Buddy!! laatste update, 1 jaar vandaag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

"  

 
Buddy is nu bijna 10 maanden oud. Een heerlijke hond, met uiteraard zijn streken. Maar ook heel erg lief.
Bij het wandelen bemerkte ik dat hij, voor mij, wat te hard trok. Marco heeft nergens last van. Omdat ik al aan het zoeken was naar een tuigje, heb ik maar een antitrektuigje van Mazter gekocht. Het helpt prima. Als het nodig is, sluit ik de lijn voor aan. Loopt hij goed, of lopen we in het park, dan lijn ik hem boven op de rug aan.
 
Zijn gezondheid: Buddy had weer last van diarree. Zelfs met bloed erbij. Meteen doorgelopen naar de DA en die adviseerde weer ontlasting te verzamelen en dit naar Utrecht te sturen om de parasiet (Giardia) op te sporen. Gisteren de uitslag gehad. GEEN GIARDIA aangetroffen. GELUKKIG!
Nu dus verder met ontdekken waar hij diarree van krijgt. Het gaat op en af. Hij is niet ziek. Sinds twee dagen zie ik hem weer af en toe krabben. Nu begin ik te denken dat het aan gerookte snacks ligt.
Die had hij al tijden niet meer gehad en deze week wel. Als kleine puppy kreeg hij lamsoren. Dus ik hoop de veroorzaker nu "ontdekt" te hebben.
 
Buddy heeft de Gehoorzaamheidscursus met succes afgerond. Over een paar weken door naar de volgende cursus.
vanmiddag mag hij weer bij de schapen gaan spelen
 
De foto's laten zien hoe Buddy elke dag rond 15.30u op zijn baasje begint te wachten. Dat is meestal een stressuurtje voor hem (en mij).
Dan gaat Marco met hem wandelen, eten we (Marco op de bank met Buddy in zijn nabijheid ) en gaan op de bank liggen. Als Buddy dat liggen lang genoeg vindt, komt hij ons attent maken op zijn aanwezigheid. Ik moet dan meestal wel lachen. Marco wil nog even slapen, maar Buddy laat het niet langer toe. Wakker worden jij. Ik ben er ook nog .
 
Eén nadeel heeft Buddy wel. Hij is nogal een dwingeland en doet dat door te blaffen. Heel irritant. Ik hoop dat we hem dat nog afgeleerd krijgen...
Dit was het weer voor nu.. "

 Fijn dat hij geen giardia heeft, en ik hoop datjullie er snel achter komen waar hij de diarree van krijgt.

 

Dat dwingende gedrag herken ik heel goed, doet Djaira ook, al blaft zij niet, ze gaat wel zitten piepen en janken, lijkt soms net of ze aan het zingen is ( ze zingt wel behoorlijk vals ).

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

"  Fijn dat hij geen giardia heeft, en ik hoop datjullie er snel achter komen waar hij de diarree van krijgt.
 
Dat dwingende gedrag herken ik heel goed, doet Djaira ook, al blaft zij niet, ze gaat wel zitten piepen en janken, lijkt soms net of ze aan het zingen is ( ze zingt wel behoorlijk vals ). "

 Dat piepen doet Buddy ook. Brengt zich daarmee helemaal over de zeik... Buddy is ook niet bepaald een muzikaal talent, haha.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Leuk om weer eens wat over Buddy te horen. Mooie foto's, en knap hoor, de gehoorzaamheidscursus gehaald

 

Altijd lastig om de oorzaak van darmproblemen en jeuk op te lossen. Hopelijk is het iets simpels als de snackjes.

 

Kan het zijn dat je man sneller loopt dan jij? Dat Buddy bij hem daardoor niet trekt? Ikzelf las ooit een boek over de Feldenkrais manier van lopen, daarbij loop je efficienter, energieker en dus sneller zonder snel moe te worden.

 

 

Haha ik moet wel om hem lachen, rusten is prima, maar dan weer lekker aktie, of je nou zin hebt of niet.

Bij blaffen zou ik hem rustig toespreken, even naar je toe laten komen en daarvoor "belonen" met een klein oefeningetje of verstopspelletje waarbij je hem naar iets laat zoeken bijv, even die aandacht, en dan klaar. Doe je ook hersenwerkjes met hem?

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

Wat een lieverd is buddy mooi foto 's 

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

" Leuk om weer eens wat over Buddy te horen. Mooie foto's, en knap hoor, de gehoorzaamheidscursus gehaald
 
Altijd lastig om de oorzaak van darmproblemen en jeuk op te lossen. Hopelijk is het iets simpels als de snackjes.
 
Kan het zijn dat je man sneller loopt dan jij? Dat Buddy bij hem daardoor niet trekt? Ikzelf las ooit een boek over de Feldenkrais manier van lopen, daarbij loop je efficienter, energieker en dus sneller zonder snel moe te worden.
 
 
Haha ik moet wel om hem lachen, rusten is prima, maar dan weer lekker aktie, of je nou zin hebt of niet.
Bij blaffen zou ik hem rustig toespreken, even naar je toe laten komen en daarvoor "belonen" met een klein oefeningetje of verstopspelletje waarbij je hem naar iets laat zoeken bijv, even die aandacht, en dan klaar. Doe je ook hersenwerkjes met hem? "

 Marco loopt inderdaad sneller dan ik. Daarbij heb ik gewrichtsklachten, dus is het al snel lastig. Vandaar dat ik

met het tuigje ben gaan lopen. Ik blijf natuurlijk wel gewoon met hem oefenen. Gaat nu gewoon een stuk beter. Daarbij ben ik voorstander van een tuigje, daar waar Marco liever een halsband gebruikt (eigenwijs ).

 

Bij het dwingen doe ik meestal even van ssstt, niet praten. Of ik draai me om. Mocht hij doorgaan pak ik een stil moment om hem aandacht te geven en hem te prijzen dat hij braaf is.

 

Hersenwerkjes doen we veel. Al van kleins af aan. Nu wordt hij daar wat rustiger en beheerster in. Ik ben steeds op zoek naar nieuwe ideeën en zit vaak aan de naaimachine om weer een ander kleed in elkaar te zetten..  Na de laatste avondwandeling zorg ik altijd dat er een klein, simpel hersenwerkje voor hem klaar ligt bij thuiskomst.

En dan is het bedtijd

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Turid Rugaas heeft ook een mooi boekje, Help mijn hond trekt, misschien ook handig om eens door te nemen. Maar komt goed, hij is nog zo jong en enthousiast natuurlijk.

 

Ik ben ook voorstander van een tuig, mijn vriend ook liever de halsband

 

Wat leuk dat je zelf dingen in elkaar kan zetten zodat hij steeds iets nieuws heeft om te puzzelen De bofferd.

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

Even een kleine update van Buddy:

 

Het gaat goed met onze deugniet. Hij is meestal vrolijk en in huis valt het allemaal reuze mee. Tijdens het wandelen maken mensen vaak opmerkingen over het druk zijn van een Border Collie "oh, die moet je de hele dag bezig houden hé" . Nou, ik vind dat nogal meevallen. Buddy houdt wel van een dagritme, zoals hij het gewend is.

Uiteraard wandelen met genoeg plezier voor hem. Snuffelen en spelen.

Bij thuiskomst eten en dan lekker slapen. Rond de middag vraagt hij dan pas weer aandacht. Dan doen we vaak een hersenwerkje, of ander spelletje. We knuffelen wat. Dus niet bijzonder druk of vervelend in huis. Met de kleinkinderen en hem gaat het nog steeds heel goed. Even zo'n 10 minuutjes druk en opgewonden. Blij dat ze er zijn. Maar dan gaat hij wel weer zijn eigen gang. Zeker als hij merkt dat de kinderen niet zo'n zin in een spel hebben. Als ze bij ons logeren denkt hij wel dat hij overal bij moet zijn. Bij het naar bed brengen moet ik even voorlezen, dan gaat Buddy erbij liggen. Als ze op de bank liggen/zitten, zit Buddy erbij. We laten dat wel toe. Ik zit ertussen en knuffel Buddy samen met een kleinkind.

 

Elke dag gaat Buddy zo schoon mee naar buiten

 

maar komt zo vies thuis

Hij speelt dus wel lekker in het park. We gaan nu elke dag het speelveldje in waar hij met meestal dezelfde honden speelt, rent en zwemt.

Dat spelen gaat goed. Hij zet alle honden daar aan tot rennen. Als wij aankomen is het vaak een "dooie" boel. Maar zodra Buddy gearriveerd is, is het feest .

Vandaag had hij, volgens mij, last van wat hormonen. Slecht luisteren, uitvallen naar honden die langs komen en vanavond

op de hondencursus ook al grommen naar andere honden.

Dat wordt dus extra opletten de komende dagen. Hopelijk is het gedrag wat niet standaard gaat worden. Tot nu toe kon hij met zowat alle honden overweg.

Als ik met hem wandel wil hij nog wel eens mijn voeten aanvallen en blaffen en springen. Ik zeg dan dat hij moet zitten en draai me om met mijn rug naar hem toe. Dat helpt soms, niet altijd. Als het niet helpt gooi ik de lange lijn om een boom, of paaltje en neem 2 meter afstand. Dan is het gelijk over. Scheelt een hoop hopeloze bevelen van mij, haha.

 

Zijn diarree en jeuk zijn helemaal over. Vorige week had hij op de ochtend na de cursus wat uurtjes jeuk. Bij de cursus had hij blokjes kip gehad. Nu vanavond weer gehad. Dus als hij morgenochtend weer zo'n jeuk heeft, is kip waarschijnlijk een veroorzaker. Gerookte snacks heb ik hem even niet meer gegeven. Eerst kijken of die kip echt de oorzaak is.

 

Meer heb ik nu niet over Drako Buddy te vertellen. O ja, 1 ding nog. We gaan dit jaar geen Carnaval vieren, omdat we Buddy nog niet zolang alleen willen laten. Om nu voor 2 uurtjes de stad in te gaan is ook zo'n zonde. Dan maar liever een jaartje geen Carnaval. Scheelt ook weer een hoop geld. Voor dat geld heb ik maar een waterblazer aangeschaft. Geen overbodige luxe, denk ik, met dat zwemmen en vies worden van hem

 

 

 

 

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Wat een smeerkees die Buddy, maar wel een knappe smeerkees.

 

En wat een bekende bijnaam heeft hij, ik noem Djaira ook altijd draak( met je erachter), omdat ze niet echt heel groot is voor een aussie.

 

Leuk dat Buddy een beetje leven in de brouwerij brengt op het speelveldje, anders is het ook maar saai, Djaira krijgt ook vaak honden aan het rennen.

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

Leuk is dat he Danielle.  Fien, een teefje van 7 jaar, zit meestal maar wat te kijken en moppert als er te druk om haar heen gedaan wordt. Buddy heeft daar niet zo'n boodschap aan. Hij likt haar bek en hoppa, binnen een paar minuten rent ze mee. Haar baasje vindt dat zo leuk.  Buddy zal wel aanvoelen dat haar mopperen niet kwaadaardig is. Anders liet hij het wel. Bij andere honden stopt hij wel als ze snauwen. 

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara

honden foto van Laura & Tara

Wat is Buddy toch groot geworden!

Hij is echt prachtig

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

HIEP, HIEP, HOERA. BUDDY WORDT VANDAAG 1 JAAR.

 

 

Eén jaar oud alweer en wat zijn we blij dat we vorig jaar besloten om toch weer een hond te kopen. Buddy is dan ook een heerlijke hond.

Hij weet wat luisteren is, maar past die wetenschap niet altijd even goed toe .

Bij Marco wat beter, dan bij mij. Marco was en blijft echt zijn grootste vriend. Niet raar ook als je bedenkt dat Marco met hem traint en naar de schapen gaat.

Bij de schapen: een paar weken geleden begon het net wat beter weer te worden. Nog niet echt warm, maar volgens Buddy wel. Hij was al om 8.30u aan de beurt. Goed te doen, zou je zeggen. Daar dacht Buddy anders over. Na zo'n 10 minuten oefenen, rende hij ineens naar de drinkplaats. Ging drinken en deed zijn poten even in het water. Hij keerde wel netjes terug naar Marco. 5 minuten later was zijn beurt klaar en mijnheer had het echt warm en ging in de drinkbak liggen om af te koelen. Dat zijn u de leuke kanten van zo'n hond.

 

 

Elke ochtend gaan we naar het park. Daar speelt hij met een vast groepje honden. Daar kan hij rennen en het water in. Het is een afgesloten veldje, dus heel fijn voor Buddy. Kan hij zijn energie van de ochtend kwijt, zodat ik de verdere ochtend wat in huis kan doen.

 

 

's avonds wil de baas graag even een tukje doen op de bank. Dat vindt Buddy goed, maar als Buddy zelf wakker wordt, moet de baas ook wakker worden en gaat hem uitdagen op de bank.

 

Kont omhoog, dat is achteruit gaan omdat de baas dat zegt, maar ik ben niet van plan hier te blijven, haha.

 

Buddy is best sociaal, maar toch zijn er honden waar het niet zo mee klikt.

Zo ook vorige week in het hondenveldje. Een jonge witte herder, van 9 maanden. Bij het benaderen zagen we al dat we op moesten letten. Ze draaiden om elkaar heen, met de staarten omhoog. Even later gingen ze toch ieder zelf wat doen, maar zochten elkaar ook weer op.

Op een gegeven moment ging de herder tegen Buddy opstaan en toen was het hek van de dam. Vechten.

Nu hebben Marco en ik de afspraak dat we Buddy niet laten vechten, dus Marco pakte Buddy meteen op en tilde hem weliswaar aan zijn haren van de hond af. Buddy was boos en wilde Marco bijten, maar zag nog net op tijd dat het de baas was. Daarna aangelijnd en meteen het veld afgegaan. De eigenaresse van de herder vond dat we hen hun gang moesten laten gaan en dat het we los zou lopen. Wij hebben een andere mening en willen dat niet.

Sindsdien wil Buddy absoluut niet meer langs dat veld, als die hond erin is. Wij vinden dat geen probleem. Liever dit, dan een hond die telkens geagitteerd is, wanneer hij die hond ziet.

Even later ging hij heel lief in het gras liggen voor een puppie van 13 weken. De pup mocht hem pakken en over hem heen klimmen.. Ook dat is Buddy... de lieverd!!

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo

honden foto van Ingrid en Thibo

Gefeliciteerd met jou 1 jarige leeftijd.Super te lezen en te zien wat een knappe jongen je bent blijf samen met baasjes genieten.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Alweer een jaar oud, wat gaat de tijd toch snel.  Gefeliciteerd Buddy! Wat een leuke foto's!

 

En wat gaat het lekker! En heerlijk zulke incidenten als dat water drinken en pootjes afkoelen tijdens het werken haha. Een eigen kop waardeer ik altijd erg in een hond.

 

Groot gelijk dat jullie hem niet laten vechten, ik snap mensen niet die dat ok vinden. Buiten dat het nogal onnodig en stressvol is, wil je toch ook niet dat je hond misschien gewond raakt of een andere hond verwondt. En heel verstandig van Buddy dat hij dat veld niet op wil als die hond daar loopt. 

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Van harte gefeliciteerd Buddy, dat je nog maar lang lekker ondeugend mag blijven.

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

Gefeliciteerd buddy nog vele mooi jare 

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

 

gefeliciteerd 

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Gefeliciteerd Buddy!

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag Buddy, je bent toch wel een beetje verwend hé?

Lijkt als de dag van gisteren dat je hier als kleine smurf voor het eerst kwam.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Gefeliciteerd Buddy.

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

Buddy is wel verwend hoor. Hij heeft wat nieuwe hersenwerkjes gekregen. Een lekkere knabbel en veel aandacht.

Van de kleindochtertjes een cadeautje en een tekening.

Zij wilden persé komen, anders waren ze niet op Buddy's feestje geweest .

 

Met als gevolg dat Buddy de hele middag wakker is geweest, want hij denkt dat hij er steeds bij moet zijn, al spelen ze niet met hem.

Gisteravond hartstikke moe natuurlijk en vanochtend hyper, de pyper.  Om 7.00u was hij al volop kartonnen dozen aan het scheuren op de plaats. Denk dat de buren wakker geworden zijn.

 

Hij heeft alweer geravot met zijn vriendjes in het park. Nu rusten en zometeen naar de schaapjes...

 

Bedankt voor de felicitaties.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Nog gefeliciteerd met Buddys verjaardag  wat is dat jaar omgevlogen...

Nog heel veel jaren plezier van jullie mooie, lieve, ondeugende schat! 

honden page profiel May May

honden foto van May

nog gefeliciteerd met Buddy's 1 verjaardag

 ik kon niet kiezen welke foto ik leuker vond

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

Buddy vindt ze allebei mooi

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara

honden foto van Laura & Tara

Nog gefeliciteerd knappe Buddy!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wat schattig dat de kleinkinderen op Buddy's feestje waren. En hij is lekker verwend ook.

 

 

Maylene wat lief van je, die kaarten!

 

 

 

 

pagina 19 van 19 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Volgende forumvraag: Oudere hond 'mag' niks van pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^