Trekkende pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

@De mannen, ik ben het er helemaal mee eens dat ik pas kan trainen als hij niet super druk is. Ik dacht dat je met goed uitlaten bedoelde eerst een lang rondje lopen ofzo. Hij plast gelijk bij de eerste boom voor de deur, dus daar wordt hij niet druk van. Als hij moet poepen dan doet hij er langer over, maar dan verwacht ik ook niet dat hij zijn aandacht bij mij kan houden.

 

@Esther Daar let ik ook heel goed op hoor. Als hij een stukje netjes loopt dan beloon ik hem ongeveer bij elke stap. 

 

Net weer een stukje gedaan, dit keer met kauwspeeltje. Ging eigenlijk heel goed. Ik denk dat het toch wat minder dramatisch erg is dan ik dacht allemaal. Hij pikt het netjes lopen heel snel op... Maar het gaat nu wel een beetje de andere kant op. Hij heeft nu wel door dat hij niet kan blijven trekken en ploft dan op de grond. Nou ja, het is in ieder geval vooruitgang!

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

" ......slappe lijn...... "

 Maar Ogin draagt een U-lead, of lijkt dat maar zo?

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin. 3 doggies

honden foto van Indy haar bazin.

"  Maar Ogin draagt een U-lead, of lijkt dat maar zo? "

 T lijkt idd een u lead of zon easy Walker tuigje ofzo

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Bij Ogin is de lijn inderdaad vooraan vastgemaakt, dat heeft als voordeel dat de hond zichzelf scheef trekt als hij voor loopt.

Ik heb dit eerst bij Nahla gebruikt, dat ging wel, maar feit bleef dat ze trok als ze een halsband aan had.

 

Ik heb gewoon steeds geoefend, was de lijn strak, stopte ik of draaide ik om, kwam ze bij me, belonen en verder gaan.

Ik werkte met een politielijn op z'n kortst, vind ik handig omdat ik die lijn kan omhangen en mijn handen vrij heb.  Al moet ik bekennen dat ik tegenwoordig gewoon een haak aan mijn heuptasje doe met de lijn in, zo heb ik ook mijn handen vrij, maar is het zo geen gedoe.

 

Als Nahla opgewonden is, kan ze nog wel trekken, dit gebeurt meestal als met een heel deel honden gaan wandelen en we vertrekken net.  Dan loop ik achteraan of vooraan en doe weer de hele rimram van stoppen en wachten, nu heeft ze dit snel door en loopt ze weer met een slappe lijn.

 

Het is me met mijn andere honden nooit zelf gelukt, mijn man heeft het voor me gedaan maar de gedachte aan een hond die misschien altijd aan de lijn moest blijven en dan zou trekken, geeft heel veel motivatie! 

Ik heb dus bij Nahla consequent volgehouden.  Ze is immers doof en toen wisten we nog niet of ze wel ooit los zou kunnen.  Het was dus belangrijk voor mijn armen dat ze kon wandelen met een slappe lijn

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^