Stoute hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hoi, ik zou graag jullie advies willen hebben want ik ben ten einde raad. Ik ben namelijk een grote dierenliefhebber. Zelf hebben we thuis 2 honden namelijk  een jonge rottweiler van 1 jaar en een Amerikaanse cocker van 8 jaar. Ze kunnen prima overweg en de rottweiler is zo braaf in tegenstelling tot de Amerikaanse cocker. Ik weet dat cockers vrij koppig zijn maar de onze is namelijk heel stout. Hij is verzot op eten en heeft zelfs een manier gevonden om in de kast in te breken en eten uit de kast te halen. Als we zien dat hij dan weer eten uit de kast heeft gehaald willen we het afnemen maar dan wordt hij direct een andere hond namelijk hij gromt heel fel en zou je zo bijten moest je iets te dicht komen, dat weten we omdat hij al een aantal keer mijn mama heeft gebeten toen dat we het eten wouden afnemen dat hij uit de kast had genomen. Hij neemt vooral snoep enz. uit de kast dus hebben we het snoep ergens anders gelegd maar toch slaagt hij er telkens in om ergens eten vandaan te halen. Maar dat niet alleen, zelf als wij aan het eten zijn zou hij uit koppigheid zijn behoefte doen tijdens het eten gewoon omdat hij niets krijgt en als je niet oplet is je eten zo van tafel weg. Vaak als er niets op de tafel staat springt hij op de tafel via de stoelen en dan zeggen we dat hij af moet gaan maar dan luistert hij niet. Vaak als we slapen zijn dan begint hij te blaffen en dat kan uren duren sinds kort slaapt hij bij mijn ouders op de kamer en is dat geblaf gelukkig gestopt. Kort gezegd hij is dus een hele koppige hond die niet luistert en altijd zijn willetje wilt. Mijn mama pikt dit niet langer meer en heeft al een aantal keren gezegd dat ze hem wil laten inslapen omdat ze te veel stress aan hem heeft. Ik weet dat hij al 8 jaar is en dat het moeilijk is om deze dingen nog af te leren maar is er echt geen andere oplossing? Ik zou echt niet willen dat mijn mama hem laat inslapen hij kan zo lief zijn en ik zou hem niet kunnen missen. Zouden jullie tips hebben laat het me dan zo snel mogelijk weten. Alvast bedankt

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Al 8 jaar is jullie cocker en nú pas wordt die "stout " 

wat dan die voorbije jaren ? Mama al 8 jaar stress ? Neen toch? 

 

Sorry maar ik heb de indruk dat de jonge hond misschien meer aandacht krijgt en dat de oudere hierdoor om meer aandacht bedelt ? 

 

Ik zou NOOIT een oudere , eerste hond laten inslapen voor een nieuwkomertje.

ik hoop dat je mama dit echt niet gaat doen.

 

Anoniem (Gast)

Hij is namelijk altijd al wat stout geweest vroeger zou hij namelijk niet zo rap bijten. Ik denk niet dat het met onze nieuwe hond heeft te maken aangezien we hem ondertussen al een jaar hebben en ze krijgen beide evenveel aandacht krijgen. Mijn mama heeft al een aantal keer gezegd dat ze hem wou laten inslapen maar dat is meestal als ze heel boos is op hem maar soms lijkt het alsof ze het echt meent. Of nadat hij haar heeft gebeten want dat heeft hij ondertussen al 4 keer gedaan. Mijn mama heeft namelijk de laatste tijd veel stress door hem omdat ze ziek is geworden en heel rap moe is en de stress is dan niet goed voor haar gezondheid. Ik hoop gewoon dat er een oplossing is zodat zijn gedrag een beetje zou veranderen zonder te laten inslapen. 

honden foto van nikkie en Kittana ( r.i.p )

amai is dit serieus of wat?

Als je hond eten heeft gestolen dan wilt hij dit natuurlijk niet afgeven.

Ga eens leren naar ze mand te gaan als jullie eten en als hij zo voergericht is moet dit goed te doen zijn met snoepjes.

Honden snoepjes dus eh. 

 

En als die eten heeft gestolen probeer eens te ruilen met een snoepje. 

 

 

Anoniem (Gast)

Ik heb al vaak met een ander snoepje hem te proberen te lokken maar dan laat hij nog niet los of hij eet heel snel het ander eten op dat hij uit de kast heeft genomen. Gisteren had hij uit de kast chocolade genomen ik maakte me als zorgen aangezien ze kunnen sterven van chocolade. Hij liep de hele tijd weg en wou bijten als ik het wou afnemen. Ik heb de hele tijd achter hem gezeten tot hij los liet maar op het laatste was het al lang op. Gelukkig was er niets met hem maar ik had toch voor dit te voorkomen al het snoep uit de kast gehaald en het in een hogere kast gezet. Daarna wou ik gaan slapen en ik dacht dat hij toch niets meer uit de kast kon nemen. Even later hoorde ik iets en was ik beneden gaan kijken. De hele keuken lag voor cornflakes omdat hij in een andere kast de doos met cornflakes uit de kast had gehaald. Dom van me dat ik daar niet aan had gedacht maar hij blijft maar zoeken naar eten hij haalt zelfs de plastieke bakjes uit de kasten en hij krijgt zeker voldoende eten. 

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

ik zou al beginnen met sloten op de kast te zetten... klinkt mss drastisch maar dit leer je niet in 1 2 3 af + het is ook voor zijn eigen veiligheid.
en steelt hij al zijn hele leven eten of doet hij dat nog maar recent...? want als het nog maar pas is dan zou ik hem ook medisch laten onderzoeken...
tijdens dat jullie eten zou ik hem idd en vaste plaats geven (zijn mand ofzo)

Anoniem (Gast)

Hij is namelijk al langer zo van eten en als we hem tijdens het eten hem een vaste plaats geven blijft hij niet zitten. We hebben ook al geprobeerd om een poortje ze zetten tussen de keuken en de living maar dan doet hij uit koppigheid gewoon zijn behoefte. Maar dat is niet alleen met het eten zo. Vaak wil hij niet naar buiten en als we hem dan roepen gaat hij op zijn rug liggen en dan begint hij te grommen. Als we dan naar hem toe komen wil hij soms bijten. En als hij dan van buiten komt doet hij soms 2 minuten later zijn behoefte binnen i.p.v buiten. Maar helaas vrees ik ervoor dat we dat hem niet meer kunnen afleren aangezien hij al 8 jaar is.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Honden kijken gedrag af van ons. Je hond geeft goed afgekeken, weet nu precies hoe de kastjes werken en wat er te halen valt.

Eten terug van hem pakken, hij kijkt wel uit, veel te lekker.
Heeft ook geleerd dat als hij dan gromt, hij het gewoon kan opeten.
Aangeleerd gedrag is dat.

Honden zijn slim. Wij zullen nu even slimmer moeten zijn.

Maak baby sloten op de kastjes. Voorkom dat je hond eten kan stelen.
Snoep is ook niet goed voor hem.

Als jullie zelf gaan eten, doe hem dan op de gang. Geef hem dan iets te kauwen, een gevulde kong. Zo wordt het voor hem ook niet vervelend om de gang op te moeten.

Ik vind je hond niet koppig, naar super slim en vindingrijk.

Denk dat hij het erg leuk zou vinden, om zijn eten te verstoppen, zodat hij het moet zoeken. Strooi brokjes op de grond, of verstop ze door de kamer of in de tuin.
Denk dat je hond het ook leuk zou vinden trucjes te leren.

Veel beter dan snoep stelen voor hem

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het lijkt wel alsof je er nu zelf steeds meer bijhaalt, hoe vervelend de hond is.

Dat het dus logisch is dat je moeder hem wil laten afmaken.

 

Waarom breng je hem niet naar het asiel, dan krijgt hij misschien nog een paar fijne jaren bij andere mensen.

Dat lijkt me beter dan maar meteen af te maken.

 

Wordt er wel genoeg met deze hond gedaan?

Wandel je veel met hem, spelen, sporten?

Dat heeft je hond ook nodig.

Misschien verveelt je hond zich en heeft hij energie over en gaat hij streken uithalen.

 

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

Zijn jullie dan zelf niet vinding rijk om te zorgen dat hij nergens bij kan. Een slotje op de kasten...

De hond wat te kauwen geven wat hij wel mag hebben.

Krijgt hij wel genoeg te eten?

 

Wordt er ook wat met de hond gedaan behalve wandelen?

Anoniem (Gast)

Sorry ik ben het niet eens met je reactie. Ik beschrijf ook maar de situatie wat het gedrag van mijn hond is. Waarom zou ik dit op dit forum zetten als ik het logisch zou vinden dat mijn mama hem wil laten inslapen? Ik zie ook wel dat mijn mama veel liede aan hem geeft als hij braaf is. Ik doe er net alles aan zodat het een beetje leuker wordt voor iedereen en ook voor de gezondheid van mijn hond. Hij is al van bij mij toen ik 6 jaar was ik zou hem dus echt niet kunnen missen hij is mijn beste vriend! Ik probeer ook maar een beetje hulp te zoeken. En aangezien hij niet speels is kunnen we niet echt iets anders met hem doen maar we gaan wandelen en ik geef hem vaak aandacht en ik niet alleen want ik heb nog 2 zussen. En hij krijgt genoeg eten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier ook een jonge hond die niet eet maar......vreet....en nergens bij kan, nergens, laat niets slingeren, zorg ervoor dat alles opgeborgen is, een acht jaar oude hond die nu ontzettend stout is dat het je irriteert daar ga je je huis eens rond en kijken of er kastjes open zijn en of je hond die kan openen, sluiten de kastjes........het blaffen snachts, als ze samen slapen, hou je ze in de nacht apart, dan kunnen ze beiden hun slaap pakken, er is een jonge hond bij gekomen, ga aparte wandelingen maken zodat de oudere hond aan zijn trekken komt....een jonge hond vraagt veelaandacht, ik zeg niet dat je oudere hond er danbij inschiet, maar ga dat eens doen....apart met de honden weg, zodat je hond in huis niet de aandacht van je wil hebben door het hele huis door te lopen om eten en snoep......ga eens naar de dierenwinkel en haal een grote bullepees of runderkophuid voor je oudere hond, laat hem daar mee zijn gang gaan, in een aparte ruimte waar de jonge hond hem niet stoort.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Sorry ik ben het niet eens met je reactie. Ik beschrijf ook maar de situatie wat het gedrag van mijn hond is. Waarom zou ik dit op dit forum zetten als ik het logisch zou vinden dat mijn mama hem wil laten inslapen? Ik zie ook wel dat mijn mama veel liede aan hem geeft als hij braaf is. Ik doe er net alles aan zodat het een beetje leuker wordt voor iedereen en ook voor de gezondheid van mijn hond. Hij is al van bij mij toen ik 6 jaar was ik zou hem dus echt niet kunnen missen hij is mijn beste vriend! Ik probeer ook maar een beetje hulp te zoeken. En aangezien hij niet speels is kunnen we niet echt iets anders met hem doen maar we gaan wandelen en ik geef hem vaak aandacht en ik niet alleen want ik heb nog 2 zussen. En hij krijgt genoeg eten. "

 Dat is nog al wat, denk niet dat iemand dat advies aan je geeft hoor, een hond die wat stout is kan je gerust op een goede manier corrigeren, lekker een heerlijk bot geven, een hond die eten of snoep steelt wil niet zeggen dat tie te kort komt.........een beetje verveling en hij krijgt aandacht daardoor......geef hem maar lekker eens zo,n kauwbot.....wel altijd apart geven, niet waar de jonge hond in de ruimte is, anders krijg je ruzie......lekker apart geven......probeer het maar eens........jij houdt van je hond, ga heerlijk wandelen met je hond, een vol uur....en als je thuis komt, geef je het bot.....en nogmaals apart geven anders krijg je ruzie met de jonge hond.

Anoniem (Gast)

Bedankt voor de tips ik zal het eens proberen :)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Als ik het goed interpreteer: een obsessie voor eten, behoeften doen uit protest, 's nachts uren blaffen...

Heeft de hond al een grondige checkup gehad bij de dierenarts?

Het lijkt me dat deze hond zich niet goed in z'n vel voelt...

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Het is toch geen klein probleempje, lijkt me.

Wat is de oorzaak er van? Dat is de vraag.

Waarom is die zo fel/dwangmatig op voedsel gericht?

Medische oorzaak of iets anders?

Ik kan wel begrijpen dat je moeder het zwaar heeft ermee. Gebeten worden is natuurlijk geen pretje. En behoefte in huis doen, is ook niet leuk. Als je geen vorderingen ziet, begrijpelijk dat het zwaar is.

 

Slotjes op de kast zou ik al zeker doen. En iets afnemen, zou ik niet meer doen. Probeer te voorkomen dat hij iets neemt, dat hij niet mag hebben.

 

Misschien toch een keer naar de dierenarts om te kijken of er niets is met de hond.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" En aangezien hij niet speels is kunnen we niet echt iets anders met hem doen maar we gaan wandelen en ik geef hem vaak aandacht en ik niet alleen want ik heb nog 2 zussen. En hij krijgt genoeg eten. "

 Toch zijn er wel dingetjes die je je hond kan laten doen.

 

Wat voor voer krijgt hij? Als hij brokjes krijgt, kan je de brokjes ipv in zijn bak geven, door je tuin strooien.

Zou wel je andere hond binnen houden.

Je hond zal zich zo moeten inspannen om zijn brokjes te vinden. De meeste honden vinden dit een erg leuke bezigheid. 

Ipv eten stelen, kan je hem zo eten katen zoeken.

Bewaar een handje brokjes, als je buiten bent, kan je die in het gras strooien. Heeft hij weer wat te zoeken.

Je kan hem even naar de gang doen, brokjes verstoppen en je hond dan laten zoeken. Zo geef je hem een uitdaging. 

Een kluifje verstoppen en hem laten zoeken, ook erg leuk om te laten zoen. 

Als je samen buiten wandelt, een iemand stiekum achter een boom verstoppen en dan roepen. Zo moet hij je zoeken.

Samen op een bankje springen, over een tak springen. Zo kan je samen van alles verzinnen. Als je zelf dit heel blij doet, best kans dat je hond mee wilt doen.

 

Honden vinden het prettig een taakje te hebben. Het zou kunnen, dat je hond uit verveling gaat snaaien en zoeken. Eten is ook super lekker, dus dat gedrag neemt toe

 

Ben het wel eens met de rest, voor controle naar de da of er lichamelijk niet iets aan de hand is, je weet nooit.

Anoniem (Gast)

Hij is 2 weken geleden naar de dierenarts geweest voor zijn jaarlijkse spuitje. Ze hadden niet anders gezien alleen aan zijn tanden iets dus moesten we een nieuwe afspraak maken voor zijn tanden maar dat is nu een week geleden maar ze hadden niets anders aan hem gezien. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ze zouden  wel bloed kunnen controleren voor de zekerheid. Zo zie je de werking nieren en andere organen, of er geen tekorte zijn.

 

Maaris zijn gedrag al lang zo, of verergert het snel?

Anoniem (Gast)

Hij is altijd wel al dol op eten geweest maar ik merk wel hoe ouder hij wordt hoe meer treken hij uithaald.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Hij heeft inmiddels zo veel ervaring met zijn gedrag. Weet waarschijnlijk ook heel erg goed hoe jullie reageren en hie hij daarop kan inspelen.

Honden zijn zo slim ;-)

honden foto van nikkie en Kittana ( r.i.p )

Eten stelen en het ook kunnen opeten is zelfbelonend gedrag. 

Zeer moeilijk af te leren. 

Ik zou beginnen te zorgen dat er niks te halen valt. 

En ga aan het werk met als hij iets te pakken krijgt het afgegeven word of je het kunt ruilen of afpakken. 

 

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

ik zou toch wel even opletten met het advies voor sloten te zetten op de keuken kasten hoor, toen wij dit deden hadden we de ochtend erop een keuken zonder deuren. misschien zou je mamma dan echt kwaad worden.

heb je misschien een afzonderlijk gebouw (dat deden wij), misschien een garage waar je het eten kunt onderbrengen? of een kelder indien je hond geen deuren kan opendoen ? of in de keuken de bovenste kasten indien de hond er niet aan kan geraken? 

btw een extra tip - indien het echt erg is mag je ook de frigo en de diepvriezer niet vergeten. 

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

misschien heeft je hond wel niet de kracht om deuren neer te halen, maar ik heb wel het vermoeden dat indien je er sloten op gaat zetten ze er zeker aan de deuren zal beginnen te krabben - een hond die de weg kent geeft niet zo makkelijk op ...

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

och nog iets .. ik vind op zich een hond die in de kasten weet in te breken voor eten niet zo extreem - bij ons was het wel wat extremer als dat - het kan best medisch zijn, maar wat je zegt van die tanden - bij ons was het een hormonale oorzaak en de vorige eigenaar had ons het eerste wisselende puppy tandje van de hond mee gegeven deze was helemaal rot van binnen vandaar dat ik het vermoeden heb dat er misschien wel een verband tussen beiden kan bestaan.

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

knarstand je hond toevallig? 

Anoniem (Gast)

Bij de dierenarts hadden ze gezegd dat hij tandsteen had en dat kon dan naar zijn tandvlees gaan en er zo voor zorgen dat zijn tanden zouden uitvallen. We hadden dus een afspraak gemaakt voor zijn tanden en nu hebben ze een weekje geleden al het tandsteen van zijn tanden gedaan.

honden page profiel ElianeEliane

Ik zou eerst de hond medisch goed laten nakijken waarbij het hele verhaal gedaan wordt, naar de DA toe.

Wat de keuken betreft, kan je misschien gebruik maken van een kinderveiligheidshekje.

Voedingswaren in de hoogte. Bvb borden en tassen beneden in de kasten, stoelen uit de buurt.

Ik heb ooit een opname gezien van een Beagle die aan tafel een stoel ging halen.
Hij duwde en schoof hem tot aan de kast en kon hij er zo op.

We mogen onze viervoeters echt niet onderschatten.

Wanneer je hond nog eens met iets gaat lopen, zorg dan dat je iets aanbiedt dat interessant is. Chocolade afgeven is echt wel belangrijk.
Ipv er achter te rennen, haal snel iets van vlees en gooi dit naar je hond toe. Dan heb je meteen zijn interesse. Als je dan het volgende stukje vlees laat zien zal de chocolade op zich al heel wat minder interessant zijn. En hoef je er ook niet zo op te jagen.

Voorkomen dat hij in de kasten geraakt.
Als hij iets heeft wat hij niet zou mogen hebben, geef een goed alternatief.

Wat heeft hij om op te kauwen en zich mee bezig te houden?

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^