Frøya als bezoekhond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Met een hond in je leven is het nooit saai. En vandaag was een extra bijzondere dag, want vandaag hebben we daar ánderen ook van mee kunnen laten genieten.

De vrijwilligers centrale hier is een nieuw project gestart in samenwerking met onze hondenclub: bezoekhonden! Waar je dus met je hond op bezoek gaat bij ouderen die in een verzorgingstehuis zitten.

 

Frøya is hier de perfecte hond voor en wij mochten dan ook vandaag het spits afbijten en op bezoek gaan bij het verzorgingstehuis hier in de buurt.

 

 

En dat het nu al een geslaagd project is (of in ieder geval een geslaagde ochtend), was duidelijk te zien! Ze waren allemaal gek op Frøya en vonden het héérlijk om weer eens een hond te zien en er dan ook nog eens mee te mogen knuffelen. Frøya vond het allemaal wel prima en liet zich heerlijk in de watten leggen door iedereen. Aan aandacht geen tekort vandaag!

 

Het was zó leuk om al die blije gezichten te zien. En dat allemaal door een simpel bezoekje met je hond. 'Dit is echt het hoogtepunt van de week!' werd er door iemand gezegd.

En daar doe je het dus voor  

 

Over twee weken gaan we weer. Ik ben benieuwd of ze haar dan nog herkennen en of ze haar naam nog weten. Dat heb ik nu al een paar keer moeten herhalen  dus ik ben benieuwd!

Leuk wordt het in ieder geval zeker, voor zowel hond als de bewoners 

 

Zijn er hier meer mensen die zoiets met hun hond doen?

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

Wat super leuk zeg! Ik heb dit jaren met luna gedaan, van dementerende tot geestelijkgehandicapten. Heel erg dankbaar en mooi werk! Hierna is luna als therapiehond begonnen in de jeugdpsychiatrie. En heb nu poedel moor in huis die ook therapiehond is voor stichting Hulphond Nederland. Ik blijf het zo bijzonder vinden.. Als je vaker ergens komt en de mensen leert kennen merk je ook echt dat je een band opbouwt. En de hond ook! Ben heel erg benieuwd naar jullie verhalen!

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Zeer mooi initiatief!

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Mooi hè?!! 

Charlii en ik staan op de lijst als Zorgdierteam (hetzelfde werk wat jij hier doet), zodra er een project hier in de buurt start, gaan we aan de slag. Ik hoop dat het net zo leuk wordt als bij jou. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat ontzettend leuk, en wat heerlijk voor de mensen daar, mijn vorige newfoundlander femme dito, bij dementerende ouderen en coma patiënten, wilde ik heel graag ook met Bams doen,  helaas Bams  is een wervelwind, Haha.....wie weet straks met Ogin.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Wat mooi!

 

Mijn eerste hond nam ik wel regelmatig mee naar mijn werk in de woonbegeleiding en verstandelijk gehandicaptenzorg. Met Lola heb ik dat niet aangedurfd al kende iedereen haar wel.

Jenna heb ik een paar weken geleden voor het eerst drie uurtjes meegenomen toen er maar 1 bewoonster was om op te passen. Wel ga ik met een verstandelijk gehandicapte vrouw en vaak nog een man elke zaterdagochtend vroeg wandelen met Jenna. Omdat het dan zo rustig is nog en de vrouw best verstandig is mag ze Jenna ook vasthouden. Ze weet nu al: komt er een grote vrachtwagen langs de hond kort naast houden en even stilstaan tussen hond en auto. Komt er een andere hond aan, boog maken, afstand maken.

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Zo mooi om te zien 

 

Zou ik later, met een iets euhm... geschiktere hond dan Bonk willen doen.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Wat mooi dat Frøya op deze manier de ouderen afleiding, plezier brengt, emoties losmaakt en een glimlach op het gezicht tovert.

 

De foto spreekt boekdelen.

 

Als ik in het park loop, kom ik vaak mensen in een rolstoel tegen, die veel interesse in Casper tonen, omdat ze vroeger ook een poedel of een andere hond hebben gehad. Ik laat deze mensen dan Casper aaien of knuffelen, als zij dat willen; til hem daar zelfs voor op. Casper vindt alles best.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

ohhh wat schattig 

Go Froya..lief dier!

Laat ze maar van je zachte krulletjes genieten..

Wat een vreugde  zal dat geven 

ps nee niet met eigen honden

Jeff heeft epilepsie en snel last van stress  bij stevig vast pakken en waldo is te angstig

hier in de buurt wel een pitbull en een chi mix die bejaarden bezoeken

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe 3 doggies

honden foto van Lotte met Hobbe

Mooi initiatief. Pony en Zus gingen regelmatig mee naar een aantal van de bewoners.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Bij mijn moeder in het verzorgingstehuis komt ook vaak een hond een labrador. Het is eigenlijk een hulphond, zijn baasje is slechtziend, maar dan is hij even een aai hond. Gaat er helemaal voor zitten, echt zo schattig.

Als ik Bacchus mee heb naar mijn moeder mag hij ook altijd los, maar Bacchus is eigenlijk een beetje te druk en rent dan overal tussendoor zonder zich echt te laten aaien, nu na een paar keer laat hij zich een klein beetje aaien. Maar ze vinden het allemaal wel leuk als ik hem meeneem, dus doe dat wel eens.

 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Wat leuk om te lezen dat er meerdere mensen zijn die dit doen of gedaan hebben!

 

En ja, niet elke hond is qua karakter of gedrag geschikt natuurlijk, en zelfs al is de hond geschikt, dan moet 'ie het ook nog léuk vinden, anders heeft het ook geen zin.

Ik merkte aan Frøya dat ze al die aandacht heerlijk vond, maar ik zag ook dat ze er na een tijdje wel klaar mee was (dat was na een ruim uur). Dan zat ze nog wel heel keurig en rustig naast mensen en liet zich prima aaien, maar ik zag aan haar dat het plezier een stuk minder was. Toen ben ik ook weggegaan, want het moet voor alle partijen wel leuk blijven natuurlijk.

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Leuk ik volg

honden page profiel GuusGuus 3 doggies

honden foto van Guus

Wat geweldig! Ik volg. Ik werk in een woonzorgcentrum en de bedoeling is dat Guus straks ook meegaat. Super leuk! 

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco 3 doggies

honden foto van Ursula <3 Vasco

Zelf ooit keer met school voor dierendag met diverse dieren naar een verzorgingshuis geweest. Had zelf een zijdehoen kipje mee, kwamen allemaal verhalen naar boven van vroeger. Maar we hadden ook slang, baardagaam, hond, konijn, cavia e.d. mee. Mensen vonden het prachtig, het ene dier was wat leuker dan de andere.

 

Weet dat de beheerder van asiel met haar border collie gaat en haar zus met haar hond. De mensen herkennen de honden echt en leven weer helemaal op. Een persoon (helaas overleden) was altijd heel boos en personeel kon ook geen contact met hem/haar krijgen. Maar als de honden er waren leefde hij/zij helemaal op en konden ze contact krijgen. En zo zijn er meer mensen die echt weer opleefden van de honden.

 

Zou het zelf ook graag doen, maar geen tijd voor en denk ook niet dat mijn hond het heel leuk vind. Dus wie weet ooit in de toekomst.

Volgende forumvraag: Naar het strand
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^