Husky uit asiel, met heupproblemen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SitaSita

Hoi allemaal

 

Ik kijk regelmatig op asielsite's, niet per se om een 2e hondje te vinden,maar eerder om gewoon te kijken. Laatst kwam ik een husky tegen, dametje van 3 jaar, maar met heupproblemen waardoor ze niet lang mag/kan wandelen. De eis die gesteld werd aan adoptanten was dan ook mentale bezighoud en uitdagingen. Maar ik vroeg me af, is dat wel voldoende?

 

Groetjes

Sita en Layla

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik denk het wel. Tezamen met de wandelingen moet dat wel voldoende zijn. Mits degene die de hond adopteert weet waar die mee bezig is en weet hoe die hersenwerkjes/mentale uitdaging moet aanbieden. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik denk dat je dat pas kunt zeggen als je de hond beter leert kennen. Waarom is ze weggedaan? Misschien omdat ze net heel gefrustreerd gedrag vertoonde omdat ze haar energie niet kwijt kon?

Ik geloof niet dat je alle behoeften kan compenseren door denkspelletjes, zeker niet bij een hond als een husky. Ik denk dat de adoptanten erg creatief te werk zullen moeten gaan en echt out of the box zullen moeten denken. Maar dat zal vooral heel erg afhangen van het karakter/voorkeuren van de hond.

 

honden page profiel SitaSita

ja, dat wel... Maar ik zie dan gewoon een gefrustreerde hond voor mij die nog teveel energie overheeft en niet kan gaan wandelen... Uiteindelijk is er voor een husky toch niks beters dan de hele dag erop uit te trekken indien mogelijk? En deze hond is als zwerfdier binnengekomen, dus is alle vrijheid gewoon.... Zou ze dan echt genoeg hebben met een paar keer kort uitlaten?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Misschien is dan zwemmen in zo'n speciaal therapeutisch bad wel wat. Geen idee of het mag met zulke heupproblemen, maar dan kan de hond wel energie kwijt.

http://hydrotherapiehond.nl/hydrotherapie/

zoiets bedoel ik.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Weet je wat er precies aan de hand is met haar heupen? Het zou natuurlijk kunnen dat er iets aan gedaan kan worden en dat ze met goed voedsel en supplementen en  klachtenvrij kan lopen.

 

 

Ik denk dat de hond met hersenwerk wel heel wat energie kwijt kan. Je kan ook buiten met haar hersenwerk doen, spoortjes maken, dingen zoeken etc. dan wandel je niet maar toch lekker bezig in de buitenlucht.

 

 

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Een hond met slechte heupen zou een goede bespiering moeten hebben om die slechte heupen op te kunnen vangen.
Mij is altijd verteld dat rechtlijnig bewegingen, stukjes naast de fiets( draven) hier goed voor zijn en inderdaad zwemmen.
Het lijkt mij moeilijk een Husky in de bloei van z'n leven alleen maar wandelingen te bieden.
Speuren is ook een goede, daar worden ze ook lekker moe van.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Draven naast de fiets is idd een hele goede daar worden de pezen en banden sterker van.  Zwemmen is een goede voor de spieren. En uiteraard glucosamine geven om de gewrichten soepeler te maken is ook een hele goede.  

 

Helemaal goedkomen zal het allicht niet. Maar er kan een hele hoop worden gedaan om alles draaglijker te maken.  Hoe minder beweging hoe harder ze achteruit zal gaan. 

 

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Ook een visolie caps. met omega 3 kan je 1 keer per dag geven.
Alleen met omega 3 geen 6 erbij, en visolie, geen zalmolie, visolie is veel zuiverder.

Volgende forumvraag: Franse bulldog uit asiel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^