe' ? ) ...op zeer gemene manier lopen ze achter jou en versieren ze rond mooie meisjes, zodra jou hond poept waarschuwen ze jou als je dat nog eens doet en niet opruimt boete hoger dat 120 € nog zou komen ( nadat je betalen moest ! ) ...
En wat is het conclusie dan ?? economie door bezuinigingen hersteld moet ze worden of dergelijks ?? "

 Vast kwajongens die makkelijk geld willen verdienen.

 

Nee, als ze controleren, in de 5 jaar dat ik hier woon nog maar 2x gezien, dan staan ze er in hun gemeentewagentje lekker lui op hun bibs.

honden page profiel **

honden foto van *

 Ik heb ze ook nooit gezien maar wel heleboel verhaaltjes gehort

over hoe boetes werden ze betaald ....

Uiteindelijk ik ruim hondje-poep wel ALTIJD, maak me niet uit of jullie dit sarcastisch zou vinden en/of niet mij geloven  ..... ( natuurlijk nu heb ik over door dorp hondjes-rondjes ! ) ...

ALS maar zoals ik theorieën ook gehoord heb !  ergens iemand vanuit gemeente zonder uniform loopt die heeft mij dus nooit gezien dat ik niet opgeruimd hondje-poep heb .....

Is het zoiets wel dan voor Guinness-book of niet ? ...

 

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

Ik ruim de poep altijd op hier bij ons langs de vaart. In het bos laat ik het liggen want dan verstoppen ze zich, dus zie ik niet waar het ligt.

Als ze aan de dunne zijn, kan ik het helaas niet opruimen maar dat komt gelukkig niet veel voor

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Hier in Soest zijn er aardig wat plekken/stroken gras en uitlaatveldjes waar je het niet op hoeft te ruimen. Gelukkig doet Lupa het meestal op dat soort plekken. Op andere plekken ruim ik het wel op, tenzij het al echt een vies veldje is want ze poept sowieso alleen op grond of gras, niet op een stoep. 

 

En dan loop je inderdaad een eeuwigheid met je warme zakje! Want er zijn wel erg weinig prullenbakken... 

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

" Heel erg bedankt voor het invullen van onze enquête en jullie enthousiastme! Hier kunnen we goed mee vooruit.
De enquête is nog steeds open, maar misschien is een klein feitje wel leuk. Tot nu toe beweerd 35% dat hij/zij altijd de hondenpoep opruimt.
 
  "

 Dat beweren ze niet, het is namelijk verplicht ook op de honden uitlaat plaatst. Een boete is namelijk heel hoog.....

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^