adoptiehonden worden gedumpt, onbegrijpelijk!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Daarnaast is de match erg moeilijk te bepalen adhv een foto en verhaaltje op internet. 

 Dat is zo!

Het is weinigen gegeven om zich volledig open te stellen voor een onbekende hond en zich met volle overgave in een onbekend verhaal te storten. Ik zou dit zelf ook niet kunnen.

Er zijn hier een aantal mensen op HP die dit wél kunnen en dat vind ik zo ontroerend, hoe die zich ten dienste van een onbekende hond kunnen stellen en zichzelf zo helemaal aanpassen aan de vaak onvoorspelbare noden en behoeften van dat dier.

Maar dit is weinig mensen gegeven, en ik denk dat je gelijk hebt dat velen zich hieraan mispakken...

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Hoi,
De laatste tijd valt mij iets op. En niet alleen mij, maar ook de andere leden van onze groep.
De adoptievereniging waar wij Naaltje vandaan hebben, brengt min of meer gesocialiseerde galgo's vanuit Spanje naar België voor adoptie. Iedereen krijgt eerst een huisbezoek, veel info enz... Pas daarna beslis je of je effectief een hondje neemt.
Je tekent ook een contract, waarin staat, dat als je niet meer voor de hond kan zorgen om een of andere serieuze reden, je de hond opnieuw moet teruggeven aan de stichting zodat zij een herplaatsing kunnen doen.
 
Nu zijn er de laatste 2 maanden wel een stuk of 8 honden teruggebracht!!! Eentje wegens scheiding, enkele wegens ziekte van het baasje, eentje zomaar, eentje omdat het zogezegd in huis plaste en heel erg bang was???????
En Jim, omdat hij 10 is, zijn tanden slecht zijn en verzorging nodig hebben, hij een vetbolletje heeft en hartruis en omdat hij doof is...
Snapt iemand dit??? Je weet toch, als je een hond van 7 in huis haalt, dat die ouder wordt en dat er wel eens kosten aan kunnen komen?
Wij denken er nu over om Jim in ons huis op te nemen, zodra hij hersteld is van alle ingrepen die hij hopelijk goed doorstaat.
Ik hoop dat het goed gaat met hem en dat we hem nog enkele mooie jaren mogen geven. "

 AFSCHUWELIJK..arme hondjes weer op het verkeerde been gezet

dat ten eerste..

Geeft maar weer aan hoe moeilijk het in te schatten is of iemand oke is of niet

Ik schat dat het grootste deel liegt(ziekte scheiding) en de hond gewoon te lastig vind in gebruiksaanwijzing en  het andere deel  wil geen kosten wil maken

 

Ik wist al voor adoptie dat beide honden bulkten van het tandsteen bv

Dus kan ook zijn dat voorlichting  in realisme van het asiel schort bij sommige adoptanten (zeker die zelf geen goed beeld hebben)

een normaal mens weet dat adoptie in zekere zin een sprong in het diepe is..zeker bij een oudere hond met slecht verleden

diep triest

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

"
Bij de buitenlandertjes zie je bij sommige mensen heel erg het Reddende Engel syndroom meespelen: "Zie mij eens goed zijn!" Het gaat hen niet zozeer om de hond als individu, maar om het verhaal waarvan zij het middelpunt worden.
Ze genieten dan van de 'ooooh's' en 'aaah's die hun te beurt vallen, tot de aandacht geluwd is en er alleen nog die hond zelf overblijft. Daar halen ze dan geen voldoening meer uit, integendeel, het dier is een last geworden, en dus moet ie weer weg. 
  "

 Dat vind ik zo grappig,dat heb ik weleens met Mila,die moet aan mensen wennen,dus kan ze 'schuw' reageren als het zoveelste mens direct met hand op haar kop denkt te duiken,dan springt ze weg.

En dan weten ze ondertussen dat ze uit Spanje komt,dan zeggen ze direct 'oh die zal wel wat mee gemaakt hebben,of die is vast mishandelt'.

 

Dan moet ik altijd zeggen,'nee hoor die is niet mishandelt,die is gewoon geboren bij de opvang uit een bange moeder en lichtelijk slechte socialisatie'

 

Alsof je ook mishandelt moet zijn geweest om direct door vreemde geaaid te worden niet fijn te vinden

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Nou.. bij Faro hadden ze de kattentest gedaan en langs eenden en vogels gelopen, niks geen sjoegen, dus Faro had geen jachtinstinct, maar na 3 maanden kwam het toch echt naar boven, ik heb een echte jager, wel onder controle nu, maar dat heeft heel veel tijd gekost en werk.

En als ik te laat ben, dan is hij weg achter een haas aan, ik moet het voor zijn, dus ik loop naast hem, ren zelfs mee, gelukkig heb ik niet zo'n renner hahaha.

Katten en eenden laat hij gewoon met rust, maar wild zoals haas, hert zwijn , dan is hij echt niet te houden, dus geen jachtinstinct in een halve Podenco zou ik niet zomaar geloven.

Maar ze bestaan wel, ik ken er een paar.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

"  Om het gezellig te houden zal ik de naam niet noemen maar er is een stichting die bij zowat iedere hond met hetzelfde verhaal adverteert. En je raad het al; Ze zijn allemaal fantastisch lief, geweldig, helemaal gezond en probleemloos. En natuurlijk hebben ze het allemaal stuk voor stuk vreselijk gehad."

 Hehe, dat dus. Je denkt hetzelfde als ik.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

"  Om het gezellig te houden zal ik de naam niet noemen maar er is een stichting die bij zowat iedere hond met hetzelfde verhaal adverteert. En je raad het al; Ze zijn allemaal fantastisch lief, geweldig, helemaal gezond en probleemloos. En natuurlijk hebben ze het allemaal stuk voor stuk vreselijk gehad.
 
Dat is gewoon klinkklare onzin. Ten eerste hebben ze het nooit allemaal even verschrikkelijk gehad en ze zijn al helemaal niet allemaal perfect. Tuurlijk, wel zoals ze zijn, maar het zijn geen modeldieren. Dat bestaat niet.
 
En ja.. Dan werk je problemen in de hand, simpel. Blijkt die geweldig lieve perfecte Max ineens overal achteraan te jagen, bang te zijn van verkeer en niet zindelijk te zijn. Is geen probleem maar het is ook niet zoals het beloofd is. Over de gezondheid nog maar te zwijgen. "

 Dat is mij idd ook al een keer opgevallen  (weet niet eens meer welke), maar dat ik die verhalen zag dacht ik echt. ...Deze zijn gewoon stuk voor stuk perfect. Waar is die rugzak

 

En ze bestaan ook echt, maar ik geloof niet dat 1 stichting zoveel pareltjes heeft. ....

 

Alhoewel het me bij het asiel in nl weer opvalt dat elke bull achtige niet met katten zou kunnen. En dan vraag ik me af, echt niet. ...of kost gewoon heel veel werk en een oplettende baas?

Dus het kan ook de andere kant op. Al heb ik liever dat het somberder wordt voorgesteld dan te rooskleurig. 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

"  Dat is zo!
Het is weinigen gegeven om zich volledig open te stellen voor een onbekende hond en zich met volle overgave in een onbekend verhaal te storten. Ik zou dit zelf ook niet kunnen.
Er zijn hier een aantal mensen op HP die dit wél kunnen en dat vind ik zo ontroerend, hoe die zich ten dienste van een onbekende hond kunnen stellen en zichzelf zo helemaal aanpassen aan de vaak onvoorspelbare noden en behoeften van dat dier.
Maar dit is weinig mensen gegeven, en ik denk dat je gelijk hebt dat velen zich hieraan mispakken... "

 Dat vind ik ook heel knap! 

Uit verantwoordelijkheids gevoel zou ik het waarschijnlijk ook doen, maar ik zou het wel als een (grote) last ervaren als die band er verder niet is. En of de hond dat niet op zou merken vraag ik me af. 

Dus ik durf het risico zeker niet te nemen. 

 

Maar idd respect voor de mensen die dat wel kunnen en vol overgave 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Dat zien jullie verkeerd, een pup moet je ook leren kennen, en voordat die zijn karakter heeft gevormd duurt dat ook nog even, een onbekende hond is al zo snel een bekende hond, niet minder dan een pup, het is de band die je maakt, en ook bij een pup kost dat werk energie en liefde, niks anders, dus laat die respect maar weg.

Ik heb echt de meest stabiele hond waar menig baasje jaloers op is, wat dan weer echt niet kan, is alleen laten, want in de 8 jaar in Spanje is hij nooit alleen geweest, ik had het er misschien uit kunnen trainen, maar mijn papegaai werd kaal van zijn stress, dus ik heb de bijna perfecte hond... en mijn faro ja die verdiend respect, ikke niet hoor.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Dat zien jullie verkeerd, een pup moet je ook leren kennen, en voordat die zijn karakter heeft gevormd duurt dat ook nog even, een onbekende hond is al zo snel een bekende hond, niet minder dan een pup, het is de band die je maakt, en ook bij een pup kost dat werk energie en liefde, niks anders, dus laat die respect maar weg.
Ik heb echt de meest stabiele hond waar menig baasje jaloers op is, wat dan weer echt niet kan, is alleen laten, want in de 8 jaar in Spanje is hij nooit alleen geweest, ik had het er misschien uit kunnen trainen, maar mijn papegaai werd kaal van zijn stress, dus ik heb de bijna perfecte hond... en mijn faro ja die verdiend respect, ikke niet hoor. "

 jij ook!! 

It take's two to Tango!

 

en hier ook makkies..

 heel gehoorzaam en inschikkelijk en vriendelijk

Ik merk dat er veel blije honden zijn die hun grenzen niet kennen in de wereld..geen idee dat een anders wereld anders kan zijn voor een  ander..

Das ook opvoeding natuurlijk..maar mijn honden hebben aan de lijve ondervonden dat je je beter aan kan passen dan problemen maken...Faro heeft dat ook

Mijn honden kijken veel beter naar hun omgeving en passen zich aan

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

"  jij ook!! 
It take's two to Tango! "

 en zo is het!!!

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

oh hahah ik las het verkeerd, ik krijg een compliment

maar it take's two to tango geld voor alle honden en baas

Zo las ik het hahaha

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" oh hahah ik las het verkeerd, ik krijg een compliment
maar it take's two to tango geld voor alle honden en baas
Zo las ik het hahaha "

 geld inderdaad voor iedere hond en baas

maar helemaal voor de baas die " de benen onder de bips uitrent" ivm de voor de aanschaf opgelopen schade van de hond 

 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

"Wij denken er nu over om Jim in ons huis op te nemen, zodra hij hersteld is van alle ingrepen die hij hopelijk goed doorstaat.
Ik hoop dat het goed gaat met hem en dat we hem nog enkele mooie jaren mogen geven. "

Wij willen Jim zien.... pb mag ook 

 

En ja... ik vind het ook triest, maar moet zeggen dat ik liever zie dat ze terug gaan naar de stichting als dat ze doodongelukkig blijven in een huis waar ze niet (op zijn minst) gewaardeerd worden.

Dan maar terug en via een gastgezin herplaatst worden, net als nu de (hopelijk) planning voor Jim is

 

Ik ben helemaal niet tegen verantwoord herplaatsen... ik ben wel tegen 'het van de hand doen want....'

Herplaatsen is vaak een verdrietig proces voor de baasjes .... 'van de hand doen' is je verantwoording  niet nemen en last hebben van de verschijnselen van de huidige wegwerpmaatschappij... bah

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

"  Om het gezellig te houden zal ik de naam niet noemen maar er is een stichting die bij zowat iedere hond met hetzelfde verhaal adverteert. En je raad het al; Ze zijn allemaal fantastisch lief, geweldig, helemaal gezond en probleemloos. En natuurlijk hebben ze het allemaal stuk voor stuk vreselijk gehad.
 
Dat is gewoon klinkklare onzin. Ten eerste hebben ze het nooit allemaal even verschrikkelijk gehad en ze zijn al helemaal niet allemaal perfect. Tuurlijk, wel zoals ze zijn, maar het zijn geen modeldieren. Dat bestaat niet.
 
En ja.. Dan werk je problemen in de hand, simpel. Blijkt die geweldig lieve perfecte Max ineens overal achteraan te jagen, bang te zijn van verkeer en niet zindelijk te zijn. Is geen probleem maar het is ook niet zoals het beloofd is. Over de gezondheid nog maar te zwijgen. "

 

Er wordt niet voor niets gewaarschuwd voor zielige verhaaltjes over te adopteren honden; bijv. een "advertentie" voor een zwerfhondje opgepikt van straat en vervolgens fantasierijke details over het verleden van dit hondje. Regelmatig wordt zgn. een doos met puppy's bij de poort van een buitenlands asiel neergezet. Honden worden bij veel organisaties pas gecastreerd/gesteriliseerd als er een adoptant is, die betaald heeft. Het risico, dat een teef gedekt wordt, is dus groot.

 

Weer wordt hier alleen over stichtingen geschreven, terwijl er vele organisaties, die zich bezighouden met het laten "adopteren" van honden, geen stichting zijn; ook omdat de wet- en regelgeving van stichtingen transparante verslaggeving en verantwoording eist.

 

Het feit dat een adoptiehond niet matcht, is zeker niet altijd aan de adoptant te wijten. Organisaties/stichtingen maken regelmatig inschattingsfouten van de (gezins)situatie en hondenkennis van een adoptant. Lang niet iedereen kan een hond met bijv. verlatingsangst/kennelsyndroom of andere angsten hanteren en dit op de juiste manier ombuigen.

 

Er zijn ook organisaties, die bij een mismatch, de hond bij een opvangadres brengen, herplaatsen en weer het volle adoptiebedrag vragen. Er zijn organisaties, die opvangadressen  voor alle kosten van opvang inclusief dierenartskosten laten opdraaien. 

 

Over de gevolgen van een Middellandse Zee ziekte bij de adoptiehonden wordt erg makkelijk gedaan; bijv. als een hond Leishmania heeft, dan geef je een pil en klaar, terwijl Leishmania een ernstige en grillige aandoening is, waarvan de verschijnselen door allerlei factoren getriggerd worden.

 

Er wordt van uitgegaan, dat iedereen voldoende middelen heeft om hoge dierenartskosten en medicatie te betalen. Hier wordt bij de adoptie niet specifiek op gewezen of naar gevraagd.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Heb je dit stukje ergens in je PC opgeslagen, dan hoef je alleen nog maar te knippen en plakken?

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Het is wel relevant. 

 

Er zijn zo weinig mensen die eerlijk zullen zeggen 'deze hond is mij veel te veel'. Dat voelt als falen en falen daar wilt bijna niemand aan toegeven. Waar de hond ook vandaan mag komen. In mijn ogen voorkom je zoiets door ten eerste te weten met wat voor hond je te maken hebt en ten tweede daar heel eerlijk over te zijn. 

 

Ik word altijd fel van dat soort dingen omdat ik het zelf ook eens heb gehad. Mijn hond kon goed met kinderen, tot ze er eentje zag lopen op 100m afstand en hem aanvloog. Dat verwacht je zelfs niet van slecht met kinderen. Hadden ze het gezegd was mijn deur net zo wijd open geweest, komen we ook wel weer overheen. Kwamen we ook, kids zijn nu helemaal geen probleem meer al jaren. Alleen ik ben een beetje maf wat dat soort dingen betreft, ik denk dat een "normaal" mens daar direct de spuit in had gezet. Één zinnetje... Hoe moeilijk is het om gewoon transparant te zijn. Uiteindelijk is het in het voordeel van de hond.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Heb je dit stukje ergens in je PC opgeslagen, dan hoef je alleen nog maar te knippen en plakken? "

 

Kan je mij wijzen, waar ik deze tekst eerder heb geplaatst?

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

nee Loesje, je moet het niet letterlijk nemen, maar jou stukjes komen bij mij zo over alsof er geen goede stichtingen zijn, het was een misplaatst grapje, maar zodra het over buitenlandse honden gaat vertel jij dit verhaal, of je dat precies hetzelfde neer zet weet ik niet.

Mijn vraag aan jou is, zijn er wel goede stichtingen in jouw ogen?

Ik heb d indruk van niet, maar ik kan het verkeerd hebben natuurlijk.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"  
Er wordt niet voor niets gewaarschuwd voor zielige verhaaltjes over te adopteren honden; bijv. een "advertentie" voor een zwerfhondje opgepikt van straat en vervolgens fantasierijke details over het verleden van dit hondje. Regelmatig wordt zgn. een doos met puppy's bij de poort van een buitenlands asiel neergezet. Honden worden bij veel organisaties pas gecastreerd/gesteriliseerd als er een adoptant is, die betaald heeft. Het risico, dat een teef gedekt wordt, is dus groot.
 
Weer wordt hier alleen over stichtingen geschreven, terwijl er vele organisaties, die zich bezighouden met het laten "adopteren" van honden, geen stichting zijn; ook omdat de wet- en regelgeving van stichtingen transparante verslaggeving en verantwoording eist.
 
Het feit dat een adoptiehond niet matcht, is zeker niet altijd aan de adoptant te wijten. Organisaties/stichtingen maken regelmatig inschattingsfouten van de (gezins)situatie en hondenkennis van een adoptant. Lang niet iedereen kan een hond met bijv. verlatingsangst/kennelsyndroom of andere angsten hanteren en dit op de juiste manier ombuigen.
 
Er zijn ook organisaties, die bij een mismatch, de hond bij een opvangadres brengen, herplaatsen en weer het volle adoptiebedrag vragen. Er zijn organisaties, die opvangadressen  voor alle kosten van opvang inclusief dierenartskosten laten opdraaien. 
 
Over de gevolgen van een Middellandse Zee ziekte bij de adoptiehonden wordt erg makkelijk gedaan; bijv. als een hond Leishmania heeft, dan geef je een pil en klaar, terwijl Leishmania een ernstige en grillige aandoening is, waarvan de verschijnselen door allerlei factoren getriggerd worden.
 
Er wordt van uitgegaan, dat iedereen voldoende middelen heeft om hoge dierenartskosten en medicatie te betalen. Hier wordt bij de adoptie niet specifiek op gewezen of naar gevraagd. "

 zo heb ik het adopteren van mijn honden niet ervaren hoor

Ik kreeg zelfs korting ivm 2 honden en ivm beide urgent en middelbaar kreeg ik er een gratis tandarts behandeling bij in amsterdam bij een bij de stichting betrokken da

niks dan zorg...en duidelijkheid ook over waldo's angst

het zijn altijd de mensen die nog nooit een adoptie hond hebben gehad die alle stichtingen over een kam scheren en het het beste weten

Adoptanten huigelen ook wat af als het hun uitkomt..

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik zou wel eens gefundeerde cijfers willen zien van hoe veel honden, en welke honden voor herplaatsing worden aangeboden. Er zijn zoooo veel herplaatsingssites, asiels, noodopvang etc. Ik betwijfel of adoptiehondjes in de meerderheid zijn.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Dit is best interessant. Alhoewel het artikel zegt dat het niet zo'n groot probleem is in Europa, wordt Ierland genoemd als groot broodfokland en dat wist ik dan weer niet.

http://www.bbc.com/capital/story/20131030-buyer-beware-pet-rescue-fraud

En wow, deze is ook erg...
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/cyprus/1471569/Animal-sanctuary-destroys-50-dogs-a-week.html

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  zo heb ik het adopteren van mijn honden niet ervaren hoor
Ik kreeg zelfs korting ivm 2 honden en ivm beide urgent en middelbaar kreeg ik er een gratis tandarts behandeling bij in amsterdam bij een bij de stichting betrokken da
niks dan zorg...en duidelijkheid ook over waldo's angst
het zijn altijd de mensen die nog nooit een adoptie hond hebben gehad die alle stichtingen over een kam scheren en het het beste weten
Adoptanten huigelen ook wat af als het hun uitkomt.. "

 Er zit een groot verschil in stichtingen. Ik weet ook, die echt hart voor de honden hebben, nazorg bieden. Die eerlijk zijn over de honden, hoe ze zijn en goed kijken of het klikt met de nieuwe baas. Dat blijft altijd een gok, maar met goede begeleiding en tips, vooral over de begin periode kom je heel ver.

Zo hoort het ook.

Helaas is er een keerzijde, stichtingen die het puur voor het geld doen. Die verzieken de boel. Frauderen met paspoorten, leeftijd en entingen. Zieke honden hierheen halen. Honden plaatsen waar ze niets van weten en geen nazorg bieden, zal hun een worst weten.

Zo verdrietig en jammer.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Ik zeg altijd, laat filmpjes maken, alleen een verhaal is zo weinig, en alleen uiterlijk is ook niet genoeg.
Ik heb zelfs de vrijwilligers gemaild die in Spanje geweest waren, Faro was nogal popie jopie onder de vrijwillegers, dus ik had genoeg informatie.
En dan, na 3 a 4 maanden gaan ze steeds meer zichzelf vinden, ik merk nog steeds vooruitgang na 5 jaar, in dit geval wat brutaler zijn.
Maar ja, je weet van te voren ook niet precies hoe een pup zijn karakter gaat zijn, als je maar weet dat een hond veel aandacht en energie kost, en dat moet je 100% willen. "

 Ik heb Nala op een foto gekozen. Haar ogen waren zo zachtaardig! Ik was meteen verliefd.

Toen ze hier kwam, was ze na een dag al meteen thuis. Dat dachten wij tenminste...

Na ongeveer een maand begon mevrouwtje stilaan gekker en gekker te doen. Blijkbaar komen die sukkels, eens ze het gewoon zijn hier, toch nog in een soort van late pubertijd. Hahaha, er werden ineens putten gegraven in de tuin, er werden speeltjes in het rond gegooid, er werd wel eens aan een kussen geknabbeld.

Inmiddels is hare koninklijke hoogheid zowat de baas van de roedel geworden thuis. En wij dachten dat ze zo onderdanig was!

Maar desalniettemin is ze een geweldige hond, heel aanhankelijk, ook heel aandacht eisend, maar je weet toch op voorhand dat je het karakter van de hond niet kent!

Als je een hond uit Spanje neemt, dan weet je dat je gewoon blij moet zijn met wat je krijgt en er het beste moet van maken. Je moet beseffen dat jij degene bent die zich moet aanpassen aan het karakter van jouw hond. Wie daar niet toe bereid is, blijft beter weg van die Spaanse hondenkinderen...

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

"  
Er wordt niet voor niets gewaarschuwd voor zielige verhaaltjes over te adopteren honden; bijv. een "advertentie" voor een zwerfhondje opgepikt van straat en vervolgens fantasierijke details over het verleden van dit hondje. Regelmatig wordt zgn. een doos met puppy's bij de poort van een buitenlands asiel neergezet. Honden worden bij veel organisaties pas gecastreerd/gesteriliseerd als er een adoptant is, die betaald heeft. Het risico, dat een teef gedekt wordt, is dus groot.
 
Weer wordt hier alleen over stichtingen geschreven, terwijl er vele organisaties, die zich bezighouden met het laten "adopteren" van honden, geen stichting zijn; ook omdat de wet- en regelgeving van stichtingen transparante verslaggeving en verantwoording eist.
 
Het feit dat een adoptiehond niet matcht, is zeker niet altijd aan de adoptant te wijten. Organisaties/stichtingen maken regelmatig inschattingsfouten van de (gezins)situatie en hondenkennis van een adoptant. Lang niet iedereen kan een hond met bijv. verlatingsangst/kennelsyndroom of andere angsten hanteren en dit op de juiste manier ombuigen.
 
Er zijn ook organisaties, die bij een mismatch, de hond bij een opvangadres brengen, herplaatsen en weer het volle adoptiebedrag vragen. Er zijn organisaties, die opvangadressen  voor alle kosten van opvang inclusief dierenartskosten laten opdraaien. 
 
Over de gevolgen van een Middellandse Zee ziekte bij de adoptiehonden wordt erg makkelijk gedaan; bijv. als een hond Leishmania heeft, dan geef je een pil en klaar, terwijl Leishmania een ernstige en grillige aandoening is, waarvan de verschijnselen door allerlei factoren getriggerd worden.
 
Er wordt van uitgegaan, dat iedereen voldoende middelen heeft om hoge dierenartskosten en medicatie te betalen. Hier wordt bij de adoptie niet specifiek op gewezen of naar gevraagd. "

 Ons lieve Naaltje heeft LM, en ze was ginder nochtans negatief getest. Kan tot 7 jaar later aan het licht komen... en zolang verborgen blijven in het bloed. Daar heb ik me zelf over ingelezen op voorhand. Zo simpel is het: ben je van plan een hond uit Spanje te nemen, dan ga je toch op zoek naar zoveel mogelijk info?

Bij onze organisatie werden we op de hoogte gebracht van de middellandse zeeziektes. Natuurlijk niet in die mate dat we wisten waar we voor stonden toen we de diagnose kregen... Maar wel voldoende om mijn euro te doen vallen bij het zien van de symptomen...

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

"  Dat is zo!
Het is weinigen gegeven om zich volledig open te stellen voor een onbekende hond en zich met volle overgave in een onbekend verhaal te storten. Ik zou dit zelf ook niet kunnen.
Er zijn hier een aantal mensen op HP die dit wél kunnen en dat vind ik zo ontroerend, hoe die zich ten dienste van een onbekende hond kunnen stellen en zichzelf zo helemaal aanpassen aan de vaak onvoorspelbare noden en behoeften van dat dier.
Maar dit is weinig mensen gegeven, en ik denk dat je gelijk hebt dat velen zich hieraan mispakken... "

 Zo is het helemaal. Hier ging het net zo. Je krijgt de hond, die is wat onwennig, kalm, slaapt heel veel, pikt eten uit je bord, ... Dus de opvoeding begint meteen.

En dan, na een maand of zo, begint die hond gek te doen, te spelen, ...

En nu, na een 11 maanden is ze baas over de roedel onder de honden. Ze heeft een klein beetje last gekregen van verlatingsangst, maar alleen tov mij, niet tov mijn man. Ze is superaanhankelijk. Kan me geen lievere prinses inbeelden.

Maar zoals je zegt: jij past je aan aan het karakter van de hond en niet omgekeerd. Je kan sturen en leiden, soms ook met lange ij, maar uiteindelijk is het aan het baasje om zich aan te passen aan wat de hond aankan, hoe hij of zij is, ...

Maar ik blijf het zeggen: DAT WEET JE OP VOORHAND toch????

Ik zou bijvoorbeeld niet goed zijn met een Duitse herder of zo. Een hond die hele sterke leiding nodig heeft, die je geen duimbreed mag toegeven (bij wijze van spreken), ... Dan neem je gewoon zo'n hond niet! Dat is toch simpel...

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

Ik vind het en ik zie het zelfs in dit topic ook:

 

Kijk mij eens met me zielige buitenlander!

Zo stond ik laatst naast een discussie: honden uit Spanje zijn minder zielig als uit Roemenië...

Ik voelde me bijna schuldig dat ik deftige rashonden heb...

Bijna dan... Want mijne zijn bij mij gekomen als een pup. Een blanco blad. En alles fouten die op dat blaf geschreven staan heb ik er zelf op gezet. En moet ik zelf ook weer uitgummen.

Bij een hond uit het buitenland weet je niet wat er op zijn blad staan.

En misschien kun je die taal wel niet lezen.

Of is het geschreven met permanente stift...

Maar tegenwoordig is het HIP Om een zielig hondje te halen.

En dan krijg je dus dit...

En ik vind het ook apart dat mensen het dan zieliger vinden voor een buitenlandse hond om herplaatst te worden dan een normale hond...

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Het zou geweldig zijn als Jim bij jullie mocht komen. Ik ben ook benieuwd naar hem

 

Ik snap het ook allemaal niet, hoe kun je een dier zo teleurstellen vanwege egoistische redenen. Het klikt niet??? Ziektes.  Pech ja, maar je bent voor die hond gegaan, het is nu je verantwoording, ga er dan ook voor de volle honderd procent voor. Zorg dat het klikt, zorg dat de hond gezond wordt zo goed als je kan.

 

Het is denk ik inderdaad zo dat mensen zich een beeld vormen hoe het zal zijn en als de hond daaraan niet voldoet moet hij weg. Soms zelfs zonder ook maar enige moeite gedaan te hebben.

Wat denk je als je je kinderen een hondje laat aaien dat net uit een vliegtuig geladen is en dus eerst maar bij moet komen, en het hondje hapt naar de kinderen. .....dus we nemen haar niet. Ben je dan echt zo onnozel dat je je helemaal niet kan inleven wat een dier meemaakt?

 

En zo zijn er ontelbare verhalen helaas.

 

 

Zowel stichtingen, als asielen, als fokkers zouden meer voorlichting geven over wat een hond nodig heeft.

 

Je ziet sommige mensen ook enthousiast aan het trainen gaan en socialiseren ipv even een paar weken maar eens rustig aan te doen. Wat is er tegen even de tijd nemen om te laten acclimatiseren. Vroeg of laat gaat het vaak dan toch verkeerd omdat de hond ooit de limit bereikt.

 

Wij kregen een hele rij regeltjes mee. Ook wordt er geen beschrijving gegeven, alleen hoe de hond zich in het asiel gedraagt en hoe ze reageert op verzorgers. Omdat je gewoon nog niet kan zeggen hoe een hond bij jou zal zijn. Een groot deel hangt ook nog eens van heel veel factoren af hoe een hond zich zal gedragen.

 

 

 

 

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Nou ik ben meteen gaan trainen op netjes naast lopen, nu had ik wel een dubbele nekhernia, dus trekken moest zo snel mogelijk afgeleerd worden.

Het lijkt mij juist fijn als een hond weet wat de regels zijn.

Aangepast aan de hond, dat dan weer wel.

Maar er helemaal niks mee doen vind ik niet goed.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Ik vind het en ik zie het zelfs in dit topic ook:
 
Kijk mij eens met me zielige buitenlander!
Zo stond ik laatst naast een discussie: honden uit Spanje zijn minder zielig als uit Roemenië...
Ik voelde me bijna schuldig dat ik deftige rashonden heb...
Bijna dan... Want mijne zijn bij mij gekomen als een pup. Een blanco blad. En alles fouten die op dat blaf geschreven staan heb ik er zelf op gezet. En moet ik zelf ook weer uitgummen.
Bij een hond uit het buitenland weet je niet wat er op zijn blad staan.
En misschien kun je die taal wel niet lezen.
Of is het geschreven met permanente stift...
Maar tegenwoordig is het HIP Om een zielig hondje te halen.
En dan krijg je dus dit...
En ik vind het ook apart dat mensen het dan zieliger vinden voor een buitenlandse hond om herplaatst te worden dan een normale hond...
  "

 Een buitenlander is niet zieliger dan een andere herplaatser. Alleen zijn de dingen die ze hebben meegemaakt, vaak anders. Ik denk niet dat je hier in asiels vaak honden vindt, die hebben moeten jagen voor een baas, die aan een auto hebben gehangen en hebben moeten lopen voor hun leven als 'training'... Maar er gaan hier ook mishandelde honden in asiels zitten. En daar heb ik even goed een boontje voor. Blue komt trouwens uit een asiel, hij was 4m toen ik hem daar aantrof. En hij had heel was issues die pas tot uiting kwamen als hij wat ouder werd. Een gt moeten inschakelen, ...

Maar nogmaals: dat weet je op voorhand als je een herplaatser neemt.

Enne... ik ben helemaal niet fier op mezelf hoor, ik ben gewoon kwaad dat niet iedereen goed nadenkt voor ze zo'n avontuur in huis halen.

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ook ik heb een hondje uit Spanje, (ook) gevallen voor haar mooie ogen :-) En indd. er staat (bijna) overal dezelfde tekst bij (lief, lief, lief). Mijn lieve drol kwam en was geen 6 jaar oud, als gemeld in de begeleidende tekst (werd minstens 10 geschat) en niet gezond (huidaandoeningen, jeuk en kale plekken, bultjes) en zeer gestressed. Eigenlijk zou ik alleen maar tijdelijke opvang doen, maar nadat de eerste (dramatische weken) achter de rug waren kon ik geen afscheid meer van haar nemen... :-)

Bij de stichting waren ze (duidelijk) allang blij dat ze van haar af waren (dat was mijn gevoel iig), omdat de dokterskosten hoog waren en ze ook nog niet eens gesteriliseerd was hoefde ik 'niks' voor haar te betalen (alleen de dokterskosten... die waren natuurlijk vele malen hoger... was en is ze waard hoor, ons spaargeld), en omdat ze niet zo 'knap' was (is ze wel, alleen oud en die kale plekken) is ze niet eens meer op hun site geplaatst bij de geplaatsten. Sowieso vond ik die stichting verschrikkelijk, allemaal zichzelf op de borst slaan en allemaal onderling ruzie... pffffffffffttt heb me snel gedistantieerd daarvan. Er zijn er teveel, sommigen doen veel goed werk maar anderen....

Het is mij ook opgevallen dat zoveel hondjes zo'n pech hebben, of ze nu vanuit het buitenland hierheen worden gehaald of uit het plaatselijk asiel, het lijkt wel of juist die hondjes weer het eerst worden opgegeven als iets tegenzit, natuurlijk zijn er uitzonderingen en natuurlijk is het soms beter voor de hond een ander thuis te krijgen maar ook ik vind het schrijnend. Sommigen honden hebben al drie bazen gehad en zitten dan wéér in die molen. Niet gek dat ze dan wat moeilijkheden hebben qua karakter, toch?? In onze wegwerpmaatschappij wordt te snel iets aangeschaft en er na een tijdje weer mee klaar te zijn, zeker als het tijd en moeite kost. Ik denk persoonlijk dat je al een baasje moet zijn (geweest) om een hondje te adopteren (wat ik ook een vreemd woord vind, want ALLE honden worden toch geadopteerd...?).

Afijn. Mijn lieve spaanse drol is al drie en half jaar bij mij en indd lief, lief, lief!! :-)Helaas begint haar tumor (op de buik) nu zeer ernstig groot te worden, dus ik ben bang dat ik een nare beslissing moet gaan nemen welke mijn hart nu al breekt. Ben zoveel van het meisje gaan houden... )-:

pagina 2 van 4 123 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^