Mechelse herder herplaatsen of houden...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Nina (Gast)

Hallo iedereen, 2 jaar geleden hebben mijn ex en ik samen een hond gekocht, een mechelse herder. Een ontzettend lieve hond maar wel 1tje met een gebruiksaanwijzing.  Een half jaar geleden is mijn relatie plots over gegaan. Toen wij de hond kochten hebben we duidelijke afspraken gemaakt van wie de hond "was". Samen kozen we ervoor dat mijn (ex) vriend de cursussen zou doen en mocht het over gaan, hij haar zou houden. In de praktijk bleek anders, hij is van de 1 op andere dag weggegaan en zij bleef bij mij... De eerste maand(en) lukte het mij nog om alles draaiende te houden, maar ik merk dat het mij allemaal teveel wordt :(. Ik werk fulltime en helaas kan niemand haar opvangen. Financieel heb ik het niet zo breed dus een hondenuitlaatservice is helaas geen optie.   Ik vind het verschrikkelijk om haar zo lang alleen te laten niet te geven wat zij nodig heeft. Als ik thuiskom van een lange dag werken, barst zij van de energie.  Ook heb ik haar niet altijd onder "controle" iets wat zij met haar pittige karakter wel nodig heeft. Ik zit al een aantal weken in dubio waar ik goed aan doe. Als ik haar prachtige koppie zie schieten mijn ogen vol met tranen bij de gedachte dat ik een ander huisje moet zoeken. Realistisch gezien, weet ik dat zij meer verdient dan wat ik haar kan geven. Hoe denken jullie hierover, het lijkt me fijn om meningen van dierenvrienden te krijgen. Waar doe ik goed aan? 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Wat een kl0te situatie zeg! Jammer dat je een uitlaatservice niet kan betalen, kan dit ook niet voor een paar dagen per week?  Dit scheelt voor je hond wellicht al iets? En heel hard op zoek naar iemand die het een dag of 2 misschien wel gratis voor jullie willen doen? 

 

Ik weet natuurlijk niet wat voor werk je doet?  Maar misschien kan je iets regelen voor een aantal dagen in de week dat je tussen de middag langer pauze hebt een zo je hond kan uitlaten? Of dat je eerst begint en dus ook eerder thuis bent en zo nog een halve middag en hele avond met je hond hebt? Of een dagdeel thuis?

 

Maar als het zo voorlopig blijft dan is het wel belangrijk om heel eerlijk naar je hond te kijken? En werkhond wordt nou eenmaal niet gelukkig als deze hele dagen alleen moet blijven. Hoe ontzettend moeilijk ook voor jou, het is niet eerlijk tegenover je hond.

 

Maar probeer eerst alles wat er in je macht ligt om iets te regelen. Al is het in eerste instantie dat je iets hebt voor paar dagen per week. En maak het goed in het weekend en geef dan je hond alle aandacht die hij verdiend.

 

Heel veel succes in deze ontzettend moeilijke tweestrijd!

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Waar woon je ? Misschien heb ik iets wat kan helpen

Nina (Gast)

Bedankt voor jullie reacties! Het is inderdaad zo'n rot situatie. Helaas heb ik niemand die haar kan opvangen, zij is best wel een pittige hond en niet iedereen kan daarmee overweg wat het nog lastiger maakt.

Ik woon in de omgeving van den haag :)

De vrije tijd die ik nu heb besteed ik allemaal aan haar, maar ik merk dat het me opbreekt :(. Als we na een lange wandeling thuis komen slaapt ze een uurtje en kijkt me daarna aan alsof ze wilt zeggen 'gaan we weer?' De lieverd...

Ik denk dat dit ook komt omdat ik haar energie niet goed kan onderhouden. Er zit geen routine in, iets wat zij heel hard nodig heeft. 

Ik werk in de horeca en ik heb dit probleem met mijn leidinggevende besproken. Helaas komt hij me hierin niet tegemoet.

Bedankt dat jullie met me mee denken, dat doet me goed! 

 

 

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Misschien na de wandeling nog iets van een spel of snuffelmat doen zodat haar hoofdje ook vol zit ?

dit is een hele goede uitlaatservice ( niet heel duur ) maar weet niet of dit te ver is http://www.kwispeldienst.nl.

 

honden page profiel ElianeEliane

Er bestaan verschillende manieren om naar een hond te kijken en er mee om te gaan.

De meest voorkomende is de mens op zijn mensen-manier

Je hebt ook de mogelijkheid om het zo goed en zo kwaad we kunnen het op een "hondse" manier te bekijken / benaderen. De hond en zijn natuurlijke manier.

Zelf ben ik zeer grote voorstander van het laatste.

In mijn bescheiden mening hebben wij als mens (algemeen gesproken) een verkeerd beeld over de hond en zijn energie.
En wordt er nog steeds vanuit het punt vertrokken dat we de hond "moe" moeten maken.

Dus heel wat mensen ondernemen heel wat om hun hond maar moe te maken. Want in huis is het anders niet te doen.

Nu o.a. Duitse en Mechelse herders en in die zelfde groep kan men deze honden heel makkelijk opfokken/opjutten en dan krijg je van die nerveuse tot soms bijna neurotische honden.

Een hond houdt van kalmte, rust en geen opgefokte toestanden. Dat zorgt alleen maar tot extra stress. Ze houden niet van stressy toestanden.

Ik zou volgende zaken eens proberen wanneer je met je hond gaat wandelen.

De halsband om te wisselen naar een Y-tuig, als dat nog niet zo is. Kijk eens rustig rond, ik heb er onlangs nog eentje gekocht van hurtta dat uit het assortiment ging voor -50%

Honden hebben een hekel aan een halsband. Voor sommige is dat al een aanzet tot trekken, in de hoop dat ze er van weg kunnen.

Een lange lijn, een longeerlijn (8mtr) heb je al voor een paar euro. Waarom zo'n lijn ipv bvb een flexilijn? Met deze lijnen kan je sturen, in de zin van wanneer de hond loopt en je wil dat die stopt kan je de lijn rustig afremmen. Zoiets kan je niet met een flexilijn.

En geef je hond ruimte wanneer hij buiten komt. Ruimte om te snuffel (uiteraard op een voetpad gaat dat niet om de hond veel vrije ruimte te geven want dan kunnen ze nogal snel tot badmatje getransformeerd worden als ze op de baan terecht komen). En laat de hond zo lang snuffelen als dat hij zelf wil. Voor heel wat mensen (daarom jij niet) moet het aan een snel tempo gaan. Tempo tempo tempo, go go go. Hup hond moe maken. Als de hond de kans krijgt om zelf te gaan snuffelen en met die neus het gras in, alle paaltjes die je op je weg tegen komt, het muurtje op de hoek, al deze zaken moeten besnuffelt worden. En niet zomaar snel snel, nee-eh zoiets moet echt wel grondig gebeuren.
Een wandeling op deze manier van laat ons zeggen 30 à 40 minuten heeft een kalmerend effect op de hond tov een wandeling van 1,5u aan een tempo waar nergens wordt stil gestaan of hooguit 10 minuten snel snuffelen. Strooi hier en daar ook eens wat gedroogde stukjes vlees in het gras en laat die neus maar werken!

Zijn er nergens vrienden die zo een keertje de week eens kunnen inspringen?
Een oproep via FB van misschien iemand uit de buurt die dat graag wil doen bvb.

Zorg ook voor bezigheid wanneer je weg bent. Maak snuffeldozen van karton. Maak die een beetje lager dan de onderzijde van de borstkast, vul een doos voor 2/3 met lege rolletjes toiletpapier en strooi wat gezonde gedroogde vleesblokjes erin. Rol wat handdoeken op met daarin een paar vleesblokjes en steek die door een lege verpakking formaat doos cornflakes. Lege eierdoosje van karton waar je een paar vleesblokjes insteekt en op strategische plaatsen zet vlak voor je gaat werken. En zo zijn er heel wat zaken die je kan maken met recycleerbaar materiaal dat je toch al in huis hebt. Grote dozen nodig? Stap een electro huishoudtoestellen winkel binnen en vraag een lege doos van TV, wasmachines, ijkast enz.... Zoiets kost geen geld. En zo kan je een heel parcours neerzetten voor je vertrekt. Geeft de hond wat te doen als je weg bent.

Zorg voor een groot stuk gedroogde kophuid om op te kauwen enz....

En dan een qualiteitswandeling als je thuis komt.
Zoiets zorg voor een heel ander soort energie bij de hond en ook bij jou. En kunnen jullie meer genieten.

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

Fulltime werken betekent niet dat je geen hond kan houden, zorg voor een goede wandeling voor en na het werken. Tips van eliane zijn super. Mijn duitser is meer moe na een half uur snuffelen dan na 50 min fietsen. Is fietsen trouwens geen optie? Ik doe dat wel eens vaker in de ochtend omdat dan haar energie level het hoogst is, natuurlijk eerst even de behoefte laten doen. Hersenwerkjes zijn super maar begin met makkelijke en pak dan steeds een graadje moeilijker, als het niet lukt kunnen ze nogal gefrustreerd raken. Succes

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Fulltime werken betekent niet dat je geen hond kan houden, zorg voor een goede wandeling voor en na het werken. Tips van eliane zijn super. Mijn duitser is meer moe na een half uur snuffelen dan na 50 min fietsen. Is fietsen trouwens geen optie? Ik doe dat wel eens vaker in de ochtend omdat dan haar energie level het hoogst is, natuurlijk eerst even de behoefte laten doen. Hersenwerkjes zijn super maar begin met makkelijke en pak dan steeds een graadje moeilijker, als het niet lukt kunnen ze nogal gefrustreerd raken. Succes "

 Ik denk wel dat dit erg per hond verschilt. Wij werken beiden andere tijden, kunnen tussendoor naar huis en hebben een oppas.

Maar als mijn hond 5 dagen in de week 9 uur alleen zou zijn zou ze doodongelukkig zijn. 

Dus als er echt geen oplossingen zijn zou ik herplaatsen ook overwegen, als dit voor de hond het beste is. 

 

Verder zijn de tips van eliane idd goed. Ik wandel ook op deze manier met mijn hond, alleen dan wel alsnog langer. 

 

Probeer een goede oppas te vinden.  Mijn hond heeft ook een behoorlijke gebruiksaanwijzing, maar ik heb toch een super oppas gevonden op hondenoppas.nl.

Voor €10 per dag en de tijden maken haar niet uit. Echt goud waard. 

Dit is gewoon een huiselijke opvang en er zijn geen andere oppashonden als yara er is. 

Dus geen kennels enzovoort.

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

"  Ik denk wel dat dit erg per hond verschilt. Wij werken beiden andere tijden, kunnen tussendoor naar huis en hebben een oppas.
Maar als mijn hond 5 dagen in de week 9 uur alleen zou zijn zou ze doodongelukkig zijn. 
Dus als er echt geen oplossingen zijn zou ik herplaatsen ook overwegen, als dit voor de hond het beste is. 
 
Verder zijn de tips van eliane idd goed. Ik wandel ook op deze manier met mijn hond, alleen dan wel alsnog langer. 
 
Probeer een goede oppas te vinden.  Mijn hond heeft ook een behoorlijke gebruiksaanwijzing, maar ik heb toch een super oppas gevonden op hondenoppas.nl.
Voor €10 per dag en de tijden maken haar niet uit. Echt goud waard. 
Dit is gewoon een huiselijke opvang en er zijn geen andere oppashonden als yara er is. 
Dus geen kennels enzovoort. "

 Laika heeft altijd een tussendoor uitlaat gehad, maar die doet het niet meer. Ik werk nu niet maar als ik straks ga werken dan ze voor een korte tijd wat langer alleen zijn. Laika slaapt veel als ik werken ben en wacht geduldig. Ik ben gaan samenwonen en mijn appartement gaat de verkoop in, zodra die verkocht is ga ik max 5 uur per dag werken zodat ik meer thuis ben.

Anoniem (Gast)

@ Eliane bedankt voor je uitgebreide post hier kan ik direct iets mee ! Dat snuffelen ga ik doen met haar, ik merk zowieso al sinds zij wat ouder word ze t liefst elk grassprietje wilt inspecteren. Ik trek haar dan weg en loop in een versneld tempo verder (idd het idee dat ze daar moe van werd)

Een hondenuitlaatservice is op dit moment geen mogelijkheid. Zodra ik het wat breder zou hebben is dit mijn pioriteit nummer 1. 

Ik hoop dat we er uit gaan komen en zet me hier voor in. Als ik thuis kom spreek ik niets meer af zodat ik bij haar ben maar dit vind ik ook "lastig". Helaas is zij geen hond die ik mee kan nemen omdat ze daar te zenuwachtig voor is maar nogmaals, ik moet er niet aan denken om haar te herplaatsen..

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

"  Laika heeft altijd een tussendoor uitlaat gehad, maar die doet het niet meer. Ik werk nu niet maar als ik straks ga werken dan ze voor een korte tijd wat langer alleen zijn. Laika slaapt veel als ik werken ben en wacht geduldig. Ik ben gaan samenwonen en mijn appartement gaat de verkoop in, zodra die verkocht is ga ik max 5 uur per dag werken zodat ik meer thuis ben. "

 Was ook absoluut niet aanvallend bedoelt hoor.

Wilde alleen aangeven (voor ts) dat herplaatsen soms in het belang van de hond het beste is. Dus dat dat er in sommige gevallen goed nagedacht moet worden over waar de hond baat bij heeft 

 

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

"  Was ook absoluut niet aanvallend bedoelt hoor.
Wilde alleen aangeven (voor ts) dat herplaatsen soms in het belang van de hond het beste is. Dus dat dat er in sommige gevallen goed nagedacht moet worden over waar de hond baat bij heeft 
  "

 Zag het ook niet als aanval Als ze veel stress zou hebben van het alleen zijn dan had ik waarschijnlijk ook een ander baasje gezocht. Ik had het "geluk" dat ik werkeloos was en een uitkering had toen laika kwam en heb het alleen zijn goed kunnen opbouwen.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Wat jammer dat gemaakte afspraken vaak niet nagekomen worden. Wat was de reden dat jullie voor een Mechelse herder kozen? Daar moet je dan affiniteit mee gehad hebben. Ik woon al 100 jr alleen (houd graag van overdrijven :) ) en heb meerdere honden. Ook ik werk en heb een heel netwerk om me heen. Een vriendin van me laat mijn honden uit als ik lange diensten draai. Een andere vriendin slaapt bij mij als ik slaapdiensten heb. Zij was eerst de hondenuitlaatservice en is blijven "hangen". Goed zoeken en het voor-wat-hoor-wat-principe doet veel. Ik laat ook veel honden van anderen uit en zo onderhoud je weer contacten. Als je je hond uitlaat, kom je in contact met andere hondeneigenaren. Gooi daar eens een balletje op. Soms is 5 euro voor een uitlaatbeurd al te doen. Kijk eens op oppassites etc. Ben het ook eens met dat honden niet moe worden van wandelingen, maar wel van mentale uitdagingen. En daar zijn mechelaars dol op. Leuke zoekspelletjes doen. Fietsen is leuk, maar hij krijgt daardoor weer meer conditie waardoor hij ws weer meer uitdaging nodig heeft. Geloof me, er is veel meer te vinden in je eigen omgeving. Je moet alleen weten waar te zkn. 

Anoniem (Gast)

" @ Eliane bedankt voor je uitgebreide post hier kan ik direct iets mee ! Dat snuffelen ga ik doen met haar, ik merk zowieso al sinds zij wat ouder word ze t liefst elk grassprietje wilt inspecteren. Ik trek haar dan weg en loop in een versneld tempo verder (idd het idee dat ze daar moe van werd)
Een hondenuitlaatservice is op dit moment geen mogelijkheid. Zodra ik het wat breder zou hebben is dit mijn pioriteit nummer 1. 
Ik hoop dat we er uit gaan komen en zet me hier voor in. Als ik thuis kom spreek ik niets meer af zodat ik bij haar ben maar dit vind ik ook "lastig". Helaas is zij geen hond die ik mee kan nemen omdat ze daar te zenuwachtig voor is maar nogmaals, ik moet er niet aan denken om haar te herplaatsen.. "

 Die tips zijn zeker goed van Eliane. Ik had zelf ook een herder toen ik nog alleen woonde en full time werkte. Af en toe werd hij meegenomen door mijn vader, maar meestal was hij 8 uur alleen thuis. Voor ik naar mijn werk ging lekker los en balletje gooien en wat ravotten. En zodra ik thuis kwam ging ik ook met hem weg. Destijds trainde ik ook 1x door de week en op zaterdag. Als ik door de week ergens heen ging nam ik hem mee, misschien zou je dat toch ook kunnen gaan proberen bij mensen die het geen probleem vinden om de hond mee te nemen. Wellicht door het vaker te doen wordt het normaal voor de hond en wordt ze rustiger op visite. Ik fietste vaak ergens heen, of ging lopen. Bij aankomst was de hond dan al een stuk rustiger.

Ik sprak ook niet af door de week trouwens (tenzij de hond dus mee kon), puur omdat de hond al de hele dag alleen was. Misschien kun je denken aan een sport die ze leuk vindt, dan ben je een avondje lekker bezig met je hond en tegelijkertijd onder de mensen.

Anoniem (Gast)

Ik werk ook fulltime en heb altijd honden en die zijn en waren eveneens van het onvermoeibare type.  Het is voor een hond vooral zaak om de hond routine te geven en ga zeker een sport met hem beoefenen zoals bijv agility of lopen etc.

 

Maakt de band tussen jullie ook veel sterker en is leuk voor beiden!

Herplaatsen vind ik het allerlaatste want denk ook meteen terug aan een vrouw die dacht dat haar mecheltje ergens anders beter af zou zijn en zogezegd een goede thuis voor hel vond.  Later vond de politie de hond in een kelder.  Mishandeld en getraumatiseerd en kwamen bij haar aankloppen.  Ze nam het beestje terug en vertelde dat hij nooit mee weg ging.

 

Denk aub heel goed na en ga nooit over 1 nacht ijs!

 

Veel succes en moed gewenst! 

honden page profiel ElianeEliane

" @ Eliane bedankt voor je uitgebreide post hier kan ik direct iets mee ! Dat snuffelen ga ik doen met haar, ik merk zowieso al sinds zij wat ouder word ze t liefst elk grassprietje wilt inspecteren. Ik trek haar dan weg en loop in een versneld tempo verder (idd het idee dat ze daar moe van werd)

Een hondenuitlaatservice is op dit moment geen mogelijkheid. Zodra ik het wat breder zou hebben is dit mijn pioriteit nummer 1. 

Ik hoop dat we er uit gaan komen en zet me hier voor in. Als ik thuis kom spreek ik niets meer af zodat ik bij haar ben maar dit vind ik ook "lastig". Helaas is zij geen hond die ik mee kan nemen omdat ze daar te zenuwachtig voor is maar nogmaals, ik moet er niet aan denken om haar te herplaatsen.. "

 



Het vraagt wel wat training maar je kan haar echt wel leren om rustig te worden, zodat je haar kan meenemen. In mijn lessen noemt ik dit onderdeel terrasjes-training :-D

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Nieuw woord , nieuw woord voor HP Hetties woordenboek ! 

 

Terrasjes-training    Hettie ?????!!!

honden page profiel ElianeEliane

" Nieuw woord , nieuw woord voor HP Hetties woordenboek ! 

 

Terrasjes-training    Hettie ?????!!! "

 


:-) :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Voor jou heel erg, maar de hond wordt echt ouder en rustiger, juist nu je alleen bent heb je aan een hond steun......ik ben ook alleen komen te staan, hond was net vier maanden oud, dacht ook hoe moet dat nou, ik heb haar gehouden , ik hield al van d'r, en spijt ? Nee, ik ben wel zo blij dat ik d'r gehouden heb, ook een stuiterbal en een en al energie, steek er wat tijd  in als je thuis komt van je werk, een uurtje, ga wat buiten doen, dan is ze rustig daarna......maak desnoods een schema, als jij twee uurtjes , misschien wat meer , tijd aan haar besteed....kan je haar toch houden, ze wordt ouder en rustiger.......

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Anoniem gast.....hier nog een jonge hond erbij, heb net een gebroken bekken achter de rug en nog niet helemaal herstelt......dacht nu ze weer bij me is hoe moet het........als jij je rustig opstelt is je hond dat ook, contstant aandacht geven en er op uit trekken dan gaat je hond veel van hervatten, rustig aan .....maak de wandeling die je kan maken met de hond, leuk en niet te inspannend, thuis geef je wat , een kong of bot, of wat ik hier boven lees een snuffelbal/mat, geef haar wat te doen , en blijf zelf er rustig onder dan heus wordt je hond dat ook, juist bij te veel ondernemen staat de hond al gelijk van te voren op springen, van, wanneer gaan we weer.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Je hebt een werkhond en niet zo een beetje ook. 

Persoonlijk vind ik ze niet geschikt als huishond, niet verzadigd te krijgen. Ze moeten aan het werk.

 

Ik twijfel voor je hond, of je hem niet beter kan herplaatsen. Voor jou is het ook niet vol te houden lijkt me, na je werk nog vol op aan de slag te gaan met je hond. 

Met een wandeling of hersenwerkje, ga je het absoluut niet redden met een mechelaar.

Elke dag met de uitlaat service mee is ook niet genoeg voor een Mechelaar.

Wat een nare situatie voor je, maar persoonlijk zou ik serieus herplaatsen overwegen.

 

Hoe is ze als ze alleen thuis is? Heb je haar al eens gefilmt?

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Je hebt een werkhond en niet zo een beetje ook. 
Persoonlijk vind ik ze niet geschikt als huishond, niet verzadigd te krijgen. Ze moeten aan het werk.
 
Ik twijfel voor je hond, of je hem niet beter kan herplaatsen. Voor jou is het ook niet vol te houden lijkt me, na je werk nog vol op aan de slag te gaan met je hond. 
Met een wandeling of hersenwerkje, ga je het absoluut niet redden met een mechelaar.
Elke dag met de uitlaat service mee is ook niet genoeg voor een Mechelaar.
Wat een nare situatie voor je, maar persoonlijk zou ik serieus herplaatsen overwegen.
 
Hoe is ze als ze alleen thuis is? Heb je haar al eens gefilmt? "

 Dit is wel heel erg kort door de bocht zeg. Zonder de hond te kennen. Ik ken mechelaars die het prima hebben als huishond. Maar idd het is een werker. Dat zit in hem en daar is hij voor gemaakt. 

ts; jij kent je hond het best. Misschien is pakwerk of bij de VDH gaan wel leuk. Voor mens en dier. 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

" Nieuw woord , nieuw woord voor HP Hetties woordenboek ! 
 
Terrasjes-training    Hettie ?????!!! "

 Yep. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Dit is wel heel erg kort door de bocht zeg. Zonder de hond te kennen. Ik ken mechelaars die het prima hebben als huishond. Maar idd het is een werker. Dat zit in hem en daar is hij voor gemaakt. 
ts; jij kent je hond het best. Misschien is pakwerk of bij de VDH gaan wel leuk. Voor mens en dier.  "

 Ik ken heel veel Mechelaars, die niet geschikt zijn als huishond.

Die wel zo werden gehouden en wat een complete ramp werd. Sneu voor de hond en een drama met veel verdriet voor de bazen.

 

Ik ken idd deze individuele hond en baas niet, jij idem dito.

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Euh, dat ouder en rustiger worden, ik weet niet hoe het bij anderen zit/zat, maar Dobby wordt dit jaar 8 en is echt maar een ietsie pietsie rustiger geworden. En dan heb je het alleen maar over een hieper de piep Golden, niet een werktype als een Mechelaar.


Je kunt natuurlijk geluk hebben, maar het vooruitzicht van rustiger worden, daar kun je iemand ook zomaar 6 jaar mee met een kluitje het riet in sturen...

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Euh, dat ouder en rustiger worden, ik weet niet hoe het bij anderen zit/zat, maar Dobby wordt dit jaar 8 en is echt maar een ietsie pietsie rustiger geworden. En dan heb je het alleen maar over een hieper de piep Golden, niet een werktype als een Mechelaar.
Je kunt natuurlijk geluk hebben, maar het vooruitzicht van rustiger worden, daar kun je iemand ook zomaar 6 jaar mee met een kluitje het riet in sturen... "

 Onze boxers bleven ook net zo maf en speels tot hun dood. 

 

Ze zeggen dat honden in hun juvenile tijd blijven steken. 

 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Hallo iedereen,
2 jaar geleden hebben mijn ex en ik samen een hond gekocht, een mechelse herder. Een ontzettend lieve hond maar wel 1tje met een gebruiksaanwijzing. 
Een half jaar geleden is mijn relatie plots over gegaan. Toen wij de hond kochten hebben we duidelijke afspraken gemaakt van wie de hond "was". Samen kozen we ervoor dat mijn (ex) vriend de cursussen zou doen en mocht het over gaan, hij haar zou houden. In de praktijk bleek anders, hij is van de 1 op andere dag weggegaan en zij bleef bij mij...
De eerste maand(en) lukte het mij nog om alles draaiende te houden, maar ik merk dat het mij allemaal teveel wordt :(. Ik werk fulltime en helaas kan niemand haar opvangen. Financieel heb ik het niet zo breed dus een hondenuitlaatservice is helaas geen optie.
 
Ik vind het verschrikkelijk om haar zo lang alleen te laten niet te geven wat zij nodig heeft. Als ik thuiskom van een lange dag werken, barst zij van de energie.  Ook heb ik haar niet altijd onder "controle" iets wat zij met haar pittige karakter wel nodig heeft.
Ik zit al een aantal weken in dubio waar ik goed aan doe. Als ik haar prachtige koppie zie schieten mijn ogen vol met tranen bij de gedachte dat ik een ander huisje moet zoeken. Realistisch gezien, weet ik dat zij meer verdient dan wat ik haar kan geven.
Hoe denken jullie hierover, het lijkt me fijn om meningen van dierenvrienden te krijgen. Waar doe ik goed aan"

Ik zou herplaatsen als ik er geheel alleen voor stond. Fulltime werken en een hond vind ik al geen optie. Dier kan ziek worden en zorg nodig hebben, nog afgezien van de aandacht en beweging die het verdient. Het is een sociaal dier die meer nodig heeft dan gemiddeld 4 uur contact op een avond.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Een situatie kan ook opnieuw veranderen. Misschien leer je iemand kennen. Misschien vind je ander en beter werk. Dan komen er nieuwe mogelijkheden. Ik hoop dat je de hond kan houden.

honden page profiel DagmarDagmar

Al veel goede tips hierboven. Ik zou daar eerst wat meedoen, herplaatsen kan altijd nog. En ja, je situatie kan ook nog ten goede veranderen waardoor herplaatsen niet nodig is.

Heel veel succes! Ik hoop dat herplaatsen straks helemaal niet meer aan de orde is!

Volgende forumvraag: Boerenfox zoekt een nieuw thuis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^