hoe kat en hond bij elkaar laten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

lie (Gast)

Hoi allemaal, Om gelijk met de deur in huis te vallen : Wij hebben een kater van 11 maandjes oud. . Nu hebben we sinds enkele dagen een pup van 8 maand oud. De pup komt uit een straydog stichting (roemenie).  Als beide in eenzelfde ruimte zijn maakt de kat zich "dik" & gromt de hele tijd. De hond maakt zich daarop super onderdanig en gaat weg. Wanneer de kat op verkenning is bij de hond (deze ligt dan rustig in zijn bench) haalt de hond uit naar de kat.ik geef ze ook om die reden op verschillende plaatsen eten  Gaat dit vanzelf over en hoe kan ik hier in helpen? Alvast bedankt ! 

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Moeten aan elkaar wennen, hier veranderden de katten eerst in bolletjes blazende woede en tegenwoordig lebbert er een al de oor van de hond uit

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Als de hond in de bench is moet dat een veilige plek voor hem zijn. Dus daar mag de kat niet komen. Zet de bench in een rustige hoek.

 

Ik zou nu de hond een beetje beschernen, en de kat bij hem weg houden. 

 

Als je hond een beetje gewend is aan alles gaat t makkelijker.

 

Is je hond eerst in een opvanggezin geweest?

lie (Gast)

Hoi ,

Nee hij komt niet uit een opvanggezin de dame hield meerdere honden in grote buitenhokken. Hij is ook vrij angstig als je wil aaien of aanhalen. Zo had hij tijdens de wandeling flink zijn hoopje gedaan dus wilde ik hem belonen met een snoepje maar hij kroop angstig in een bolletje bij elkaar. De arme schat. 

Ik heb voor ons hondje de garage in orde gemaakt (veilige omgeving van gemaakt) waar hij zich kan terugtrekken als hij wil. Voor onze kat heb ik hetzelfde gedaan maar dan op zolder. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Lijkt me prima, t heeft allemaal geen haast. Krijg je nog begeleiding van de stichting?

 

 

lie (Gast)

Nee niet echt, we moesten mailen als er iets was maar echt een opvolging is er niet. 

Hebben jullie misschien tips of info over hoe ik ze samen kan laten eten? De kat maakt er niets uit maar het hondje haalt uit als de kat te dicht in zijn buurt komt. 

Ook gebeurt dit wanneer het hondje aan een kluif bezig is en de kat (of wij met de handen) te dicht komen. 

Dankjewel ! 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Zorg voor genoeg hoge plaatsen voor je kater, zodat hij weg kan als hij het even welletjes vindt. 

Ik raad je aan om de kattebak echt uit de buurt van je hond te houden,  honden zijn dol op de gehele inhoud.... 

Samen eten kan, maar zorg voor voldoende ruimte tussen die twee. 

 

Ik heb zelf 2 katten en een Puberhond. Bij mij krijgen ze hun eten apart, op hun eigen moment. Dan is er ook geen gedoe. In het begin was het af en toe bonje, maar nu kunnen ze goed met elkaar overweg. 

Volgende forumvraag: welk speelgoed
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^