Hoe leer je uw hond een andere hond te knuffelen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Hoi 

Ik zie geregeld fotos en filmpjes voorbijkomen waarop twee honden elkaar "knuffelen". Heeft iemand hier een duidelijk filmpje van hoe je dit aanleert? Ik  heb al op Youtube gekeken maar kon niet echt iets vinden. 

 

Danku!

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Als ik het zou moeten gokken dan denk ik dat dit trucje in meerdere stappen word geleerd. 

Eerst de poot tegen iets aan zetten, dan allebei de poten tegen iets aan laten zetten. Dan veel specifieker gaan klicken door alleen te clicken als de poot er niet tegenaan staat, maar een beetje eromheen. Dan de poot eromheen gaan clicken. Dan weer veel specifieker gaan clicken dat de poten er echt omheen moeten gaan. Doen ze dat goed dan kun je met een andere hond gaan oefenen. De hond die knuffelt zou ik wel de kleine hond voor nemen. 
Als ze eenmaal de poten eromheen doen kun je ook pas gaan clicken als de kop ook tegen de paal/hond aangelegd word. 

Als je een hond hebt die "rijd" dan is het bijvoorbeeld makkelijker aan te leren. 

Plus beide honden moeten het ook leuk vinden. Als 1 van de 2 het niet wil, dan gaat het geheid mislukken. 

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Ik volg!
Vroeg ik me ook af!
Ik kan mijn hond al wel met haar voorpootjes op haar labrador vriendje laten staan.
Maar knuffelen kunnen ze nog niet

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Mijn hond kent het trucje knuffel wel bij mij. Misschien dat je dat ook als basis kan gebruiken. Dat je wijst en dan het commando knuffel aanleert waar je naar wijst.

Dat heb ik aangeleerd door de hond voor me neer te zetten, een click te geven als hij zijn poot ergens op me neer zette. Daarna kreeg hij pas een click als hij zijn poot hoger op me neer zetten. Daarna pas een click als hij zijn poot op mijn schouder neer zetten. Daarna een click als 1 poot op iedere schouder stond. 
Ik heb hem wel een beetje meegeholpen met een snoepje om hem naar de plek toe te leiden. En nu geeft hij een knuffel. Maar dat kent hij dus met alleen mensen. Maar dat kun je natuurlijk aanpassen door te wijzen en knuffel te zeggen. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=SzxoJTfbS88
V
olgens mij is dat wel een goed filmpje om mee te beginnen. Dan leer je inderdaad aan om iets een knuffel te geven en niet een specifiek iets, wat ik dus gedaan heb. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Mijn hond kent het trucje knuffel wel bij mij. Misschien dat je dat ook als basis kan gebruiken. Dat je wijst en dan het commando knuffel aanleert waar je naar wijst.Dat heb ik aangeleerd door de hond voor me neer te zetten, een click te geven als hij zijn poot ergens op me neer zette. Daarna kreeg hij pas een click als hij zijn poot hoger op me neer zetten. Daarna pas een click als hij zijn poot op mijn schouder neer zetten. Daarna een click als 1 poot op iedere schouder stond. Ik heb hem wel een beetje meegeholpen met een snoepje om hem naar de plek toe te leiden. En nu geeft hij een knuffel. Maar dat kent hij dus met alleen mensen. Maar dat kun je natuurlijk aanpassen door te wijzen en knuffel te zeggen. 
 
https://www.youtube.com/watch?v=SzxoJTfbS88Volgens mij is dat wel een goed filmpje om mee te beginnen. Dan leer je inderdaad aan om iets een knuffel te geven en niet een specifiek iets, wat ik dus gedaan heb.  "

 filmpjes hoe je een hond een object kan laten knuffelen heb ik inderdaad gevonden. Maar vond het gek dat ik geen filmpjes kon vinden van hoe je dan twee honden laat knuffelen. Bedankt voor je uitleg! zo had ik het inderdaad ook in mijn gedachte

Volgende forumvraag: Hondenpuzzel zelf maken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^