Hondengeleider bij de politie. Geschikt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Jonas (Gast)

Er zijn nog een aantal vacatures vrij om te werken als hondengeleider bij mij op het werk (politie). Ik woon zelf in een appartement en hou wel van honden. Maar ik zou graag die taak op mij nemen maar het enige probleem is dat ik in een appartement woon. Zou dat uitmaken? in de week gaat de hond dan toch mee naar het werk? daar krijgen ze veel beweging, toch? dan hoeft de hond 's avonds toch niet al te veel beweging? Het zijn mechelse herders.  

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Als de hond dagelijks genoeg beweging krijgt, kan het prima op een appartement.

Hier hebben we wel een tuin, maar 's avonds liggen de honden dik te slapen op de bank.

Dan hebben ze overdag genoeg gedaan en zijn 's avonds rustig in huis.

 

honden page profiel VincentVincent

In een ideale wereld..

Ik denk dat je je eigen vraag wel hebt beantwoord.

Als er genoeg vierkante meters zijn zal dit, mits genoeg lichaamsbeweging geen probleem moeten zijn..het is tenslotte geen husky :-). IK zou trappen vermijden..dat is een sluipend sluitage proces, zeker voor een herder een risico. En realiseer je wel dat hij tot zijn 2 jaar iig lekker aanwezig zal zijn, zul je je huis een beetje op aan moeten passen..

Maar politiehonden specifiek.. poeh..ik zou eens achterhalen waar de mensen met deze specifieke ervaring digitaal rondhangen.. Eerst maar een poosje goed researchen..
Maar het lijkt mij eigenlijk geen probleem voor de hond..

honden page profiel --

honden foto van -

Jahoor, hier ook een appartement en 2 hondjes. Zo lang ze genoeg uitdaging (lichamelijk en geestelijk) krijgen is het geen enkel probleem, dan heb ik extra vloerkleed.. Maar ik bedenk me, moet je als je een hond van de politie hebt geen kennel thuis hebben? Hier in de buurt woont iemand met een mechel van de politie en die heeft een kennel met ren buiten voor de hond, die komt dus niet binnen. Ik zou dat wel even goed navragen. Verder wens ik je heel veel succes met je sollicitatie als je ervoor gaat!

Jonas (Gast)

De geleider neemt de volledige verzorging voor zijn hond en neemt deze ook mee naar huis. dus dan komt die uiteraard mee naar binnen ;)

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

" Er zijn nog een aantal vacatures vrij om te werken als hondengeleider bij mij op het werk (politie). Ik woon zelf in een appartement en hou wel van honden. Maar ik zou graag die taak op mij nemen maar het enige probleem is dat ik in een appartement woon. Zou dat uitmaken? in de week gaat de hond dan toch mee naar het werk? daar krijgen ze veel beweging, toch? dan hoeft de hond 's avonds toch niet al te veel beweging? Het zijn mechelse herders.
  "

 De hond zit niet savonds bij je op de bank. Hij leeft dan in een kennel.

 

Kennis van mij werkt bij de hondenbrigade

Jonas (Gast)

 

  • 'een interne opleiding van acht weken afronden. In deze opleiding krijgt iedere geleider een eigen hond toegewezen, waarmee hij gedurende de opleiding wordt voorbereid op het werk als hondengeleider. De geleider neemt de volledige verzorging voor zijn hond en neemt deze ook mee naar huis.'

Dit komt rechtstreeks van de website v/d politie.

 

 

honden page profiel VerwijderVerwijder

honden foto van Verwijder

Ik denk dat dit prima moet kunnen.
Jaloers haha

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

"  
'een interne opleiding van acht weken afronden. In deze opleiding krijgt iedere geleider een eigen hond toegewezen, waarmee hij gedurende de opleiding wordt voorbereid op het werk als hondengeleider. De geleider neemt de volledige verzorging voor zijn hond en neemt deze ook mee naar huis.'
Dit komt rechtstreeks van de website v/d politie.
 
  "

 Ja, maar vergis je niet. De hond gaat na het werken in de kennel, niet in je huiskamer :p. Het is namelijk een geregistreerd wapen haha.

honden page profiel ..

honden foto van .

Wat ik weet is dat deze honden in een kennel in de tuin leven. Ik denk dat het op een appartement dus niet zal gaan. 

honden page profiel --

honden foto van -

" De geleider neemt de volledige verzorging voor zijn hond en neemt deze ook mee naar huis. dus dan komt die uiteraard mee naar binnen ;-)"

Ja maar je kunt ook je hond mee naar huis nemen en hem dan in een kennel/ hok in je tuin stoppen. Ik zou er niet zomaar vanuit gaan dat het de bedoeling is dat hij gezellig in een mand binnen ligt hoor. Bedoel het niet negatief hoor! Maar voordat je je verheugt op iets wat misschien niet gaat zijn.

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

" Wat ik weet is dat deze honden in een kennel in de tuin leven. Ik denk dat het op een appartement dus niet zal gaan.  "

 Klopt. Het kan wel op een appartement, maar dan gaat de hond ergens in een andere afgesloten ruimte oid.

Jonas (Gast)

Dat is dan toch ook niet leuk voor die hond? eenzaam in een hok buiten in de kou? en dat +12 uur lang?

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

" Dat is dan toch ook niet leuk voor die hond? eenzaam in een hok buiten in de kou? en dat +12 uur lang? "

 Nee, dat is niet leuk. Maar dat is wel de procedure die ze bij de politie hanteren

honden page profiel ..

honden foto van .

"  Klopt. Het kan wel op een appartement, maar dan gaat de hond ergens in een andere afgesloten ruimte oid. "

 

Dat kan ook inderdaad. Maar ik dacht dat de honden juist met een rede buiten zaten ipv in een kamer in huis. De rede zelf weet ik niet precies maar er schijnt een hele gedachtegang achter te zitten zeg maar. 

Anoniem (Gast)

Maar dus zou het dan zo zijn van thuiskomen, direct de kennel in en voor de rest mag je niets met de hond meer doen? ook niet wandelen bv?

honden page profiel ..

honden foto van .

" Dat is dan toch ook niet leuk voor die hond? eenzaam in een hok buiten in de kou? en dat +12 uur lang? "

 

Mag ik eerlijk zijn?? 

Het lijkt mij een onwijs gaaf beroep om te doen. Het is stiekem toch wel mijn 'droomberoep' zeg maar. 

Ik weet er zelf ook echt nog niet alles vanaf maar ik weet wel dat het een hele harde wereld is. Ze gaan daar niet met honden om zoals wij met onze knuffelhonden op de bank liggen savonds. Ik bedoel absoluut niet dat ze de hond mishandelen, dat is niet zo! Maar de trainingen zijn wel zwaar en hard en het werk is ook heel zwaar en hard. Kon zomaar zijn dat de hondengeleider (jij dus) naar een oproep moet maar de hond nog niet ingezet word en dan zit de hond ook gewoon een uur of langer in de auto in een kleine 'kooi'. 

 

Ik denk door je reactie over de kennel dat je toch nog eens goed moet nadenken of je dit echt wil. 

 

Ik bedoel dit echt niet vervelend maar meer als goed bedoelde waarschuwing dat het een harde wereld is en het eigenlijk niet te vergelijken valt met al onze huishonden. 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

"  Nee, dat is niet leuk. Maar dat is wel de procedure die ze bij de politie hanteren "

 Echt? Is dat verplicht? 

Snap dat het anders is dan een normale gezinshond, maar had verwacht dat het aan de geleider zelf was of de hond in huis ligt of in een kennel.

 

Weet je ook de gedachtegang hierachter? 

honden page profiel ..

honden foto van .

" Maar dus zou het dan zo zijn van thuiskomen, direct de kennel in en voor de rest mag je niets met de hond meer doen? ook niet wandelen bv? "

 

Wandelen mag natuurlijk wel maar het is bijv ook niet de bedoeling dat je hond heeelllll sociaal word. Het is de bedoeling dat de hond niet aanvalt zonder jou commando maar hij mag ook niet naar mensen toetrekken.

Dus gezellig spelen met andere hond en baasjes zit er niet in. 

 

Ik kwam eens een vrouw tegen met 3 KNPV getrainde honden die zij gebruikt in de beveiliging. Mijn hond wilde graag spelen maar haar honden waren zo getraind dat ze dan wegliepen. Ook aaien(door mij, een vreemde) vonden ze niet heel fijn. 

Anoniem (Gast)

Ik had gehoopt op een hechte band met de hond... Samen werken en dan samen gezellig een pint drinken voor de tv 's avonds..

honden page profiel ..

honden foto van .

Wat ik eruit begrijp ben je al een politie agent. Wie weet kan je eens een weekje 'stage' gaan lopen bij een ervaren hondengeleider. Lijkt me geen probleem als je al agent bent, dan ken je het werk al wel. 

 

Zo kan je zelf ook ervaren hoe het is om dat werk te doen met de hond. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik heb ook wel eens gelezen over ee politiehond waarvan werd gezegd: in het werk erg fanatiek, maar thuis een fijne gezinshond en lief met de kinderen.

Dus ik dacht ook altijd, dat ze gewoon in huis mochten leven.

 

honden page profiel ..

honden foto van .

" Ik had gehoopt op een hechte band met de hond... Samen werken en dan samen gezellig een pint drinken voor de tv 's avonds.. "

 

Die band krijg je echt wel met je hond door het vele trainen en werken samen. Jij zal de belangrijkste zijn in het leven van de hond. Jullie moeten blind op elkaar leren vertrouwen. 

 

Er zit ook een verschil in of je zélf de hond opleid vanaf pup af aan of dat je een getrainde hond toegewezen krijgt. Zeker als je vanaf pup af aan gaat trainen word die band ijzersterk. Maar dat kost wel heel wat tijd. 

Jonas (Gast)

Ik ga me dan toch eens beter informeren en dan zien we wel. 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Ik heb ook wel eens gelezen over ee politiehond waarvan werd gezegd: in het werk erg fanatiek, maar thuis een fijne gezinshond en lief met de kinderen.
Dus ik dacht ook altijd, dat ze gewoon in huis mochten leven.
  "

 Dat dacht ik ook wel eens gehoord te hebben. Maar begon te twijfelen of dat niet over een gepensioneerde hond ging.

Dus ben ook erg benieuwd naar de achterliggende gedachte. 

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik weet niet of dit waar is!! Maar ik heb net op internet gelezen dat de pups die later een KNPV hond worden in de kennel worden grootgebracht om zoveel mogelijk te voorkomen dat de hond gecorrigeerd moet worden. Ze moeten lekker pup kunnen zijn zonder commandos of correcties juist omdat ze later al zoveel moeten. Dan is een kennel (met een stuk afgezette tuin) een goede en veilige oplossing voor de hond. Ook kan het de training later belemmeren als de hond in huis is opgegroeit. Pups willen graag alles ontdekken en overal overheen klimmen. Ik denk dat niemand zijn woonkamer als puppie speelparadijs zal gebruiken. Dus dan moet er gecorrigeerd gaan worden als de hond over de bank/tafel/stoelen/bed rent en klimt. Dit komt de training later niet ten goede omdat de honden dan juist moeten leren klimmen om bijv. een dader te kunnen pakken. Ook geld dit voor het bijten in dingen. Dit moet de hond later ook gaan leren dus is het heel lastig als het eerst word afgeleerd. Dan kan je de hond beter veilig in een kennel laten zonder correcties. 

Voor de vacht zou het ook beter zijn, honden zijn beter inzetbaar in de winter met een goede wintervacht. Die krijgen ze niet als ze altijd in huis leven met de verwarming aan. 

Ook is het beter omdat de honden zo minder sociaal worden. 

 

Wat ik verder ook lees op internet is dat de volwassen honden het juist heel erg fijn vinden om buiten te zijn en hun eigen plek te hebben. In huis worden ze alleen maar gek. 

 

Nogmaals.. Dit is wat ik lees op internet. Of het waar is? Geen idee maar het klinkt voor mij wel heel logisch eerlijk gezegd... 

 

Uiteraard zit er ook een verschil in wat voor werk de hond doet. Moet hij echt de boeven vangen of is het een speurhond die de drugs op moet sporen... 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Hier een straat verder woont een douane met drie honden die opgeleid zijn als douane honden. 2 mechelse honden en een zwarte labrador.

 

De oudste mechelse herder is inmiddels met pensioen. De andere is een douane hond en de labrador is een geld hond. De honden zijn van te vorem getrained voordat de man ze kreeg. Ze leven echter wel samen en soms is de hond van de zoon ook daar.

 

Ze leven zowel buiten als binnen en wordt met zijn drietjes altijd uitgelaten. Echter spelen ze niet met andere honden en mogen ze dat ook niet. Ze doen niks, want mijn hond is een keertje zo klein als die is met een grote mond op ze afgerend. Helaas voor hem waren ze ook los en dachten ze 'he! Die wilt vast spelen met ons en gingen achter hem aan'. Heb mijn hond nog nooit zo hard horen gillen. De man moest er wel heel hard om lachen en riep ze meteen terug.

 

Ik weet dat bij hun zo de situatie is maar dit zijn dan geen politiehonden maar douane honden. Weet niet als daar verschil in zit.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Zou je op je werk daar geen antwoord op kunnen krijgen? 

 

Ik heb op mijn oude werk  (asiel met pension faciliteiten ) veel politie honden gezien.  Deze kwamen veel bij ons in het pension omdat wij daarin een strak protocol hadden en er nog nooit iets is gebeurd, onder de politie hadden we een goede naam.

Bij de meeste eigenaren zaten de honden niet in huis, gewoon omdat de meeste honden zo fel kunnen zijn en de focus op de baas hebben. Dus andere gezinsleden konden daar dan ook niet veel mee. Herders zijn gedreven honden die graag vaak aan het werk zijn en daar dan ook vol voor gaan. Er zijn honden die heel goed werk en privé gescheiden kunnen houden, maar ook veel niet... 

Dus het ligt en aan de hond en aan je gezin/partner of dit mogelijk is. En mocht je alleen zijn dan zal het misschien makkelijker gaan, maar ben je over5 jaar dan ook nog alleen?

 

Het is denk ik niet onmogelijk, maar ook zeker niet altijd mogelijk. Dus wat doe je als blijkt dat je hond het niet trekt in huis?

 

 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

de politiehonden hier zijn gelukkig gewoon ook fijne en leuke honden die prima in het gezin meedraaien.
Een kennel is meer hun rustplaats, waar ze echt wel nood aan hebben na een dag werken.

Maar met de kinderen zijn ze ook prima en worden gewoon in het gezin mee betrokken, tenslotte blijven geleider en hond ook na het werk collega's.

Er zullen er vast wel andere zijn ook, maar het is niet dat er constant een controleur thuis zit om te zien waar je hond zit na de uren.

Bij het leger is het meestal wel anders, de honden blijven er na de uren in een gemeenschappelijk gebouw in kennels en mogen niet mee naar huis.

De collie,s (Gast)

Hoi hoi. Een vriendin van mij heeft ook mechelse herders in de beveiliging lopen. Honden leven gewoon in huis zijn super sociaal naar alles en iedereen. Totdat het uniform aangaat dan gaat er bij de hond ook een knop om standje werkmodus zal ik maar zeggen. En is dan alleen op geleider gefocust. Wij kunnen dan op onze kop gaan staan maar de hond doet alleen wat hem opgedragen word door zn baas.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Wandeljas
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^