Vakantie dilemma; Krakau - Auschwitz

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco

honden foto van Ursula <3 Vasco

Hallo,

 

Dit is misschien een hele rare vraag voor een hondenforum. De situatie zit zo: ik wil al jaren op ''vakantie'' naar Auschwitz. Om het nou echt vakantie te noemen vind ik wel heel heftig. Maar het trekt mij gewoon om daar ooit heen te gaan, lijkt mij gewoon heel indrukwekkend om eens te zien.

 

Nu moet ik voor woensdag mijn vakantie dagen doorgeven aan uitzendbureau, maar ik heb geen idee wanneer ik vrij wil. Eigenlijk heb ik niet eens zin in vakantie, zou het goed kunnen gebruiken om even op rust te komen maar ik vind verschrikkelijk het idee dat ik 2 weken thuis zit. Houd amper 2 dagen vol.

 

Heeft iemand iets meer ervaring met ''vakantie'' naar Krakau - Auschwitz. Ik ben alleen en zal dus moeten kiezen of helemaal alleen met de auto daarheen rijden en zelf alles kunnen bepalen. Of met een groepsreis mee, waar ik nu eigenlijk al tegen op zie. Ondanks dat iedereen eigenlijk vind dat ik keer buiten mijn comfort zone moet komen.

 

Momenteel word ik er wanhopig van, en sta op punt om te zeggen ik ga helemaal niet meer weg.

 

Iemand tips/adviezen of wat dan ook?

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik heb jaren voor een uitzend bureau gewerkt en ik ben ook niet echt van de vakanties. 

 

Maar als jij niet weg wil met een groep dan doe je dat toch lekker niet. Het is jouw leven en jouw reis dus doe het lekker zoals jij dat wil of je doet het niet als je dat niet wil...

 

Neem je de hond eventueel mee? Met je hond op reis gaan is altijd veel minder alleen dam zonder hond natuurlijk. 

 

Ik ga graag met mijn hondje op stap en zo ziet mijn vakantie er meestal ook uit. Ik plan een weekje vrij ofzo, lekker als het mooi weer lijkt te worden en rij dan met Moh eens een dagje naar de zee of dagje dierentuin of naar een ander losloopgebied. Ik kan zo een week vakantie hebben en niemand zien... En ook daar kan ik erg van genieten.

 

Met andere woorden,  doe gewoon lekker wat jij zin in hebt en waar jij je prettig bij voelt

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco

honden foto van Ursula <3 Vasco

De hond meenemen lijkt mij niet erg handig, je mag dan geloof ik niet naar binnen bij Auschwitz dus dan zou hij op de hotel kamer moeten blijven dat zie ik niet zo zitten.

 

En ik weet nog niet wat ik wil. Dit wil ik al zo lang, maar ik zie al dat gedoe en geregel niet zitten. Snap er niks van en ben nog nooit op  vakantie geweest.

 

Misschien moet ik gewoon 2 weken vrij aan vragen en dan op moment zelf gaan beslissen wat ik ga doen. Polen is niet zo heel ver, dus je bent er ook zo indien nodig.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Meestal worden er van die toeristenreizen naar Auschwitz geregeld, moet je met zo'n groep mee. Brrrr.

Volgens mij is alleen rijden best te doen. Heerlijk, geen gezeur van andere mensen. Met "ik ben moe" of "ik moet plassen" hoef je bij mij ook niet aan te komen ;-)

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Is toch niet zo heel erg om je hond op de hotelkamer achter te laten als jij een bezoekje brengt aan Auschwitz. Wij nemen de honden ook altijd mee op vakantie en doen soms ook dingen met zijn twee. Al is dat niet veel, de honden gaan vrijwel overal mee naar toe. 

Maar als dat niet is toegestaan, dan even niet.

Heb je geen vriend of vriendin die zin heeft om ook mee te gaan? Als je Auschwitz hebt bezocht kan je er samen met een vriend of vriendin en je hondje nog een leuke vakantie van maken.

Een groepsreis is aan mij ook niet besteedt. Ik vind het zelfs een nachtmerrie, alleen de gedachte al, maar vakantie met de hond(jes) vind ik fantastisch.

 

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco

honden foto van Ursula <3 Vasco

Wat ik tot nu toe kan vinden op internet is dat je verplicht bent met een gids door Auschwitz te gaan en dat gaat in groepen. En je moet vooraf reserveren om naar binnen te gaan e.d. Dus ik word er niet veel wijzer van of ik er uberhoubt alleen heen kan gaan.

 

Helaas ken ik niemand die mee wil. Dus ik ben dan helemaal alleen, ook reden waarom ik hond meenemen niet heel handig vind.

 

Zie nu al niet meer zitten. Maar goed ik maak altijd overal een drama van geloof ik.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Auschwitz is een aanrader. Wij zijn er geweest en zou graag nog eens terug gaan. Krakow is echt ern gave stad! Ik zeg doen. Een dag of 4-5 is lang genoeg. Ryanair vliegt op krakow.

honden page profiel ----

honden foto van --

Ik ben er met school geweest. Verbleven ook in Krakau en zijn 1 dag naar Auswitchz 1 geweest en een dag naar Auswitchz 2 (zoals dat dan heet). Allebei op een dag is echt te veel.

 

Super dat je er heen gaat, maar ik vond het echt nog een stuk heftiger dan verwacht. Vooral Birkenhau (Auschwitz 2) was heel aangrijpend. Je krijgt een heel naar gevoel, er hangt een hele hele vreemde sfeer. Ik ben al gevoelig van mezelf, weet niet of jij dat ook bent? Maar dan is alleen gaan misschien niet zo fijn.. Je bent ook echt wel een lange tijd weg dus de hond op de hotelkamer zou ik ook niet prettig vinden. Als je tegen een groepsreis opziet, zeker niet doen. Het best kun je iemand van je familie/vrienden overhalen om mee te gaan. Ik voelde me naderhand heel naar en was een beetje van slag. Ik was heel blij dat ik daar met m'n beste vriend was die me op kon vrolijken, alleen op de hotelkamer daarna? Nee dat zou ik echt niet prettig hebben gevonden.

 

Zo heb ik het in ieder geval ervaren, misschien heb je er wat aan 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Zuid Polen heeft ook hele mooie natuur, lijkt me fijn om daar te wandelen met de hond

Ik zie op de site van Auschwitz dat je als groep verplicht bent een gids te nemen.

Ik zou proberen om in of nabij Krakau een hotel te regelen waar honden zijn toegestaan, dan gaan, je hond een dagdeel achterlaten in het hotel (het lijkt me niet dat je "gezellig" 8 uur naar Auschwitz gaat) en dan door naar de natuur in Polen.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Krakau is wel een geweldige stad hoor. Dat is geen straf om op vakantie naar toe te gaan. Leuke stad, mooie natuur. Gewoon prima.

 

Ik kom zelf regelmatig in Polen, aangezien mijn vrouw half Poolse is. Tot een jaar of 4 geleden had ik je afgeraden alleen te rijden vanwege de slechte wegen in Polen. Tegenwoordig begint het fenomeen snelweg ook in Polen normaal te worden. Ik vermoed dat je 90% van de reis snelweg kan rijden. Met een goed plan is dat best zelf te doen. Ik Misschien is een tussenstop met een overnachting in Duitsland een idee voor de heenreis.

 

Ondanks dat honden tot voor kort een verbruiksartikel waren is mijn ervaring dat men in Polen over het algemeen niet moeilijk doet over honden. Je ziet ze niet zo veel in het straatbeeld maar men doet niet moeilijker over honden als in Nederland. In restaurants en dergelijke misschien wel een stuk minder moeilijk als hier trouwens. Wel is het in veel gevallen zo dat als iemand bezwaar heeft tegen de hond (bijvoorbeeld in het OV) je geacht wordt te verkassen.

 

Maar goed, mijn ervaringen zijn gestoeld op een ander deel van Polen (omgeving Bialystok), Krakau staat op ons lijstje om nog eens te bezoeken.

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco

honden foto van Ursula <3 Vasco

Ik ga denk even heel goed nadenken, en morgen maar eens bedenken wanneer ik vrij ga vragen. Denk dat ik maar eind zomer doe of begin zomer.

 

Maar zoals ik het nu zie, gaat de vakantie niet door. Is gelukkig niks gepland, maar zie het niet meer zitten. Alleen de spanning die ik nu al heb dat ik in grote groep moet met onbekende mensen gaat niet goed komen vrees ik.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Dat zeg ik juist, je hoeft niet in een grote groep. Je kunt er alleen naartoe rijden, alleen daar naar binnen en wanneer je wilt, weer vertrekken.

Alleen als je in een groep naar binnen gaat (denk aan schoolreis, bustour) dan ben je verplicht een gids te nemen als groep. Alleen is geen gids en ook geen groep.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Ben er afgelopen augustus geweest, Aschwitz erg indrukwekkend, zou zeker Birkenau ook aanraden dus om de lange tour te doen.

Zoals iedereen hier zo positief over Krakau is ben ik zo negatief want wat een ontzettende gore smeerbende is het daar, was blij dat we weg gingen want vond er niets aan, heb mijn ogen uitgekeken naar de wangedrochten, de meeste balkons zijn voorzien van gaas anders kan het maar zo zijn dat je een stuk beton op je hoofd kan krijgen. Was trouwens niet de enige die er zo over dacht. Verder buiten de stad erg mooie natuur en je kan daar al een prachtige woning vrijstaande woning kopen voor 55.000 euro, maar let goed op, geen van de huizen is af, dat viel ons heel erg op, niets was afgewerkt.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Mijn vriend zegt net ook dat het daar enorm naar riolering stonk en niet alleen Krakau maar de stad waar wij in het hotel hebben gezeten was ook misselijkmakend

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco

honden foto van Ursula <3 Vasco

" Dat zeg ik juist, je hoeft niet in een grote groep. Je kunt er alleen naartoe rijden, alleen daar naar binnen en wanneer je wilt, weer vertrekken.Alleen als je in een groep naar binnen gaat (denk aan schoolreis, bustour) dan ben je verplicht een gids te nemen als groep. Alleen is geen gids en ook geen groep. "

 Waar is die informatie te vinden dan? Ik kom echt alleen maar op groepen en gidsen uit. En dat zie ik dus niet zitten, vooral die groepen niet.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Mijn ervaring is dat je met een groepsreis nog steeds vrij bent om te kiezen of je met de bus mee op uitstap gaat of niet. Zelfs al ga je mee op uitstap je bent niet verplicht om bij de groep te blijven, gewoon op tijd terug bij de bus zijn.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Krakau is echt een aanrader hoor. Ik was er toen mijn neef trouwde met zijn poolse vriendin. Zij wonen daar niet heel ver vandaan.

 

Je zou in Oswiecim een hotel kunnen boeken als je Auschwitz wil bezoeken en van daaruit Krakau bezoeken.

Je kan als alleenstaande gewoon Auschwitz bezoeken en dan voor de bezichtiging bij een groep aansluiten, dat doet iedereen (tenminste toen ik er was) Hou er wel rekening mee dat het enorm aangrijpend is en je ongeveer drie dagen niet meer slaapt. Toch een heel indrukwekkende ervaring.

 

Het is wel een aardig endje rijden met de auto hoor in 1x red je het niet denk ik, maar spontane overnachtingen in Duitsland ergens moet geen probleem zijn. Ik ben zelf een keer met de Euroliner gegaan, een buslijn is dat. Dat was ook nog een avontuur op zich maar wel leuk om eens meegemaakt te hebben.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Met wat de vliegreizen tegenwoordig kosten zou ik echt gaan vliegen hoor. Je niet al die ellende op de hals halen van helemaal daarheen kachelen... In één keer boeken of anders tussendoor je cookies eff weggooien. Merken ze namelijk dat je interesse hebt in de reis en bezoek je de website nog eens? Dan is het bij veel aanbieders ineens duurder bij het tweede bezoek, is echt zo. 

 

Verder zou ik je hond juist niet in een vreemd hotel alleen achterlaten... Krakau hoor ik altijd veel positieve verhalen over ben er zelf nooit geweest.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

"  Waar is die informatie te vinden dan? Ik kom echt alleen maar op groepen en gidsen uit. En dat zie ik dus niet zitten, vooral die groepen niet. "

 Dan zoek je verkeerd.


Alle regels:

http://visit.auschwitz.org/regulamin.html


"Individual visitors who are not members of an organized group may visit the Museum basing on Entry Pass for a tour without an Educator or Entry Pass for Guided Tours including obligatory use of headphones, according to the Price List constituting an integral part of the ‘Terms and conditions of bookings and online sales’, available at the Museum website: visit.auschwitz.org/cennik."


Individuele bezoekers die geen lid zijn van een georganiseerde groep kun je kiezen uit 2 soorten kaartjes: tour zonder lesgever of tour met koptelefoon.

En dezelfde informatie:

http://visit.auschwitz.org/?lang=en

Reservering voor groepen, reservering voor individuelen die een guided tour willen, en individuelen die geen guided tour willen.

Jij zou een individueel persoon zijn die geen guided tour wil. Dus dat kan allemaal.

Noot, ik zag wel dat ze dit jaar een periode dicht zijn wegens de wereld jeugd dagen of zoiets.

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Of deze review op Tripadvisor:

"

“Indrukwekkend en prima zonder gids te doen”
5 van 5 sterren Beoordeeld op 7 augustus 2015

Auschwitz-Birkenau mag eigenlijk niet op het bezoeklijstje ontbreken als je in de regio bent. Wij hebben het zonder gids bezocht en dat was prima te doen. Je kunt zo ook beter zelf bepalen waar je je tijd aan besteed. Als je goed op de hoogte bent van de geschiedenis kun je de informatiepanelen wat sneller bijlangs gaan en meer tijd besteden aan de bijzondere plekken. Opvallend was dat in Auschwitz II (Birkenau) veel groepen de restanten van de eigenlijke gaskamers en crematoria oversloegen, wellicht omdat dit het verst lopen is.


https://www.tripadvisor.nl/ShowUserReviews-g274754-d275831-r296709080-Auschwitz_Birkenau_State_Museum-Oswiecim_Lesser_Poland_Province_Southern_Poland.html#"

Of deze recensie op Zoover:

erg indruk wekend

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Als je er heen gaat, neem gewoon een tour waarbij je een kop telefoon op krijgt, ze vertellen je dan gewoon in het Nederlands wat, hoe en waarom iets gebeurde, die kop telefoon is alleen puur dat je de gids kan verstaan, verder kun je een stuk achterblijven en je kan hem nog verstaan. Wij vonden dat ideaal, de gids kan je enorm veel vertellen.

Je zal er verbazingwekkende dingen zien en horen die je gewoon niet verwacht, zij vertellen je dus ook waarom er maar zo weinig soldaten stonden toen de treinen binnen kwamen met mensen, zij vertellen je ook over registratie systeem en hoe men werkte.

Ga op tijd heen, geloof het of niet als je bij de ingang staat heb je meer het idee dat je voor een ingang van de Efteling staat dan voor een concentratiekamp.

Ontzettend indrukwekkend, wij zijn gewoon met de auto gegaan, kan je wel vertellen is een ontzettende saaie reis waarbij je vooral en vooral en heel veel bomen ziet, bomen hier bomen daar en nog meer bomen.
Hotel in Polen is ook niet duur wij waren 50 euro kwijt voor een 2 persoonskamer inclusief ontbijt, was allemaal erg netjes en keurig, maar zoals ik al zei, Krakau viel enorm tegen, brrrr.

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

Gewoon doen, ik wil er ook al jaren heen. Niet te lang over emmeren en gewoon je reis plannen. Anders heb je straks als je het niet meer kan van had ik maar.... Zoek iets van een vakantie huisje in de buurt, neem juist lekker je maatje mee en je hond amuseert zich wel als jij een dagje er naar toe gaat, ik weet dat je juist in die omgeving heel mooi kan wandelen.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Als je ooit de films the Chronicles of Narnia hebt gezien, er zijn een aantal opnames in Polen gemaakt.

http://www.polska.pl/en/tourism/nature/narnia-poland/

 

Ook als je op Google Earth kijkt naar foto's die in zuid Polen gemaakt zijn, nou ik teken ervoor...

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik ken iemand die het met vliegtuig heeft gedaan en een collega gaat binnenkort met een groepsreis.

 

Ik lees echter ook wat anders dan Polen in je post.

Wat wil je zelf? Wil je wel op vakantie? In je eentje?

En als je dat wilt, moet dat dan gelijk zoiets zijn? Als je op rust wilt komen, moet je jezelf dan de stress aandoen van zoiets in je eentje?

En buiten je comfort zone treden, prima. Maar wel omdat jij dat wilt.

Ik wil je niks aanpraten, maar je vraag komt iets groter over dan, ga ik in mijn eentje of met een groepsreis naar Krakau en Auschwitz.

 

 

 

 

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco

honden foto van Ursula <3 Vasco

Heb iets gevonden wat mij tot nu toe beste oplossing lijkt. Het is meer dan alleen Auschwitz bezoeken maar een hele tour met betrekking tot de 2e wereld oorlog. En dat trekt mij meer dan ook nog eens dagje rond huppelen in Krakau.

 

Is pas eind oktober en begin november, dus nog even wat verder weg. Dat geeft mij denk ook iets meer rust om alles te regelen, uit te zoeken e.d. en mezelf beetje op orde te krijgen.

 

Het is wel een groepsreis, maar hoop dat ik het dan iets beter aan durf. Word dus hard oefenen deze zomer.

http://www.auschwitz-tocht.nl/

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Dat ziet er interessant uit.

 

Als je alleen zou gaan zou je onderweg ook nog langs Bergen Belsen kunnen gaan en de russische Kriegsgräberplatz. Ook allemaal heel indrukwekkend.

 

Maar het lijkt me wel prettig en een geruststelling dat alles voor je geregeld wordt. En de mensen die met zo n reis meegaan zullen wel geen rare lolbroeken zijn die de hele tijd zo eng baldadig aan het doen zijn.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Heb iets gevonden wat mij tot nu toe beste oplossing lijkt. Het is meer dan alleen Auschwitz bezoeken maar een hele tour met betrekking tot de 2e wereld oorlog. En dat trekt mij meer dan ook nog eens dagje rond huppelen in Krakau.
 
Is pas eind oktober en begin november, dus nog even wat verder weg. Dat geeft mij denk ook iets meer rust om alles te regelen, uit te zoeken e.d. en mezelf beetje op orde te krijgen.
 
Het is wel een groepsreis, maar hoop dat ik het dan iets beter aan durf. Word dus hard oefenen deze zomer.
http://www.auschwitz-tocht.nl/ "

Goed zo! Nu heb je ook nog maanden de tijd om eraan te wennen, en wat ervoor nodig is.

Ooit 1 x een groepsreis gedaan, na jarenlang met z'n tweetjes te hebben gereisd. War zagen we er tegenop, en wat viel het ons mee. Het filtert zich wel uit, en vaak heb je ook voldoende vrije tijd om even op jezelf te zijn.

 

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco

honden foto van Ursula <3 Vasco

Ja, dit geeft denk ik meer rust.

 

Heb in elk geval al vakantie aangevraagd, ook wel 2 weken in zomer maar ze stuurden mail dat je eventueel later in jaar ook nog week mocht opnemen.

 

Nu dus afwachten of ze het goedkeuren, dan kan ik mijn reis gaan boeken.

 

Waar moet ik allemaal rekening mee houden met een vakantie? Heb geen ervaring dus.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^