Puber valt oudere hond aan - rangorde bepaling

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

thierry (Gast)

"

Bij mijn honden lukt dit, let wel, blijven onderhouden, af en toe blijven oefenen.  En nóóit de naam in een negatieve zin gebruiken.  Dus niet Max! Los!  of Max neen!  Gewoon Max is om te komen en altijd leuk en "los" of "neen" is afkeurend, stop waar je mee bezig bent en kom naar mij (dus zeg je achter de neen, Max)."

 

Deden we bij onze andere honden ;) geloof me vrij , zo dom zijn we ook niet, na bevel altijd de naam, anders zou ik al lang problemen gehad hebben met mijn andere honden.

 

 

 

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

THIERRY (Gast)

Inderdaad, zoals hiervoor reeds vermeld gaan ze niet meer samen naar buiten Arslan en Wodan, en zijn ze enkel onder toezicht bij elkaar.

Voorlopig houden we het zo, en we zullen zien binnen enkele weken / maanden wat het geeft.

 Commando "los" zal geoefend worden met alle honden.

En inderdaad speelgoed en beentjes worden gewoon weggehaald buiten en enkel onder toezicht gegeven (zodoende zien we wat er gebeurd).

Anoniem (Gast)

Inderdaad Robin ik begin meer en meer in die richting te denken , maar ook nog richting denkend van puberen.

"Daarom : voorkom gevechten houd ze gescheiden als jullie er niet naast staan en begin met op voorhand in te grijpen.  Houd de rust in huis en laat ze mekaar niet opjutten met spel of met een beentje terwijl de ander niks heeft.  Laat ze apart hun beentjes kauwen en als er ééntje opstaat om naar de ander toe te gaan, grijp in, zelfs al gebeurt er niks. "

Ik geef altijd tegelijk beentjes ;) ik denk dat in ons huis 30 beentjes rond slingeren 5 koorden enz

Ze kunnen zonder problemen naast elkaar aan die buffelbeentjes kauwen als we erbij zijn , we leggen ze altijd apart als we echte benen geven gelijk runderrib , schapenkop enz enz, dat weten we zowiezo.

De tips die we gaan volgen is ,

Als we er niet bijzijn de honden apart.

En zowiezo als ze even moesten bijeen zitten (om een plasje buiten te gaan doen) zorgen dat er geen speeltjes zijn.

Ik zal proberen alles op te nemen met de camera zodoende dat ik degelijk weet wat het probleem is.

 

honden page profiel --

Ik heb zelf geen ervaring met puber honden, mijne zijn allemaal als volwassen herplaatsers gekomen, maar een roedel "even samenstellen" was zeker niet zonder begeleiding gebeurd. En ik heb echt niet een ras van het kaliber wat jullie hebben. Ik heb doetjes 

 

Maar het bestaan van de puberteit bij dieren ga ik niet ontkennen. Ik heb met puberende paarden gewerkt en reken maar dat ze str*ntvervelend worden op een bepaalde leeftijd. 

 

Helaas moet je nu de politie agent gaan spelen maar laten we hopen dat het een fase is en ze daarna allen in harmonie kunnen samenleven. Succes!

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" "
Bij mijn honden lukt dit, let wel, blijven onderhouden, af en toe blijven oefenen.  En nóóit de naam in een negatieve zin gebruiken.  Dus niet Max! Los!  of Max neen!  Gewoon Max is om te komen en altijd leuk en "los" of "neen" is afkeurend, stop waar je mee bezig bent en kom naar mij (dus zeg je achter de neen, Max)."
 
Deden we bij onze andere honden ;-) geloof me vrij , zo dom zijn we ook niet, na bevel altijd de naam, anders zou ik al lang problemen gehad hebben met mijn andere honden.
 
 
 
  "

 Beste Thierry,

Ik wil niet suggereren dat je dom bent, dat maak jij ervan. 

Ik zou echter de honden niet laten tegenover elkaar staan met opgeheven staart, kwispelend.  Dat is mekaar aftasten, als ze willen spelen komt er een spelbuiging aan te pas.  Hier onderbreken wij dat gedrag onmiddellijk.  Dat bedoel ik met lees de tekenen, nogmaals, ik bedoel niet dat je een idioot bent, ik denk alleen dat je ze iets te dichtbij mekaar laat komen.

Twee van mijn dogo's hebben vijf jaar lang zonder problemen samengeleefd, onze derde kwam erbij en binnen enkele maanden begonnen de problemen.  Vanaf dan hebben we een nieuwe regel, beentjes worden op hun plaats gegeten, en altijd allemaal tegelijk.  Stopt er ééntje en gaat die rondwandelen, worden de anderen ofwel elders gelegd ofwel gaan de beentjes de schuif in.  Better safe than sorry.

honden page profiel --

Ik begrijp trouwens de hele discussie die er gemaakt word hier niet. 

 

Suzanne & Luca ik snap niet waar je heen wil met je posts. Wil je suggereren dat ze het de honden zelf moeten laten oplossen omdat ze het met signalen wel af kunnen? Of wou je dit op gaan lossen met een aai en koekie?

Mag je van mij 100 jaar gestudeerd hebben en GT zijn, dat advies zou ik nooit opvolgen. Levensgevaarlijk.

 

TS neemt de adviezen toch aan waarvan hij denkt dat ze werken? De honden zitten al apart ook, ze zijn ermee bezig. Welke adviezen worden er in de wind geslagen dan? Jouw levensgevaarlijke adviezen? 

THIERRY (Gast)

Martine,

misschien heb ik me verkeerd uitgedrukt :

ze doen wel degelijk spelbuigingen, en staart omhoog bedoel ik dat er geen angstig dier bij zit.. gewoon spelen samen zoals honden doen

 

Het kan zijn dat ik signalen mis als ze buiten zijn , dan ben ik er ook niet natuurlijk, en we hebben een camera buiten maar daar kan ik niet alles op zien.

De honden het zelf laten oplossen doe ik niet, ikzelf zoek oplossingen en ze moeten het niet zelf oplossen.

Ze liggen samen binnen onder toezicht, indien geen toezicht liggen ze apart.

Even nogmaals toevoegen : Ziva en Arslan hebben geen enkel probleem nooit gehad, dus die kunnen perfect samen zonder toezicht, Ziva en Wodan hebben ook nog geen enkel probleem gehad en kunnen tot op heden ook samen buiten maar we houden ze wel in de gaten. Arslan gaat dus niet meer buiten met Wodan.

 

Robyn : ik neem inderdaad adviezen aan waarvan ik denk dat ze werken, sommige werken nu eenmaal niet bij onze honden.

 

 

honden page profiel --

Troost je. Bij mijn chihuahua ( zonder manteltje ) werken ze ook niet. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik citeer:

Ziva heeft hem in het begin duidelijk zijn plaats gewezen.

 

Persoonlijk, zou ik zelf die grens bij Wodan aangeven, ik ben de opvoeder.

 

Ik citeer:

nu merken we dat hij niet echt blij is met zijn lage positie en daar hij weet dat hij niet 1 kan zijn, probeert hij toch 2 te zijn.

 

Heeft Wodan je dit verteld? Zo nee, hoe weet je dit dan? 

 

Ik citeer:

Arslan die op dat moment wilde slapen en niet spelen, dus geen lip optrekken ofzo gewoon een stil geluidje. Arslan is hier ook altijd op gewezen door ons dat dit niet kan.

 

Je corrigeert Arslan, omdat hij een grens aan geeft. Je geeft Wodan zo het previlege, dat hij de grens over mag gaan bij Arslan.

Zo creer je als baas een scheven verhouding, Arslan zal Wodan er niet leuker door gaan vinden en zo ontstaat er spanning tussen die twee.

 

Ik citeer:

Hij (Wodan) is een ego en krijgt daar ook veel berispingen voor.

 

Zou het zo kunnen zijn, dat het een jonge hond is die zijn grenzen opzoekt. Heel normaal gedrag voor een hond. Om ze daar voor te berispen, wek je onnodige spanning op.

 

Ik citeer:

Wodan heeft bijde keren duidelijk overwicht laten blijken. Arslan is dan ook „de verslagen hond"

 

Een interpretatie.

 

Ik citeer:

Wodan klikt van het ene ogenblik naar het ander, die gaat echt van spelen met Arslan naar vechten met Arslan.

 

 

Door de scheve verhouding, is dit soort gedrag te verwachten. Je ziet dit gebeuren en laat het gebeuren?

Jou rol als eigenaar?

Ik zou zeggen, opvoeden, voorkomen.

 

 

 

Heeft dus totaal niets met het ras te maken, maar het verkeerde correcties geven, scheefstand en zomirritatie creeren tussen de honden.

 

 

Anoniem (Gast)

Suzanne :

Ik citeer: Ziva heeft hem in het begin duidelijk zijn plaats gewezen. Persoonlijk, zou ik zelf die grens bij Wodan aangeven, ik ben de opvoeder.

 

Even erbij vertellen (want blijkbaar moet ik eerst een boek schrijven met uitleg voor ik deftige antwoorden krijg) : Ziva is bij ons de dominante hond altijd al geweest, ja zelfs met berispingen en alles, ze is zo van karakter, zoals iedere hond een karakter heeft heeft zij dat dus ook..

 

Ik citeer: nu merken we dat hij niet echt blij is met zijn lage positie en daar hij weet dat hij niet 1 kan zijn, probeert hij toch 2 te zijn.

Heeft Wodan je dit verteld? Zo nee, hoe weet je dit dan?

Antwoord : wij zien dit aan zijn gedrag naar Arslan toe.. Ziva is dominant (zie hierboven) en Arslan is steeds onder haar gebleven (ik veronderstel dat dit zijn karakter is ja), Wodan als nieuw bijgekomen puppy had dan ook geen hoge positie toen hij aankwam

Ik citeer: Arslan die op dat moment wilde slapen en niet spelen, dus geen lip optrekken ofzo gewoon een stil geluidje. Arslan is hier ook altijd op gewezen door ons dat dit niet kan.

Je corrigeert Arslan, omdat hij een grens aan geeft. Je geeft Wodan zo het previlege, dat hij de grens over mag gaan bij Arslan. Zo creer je als baas een scheven verhouding, Arslan zal Wodan er niet leuker door gaan vinden en zo ontstaat er spanning tussen die twee.

Antwoord : Ook Wodan krijgt dan een correctie, al zeg ik dat er niet steeds bij, ik heb toch al meermaals gezegd : alle honden worden gelijk behandeld, dus straf is voor iedereen ook beloning is voor iedereen hetzelfde

Ik citeer: Hij (Wodan) is een ego en krijgt daar ook veel berispingen voor.

Zou het zo kunnen zijn, dat het een jonge hond is die zijn grenzen opzoekt. Heel normaal gedrag voor een hond. Om ze daar voor te berispen, wek je onnodige spanning op.

Antwoord : Alle Ovcharka's hebben een ego, naar mijn weten zijn er ook andere hondenrassen zoals Kangal (Fay zeg maar als dit zo niet is) die dit ook hebben , sommige honden / rassen hebben meer een eigen wil/ego dan andere.. heeft niets te maken met puppy zijn wel met karakter dat eigen is aan het ras (zoals sommige rassen meer een wil-to-please hebben dan andere bijvoorbeeld)

Ik citeer: Wodan heeft bijde keren duidelijk overwicht laten blijken. Arslan is dan ook „de verslagen hond"

Een interpretatie. Ik citeer: Wodan klikt van het ene ogenblik naar het ander, die gaat echt van spelen met Arslan naar vechten met Arslan. Door de scheve verhouding, is dit soort gedrag te verwachten. Je ziet dit gebeuren en laat het gebeuren? Jou rol als eigenaar? Ik zou zeggen, opvoeden, voorkomen. Heeft dus totaal niets met het ras te maken, maar het verkeerde correcties geven, scheefstand en zomirritatie creeren tussen de honden.

Antwoord : zoals als 100x vermeld : dit gedrag is buiten als ik er niet bij ben !!! ik zie dit op de camerabeelden (ik ben dan binnen) en ga dan direct op het gedrag inspelen en corrigeren !! 

Ik doe mijn best om op te voeden maar ben niet 100% van de tijd bij mijn honden aanwezig (zoals vele mensen denk ik).

PS : hoe kan jij trouwens weten wat onze honden doen en niet doen ? Je bent er nooit bij toch ? Ik heb hier inderdaad niet volledig in detail alle gegevens gegeven over de situatie, dan kon ik 10 bladzijden volschrijven en zou niemand de moeite genomen hebben dit te lezen.

En trouwens jij blijft hier de enige die niet helpt of oplossingen aanreikt maar wel continu ruzie zoekt en je gelijk wil halen, terwijl vele anderen hier jou al hierop hebben aangesproken...

 

honden page profiel --

Ik zou me de moeite besparen  Thierry. Het woord dominantie komt in sommige forumleden hun woordenboek niet voor, bestaat niet, en berisping, straf of correctie is al helemaaaal een vies woord. 

 

Ik probeer er een beetje omheen te lezen. Positief opvoeden en je verdiepen in hondentaal is helemaal goed. Maar af en toe word ik er een beetje kriegel van. Als ik alles op de koekies en aai manier moest oplossen had ik nu 3 terroristen in huis. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Vind het spijtig dat men niet openstaat voor nieuwe inzichten en men zich vast klemt aan inzichten van 20 jaar geleden. Je openstellen voor nieuwe inzichten kan een verruiming geven. Ik wilde eerst reageren maar omwille van de vijandigheid ga ik dit niet doen. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik begrijp trouwens de hele discussie die er gemaakt word hier niet. 
 
Suzanne & Luca ik snap niet waar je heen wil met je posts. Wil je suggereren dat ze het de honden zelf moeten laten oplossen omdat ze het met signalen wel af kunnen? Of wou je dit op gaan lossen met een aai en koekie?
Mag je van mij 100 jaar gestudeerd hebben en GT zijn, dat advies zou ik nooit opvolgen. Levensgevaarlijk.
 
TS neemt de adviezen toch aan waarvan hij denkt dat ze werken? De honden zitten al apart ook, ze zijn ermee bezig. Welke adviezen worden er in de wind geslagen dan? Jouw levensgevaarlijke adviezen?  "

 Ik zeg: opvoeden.

Een hond die rust wilt en gromt, haal de oorzaak van het grommen weg. In dit geval Wodan. Gewoon weg halen, niet boos, maar op een normale manier. Zo laat je Wodan zien wat grommen van de ander betekend, zo voed je op.

 

ps ik ben geen gt hoor, ben wel in de leer bij een zeer goed aangeschreven gt, die hier ook heeft gereageerd.

honden page profiel --

"  Ik zeg: opvoeden.
Een hond die rust wilt en gromt, haal de oorzaak van het grommen weg. In dit geval Wodan. Gewoon weg halen, niet boos, maar op een normale manier. Zo laat je Wodan zien wat grommen van de ander betekend, zo voed je op.
 
ps ik ben geen gt hoor, ben wel in de leer bij een zeer goed aangeschreven gt, die hier ook heeft gereageerd. "

 Niet om je aan te vallen maar misschien komt het omdat je -net als de GT die je hier noemt - steeds enorm lange en vaak ook beschuldigend teksten typt over wat er allemaal niet fout gaat, zonder echt concreet en behulpzame tips erbij.. 

Nu is de eerste keer dat je een oplossing in je post neerzet die gewoon te snappen is. Zou je vaker kunnen doen zonder al mensen op hun fouten te wijzen zonder echt constructief te zijn.

THIERRY (Gast)

kijk laat me eerlijk zijn :

Ik ben waarschijnlijk voor jullie ouderwets in opvoeding van de honden, dit gaat al heel veel jaren goed met allerlei honden van allerlei rassen en allerlei karakters.. Ieder zijn opvoedmethode, ik de mijne en jullie die van jullie.. je kan dingen aangeven om te proberen maar niemand verplicht een ander om dit te volgen.. 

 

De hondenscholen in onze buurt zijn overgeschakeld naar de "martin gaus" methode of iets dat er op lijkt, vele leden zijn daardoor weg gebleven.

 

Bij ons persoonlijk zou die methode voor Ziva goed gaan, beloningsgericht werken helpt bij haar, alhoewel we duidelijk afbakeningen moeten geven aan haar, ze is heel sociaal en lief maar heeft een eigen wil die ze soms probeert door te drukken.

Arslan doet NIETS voor beloningen, die doet zijn eigen zin al is hij een superlieve hond, mensen die veel van zijn ras afweten (zoals Claudia hier op het forum) hebben ons dan ook direkt gezegd dat dit normaal is dat hij zo doet, tibetaanse mastiff is de kat van de hondenwereld heeft Claudia ons gezegd en dat is ook zo op vele manieren.

Wodan is van in begin geweigerd : reden : zo een hond is te agressief / een oerhond / niet handelbaar om naar een hondenschool mee te gaan.. Dit was de reden die 3 hondenscholen in onze buurt opgaven, dus geen verzinseltje van ons.

Hij kan enkel naar de bewakingsschool bij ons in de buurt, die werkhonden opleiding geeft voor te bewaken / politiewerk (pakwerk dus). Dit wilden wij helemaal niet met hem doen.

 

Ik kan me dus wel voorstellen dat de nieuwe methodes werken bij bepaalde honden, maar dus niet bij allemaal.. en bij 2 van de onze dus niet.

 

Dus ja, wij voeden ze wel degelijk op.

Ja, wij straffen en belonen.

Ja, bij ons zijn ze allemaal gelijk, ondanks ze allemaal een ander karakter hebben.

En ja, wij willen wel degelijk onderbouwde meningen lezen, maar voor alle duidelijkheid, wat voor jouw hond werkt kan misschien niet werken bij onze honden, en ja, wij kennen ze goed genoeg om te weten wat wel en niet lukt.

En ook hebben we al verschillende mensen hun mening hier opgevolgd (zoals voor de training "los", het niet meer samen laten zonder toezicht...)

 

Trouwens onze honden zijn onze beste vrienden, krijgen geen slaag, worden niet mishandeld, gaan alle dagen wandelen, we spelen ermee en zijn ermee bezig. Maar: wij zijn de baas en geen gelijke, dus ze moeten luisteren als wij erbij zijn. Als we ze niet zien kunnen we ook niet weten wat ze doen onderling.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Suzanne en Luca

Nogmaals mijn vraag HOEVEEL ERVARING HEB JIJ MET EEN KAUKASISCHE HERDER?

Of moet ik het vragen aan de hand van pictogrammen? Of op ooghoogte en duidelijk en kalm zoals ze het met kinderen van 4 doen?

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" Suzanne :
.....
Antwoord : zoals als 100x vermeld : dit gedrag is buiten als ik er niet bij ben !!! ik zie dit op de camerabeelden (ik ben dan binnen) en ga dan direct op het gedrag inspelen en corrigeren !! 
Ik doe mijn best om op te voeden maar ben niet 100% van de tijd bij mijn honden aanwezig (zoals vele mensen denk ik).
  "

 

Je benadert de situatie als een opzichzelfstaand staand incident. Je aanpak is daarmee ook opzichzelfstaand staan, ad hoc ingrijpen tijdens escalatie die buiten jouw zicht plaatsvond. Je loopt dan min of meer achter de feiten aan. Het is zeer logisch en aannemlijk dat de relationele spanningsopbouw, tussen deze twee, naar escalatie toe al ruim daarvoor ontstaan is en escaleert op moment dat heren onbeheert kunnen escaleren.

 

Lijkt me prima om te voorkomen dat ze buiten zicht escaleren door ze voorlopig niet samen alleen te laten. Echter ipv de focus leggen op de uiteindelijke escalatie zou ik me gaan verdiepen in de opbouw van de spanning tussen de twee heren die al lang daarvoor ontstaan is en daarmee aan de slag gaan. Dat is namelijk waar je als eigenaar wel invloed hebt en zelfs, soms onbedoeld, een hele voedende invloed op kunt hebben, maar met voldoende inzicht ook een hele kalmerende.

 

Dus inderdaad mee met advies opvoeden, eerst en vooral in opvoeden van jezelf door meer inzicht te gaan krijgen in hondengedrag/communicatie, visie, hoe relationele spanningen ontstaan, zich opbouwen tot climax en vooral geblust en gesust kunnen worden op een manier die de spanningen verkagen en niet nog meer voeden zodat heren escaleren als je net niet kunt ingrijpen. Kennis, snappen hoe, zien hoe, en daar adequaat en voegtijdig op inspelen en zo de relatie mede sturen op ontspannen wijze. Tolerantie is prima aan te leren.

 

 

Anoniem (Gast)

Zo ik heb ondertussen de situatie geschetst naar fora van Owcharka (caucasiers) , ik heb enkele uitspraken van sommigen vertaald en ik heb redelijk wat antwoorden gekregen van deze mensen....

 

Velen van deze antwoorden heb ik gekregen om van dit forum weg te blijven, reden is dat de personen niet weten over wat ze spreken, iemand dat deze soort vergelijkt gelijk een collie dat ze opvoeden , is duidelijk iemand dat de soort nog nooit gezien heeft en zich beter bezig houd met zijn collietjes.

 

De antwoorden van Suzanne vinden ze gelijk een clown dat achter een ezel loopt , vond ik wel een knappe uitspraak

 

En de groeten hier aan alle eikels die denken dat ze zo een dier aankunnen , en sorry Petra , wat jij hier zegt heb ik al 10 keer op het forum gezegd.

 

En suzanne jij een GT , veel geluk ermee met uwe zever , de eerste keer dat je zo een dier wilt aanpakken , dan ben je gebeten geloof me vrij , de mensen van de owcharkafora gaven dit ook op een plaatje , ze vinden het wel een prachtige topic , zeker met de clowns die denken het te weten ;) , ze vroegen om verder te reageren , want ze hebben er fun in...

 

Ik zal de verstandigste zijn en het forum laten zoals het is , ik zou wel eens graag naar een bijeenkomst komen van het forum ....

Zal ook wel fun zijn , want er zijn er een paar die ook eens willen meegenieten van zo een gesprek op een bijeenkomst.

Dan kan je de dieren in real life zien ;)

Thierry (Gast)

En doordat we niet meer op dit forum komen is de vraag naar de moderators toe om deze topic te sluiten of weg te halen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" En doordat we niet meer op dit forum komen is de vraag naar de moderators toe om deze topic te sluiten of weg te halen. "

 Dat zou fijn zijn, want al dat schelden van jou strookt niet met de omgangregels van dit forum.

Anoniem (Gast)

ah ja jij waart de eerste eikel van het groepje van 3

 

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

Goh, ja....mag ik even zeggen dat ik je nu wel erg naar vind reageren, naar mensen die alleen maar mee denken of willen helpen...

misschien kun je niet met alles iets, maar anders reageren kan ook wel, zeg maar...

De mods hebben je verzoek gehad, en daar heb je ook reactie op gehad meen ik. 

 

maar als we hier enkel eikels en betweters zijn, dan is het misschien niet zo'n verlies als u weg blijft 

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Honden tolerantie bijbrengen is waarschijnlijk lastige zaak als je zelf ook niet erg uitblinkt in sociale vaardigheden en tolerantie en consequent escaleert ofwel aanstuurt daarop.

 

 

Anoniem (Gast)

neen Jeroen we hebben van gisteren al de vraag gesteld om weg te halen , tot heden geen antwoord gekregen , zolang de topic blijft staan , zal het niet beteren

 

Petra , jullie probleem is dat jullie niets lezen en enkel telkens hetzelfde zegt , maar het probleem zal dan ook weer hedendaags zijn dyslectie ?

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" ah ja jij waart de eerste eikel van het groepje van 3
  "

 Joepie, zelfs een rangorde onder de eikels! 

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" neen Jeroen we hebben van gisteren al de vraag gesteld om weg te halen , tot heden geen antwoord gekregen , zolang de topic blijft staan , zal het niet beteren
 
Petra , jullie probleem is dat jullie niets lezen en enkel telkens hetzelfde zegt , maar het probleem zal dan ook weer hedendaags zijn dyslectie ?
  "

 

Ik zal het eens laten onderzoeken in gespecialiseerd centrum  ook ik heb blinde vlekken. wie weet heeft jouw post dan in elk geval mij kunnen helpen  

honden page profiel --

Jammer dat het zo moet. Ik vind het echt rete gave honden en had graag nog veel meer foto's en verhalen van ze blijven zien 

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

Nouja, eigenlijk merk ik gewoon, je vraagt advies...maar slaat alles in de wind omdat wij uw ras niet kennen...

Dan had u wellicht de vraag beter ergens anders kunnen stellen, als wij het duidelijk toch niet weten...

 

en dit leest een beetje naar, zo bedoel ik het niet... het is maar even een constatering. 

in ieder geval hoop ik, dat jullie de oplossing vinden voor de roedel! 

 

 

Anoniem (Gast)

Robijn , je kan altijd een mailtje sturen naar [email protected] , dan kan ik je wel doorverwijzen naar mijn fb account , er staan wel ook andere diersoorten op, maar er worden veel foto's geplaatst van onze dieren , alsook via mij kan je dan ook op enkele fb pages komen waar deze hondensoorten op komen.

 

Jeroen , ik dacht dat er meer volk op het forum zat met molossers , maar klaarblijkelijk zijn het maar een handvol en als ik de pm's mag lezen zijn al verschillende mensen van dit forum weg gebleven met molossers , en nu weet ik ook waarom ;)

Ik ben heel lang beleefd gebleven , maar vanaf suzanne mij begint te beledigen , sorry dan doe ik het ook (eikels zijn er op allerhande fora , en waarschijnlijk (door tips van kenners ondertussen ) hebben we het probleem gevonden ....  door mensen die het zelf meegemaakt hebben. en heeft niets met het terugkomende gezever te maken. Maar 2 mensen hadden ongeveer de oplossing.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Thierry, dit forum is gebaseerd op 'positief opvoeden'. Dat betekent dat woorden als dominantie, rangorde en correctie een no go zijn. Dat betekent ook dat mensen zoals jij (en ik) die wél geloven in die drie termen, hier eigenlijk niet op hun plek zijn. Waarom ik hier nog zit? Omdat het ook best gezellig kan zijn. En omdat je ook best een keer je eigen ervaringen kunt delen met anderen die daar waarde aan hechten.

 

Helaas kun je op HP niet verwachten dat iedereen met goede tips komt voor jouw probleem. Deels omdat mensen geen ervaring hebben met honden als de jouwe, en deels omdat hun visie op honden en hondengedrag heel erg verschilt met jouw (en mijn) visie. Ik heb (net als een aantal anderen) geleerd om tussen de regels door te lezen, en vooral bepaalde topics te negeren, omdat je weet dat er daar geen waarde gehecht word aan jouw visie. 

 

Jammer dat jouw eerste ervaring met HP zo verlopen is, want het is best een gezellig forum. Ik vind het jammer dat je weg gaat, maar ik snap ook wel dat je na je ervaringen in dit topic er weinig meer aan vind om te blijven. Ik wens je heel veel succes toe met je honden, en hoop dat ze snel wel allemaal bij elkaar kunnen blijven zonder problemen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 4 van 9 12 3 45 6 7 8 9
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^