Buiten hok of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JasonJason

honden foto van Jason

Ik wil geen discussie beginnen maar ben op zoek naar advies.

 

Wij wonen in een standaard rijtjes huis met voor en achtertuin, de woning is dus niet heel groot. We hebben twee kleine hondjes en krijgen vanaf volgende week een mechelse herder pup! Ik kan niet wachten! (we hebben ervaring met grote honden)

 

Het "probleem" is, dat het ons beter lijkt als hij in een hok slaapt. Onze twee kleine naakthondjes verharen niet en maken niks stuk maar zo'n grote hond die verhaart en dingen van de tafel kan slaan met zijn staart lijkt ons gewoon niet handig. Ook onze katten komen zelden in de woonkamer maar mogen wel in de keuken (daar zit de deur naar de achtertuin) en ik ken ook genoeg andere mensen die dit doen. Dit wouden we dus ook met onze herder doen. We weten nog niet of we een hok in de schuur of beschut in de achtertuin willen, het word een wind en water dicht hok :) de schapenboer waar ik werkte had ook een mechelaar die hij in een hok had in de schuur dus het leek ons een goed idee.

 

Natuurlijk zit hij daar dan niet dag en nacht vast! Ik heb veel commentaar gekregen dat we dit niet moesten doen omdat het zielig is maar beweging zal hij krijgen! We gaan kijken of hij agility leuk vind, en anders speuren. Bij ons verderop is een bos dus hij zal zich nooit vervelen. Het gaat er ons echt om dat hij overdag in de tuin en keuken kan (waar onze andere honden in de zomer ook vaak zitten) en dat hij 's nachts in een hok slaapt.

 

Natuurlijk zullen er uitzonderingen zijn zoals bij erge storm en onweer en dergelijke, of als het heel erg gaat vriezen.

 

Wat vinden jullie hier van? Onmenselijk om een beest in een goed buitenhok te laten slapen? Ik heb vaker gezien dat dit prima kan maar er zijn steeds van die mensen die er negatief om reageren omdat het zielig is en ze het liefst op bed laten slapen..

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Wat is je hoofdreden dat hij niet gewoon bij je andere honden kan samenwonen? Dus gewoon in de woonkamer etc.?

honden page profiel ----

honden foto van --

Hmmm ik weet niet zo goed wat ik ervan moet vinden. (zeker) Een herder is heeeeel graag bij zijn baas en zal niet snappen dat hij 's nachts opeens buiten moet. Dus dat zal veel piepen/blaffen worden en dat vind ik wel zielig. Een grote hond binnen laten is niet zo makkelijk als kleine honden (weet ik uit ervaring), maar een hond gaat niet snappen dat hij opeens gescheiden wordt van heel de roedel. Zeker een herder is niet erg zelfstandig en wil heel graag bij zijn baas/gezin zijn. Vaak meer dan sommige andere rassen.

 

En wat in de winter als het vriest? 

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Het "probleem" is, dat het ons beter lijkt als hij in een hok slaapt. Onze twee kleine naakthondjes verharen niet en maken niks stuk maar zo'n grote hond die verhaart en dingen van de tafel kan slaan met zijn staart lijkt ons gewoon niet handig. Jason

 Tja. Als een grote hond een probleem is omdat ie verhaart en met z'n staart slaat… vraag ik me af waarom je graag een grote hond wil?

 

Natuurlijk kan je een hond in een hok laten leven, maar de vraag is m.i. niet of het kàn maar in hoeverre je hond er wat aan heeft…?

honden page profiel JasonJason

honden foto van Jason

" Hmmm ik weet niet zo goed wat ik ervan moet vinden. (zeker) Een herder is heeeeel graag bij zijn baas en zal niet snappen dat hij 's nachts opeens buiten moet. Dus dat zal veel piepen/blaffen worden en dat vind ik wel zielig. Een grote hond binnen laten is niet zo makkelijk als kleine honden (weet ik uit ervaring), maar een hond gaat niet snappen dat hij opeens gescheiden wordt van heel de roedel. Zeker een herder is niet erg zelfstandig en wil heel graag bij zijn baas/gezin zijn. Vaak meer dan sommige andere rassen.
 
En wat in de winter als het vriest? 
 
  "

We hebben eerder een collie gehad die we ook in een hok hadden en dat ging dus ook goed. Omdat herders zo graag bij je willen zijn gaan we met hem trainen en slaapt hij alleen 's nachts in een hok. Onze keuken heeft geen practische plekken voor een grote bench maar als het echt hard gaat vriezen moet hij in een bench in de keuken. Maar het hok is letterlijk alleen voor 's nachts.

honden page profiel ----

honden foto van --

Is het geen idee om een stuk in huis af te zetten met bijvoorbeeld een veiligheidshekje voor kinderen waar hij niks kapot kan maken? Want jij zegt ook dat de reden verharen is. Maar door een hond half binnen half buiten te houden, stimuleer je juist het verharen. Zo verhaart de hond waarschijnlijk het hele jaar door in plaats van periodes. En met een soort haar als van de Mechelaar ben je daar niet blij mee haha 

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

Als het alleen gaat om verharen en dingen van tafel slaan dan kan ik je vertellen dat het heel makkelijk is: elke dag even stofzuigen en je kopje koffie niet aan de rand van de tafel zetten. Hier loopt een dondersteen die precies met zijn staart op koffietafelhoogte zit en er is nog nooit iets van tafel gezwiept. Kwestie van wennen en erop letten denk ik, hij weet heel goed dat hij niet moet gaan springen en zwiepzwaaien bij de tafel. Waarom wil je een grote hond? Waarom niet nog een kleintje erbij waar je weinig mee te doen hebt? Het klink nl niet alsof je de hond kan/wil geven waar hij behoefte aan heeft mbt sociaal contacten met zijn baas en medehonden ed...

honden page profiel JasonJason

honden foto van Jason

"  Tja. Als een grote hond een probleem is omdat ie verhaart en met z'n staart slaat… vraag ik me af waarom je graag een grote hond wil?
 
Natuurlijk kan je een hond in een hok laten leven, maar de vraag is m.i. niet of het kàn maar in hoeverre je hond er wat aan heeft…? "

 Omdat we eerder een collie hadden en graag weer een grote hond willen om mee te trainen. Deze hond heeft toen in een hok in de schuur geslapen toen we groter woonde. Het is alleen voor de nacht.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Omdat herders zo graag bij je willen zijn gaan we met hem trainen

 Maar je gaat de hond van pup-af hebben… met een pup kan je niet hetzelfde doen als met een volwassen hond, alles gaat de eerste maanden met minuutjes… en de rest vd tijd mag de pup dus niet mee in de woonkamer en leert ie dus ook niets van het huiselijke leven.

Ik denk dat je er toch even bij moet stilstaan welk signaal je je hond geeft als ie als enige wordt uitgesloten van de familie en apart moet zitten. En welk soort band je eigenlijk met een hond wil hebben...

honden page profiel JasonJason

honden foto van Jason

Natuurlijk kan en wil ik hem geven wat hij moet hebben. Er zijn genoeg mensen die de hond 's nachts in een bench doen, dan ga je er toch ook niet de hele nacht bij zitten? Dan laat je hem er 's ochtends ook pas uit. In principe is een hok dan het zelfde.

De eerste periode moet hij basis dingen leren en omdat het een pup is en socialiceren belangrijk is houden we hem eerst in een bench binnen. We zijn anders de hele dag bij hem omdat we toch altijd in de tuin en keuken zitten.

 

Dat hekje in de woonkamer gaan we aan denken^ komt misschien goed uit voor in de winter zodat hij in een gedeelte van de woonkamer kan.

Verder krijgt hij alle aandacht die hij nodig heeft en word bezig gehouden met (hopelijk) agility.

honden page profiel --

honden foto van -

Maar waarom dan geen grotere hond nemen met een staart omhoog ipv een zwiepstaart en een hond met een vacht die niet veel verhaart? Die zijn er ook. En ook nog die trainbaar zijn ;-) Dan kan hij gewoon in huis. Ik snap gewoon niet zo goed waarom je een hond zou willen die je dan vervolgens de hele tijd bij je weg wil houden (in de keuken is immers ook niet bij je) behalve als je gaat trainen. Maar hoe lang per dag is dat, tel maar eens op. Stel je traint een uur per dag en je wandelt 2 uur. Dan zit hij dus toch nog 21 uur per dag alleen. Ik kan me niet voorstellen dat je hond daar gelukkig van wordt en dat je dan een hele goede band ontwikkelt. En dat het met je vorige hond lukte betekent natuurlijk niet dat hij niet veel gelukkiger had kunnen zijn.

 

Kijk, het zou sowieso mijn keuze niet zijn maar ik kan me er beter iets bij voorstellen als je een politiehond oid hebt. Dat is dan een echte werkhond, waar ook heel veel mee wordt gedaan!! Aangezien ze mee naar werk gaan. Die zit dan niet 20 uur per dag op een houtje te bijten zegmaar. Of als je een erfhond hebt die moet waken en hij heeft een hok als schuilplaats en voor de rest kan hij er gewoon uit. Ja je hebt dan een heel andere band met je hond, maar hij heeft dan tenminste een taak. Ik zou niet een gewone huishond zo in een hok houden. En als de enige redenen zijn veel haar en een zwiepstaart.. Ja dan denk ik dus kies dan een ander ras of bedenk daar een oplossing voor. Inderdaad geen spulletjes op tafel zetten is zo gedaan, maar je kunt ook je hond leren om op te passen als hij bij de tafel loopt. Of dus een hond met haar wat je makkelijker op kunt ruimen. Dan doe je elke 2 dagen even vegen en klaar. Ik zou dat zelf nou niet echt redenen vinden om je hond in een kennel te houden (en nee ik ben echt niet van mening dat een hond per se in bed hoeft hoor ;-) ). Je verwacht dan wel van een heel baasgerichte hond dat hij heel de tijd alleen is en dat hij toch een band met je ontwikkelt in die paar uurtjes dat je bij hem bent. Ik zou persoonlijk een plan B maken. Succes!

 

edit: in de nacht in een bench vind ik anders. Dat is dan alleen in de nacht. Maar ook daar zou ik er zelf voor kiezen om de hond vrij te laten in de woonkamer zodra hij niet sloopt. Is toch veel fijner voor hem.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Heb je er aan gedacht dat je hem buiten veel beter hoort blaffen? Aangezien je in een rijtjeshuis woont weet ik niet wat de buren daar van vinden.

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

" Natuurlijk kan en wil ik hem geven wat hij moet hebben. Er zijn genoeg mensen die de hond 's nachts in een bench doen, dan ga je er toch ook niet de hele nacht bij zitten? Dan laat je hem er 's ochtends ook pas uit. In principe is een hok dan het zelfde.
Jason

 Zeker, zeker dat is dan hetzelfde, maar met als verschil dat die hond in de bench overdag ook bij het gezin in de kamer mag zitten. Tenzij je zegt; wij hebben een leefkeuken, daar zitten we altijd. Dan kan ik me er nog wat bij voorstellen. Ik denk dat de kritische geluiden (die van mij althans wel) niet zozeer komen van het hok in de tuin, maar van het feit dat de hond verder ook vooral buiten en in de keuken moet blijven (lees: niet bij het gezin). Behalve de momenten dat je met hem gaat trainen. Zie het als een kind; elke dag een paar keer een uurtje naar het park is hartstikke leuk maar hij wil ook gewoon met zijn auto's op de grond in de woonkamer spelen als jij daar tv kijkt, want hij wil bij je zijn. De redenen die je noemt komen op mij gewoon niet over als 'goede' redenen om de hond niet in de kamer te willen.. Dan denk ik; misschien niet die hond, misschien een hond die niet verhaart of die kleiner is, een hond zoals je al hebt..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Het houden van een  hond buiten is geen enkel probleem, maar jouw beweegredenen zijn wel een beetje raar, met de staart zwaait tie alles van tafel, haren wil je niet hebben , maak een ren buiten 3 x 4 meter,met een goed nachthok erin, wind en regen dicht, wanneer je de pup hebt hou je de pup zolang mogelijk snachts binnen, op de dag vaker in de ren doen, het siert je dat je genoeg wil doen met de hond, dat de hond buiten verblijft  okee, maar een hond wil ook graag bij de mensen zijn, hou daar rekening mee, hier ook twee heerlijke honden die graag buiten zijn, ze mogen kiezen, en snachts binnen, alleen als er een hittegolf is zijn ze in de nacht buiten........

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Als het puur om verharen gaat en iets van tafel zwiepen, vind ik het geen goede redenen om je hond buitenshuis te laten slapen.

Ik heb een stuiterbal Golden, en in de ruim 5 jaar dat ik hem heb, is er welgeteld 1 x een bierflesje van tafel gezwiept.

Uit enthousiasme bij visite.

Verder is een grote hond in huis gewoon rustig als je hem door de dag heen voldoend hebt geboden.

Buiten actief, binnen geen geren en gedoe.

En die haren, mijne verhaart best wel, maar ik zuig een paar keer per week en elke avond even de rubberbezem en dan valt t allemaal wel mee.

 

Je geeft ook aan dat je veel wilt met de hond wilt gaan doen omdat herders graag bij je zijn...

Dat maakt voor mij het gescheiden worden van jou en de andere honden gedurende de nacht een no-go.

 

 

honden page profiel ..

honden foto van .

Baasje heeft zich verwijderd staat er als je op zn profiel klikt.. 

 

Ik denk niet dat jullie nog antwoord gaan krijgen op jullie goed bedoelde meningen/adviezen. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Mechelaars zijn wel felle waakhonden en kunnen flink blaffen.

Dus je zult je hond goed moeten trainen, dat hij stil moet blijven.

Anders heb je binnen de kortste keren klachten vanwege geluidsoverlast.

Dit dus in het geval dat je hond de hele dag in de tuin of in z'n hok zit, en gaat doen waarvoor hij gefokt is: waken.

 

Verder zou ik nooit een hond buitensluiten, maar dat is jouw zaak.

Ik heb ook een grote hond met een zwiepstaart, maar er is nog nooit iets van tafel geveegd.

Mijn hond heeft overdag ook genoeg te doen, en 's avonds ligt hij rustig aan je voeten te slapen.

 

 

 

 

 

honden page profiel --

honden foto van -

Ik weet niet zo goed wat ik hiervan moet vinden/denken. 
Ik probeer het dus subtiel te verwoorden en bedoel het niet als aanval. 

Leuk dat jullie voor een Mechelaar gaan! Het is inderdaad een vrij grote hond, en ja ze verharen. Maar dan dus mijn vraag; waarom kies je dan voor zo'n hond/ras als je hem toch al bij voorbaad in een hok wilt stoppen? Als je een hond neemt, dan weet je nou eenmaal dat je 2x daags moet stofzuigen, je kleding onder de haren zitten, of onder de kwijl or whatever. Je weet dat je servies op de salontafel niet veilig is (hoewel het makkelijk aan te leren is dat ze daar gewoon rustig langs moeten lopen hoor). 

 

Ik zelf ben er sowieso niet van om een hond 'te bannen' buitenshuis, maar er zijn genoeg mensen die dit wel doen en dit ook als normaal beschouwen. Maar gewoon al vanuit mijn persoonlijke mening zou ik zeggen het niet te doen, je neemt je hond als metgezel, om heerlijk zolang en zo vaak mogelijk bij elkaar te zijn. Dan zou ik hem zeker niet in een hok stoppen. Menig hond vind het namelijk héérlijk om uren met de baas te knuffelen. (ongeacht grootte).


En het feit dat je voor een bepaald ras kiest, en dan de dingen die er nou eenmaal bij horen als 'niet gewenst' beschouwd vind ik een beetje 'vreemd'. Ik heb ook niet voor een Golden gekozen omdat ik niet van modder hou of zandhopen in mijn huis..... Dat is iets wat je erbij neemt wanneer je voor een bepaald ras gaat (vind ik). 

Maar dit is uiteraard mijn mening en dat is voor allen natuurlijk geheel persoonlijk. Ik zou dan gaan voor een ras wat je wél in huis 'wilt' hebben en nemen.... 

honden page profiel --

honden foto van -

" Baasje heeft zich verwijderd staat er als je op zn profiel klikt.. 
 
Ik denk niet dat jullie nog antwoord gaan krijgen op jullie goed bedoelde meningen/adviezen.  "

 Oh ja natuurlijk, zucht... Waarom dan zo'n vraag stellen als je de adviezen toch niet wilt aannemen?  Heb ik mijn verhaal weer voor JanPietSnot geschreven 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

"  Oh ja natuurlijk, zucht... Waarom dan zo'n vraag stellen als je de adviezen toch niet wilt aannemen?  Heb ik mijn verhaal weer voor JanPietSnot geschreven 
  "

 

Ja, ik ook 

Ik zag het bericht van Denies pas, toen ik net mijn verhaal had gemaakt.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Baasje heeft zich verwijderd staat er als je op zn profiel klikt.. 
 
Ik denk niet dat jullie nog antwoord gaan krijgen op jullie goed bedoelde meningen/adviezen.  "

 Huh? Why?

 

Sommige mensen begrijp ik echt niet. Ik lees nergens iets vreselijks, de vraag werd van verschillende kanten bekeken en iedereen formuleerde toch een keurig antwoord?

 

honden page profiel ..

honden foto van .

"  Oh ja natuurlijk, zucht... Waarom dan zo'n vraag stellen als je de adviezen toch niet wilt aannemen?  Heb ik mijn verhaal weer voor JanPietSnot geschreven 
  "

 

Hahaha ik wilde ook een heel verhaal schrijven .. Over dat ik de redenen best raar vind en blablabla maar ik checkte even het profiel. Daarom heb ik maar niks meer getypt hier en jullie ervoor gewaarschuwd dat het behoorlijke tijdverspilling is om deze man nog te willen helpen met goed bedoelde adviezen. 

 

Waarschijnlijk waren de reacties niet goed ofzo?? Al vind ik ze heel mild... 

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

"  Huh? Why?
 
Sommige mensen begrijp ik echt niet. Ik lees nergens iets vreselijks, de vraag werd van verschillende kanten bekeken en iedereen formuleerde toch een keurig antwoord?
  "

 Sommige mensen willen alleen horen dat ze het goed doen... Ik denk dat het idee dat er kritiek kan komen niet eens bij ze op komt ;)

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Ze opende met de zin "Ik wil geen discussie"

Om daarna te zeggen "Graag jullie advies"

Eigenlijk wou ze gewoon van iedereen een bevestiging van wat ze al beslist had. Deze bevestigingen kwamen niet, dus verdwijnt ze van het forum.

Was zo overduidelijk dat ik niet eens de moeite gedaan heb om te antwoorden.

honden page profiel --

honden foto van -

"  
Ja, ik ook 
Ik zag het bericht van Denies pas, toen ik net mijn verhaal had gemaakt. "

 Hahah, hier net zo 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Ze opende met de zin "Ik wil geen discussie"
Om daarna te zeggen "Graag jullie advies"
Eigenlijk wou ze gewoon van iedereen een bevestiging van wat ze al beslist had. Deze bevestigingen kwamen niet, dus verdwijnt ze van het forum.Was zo overduidelijk dat ik niet eens de moeite gedaan heb om te antwoorden. "

 Hahaha, mag je ons voortaan even waarschuwen

honden page profiel ..

honden foto van .

" Ik wil geen discussie beginnen maar ben op zoek naar advies.
 
 
Wat vinden jullie hier van? Onmenselijk om een beest in een goed buitenhok te laten slapen? Ik heb vaker gezien dat dit prima kan maar er zijn steeds van die mensen die er negatief om reageren omdat het zielig is en ze het liefst op bed laten slapen.. "

 

Dit schrijft hij zelf in zn begin reactie... 

 

Advies heeft ie gekregen op een hele nette, respectvolle en onderbouwende manier! Ik zie echt nergens een negatieve 'pest' reactie.

 

Hij wekt zelf nog de suggestie dat het 'onmenselijk' kan zijn... Dus lijkt me dat je ook tegen kritiek moet kunnen dan en daar al rekening mee houd.

 

Blijkbaar wilde hij geen advies, stond er niet met een openmind in... Maar wilde gewoon maar 1 antwoord horen en dat is dat het een perfect idee is. 

Gebeurd dat niet.. Dan is ie gevlogen... Pffff 

honden page profiel --

honden foto van -

Ja, ik had beter moeten weten. Maar soms dan vliegen m'n vingers zo lekker over het toetsenbord.. Toch een beetje stille hoop dat ze er wat mee doen/ er iets aan hebben haha..........

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ook de moeite genomen, enne ik blijf netjes, hahaha, maar of ik dat de volgende keer weer doe .? 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Hoi Jason, gewoon doen hoor!

 

Zo beter?

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^