Golden Retriever puppy's! Update: nieuw topic!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ShadowthegoldenShadowthegolden 3 doggies

honden foto van Shadowthegolden

golden pluisjes gaan we zeker volgen

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

En nog een foto van mijn geweldige meisje! Afgelopen vrijdag op het strand. :D

 

 

En nog een foto van haar aan het werk, maar ik kan mij voorstellen dat niet iedereen dat wil zien... ;) Dus link is klikbaar voor ieder die het wil zien!

Evy aan het werk

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Dankje, ja was nieuwsgierig hoe zoiets zou gaan. Zijn dat 'algemene regels ' en bij elke fokker dus hetzelfde of is dat hetgene wat jij belangrijk vind en mag elke fokker zijn eigen 'regels' daar aan maken?

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Dankje, ja was nieuwsgierig hoe zoiets zou gaan. Zijn dat 'algemene regels ' en bij elke fokker dus hetzelfde of is dat hetgene wat jij belangrijk vind en mag elke fokker zijn eigen 'regels' daar aan maken? "

Volgens mij is de basis overal wel hetzelfde, maar heeft iedere fokker daar weer zijn "eigen draai" aan gegeven zeg maar... Dat deel van die zorgverzekering heb ik bijvoorbeeld nog niet bij andere fokkers gezien. Ik ben zelfs voor gek verklaard, want dan is één van de "voordelen" van een gastgezin weg (lees: lekker goedkoop). Ik vind de gezondheid van iedere hond in mijn kennel mijn (al dan niet gedeelde) verantwoordelijkheid.

Aan de andere kant ben ik weer wat strenger wat voeding betreft. Ik vind het belangrijk dat daar aandacht aan besteed word en dat het voeding is waar hij/zij het goed op doet, maar ook dat het kwaliteit voer is en niet de supermarkt brok van de Albert Heijn bijvoorbeeld.

Daarnaast wisselt het of een fokker wil dat de gastgezin honden af en toe langs komen om te logeren. Er zijn fokkers die het teveel onrust in de roedel vinden geven, maar er zijn ook weer fokkers die het belangrijk vinden dat de teef gewend is om bij de fokker in huis te zijn. Daar moet tenslotte ook het nest komen.

 

Zo maakt iedere fokker zijn/haar afweging weer in dingen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Bedankt voor je uitgebreide antwoorden. Weer wat kennis rijker! 

honden page profiel AlexandraAlexandra 3 doggies

honden foto van Alexandra

" Ik ben wat voorzichtig met overal maar mijn woonplaats neer gooien. ;-) Ik woon ongeveer een half uur onder Rotterdam. Sorry voor het vage antwoord! "

 Snap ik heel goed, zou ik zelf ook niet doen! Zo'n antwoord bedoelde ik ook haha 

honden page profiel AlexandraAlexandra 3 doggies

honden foto van Alexandra

" Voorwaarden voor een gastgezin:
- Golden Retriever teef willen
- Pré is regio Rotterdam, Goerree-Overvlakkee en Voorne-Putten, maar hier valt wel over te overleggen.
- In ieder geval puppycursus volgen
- Bereid zijn om de hond af en toe bij mij te laten logeren voor een weekend, zodat zij gewend is om bij mij thuis te zijn
- Bereid om de hond naar shows te laten gaan
- Goed voor de hond zorgen
- Liefdevol thuis bieden
- Hond moet in huis leven, absoluut niet in een kennel
- Teef blijft bij de fokker tijdens de dekking en tijdens het nest + week daarvoor om te wennen
- Positieve opvoeding
- Goed wennen aan kinderen, aanrakingen, tandjes kijken, etc.
 
De kosten die ik op mij neem zijn de fok gerelateerde kosten. Denk hierbij aan shows, trimmer, röntgenfoto's, etc. daarnaast wordt er een verzekering voor de hond afgesloten, deze kosten worden gemiddeld tussen fokker en gastgezin. Als fokker zijnde ben ik ook verantwoordelijk voor de welzijn en goede medische zorg van de hond. Het is dus niet meer dan logisch dat ik daar ook aan bijdraag.
Daarnaast is de hondenbelasting voor mijn rekening en zal ze op mijn adres ingeschreven blijven staan. Gezin krijgt een kopie van het eigendombewijs, zodat zij aan hun gemeente kunnen aantonen dat de hond bij hen logeert.
De rest van de kosten zijn voor het gezin. Denk hierbij aan voeding, hondenschool, entingen, etc. Zij mogen hier dan ook zelf over beslissen, onze voorkeur gaat wel uit naar een voeding met geen/weinig graan.
Het gezin krijgt de puppy op mijn kosten en zodra zij 2 - 3 nesten heeft gehad, wordt zij kosteloos overgeschreven op de naam van het gezin. Het is dan hun hond. Mocht de hond niet geschikt zijn voor de fok, dan natuurlijk hetzelfde verhaal.
 
Hopelijk is alles zo een beetje beantwoord! :-)
 
Edit: op mijn website staat trouwens meer uitleg. Ivm de regels van het forum plaats ik geen URL. "

 Zijn er echt mensen die animo hebben voor dit? Vat dit niet op als een belediging hoor! Lijkt me heel lastig..

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

"  Zijn er echt mensen die animo hebben voor dit? Vat dit niet op als een belediging hoor! Lijkt me heel lastig.. "

Dat denk ik wel hoor, ik zou zelf bijvoorbeeld wel voor zoiets open staan (althans nu heb ik genoeg hondjes hoor, maar moest ik niet net een pupje erbij hebben xD). Voorwaarde voor mij zou wel zijn dat ik goed contact heb met de fokker, ik zou dit niet zomaar met een fokker willen afspreken die ik totaal niet ken. Maar als jij achter de fokwijze van deze fokker staat en weg bent van de lijnen, misschien toch iets in de fok wil betekenen maar niet de verantwoordelijkheid wil om zelf een nest in huis te hebben.. Waarom niet? Natuurlijk is het rot als je je teefje dan een aantal weken moet missen!! Maar hé als je dichtbij woont kun je wel vaak op bezoek en ik denk dat het wel heel bijzonder is om zo'n kant van je teefje te mogen zien. Ik denk dat het toch specialer is dan een willekeurig nestje puppy's knuffelen. Ik heb er in ieder geval positieve verhalen over gehoord van mensen die dit zo geregeld hebben.

honden page profiel Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*Shauni *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

ooh pupjes! Ik volg! 

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

Leuk!

Ik volg

honden page profiel SuusSuusgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Suus

"  Zijn er echt mensen die animo hebben voor dit? Vat dit niet op als een belediging hoor! Lijkt me heel lastig.. "
 
 

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

"  Zijn er echt mensen die animo hebben voor dit? Vat dit niet op als een belediging hoor! Lijkt me heel lastig.. "

 



Ik heb er ook over gedcht. De fokker van mijn eerste golden benaderde mij of ik een teef van haar nestzus wilde onder deze voorwaardn. Ik mocht zelfs zelf (onder begeleiding van de fokker) het nestje bij mij thuis krijgen en grootbrengen. Helaas had ik toen nog niet de mogelijkheid qua ruimte voor een tweede. Dus dit niet gedaan. Maar het leek mij juist een leuk aanbod! Kon er natuurlijk veel van leren ook

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Het systeem kent zeker zo zijn voor- en zijn nadelen! :) Belangrijkste is om het welzijn van de teef in oog te houden. Het is tenslotte niet niets.

 

Een bevriend fokker die bij mij in de stad woont (ander ras, Border Collies) werkt met gastgezinnen en zowel zij als haar gastgezinnen zijn er super tevreden over. 

Vaak zijn gastgezinnen toch wel de mensen die het leuk vinden om bij het fokken betrokken te zijn, maar vaak niet de ruimte, de kennis of het geld hebben om het zelf te doen. Gastgezin zijn is een leuk inkijkje in de wereld van het fokken.

Soms zijn er ook mensen die een pup willen, omdat het dan geen geld kost. Dit is alleen iets waar je als fokker mee uit moet kijken. Ik ken verhalen waarbij de pup namelijk door verkocht is voor het geld en als fokker kun je dan nog moeilijk die pup terug halen.

Er zijn ook mensen die zich bewust zijn van de beperkingen die een gesloten stamboek met zich mee brengt en op die manier willen bijdragen aan het ras dat ze zo leuk vinden. Of ze willen graag eens een nestje met hun teef, maar niet al het gedoe thuis.

Van beide kanten af moet er veel vertrouwen zijn in elkaar. Het is dus ook niet iets wat je "zo maar even" doet, maar ik geloof wel dat het een systeem is wat goed werkt. Het is niet voor niets dat het zoveel wordt gehanteerd in fokkerswereld. Ik vind het een beter idee dan 15 honden in een kennel, die een paar keer per dag op een veld gelaten worden, etc.

 

Maar ik kan mij zeker voorstellen dat er mensen zijn die zoiets niet zien zitten en dat mag natuurlijk ook! :) Ik dring het niemand op. Momenteel gaat mijn wachtlijst hard. Allemaal mensen die wel graag een pupje willen, maar niet geïnteresseerd zijn in het gastgezin constructie. Helemaal prima toch? Die hebben net zo goed recht op een pup.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

hoe zit het eigenlijk met het komen bezoeken van gast gezin als pups er zijn, zijn daar ook regels voor?

 

Kan me voorstellen dat dat wat onrustig kan zijn voor de hond of zo. 

 

Als ik ervoor zou kiezen zou ik bv zo vaak en zoveel mogelijk aanwezig willen zijn maar ja ... kan dat dan ook? 

 

niet dat ik gast gezin zou willen zijn hoor maar gewoon nieuwsgierig 

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk) 3 doggies

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Mij lijkt gastgezin zijn best leuk :) Althans, in principe.. hoe graag ik ook zou willen, ik ben geen Golden Retriever mens. Daarbij zit mijn huis vol met idiote Podenco's.. Maar het concept lijkt mij echt wel prima!

Ik volg hier trouwens ook mee. Evy-babies <3

honden page profiel AlexandraAlexandra 3 doggies

honden foto van Alexandra

Dat is natuurlijk waar, en wat je zegt als je iemand goed kent. Het showen staat me dan wel aan, maar ik vind dat gewoon leuk haha 

 

Ik zelf zou het lastig vinden, ondanks dat het wel heel leuk is als je niet in de mogelijkheid bent om zelf een nestje te nemen en je er natuurlijk ontzettend veel van leert! Bedankt voor je ruime info, weer wat opgestoken 

 

Helaas voldoe ik aan een heleboel eisen niet haha, en ik denk dat een golder ook niet echt bij me past als 'vaste' eigen hond noem ik het maar even , maar showen zou ik evengoed wel voor je willen doen hoor 

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Dat is natuurlijk waar, en wat je zegt als je iemand goed kent. Het showen staat me dan wel aan, maar ik vind dat gewoon leuk haha 
 
Ik zelf zou het lastig vinden, ondanks dat het wel heel leuk is als je niet in de mogelijkheid bent om zelf een nestje te nemen en je er natuurlijk ontzettend veel van leert! Bedankt voor je ruime info, weer wat opgestoken 
 
Helaas voldoe ik aan een heleboel eisen niet haha, en ik denk dat een golder ook niet echt bij me past als 'vaste' eigen hond noem ik het maar even , maar showen zou ik evengoed wel voor je willen doen hoor  "

Als ik ergens een stervens hekel aan heb is het showen, dusseh... ben jij 22 mei op de show in Papendal?  Mijn oudste show ik al niet meer... Ik doe haar en mijzelf er geen plezier mee. De jongste begint nu net, dus die moet nog even en die vindt het op show zijn ook niet zo'n drama, gelukkig.

 

Ja, er is echt veel voor en tegen te zeggen. Het liefst zou ik de pup zelf houden, maar wat niet gaat dat gaat niet. Dan heb ik liever een hond lekker in gastgezin waar hij/zij persoonlijke aandacht krijgt, dan dat hij/zij in een kennel in de achtertuin zit. Het blijft moeilijk! ;)

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" hoe zit het eigenlijk met het komen bezoeken van gast gezin als pups er zijn, zijn daar ook regels voor?
 
Kan me voorstellen dat dat wat onrustig kan zijn voor de hond of zo. 
 
Als ik ervoor zou kiezen zou ik bv zo vaak en zoveel mogelijk aanwezig willen zijn maar ja ... kan dat dan ook? 
 
niet dat ik gast gezin zou willen zijn hoor maar gewoon nieuwsgierig  "

Op die vraag is niet echt eenduidig antwoord te geven... Iedere hond is anders. Ieder gezin is anders. Over het algemeen moet je +/- 14 dagen rekenen voor een hond om te wennen, dus in die tijd zou hij/zij in theorie het gezin niet mogen zien.

Vaak zijn Goldens heel makkelijk qua karakter, gewenning en in de omgang. Kan dus goed zijn dat de hond met een paar dagen al volledig gewend is (zeker bij regelmatige logeerpartijtjes) en de eigenaar rustig regelmatig langs kan komen.

Dat zijn van die dingen die je moet afwachten en van dag op dag moet bekijken.

honden page profiel AlexandraAlexandra 3 doggies

honden foto van Alexandra

" Als ik ergens een stervens hekel aan heb is het showen, dusseh... ben jij 22 mei op de show in Papendal?  Mijn oudste show ik al niet meer... Ik doe haar en mijzelf er geen plezier mee. De jongste begint nu net, dus die moet nog even en die vindt het op show zijn ook niet zo'n drama, gelukkig.
 
Ja, er is echt veel voor en tegen te zeggen. Het liefst zou ik de pup zelf houden, maar wat niet gaat dat gaat niet. Dan heb ik liever een hond lekker in gastgezin waar hij/zij persoonlijke aandacht krijgt, dan dat hij/zij in een kennel in de achtertuin zit. Het blijft moeilijk! ;-) "

 In Arnhem? Dat is een clubmatch zeker en geen ids? Voeg me anders maar even toe op Facebook ; Alexandra de boer 

Profielfoto is een foto van mezelf, en volgensmij zijn er niet zo veel haha. Kan ik je daarna evt wel me nummer geven, is wat veiliger dan zo open en bloot haha

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

"  In Arnhem? Dat is een clubmatch zeker en geen ids? Voeg me anders maar even toe op Facebook ; Alexandra de boer 
Profielfoto is een foto van mezelf, en volgensmij zijn er niet zo veel haha. Kan ik je daarna evt wel me nummer geven, is wat veiliger dan zo open en bloot haha "

Ik heb je toegevoegd!

Het is wel een officiële CAC/CACIB show, maar speciaal voor jachthonden. Hij is in Papendal. http://www.jachthondenshow.nl/

We staan voor de eerste keer in de jeugdklasse. Puppeding is dan alweer bijna 11 maanden oud!

honden page profiel AlexandraAlexandra 3 doggies

honden foto van Alexandra

" Ik heb je toegevoegd!
Het is wel een officiële CAC/CACIB show, maar speciaal voor jachthonden. Hij is in Papendal. http://www.jachthondenshow.nl/
We staan voor de eerste keer in de jeugdklasse. Puppeding is dan alweer bijna 11 maanden oud! "

 Oooh die! Ik heb je een bericht gestuurd 

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Ik volg verder mee

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

"  Oooh die! Ik heb je een bericht gestuurd  "

 Ik heb jouw weer een bericht gestuurd hihi

Ook een hekel aan show...

 

honden page profiel AlexandraAlexandra 3 doggies

honden foto van Alexandra

"  Ik heb jouw weer een bericht gestuurd hihi
Ook een hekel aan show...
  "

 Beantwoord!

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Inmiddels is Evy aardig kaal! ;) Door het rare weer is het moeilijk om er echt iets over te zeggen, maar in mijn ervaring is ze ongeveer een maand voor de loopsheid kaal. Daarna komt er een prachtige door, die ze bij de geboorte er vrolijk uit gooit (lekkere warme nestisolatie).

 

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik ben jullie niet vergeten, maar Evy heeft ons een maand laten wachten! ;) Vrijdag was het eindelijk zo ver, Eefje is loops geworden! We wilden nog even wachten met alles openbaar maken, maar we weten echt zeker dat het (eindelijk) zo ver is.

Aankomend weekend gaan we voor de eerste keer progesteron prikken. Het wordt voorlopig dus spannend hoe alles gaat lopen en wanneer het dan eindelijk zo ver is!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Spannend!  Succes :)

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

" Ik ben jullie niet vergeten, maar Evy heeft ons een maand laten wachten! ;-) Vrijdag was het eindelijk zo ver, Eefje is loops geworden! We wilden nog even wachten met alles openbaar maken, maar we weten echt zeker dat het (eindelijk) zo ver is.
Aankomend weekend gaan we voor de eerste keer progesteron prikken. Het wordt voorlopig dus spannend hoe alles gaat lopen en wanneer het dan eindelijk zo ver is! "

 Jeeeeeeejjjjjjj eindelijk!! Succes alvast

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Spannend! Ik volg

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Wat spannend, heel veel succes!

Ik volg, puppy nieuws (en dan ook nog van mijn favoriete ras) is altijd goed 

pagina 2 van 10 123 4 5 6 7 8 9 10
Volgende forumvraag: Reu wil in zijn roedel niet dekken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^