Hond piept.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Laurens Laurens

Hallo,

Mijn vriendin en ik hebben een dwergkees van 7 maanden een mannetje, genaamd Hero.

Hero doet het normaal altijd super goed in de nacht. Afgelopen 3 nachten was hij een lange periode aan het piepen. De reden hiervan weten we nog steeds niet. Zelf denken we dat hij het benauwd had. De pomeriaan heeft een behoorlijke bos haar dus kan het me goed voorstellen dat het erg benauwd is voor hem.

Afgelopen week was het erg warm en plakkerig in Nederland. Wij wonen op de 3de verdieping en het dak is plat Kortom : gratis sauna. Overdag proberen we het appartement goed door te laten tochten maar toch blijft de warmte hangen.

Zijn er meer baasjes waarvan hun hond het soms ook warm heeft en gaat piepen.

 

Groet,


Laurens & Lizanne & Hero

honden page profiel sorayasoraya 2 doggies

honden foto van soraya

In principe geeft de vacht isolatie,voor kou en warmte.

 

Dus hij zou het niet warmer moeten hebben dan een gemiddelde andere hond.

Hij eet en drinkt wel voldoende?Het kan ook zijn dat hij loopse teefjes ruikt,dan willen de reutjes ook nog weleens gaan piepen.

 

Mocht je hem willen verkoelen,dan lekker op de koude vloer laten slapen,maar vaak doen ze dat wel uit zichzelf,of een koelmat kopen,als je denkt dat hij het toch te warm krijgt.

 

Het kan ook een combi zijn van die 2 genoemde dingen én de pubertijd,dat helpt ook niet om mee om zichzelf rustig te voelen.

honden page profiel Laurens Laurens

Hij drinkt en eet goed dat is geen probleem. We hadden hem daarna uit zijn bench gehaald en hij ging inderdaad op de vloer liggen wat hij normaal nooit doet.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Hij drinkt en eet goed dat is geen probleem. We hadden hem daarna uit zijn bench gehaald en hij ging inderdaad op de vloer liggen wat hij normaal nooit doet. "

 Gewoon de warmte dus,lekker zelf zijn koele plekjes laten uitkiezen

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Met het warme weer beter niet in een bench stoppen. De hond moet op diverse plekken kunnen gaan liggen om te zorgen dat ze het fris houden.

Misschien kun je een deel van de kamer afzetten met een puppyren? Dan heeft je hond niet de hele kamer maar wel goed de mogelijkheid om te kunnen liggen waar die wil.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Wat heb je in de bench liggen? Een vetbed, fleece deken, alle van kunstmaterialen zijn met die warme dagen niet goed en extra warm.

 

Leg een 100% katoenen doek of handdoek in de bench.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Paddy is een grijze kees, kan ook slecht tegen de warmte. Hij zoekt zelf t koelste plekje, meestal op de badkamervloer. Piepen deed hij nooit, wel veel hijgen en weinig actief.

 

Verder heb ik een ventilator aan, daar gaat hij geregeld bij liggen. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^