Eerste nacht puppy, wat te doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DominiqueDominique

honden foto van Dominique

Hallo!

Over 2 weken ga ik mijn nieuwe pup ophalen, en ik had een vraag wat het beste is om de eerste nacht te doen ivm slapen...
Zelf zit ik erover na te denken om naast mijn bed een slaapplaats te maken en de bench beneden in de huiskamer te houden omdat dat uiteindelijk haar veilig plekje wordt, en hij niet naast mijn bed past..

Wat raden jullie zo al aan? Eerste nacht beneden in de bench alleen of toch naast mijn bed.. en ik hoorde dat mensen daar een doos voor gebruiken met dekens erin natuurlijk..

honden page profiel ---- 2 doggies

honden foto van --

Ik heb de bench beneden gezet en ben erlangs gaan liggen. Als hij wakker werd naar buiten en mijn hand erbij steken als hij gaat piepen. Als dit goed ging ben ik de afstand gaan vergroten. Tot ik 2 nachten uit zicht heb geslapen en ben toen naar boven gegaan. Nooit geen gepiep gehoord toen ik eenmaal boven sliep. Dit heeft zo'n 9 nachten geduurd. En hij sliep toen ook meteen de nacht door.

 

Ik vind dit beter dan langs mijn bed, omdat zijn slaapplek dan niet verandert. Hij leert op die ene plek te slapen elke keer. Het heeft voor ons iig heel goed geholpen. 

 

Veel plezier met je pup!

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 2 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Doos met een lekker dekentje en een knuffellapje uit het nest naast je bed, niet alleen de eerste nacht, maar de eerste paar weken. Begint je hondje te piepen, hand in de doos voor een geruststellend aaitje, in de nacht een keer eruit met je pup voor een plasje, niks zeggen tot het plasje is gedaan, dan flink vertellen dat het een braaf hondje is, terug in de doos, licht uit, lekker verder slapen. Je kunt in de week hierna steeds de doos wat verder weg zetten, zodat je pup leert dat je niet meteen meer vlak bij bent. De bench zou ik dus rustig beneden laten. 

Na die paar weken kun je je pup prima beneden laten slapen. 

Veel plezier met je pupje! 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

De puppy zelf z'n plekje in huis laten kiezen en op de bank of veldbedje ernaast gaan liggen  

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 2 doggies

honden foto van UkkePuck

Waarom een bench? Misschien doet je pup het zonder ook heel goed. Ik ben niet anti bench, maar als het zonder kan zou ik gewoon zonder doen.

 

Ik zou dus beneden gaan slapen en de pup niet in de bench doen, maar wel het deurtje open zetten. Op diverse plekken een kleed neerleggen zodat de pup kan gaan liggen waar die wil. Uiteindelijk vinden ze zelf een plek waar ze het liefste liggen.

honden page profiel DominiqueDominique

honden foto van Dominique

" Waarom een bench? Misschien doet je pup het zonder ook heel goed. Ik ben niet anti bench, maar als het zonder kan zou ik gewoon zonder doen.
 
Ik zou dus beneden gaan slapen en de pup niet in de bench doen, maar wel het deurtje open zetten. Op diverse plekken een kleed neerleggen zodat de pup kan gaan liggen waar die wil. Uiteindelijk vinden ze zelf een plek waar ze het liefste liggen. "

 Bedankt allemaal voor de reacties!
Ik heb met mijn vorige hond benchtraining gedaan en dit beviel mij goed, de fokker zelf traint ook al met een bench het is puur alleen in het begin voor de pup. Het deurtje blijft ook open.

Ik zat zelf ook al te denken, om op de bank de eerste nacht dan naast de bench te gaan liggen, maar toen werd me weer aangeraden een doos mee te nemen naar mijn kamer en daar snachts de pup in te leggen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Je moet uiteindelijk doen waar je je zelf goed bij voelt. Wij kunnen enkel onze eigen ideeën geven. Zelf er dus uithalen wat jou het beste idee lijkt ;).

 

Ik had bij puck ook de bench gebruikt, dat kwam omdat onze vorige hond in een bench moest als er visite was, anders werden ze aangevallen. Zodoende heb ik puck ook met de bench groot gebracht, ze voelt zich er ook heel prettig in maar inmiddels word hij hier thuis niet meer gebruikt enkel en alleen als ze uit logeren gaat. Maar weet wel dat mn volgende hond weer zonder bench gaat. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Wat puck hier trouwens erg fijn vond, was iets van ons bij haar in de bench. Ze was vanaf dag 1 eigenlijk al verzot op mijn pantoffels en die heeft ze nu nog. Als ze ergens naar toe gaat voor een dag als ik weg ben, dan gaan de pantoffels zeker mee haha.

?

 

Puck als pup. Hoe klein ze toen ook was, die pantoffel moest en zou mee in haar mandje.

honden page profiel DominiqueDominique

honden foto van Dominique

Ah wat lief! Ja zat ik zelf ook al aan te denken ik heb bijvoorbeeld heel stom een kussen nu in mijn bed zodat mijn geur daaraan gaat zitten en die leg ik bij haar in de bench.
Ik denk dat ik toch kies voor de keuze beneden bij de bench slapen omdat ik dan steeds meer afstand kan nemen, en dichter bij de deur zit moet er een noodplasje zijn hihi.

 

Bedankt

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 2 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik heb de bench beneden gezet en ben erlangs gaan liggen. Als hij wakker werd naar buiten en mijn hand erbij steken als hij gaat piepen. Als dit goed ging ben ik de afstand gaan vergroten. Tot ik 2 nachten uit zicht heb geslapen en ben toen naar boven gegaan. Nooit geen gepiep gehoord toen ik eenmaal boven sliep. Dit heeft zo'n 9 nachten geduurd. En hij sliep toen ook meteen de nacht door.
 
Ik vind dit beter dan langs mijn bed, omdat zijn slaapplek dan niet verandert. Hij leert op die ene plek te slapen elke keer. Het heeft voor ons iig heel goed geholpen. 
 
Veel plezier met je pup! "

 Heel goed.......een bench is niet nodig, kijk het even aan als de pup zelf een plekje zoekt, doet de pup dat niet kan je de bench gebruiken.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 2 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Luca zat in een doos naast mijn bed. Als ze moest plassen werd ze wakker, plasje en daana weer verder slapen.

Geen problemen gehad met een verdrietige pup, of binnen plassen.

Ik vind het echt een aanrader naast je bed.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  Bedankt allemaal voor de reacties!Ik heb met mijn vorige hond benchtraining gedaan en dit beviel mij goed, de fokker zelf traint ook al met een bench het is puur alleen in het begin voor de pup. Het deurtje blijft ook open.
Ik zat zelf ook al te denken, om op de bank de eerste nacht dan naast de bench te gaan liggen, maar toen werd me weer aangeraden een doos mee te nemen naar mijn kamer en daar snachts de pup in te leggen. "

 Als ze eenmaal vertrouwd is bij je thuis en goed gewend, kan je haar alsnog beneden laten wennen. Grote kans dat dit dan probleemloos verloopt

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 2 doggies

honden foto van Goldendelerious

Wij slapen om beurten beneden. Pup is nu 6 dagen hier en vanavond slapen we voor het eerst boven, zonder pup. Ik ben geen voorstander van bench en denk liever aan het belang van pup dan aan mijn eigen belang (in het kader van 'schijn'veiligheid). Heb ook nu een hele vrije hond, die precies weet wat hij wil en dat is niet opgesloten zitten in een voor hem onveilige ruimte. Alles hier is puppyproof, dus gevaar loopt hij niet. Wat ik nu al een paar dagen zie gebeuren, is dat puppy het erg warm heeft en de koele plekken in huis opzoekt. Hij voelt zich prettig in de gang en slaapt daar op de dag graag. Heeft niet de intentie om de trap op te gaan, dus vannacht gaat hij de gang in met trapdeurtje dicht. Wat ik je mee wil geven, is om voldoende energie en tijd in te steken in het zindelijk maken. Na eten, slapen, spelen is het naar buiten om te plassen en/of te poepen. Doe je dat niet, dan gaat de kraan binnen open. Als puppie piept 's nachts en goed wakker is, dan doet hij dat niet voor niets en moet het vaak nodig plassen. Normaal was daar de moeder die hem schoon likte. Nu moet jij dat doen, dus naar buiten met pup. Zodat hij zo snel mogelijk leert waar hij kan plassen en die stress ook kwijt is. Het 'zoet' houden door een hand uit te steken, zou ik dus voorlopig veranderen door in de nacht een wekker te zetten om pup te laten plassen. Hij heeft nog lang geen controle over blaasspieren. En ik zou als je gebruik maakt van een bench, die niet volproppen met allerlei warme dekens. Maak een gedeelte waar het koel kan liggen, want ze gaan kapot van de hitte. 
Succes er mee!

honden page profiel ellenellen 2 doggies

honden foto van ellen

 

Amy lag de eerste 5 dagen in een zacht stoffen mandje naast mijn kussen, zo schattig s'nachts haar pootje en koppie op mijn wang te voelen. Na 5 nachten beneden in een mandje op de bank, 4x s'nachts gaan kijken, ze sliep heerlijk, sinds die nacht ligt ze elke nacht beneden en geeft geen kik, slaapt de hele nacht heerlijk door.

honden page profiel gregre 2 doggies

mijn pups slapen altijd in een doos naast mijn bed.
na een tijdje willen ze liever beneden blijven.
dat doe ik dan ook en dat werkt hier prima.
gebruik nooit een bench.

honden page profiel AgnesAgnes 2 doggies

honden foto van Agnes

Ik heb Luna gelijk in haar bench beneden gedaan. Kwartiertje gepiept en toen sliep ze. Om 03:00 uit bed voor een plas. Toen piepte ze daarna om 07:00 weer en ben ik eruit gegaan. Dit ging zo een paar nachten totdat ze helemaal niet meer piepte. Toen ze 6 maanden was begon ze weer te piepen en sindsdien heeft ze nooit meer in de bench gelegen en gelukkig nooit wat gesloopt

honden page profiel Nanook, Satu & Suvi.....Nanook, Satu & Suvi.....bijna goedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

Wij hebben de eerste 2 weken beneden geslapen bij Nanook en Satu. De pups wel gewoon in de bench, wij op een luchtbed in de buurt. Daarna zijn wij zonder moeite naar ons eigen bed "verhuist". 

honden page profiel DominiqueDominique

honden foto van Dominique

Bedankt voor de reacties allemaal.

Ozzy dat is inderdaad een goede tip. Ik had me nog niet eens ingedacht over dat het veel te warm kan zijn, nu is het beneden waar de bench staat wel veel koeler dan in mijn kamer..
Ik ben nog steeds aan t twijfelen stom he..
Ik hoop ergens dat de pup het zelf aangeeft, als het te warm is ga ik er naast liggen beneden, ook dan zijn we sneller buiten. ( de woonkamer is bij ons 1 hoog) Maar als zij zich heel erg alleen voelt heb ik meer de neiging om haar naast mijn bed te leggen omdat de eerste nacht cruciaal is en ik wil dat de pup weet dat ik er voor haar ben.
Alsnog zegt mijn gevoel nu. Naast de bench.

Ik woon zelf ook nog thuis, en het is mijn pup waar ik de verantwoordelijkheid (met hulp wel) voor neem. met zindelijkheid komt het goed, ik heb al geregeld dat ik de eerste weken thuis ben.

En Ellen wat een mega lieve foto, hoe kan je überhaupt slapen als zulke ogen je aanstaren hihi.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  
Amy lag de eerste 5 dagen in een zacht stoffen mandje naast mijn kussen, zo schattig s'nachts haar pootje en koppie op mijn wang te voelen. Na 5 nachten beneden in een mandje op de bank, 4x s'nachts gaan kijken, ze sliep heerlijk, sinds die nacht ligt ze elke nacht beneden en geeft geen kik, slaapt de hele nacht heerlijk door. "

 Die foto.....ik heb Ogin nu, woh......die wil koelte , alleen maar koelte, hou daar echt rekening mee, Ellen misschien een foto van de winter ? ....het ligt echt aan wat voor hond je hebt, hier zou een hond niet in de bench kunnen, ze willen verplaatsen verplaatsen naar koele ondergrond.........

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

"  Die foto.....ik heb Ogin nu, woh......die wil koelte , alleen maar koelte, hou daar echt rekening mee, Ellen misschien een foto van de winter ? ....het ligt echt aan wat voor hond je hebt, hier zou een hond niet in de bench kunnen, ze willen verplaatsen verplaatsen naar koele ondergrond......... "

 

Hier ligt puck  zelfs soms onder mn bed. Het koelste plekje van het huis (behalve de wc. Maar daar mag ze niet komen).

 

Een bench zou ik eigenlijk niet doen met hele warme temperaturen. Zoals willemijn zegt, de hond wil dan graag verliggen en koele plekjes opzoeken. Dat kan in een bench niet.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Bedankt voor de reacties allemaal.Ozzy dat is inderdaad een goede tip. Ik had me nog niet eens ingedacht over dat het veel te warm kan zijn, nu is het beneden waar de bench staat wel veel koeler dan in mijn kamer..Ik ben nog steeds aan t twijfelen stom he..Ik hoop ergens dat de pup het zelf aangeeft, als het te warm is ga ik er naast liggen beneden, ook dan zijn we sneller buiten. ( de woonkamer is bij ons 1 hoog) Maar als zij zich heel erg alleen voelt heb ik meer de neiging om haar naast mijn bed te leggen omdat de eerste nacht cruciaal is en ik wil dat de pup weet dat ik er voor haar ben. Alsnog zegt mijn gevoel nu. Naast de bench.Ik woon zelf ook nog thuis, en het is mijn pup waar ik de verantwoordelijkheid (met hulp wel) voor neem. met zindelijkheid komt het goed, ik heb al geregeld dat ik de eerste weken thuis ben.
En Ellen wat een mega lieve foto, hoe kan je überhaupt slapen als zulke ogen je aanstaren hihi. "

 Knap van je dat je de verantwoording op je neemt.....en echt Dominique , je ziet snel genoeg wat je pup wilt, hier een slapertje in de nacht ik stond echt verstelt.....7.5 week en savonds half negen tot de volgende ochtend zes uur, en droog, wel een winterhond, ook dat scheelt...en nog steeds een heerlijk skapertje in de nacht, wel heb ik verduisterings gordijnen, anders is ze nu on vijf uur op.......groot verschil met Bams, een lente hond, en midden zomer bij me gekomen, nimmer een slaper gehad en nu negen jaar nog steeds niet........

honden page profiel DominiqueDominique

honden foto van Dominique

"  Knap van je dat je de verantwoording op je neemt.....en echt Dominique , je ziet snel genoeg wat je pup wilt, hier een slapertje in de nacht ik stond echt verstelt.....7.5 week en savonds half negen tot de volgende ochtend zes uur, en droog, wel een winterhond, ook dat scheelt...en nog steeds een heerlijk skapertje in de nacht, wel heb ik verduisterings gordijnen, anders is ze nu on vijf uur op.......groot verschil met Bams, een lente hond, en midden zomer bij me gekomen, nimmer een slaper gehad en nu negen jaar nog steeds niet........ "

 Jullie hebben zeker gelijk dat de bench te warm kan zijn! Als dat zo is laat ik haar der eigen plekje uitzoeken. Want in een bench moeten zitten terwijl t benauwd al is lijkt mij ook verschikkelijk...

Maar dan wel in de woonkamer. Misschien kruipen we allebei wel de koelkast in

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 2 doggies

honden foto van UkkePuck

"  Jullie hebben zeker gelijk dat de bench te warm kan zijn! Als dat zo is laat ik haar der eigen plekje uitzoeken. Want in een bench moeten zitten terwijl t benauwd al is lijkt mij ook verschikkelijk...
Maar dan wel in de woonkamer. Misschien kruipen we allebei wel de koelkast in "

 

Whaha, dat kun je doen! Wat je eventueel nog wel zou kunnen doen is een stuk afzetten met een puppy ren. Je pup heeft dan niet de hele kamer ter beschikking (mochten jullie weg zijn) maar kan wel verliggen. 

honden page profiel DominiqueDominique

honden foto van Dominique

"  
Whaha, dat kun je doen! Wat je eventueel nog wel zou kunnen doen is een stuk afzetten met een puppy ren. Je pup heeft dan niet de hele kamer ter beschikking (mochten jullie weg zijn) maar kan wel verliggen.  "

 Goed idee! Het is een doodle, dus ze heeft al een lekkere dikke puppyvacht. het laatste wat ik wil is dat ze het veeeeel te warm krijgt. daarbuiten is het ook een beetje een bollie...Dus onder mijn bed past denk ik niet eens...

honden page profiel GoldensGoldens 2 doggies

honden foto van Goldens

Ik heb zeer regelmatig pups in huis, wat ik doe? Gewoon de pup inde bench in de kamer en zelf gewoon in bed slapen. Deur van de slaapkamer wel open en eruit als ik snachts wat hoor. Gaat eigenlijk altijd prima. Als ik ze voor het eerst ophaal laat ik ze max 20/30 min in huis snuffelen endan zijn ze vaak zo moe van de reis/indrukken dat ik ze in de bench leg. Ik wacht dan wel tot ze rustig slapen, meestal na 10 minuten al. En dan ga ik wandelen met de rest of boodschappendoen ect. En ik heb nog nooit pups gehad die moeite hadden met de bench en/of alleen zijn. Ik ben een beetje van mening dat hoe moeilijker je het voor jezelf maakt hoe lastiger het ook voor de pup wordt. Als je zelf er gewoon mee omgaat vinden ze het vaak zelf ook helemaal prima. Hier een pup nu vanaf maandag. Vannacht nog wel even eruit maar verder slaapt hij prima in de bench en kan ook al even alleen zijn. Als ik hem erin zet gaat hij lekker liggen, nooit piepen/blaffen. Dat doet hij alleen snachts als hij moet plassen.
Ik denk dat als je er eerst naast slaapt en dan net als hij dat gewend is opeens weer weg gaat je het 2x moeilijk maakt. Als je hem direc de bench aanwent is het 1x moeilijk, en wennen ze evensnel!

honden page profiel KeesKees 2 doggies

honden foto van Kees

Van t weekend wordt t maar 12 graden, dus misschien vriest t over 2 weken wel! 

honden page profiel RenateRenate

Afhankelijk van waar ik woonde, paste ik mij aan. Toen ik boven sliep, wilde ik niet dat de pup mee ging. Dus heb ik de eerste dagen beneden naast de (grote!) bench geslapen. Toen ik in een ander huis beneden sliep, stond de bench naast mijn bed. Geen enkele pup heeft ooit gehuild en als ze buiten moesten, was ik er meteen bij. Je moet dus zelf een beetje zien wat jou het beste past. Wel fijn dat je er rekening mee houdt dat zo'n pupje echt nog niet alleen kan zijn de eerste nachten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Jullie hebben zeker gelijk dat de bench te warm kan zijn! Als dat zo is laat ik haar der eigen plekje uitzoeken. Want in een bench moeten zitten terwijl t benauwd al is lijkt mij ook verschikkelijk...
Maar dan wel in de woonkamer. Misschien kruipen we allebei wel de koelkast in "

 Wel de deur dan open laten staan 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 2 doggies

honden foto van Goldendelerious

" Bedankt voor de reacties allemaal.Ozzy dat is inderdaad een goede tip. Ik had me nog niet eens ingedacht over dat het veel te warm kan zijn, nu is het beneden waar de bench staat wel veel koeler dan in mijn kamer..Ik ben nog steeds aan t twijfelen stom he..Ik hoop ergens dat de pup het zelf aangeeft, als het te warm is ga ik er naast liggen beneden, ook dan zijn we sneller buiten. ( de woonkamer is bij ons 1 hoog) Maar als zij zich heel erg alleen voelt heb ik meer de neiging om haar naast mijn bed te leggen omdat de eerste nacht cruciaal is en ik wil dat de pup weet dat ik er voor haar ben. Alsnog zegt mijn gevoel nu. Naast de bench.Ik woon zelf ook nog thuis, en het is mijn pup waar ik de verantwoordelijkheid (met hulp wel) voor neem. met zindelijkheid komt het goed, ik heb al geregeld dat ik de eerste weken thuis ben.
En Ellen wat een mega lieve foto, hoe kan je überhaupt slapen als zulke ogen je aanstaren hihi. "

Puur vanuit het belang van puppie gezien, is het minder stressvol om de eerste paar dagen te steunen. En dat doe je niet door het meteen al in het diepe te gooien. Het is nog maar een baby, bruut uit zijn vaste roedel gerukt om plots bij ons rare mensen te moeten wonen. Wil je binding met je pup op basis van echt vertrouwen, dan zou ik de eerste paar nachten er absoluut bij zijn. Bij jou op de kamer of beneden slapen. Whatever. Pup moet binding krijgen met zijn nieuwe roedel op basis van vertrouwen. Dat geef je niet als je hem meteen alleen in een bench zet, in een voor hem onbekende ruimte in het donker. 

Kijk goed naar je pup zou ik zeggen. Die geeft exact aan wat hij prettig vindt en wat niet. De ene pup is de andere niet, het zijn allemaal individuutjes met een eigen karakter. Had ik voorheen hele vrije honden die na 2 dagen al gewend waren om alleen beneden te blijven (in de gang zonder bench). Deze pup nu heeft iets meer tijd nodig en wie weet had ik zelf wel iets meer tijd nodig om pup dat vertrouwen te geven. Hij heeft nu 2 nachten in de gang achter de rug en hij vindt het er fijn. Weet dat we binnen handbereik zijn en geeft geen kick. Vanaf dag 2 pakken we normale dingen op, inclusief het af en toe naar boven lopen, zodat hij leert dat ik ook wel eens uit zicht ben. Rondje om het huis en weer terug, dat soort dingen. Pup in de gang met gevulde kong is daar niet echt van onder de indruk. 

honden page profiel DominiqueDominique

honden foto van Dominique

" Puur vanuit het belang van puppie gezien, is het minder stressvol om de eerste paar dagen te steunen. En dat doe je niet door het meteen al in het diepe te gooien. Het is nog maar een baby, bruut uit zijn vaste roedel gerukt om plots bij ons rare mensen te moeten wonen. Wil je binding met je pup op basis van echt vertrouwen, dan zou ik de eerste paar nachten er absoluut bij zijn. Bij jou op de kamer of beneden slapen. Whatever. Pup moet binding krijgen met zijn nieuwe roedel op basis van vertrouwen. Dat geef je niet als je hem meteen alleen in een bench zet, in een voor hem onbekende ruimte in het donker. Kijk goed naar je pup zou ik zeggen. Die geeft exact aan wat hij prettig vindt en wat niet. De ene pup is de andere niet, het zijn allemaal individuutjes met een eigen karakter. Had ik voorheen hele vrije honden die na 2 dagen al gewend waren om alleen beneden te blijven (in de gang zonder bench). Deze pup nu heeft iets meer tijd nodig en wie weet had ik zelf wel iets meer tijd nodig om pup dat vertrouwen te geven. Hij heeft nu 2 nachten in de gang achter de rug en hij vindt het er fijn. Weet dat we binnen handbereik zijn en geeft geen kick. Vanaf dag 2 pakken we normale dingen op, inclusief het af en toe naar boven lopen, zodat hij leert dat ik ook wel eens uit zicht ben. Rondje om het huis en weer terug, dat soort dingen. Pup in de gang met gevulde kong is daar niet echt van onder de indruk.  "

 Dankje! Ja ik ga er sowieso naast liggen. het is dat ik niet in de bench zelf pas...hahah grapje! Bedankt voor je reactie! En lieve pup heb jij 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: hondenoppas
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^