Afstand wandelen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Botte ElienBotte Elien

Hoi, 


Mijn dwergkeesje, Mila, is een erg actieve hond. 
Ze doet niets liever dan samen lopen, wandelen, ... 

Dagelijkse wandelingen van minimaal 5 kilometer zijn voor haar dan ook geen uitdaging meer!
Vorig weekend zijn we met Mila naar zee gegaan & heeft ze maar liefst 9,8 kilometer afgelegd! 

Aangezien ikzelf aan het trainen ben voor de dodentocht, ben ik vaak op pad. 
Dikwijls staan er dan ook wandelingen van 20km op schema.

Graag zou ik Mila eens meenemen tijdens een van deze langere wandelingen (15 km tot 20 km).
Natuurlijk van zodra ik op merk dat ze moe wordt, zal ik haar dragen.

Heeft iemand hier reeds ervaring mee? 


Groetjes!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Nee, geen ervaring. Maar wel erg leuk dat je je hond zo actief mee neemt!

Let nu wel op het warme weer. Voor honden is het snel veel te warm om echt heel actief te wandelen.

 

Wat je zou kunnen doen is kijken naar een hondenbuggy of een rugzak. Dan hoef je je hond niet te beuren zo'n heel eind.

Ik heb een hondje van 3,5 kilo, maar als ik die een aantal kilometer moet beuren dan heb ik echt wel last van m'n armen.

honden page profiel --

honden foto van -

Hier (nog) geen 20 kilometer gedaan, maar wel regelmatig 13-15 kilometer. Ik heb wel een grote hond, een Golden Retriever. Ik zorg dan dat ze het grootste deel van de wandeling los kan lopen en dat ik water en snacks mee heb voor ons allebei. Dan gaan we soms halverwege lekker even een halfuurtje zitten, soms ook niet. Dat laat ik eigenlijk aan haar over, tenzij ik zelf echt even wil zitten haha. Ik heb het wel opgebouwd. Ik liep toen ik daarmee begon sowieso al een paar keer per week 7 à 8km. Dan heb ik eens of twee keer per week 9 km gelopen, dan 10 etc. En op een gegeven moment toen ik bij 12km was heb ik gewoon 15km gedaan voor een keer. Sindsdien varieert het en doe ik het denk ik eens in de twee weken. Maar je moet natuurlijk wel zorgen dat je niet normaal onder de 5km loopt en dan ineens 15km gaat doen. Hier geeft ze het zelf eigenlijk goed aan hoe ver ze wil lopen, eigenlijk het enige wat veranderde was dat ik eerst bepaalde wandelgebieden kende waar ik niet uit ging dus waar binnen ze de route moest kiezen en dat ik nu ook de mogelijkheid heb om naar die wandelgebieden toe te lopen, dan zie ik wel waar ik uitkom. Nu heb ik er een pupje bij en staat dat even op een laag pitje, loslopen doen ze elke dag en hij in de buggy zodat hij er 10 minuutjes uit kan en dan weer kan slapen. Maar zo lang wandelen met een buggy of een draagzak is geen doen vind ik, zeker niet als het pad wat onbegaanbaar is haha. Veel plezier alvast! Oh en zorg wel voor een goed tuigje of iets wat zeker niet schuurt.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Hier een chihuahua die iedere zondag rond de 20 km loopt. Record is 37 km op een dag. Dat gaat prima. Ook wandelvakanties in de bergen gaat hij gewoon mee. Wel loopt hij grotendeels los.

 

Zorg voor voldoende water, kijk goed naar je hond en let vooral op wat ze doet als je even stil staat. Gaat ze ook zitten of bij je staan dan is ze wrs toe aan pauze, gaat ze vrolijk rond wandelen en snuffelen dan kun je verder. Een hond hersteld meestal snel na inspanning dus je kunt beter een paar keer kort pauzeren dan 1x lang.

Zorg idd voor een tuigje wat niet schuurt, controleer dit de eerste paar keer ook onderweg. Vergeet de penning niet voor het geval je haar kwijt raakt.

Loop ook liefst niet teveel op asfalt, dit is belastender dan zachte ondergrond.

Hou de temperatuur buiten in de gaten. Bij warm weer beter niet te lang wandelen.

En kijk de volgende dag ook goed naar je hond. Zie je dat ze stijf is of veel aan de pootjes likt dan heeft ze wrs spierpijn en is de wandeling iets teveel geweest. Dan weet je dat voor volgende keer.

 

 

Volgens mij is dat het wel zo'n beetje, eigelijk gewoon een kwestie van oefenen en blijven kijken naar je hond. Gezellig samen d'r op uit 

 

 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Is Mila al volwassen?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Is Mila al volwassen? "

 Daar was ik ook benieuwd naar.

honden page profiel --

honden foto van -

"  Daar was ik ook benieuwd naar. "

Oh daar ging ik eigenlijk gewoon vanuit aangezien TS al afstanden van 10km loopt, maar goed dat jullie hier aan denken!

Botte Elien (Gast)

Hoi allemaal, 

 

Bedankt voor de vele informatie/reacties!

 

Het voorbije (lang) weekend met Mila verschillende keren op pad gegaan. Er zat zelfs een tocht van 12.5 km bij & die heeft ze vlotjes gewandeld! Wel vroeg in de ochtend vertrokken omwille van het warme weer zodat we om 10h00 al terug thuis waren. 
's namiddag's stond ze alweer aan d'r bandje om nog een wandeling te maken. 

Wel gezellig om samen met haar er even in de natuur op uit te trekken! Ook het loslopen gaat heel erg goed!

Om op jullie vraag te antwoorden; Mila is nu iets meer dan 11 maanden oud. Zijn vorige maand met haar langs de dierenarts gegaan & zij wist ons te vertellen dat Mila een gezonde volwassen dame is. 

 

Groetjes!

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Oh wat leuk! Ik heb ook een Mila, keeshond middenslag. We lopen regelmatig 4-5 km soms verder, maar 10km zou ze ook wel kunnen. Ik vind 11 maanden wel echt te jong om zo lang en ver (10-20km) te lopen, maar als je het rustig opbouwt: waarom niet? Jullie vinden het allebei leuk.

 

Let er alleen wel op dat keesjes in hun enthousiasme niet altijd door hebben dat ze 'te veel' gedaan hebben; de energie lijkt misschien eindeloos, maar het kleine lichaampje kan niet alles aan  

Volgende forumvraag: Help
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^