Pup inenten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Nathalie (Gast)

Ik heb een pup van 12 weken en zou graag jullie advies willen vragen over het volgende. Gisteren zijn we bij de dierenarts geweest voor haar derde inenting (de eerste heeft ze met 6 weken gehad bij de fokker en de tweede met 9 weken toen ze al bij ons was) de dierenarts reageerde echter verbaasd dat we er alweer waren voor de derde enting en zei dat het veel te vroeg was om alweer te enten en dat we moeten wachten tot ze 4 1/2 maanden is. Ook vond hij het niet nodig om te ontwormen. Ik vond dit heel raar! Zover ik weet is enten 6, 9 en 12 weken. Kan iemand mij helpen?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik dacht inderdaad ook enten met 12 weken. Ontwormen, daarvoor zou je ook een ontlastingsonderzoek kunnen doen.

http://wormbestrijding.nl/wormbestrijding-bij-honden/

Anoniem (Gast)

Dus jullie hebben daar ook nog nooit van gehoord om met 18 weken in te enten? Dat is toch al veel te laat? Ik ga toch maar een andere dierenarts zoeken! Hij zei ook dat de pup tot 5 maanden ook niet naar de hondenschool hoeft enz. Vind het maar een rare vent!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Dus jullie hebben daar ook nog nooit van gehoord om met 18 weken in te enten? Dat is toch al veel te laat? Ik ga toch maar een andere dierenarts zoeken! Hij zei ook dat de pup tot 5 maanden ook niet naar de hondenschool hoeft enz. Vind het maar een rare vent! "

 Niks hoeft natuurlijk! 

Maar 12 weken is echt normaal voor de derde enting.

 

Als je een ontwormschema wilt. Pups worden tot een half jaar elke maand ontwormd, en vanaf een half jaar om de 3 maanden.

 

Ik doe dat nu niet meer, maar toen ze klein waren hield ik me aan de aanwijzingen van mijn da.

 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Nathalie misschien weet je dit al. Als je pup ingeent is niet meteen de wormenkuur geven. Wacht daar een aantal dagen mee. Zomaar een tip.

Nathalie (Gast)

Bedankt Len@! Bedankt voor de reacties! Jullie zeggen dus dat het niet normaal is wat die da zegt.. pup inenten met 6,9 en 12 weken en ontwormen elke maand tot ze 6 maanden is. Ik twijfelde aan mijzelf door de da!!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Bedankt Len@! Bedankt voor de reacties! Jullie zeggen dus dat het niet normaal is wat die da zegt.. pup inenten met 6,9 en 12 weken en ontwormen elke maand tot ze 6 maanden is. Ik twijfelde aan mijzelf door de da!! "

 Je zou je da kunnen vragen waarom hij afwijkt van het schema.

 

Goeie tip Len@!

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Normaal aan 12 weken ook

Keyy (Gast)

Ik heb zelf een pup van nu 16 weken. Ontworming moet met 2, 4, 6 en 8 weken. Vervolgens met 3, 4, 5 en 6 maanden. En daarna om de 3 maand. Ze is geënt met 6 weken bij de fokker. Vervolgens hier met 9 en 12 weken en de volgende is met een jaar.

honden foto van Anneloes, Fleece addict

Heeft de dierenarts ook uitlegd waarom hij de derde enting pas met ca. 20 weken zet?

Nathalie (Gast)

We zijn vandaag naar een andere dierenarts geweest en ze heeft haar derde inenting gehad! Deze dierenarts had er ook nog nooit ban gehoord dus volgens mij was die andere dierenarts een beetje in de war.. hij gaf ook geen duidelijke antwoorden op onze vragen en deed kortaf en ongeïnteresseerd. Op het inenten antwoordde hij dat het veel te vroeg was om nu al in te enten

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" We zijn vandaag naar een andere dierenarts geweest en ze heeft haar derde inenting gehad! Deze dierenarts had er ook nog nooit ban gehoord dus volgens mij was die andere dierenarts een beetje in de war.. hij gaf ook geen duidelijke antwoorden op onze vragen en deed kortaf en ongeïnteresseerd. Op het inenten antwoordde hij dat het veel te vroeg was om nu al in te enten "

 

Volgende keer dus maar niet meer naar die dierenarts gaan. Goed dat je een andere hebt gezocht!

Volgende forumvraag: Hond heeft ons konijn doodgebeten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^