Puber valt oudere hond aan - rangorde bepaling

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ElianeEliane

" Eliane, bedankt voor de links..

We hebben ons zo goed mogelijk ingelezen, mensen gaan bezoeken, maar de meeste (lees 90%) hebben enkel een ovcharka of als ze meerdere hebben zit de hond apart en mag aan het werk als aanvals/verdedigingshond.

We hopen nog steeds dat als de hormonen gekalmeerd zijn Wodan gewoon gaat doen tegen Arslan, tot zolang houden we hem apart.. "

 

Graag gedaan. Ik vrees er voor. Ik denk niet dat je hem nog samen met Arslan gaat kunnen houden. Hoe ouder hij wordt, hoe moeilijker. Misschien als hij gecastreerd wordt. Maar daar is hij voorlopig nog te jong voor.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel anne mardisanne mardis

honden foto van anne mardis

Wodan is 9 maanden oud en kan dus gecastreerd worden, Arslan is al meer dan 3 jaar oud dus dat kan ook..

 

Ik vraag de dierenarts vanaf wanneer dit lukt voor Wodan.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Bedenk wel, de kaukaas is op zichzelf al een heel fel ras, daar is hij immers op gefokt. Helpt een castratie dan? Even goed informeren, ik zal de laatste zijn die zegt je moet hem niet laten castreren, maar ik vraag me dan af helpt een castratie bij een raseigenschap?

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Onze Niké, is na haar sterilisatie minder opvliegend geworden.  Zij is een Dogo Argentino, dus ook niet direct een doetje. 

Maar ik denk dat het ervan afhangt of het hormonaal is of niet.  Niké is erg opvliegend maar in de periode na haar loopsheid en voor ze gesteriliseerd werd, was het nog erger. 

De DA zei na de operatie dat alles er inwendig nog uitzag alsof ze loops was, ondanks dat ze dat niet meer was, ze had dus bovenop haar karakter ook nog last van haar hormonen.

 

 

honden page profiel ElianeEliane

" Wodan is 9 maanden oud en kan dus gecastreerd worden, Arslan is al meer dan 3 jaar oud dus dat kan ook..

 

Ik vraag de dierenarts vanaf wanneer dit lukt voor Wodan. "

 



Ik zou Arslan voorlopig niet laten castreren.

Tja en Wodan. Inderdaad er zijn honden die jonger gecastreerd worden. Maar heden ten dage hoor je toch meer stemmen opgaan dat hormonen echt wel een hele belangrijke rol spelen in de ontwikkeling en het opgroeien van het lichaam.

Ik besef dat je alles wil doen om dit te voorkomen dat het nog zou voorvallen. Maar....

Eerst en vooral, ik specialiseer mij in gedrag van honden. Doch ik heb ze niet gezien in hun gedrag en kan hierbij dan ook geen degelijke analyse maken. Mijn ervaring laat vermoeden dat dit een vrij grote waarschijnlijkheid is dat Wodan nu een hormonen rollercoaster in zijn lichaam ondergaat. En hij zich dus nu ook meer gaat profileren naar zijn volwassenheid en volwassen karakter.
Het zijn ook honden om u tegen te zeggen.

Ik zou het eerst proberen om ze apart te zetten als jullie niet thuis zijn.
Probeer je toe te leggen op de lichaamstaal, als ze samen spelen zou ik hier op een rustige manier een stop op zetten door ze af te leiden en elks bvb een kauw halfuurtje te geven, apart. Zodat de opgelopen spanning van het spelen en de hormonen inmenging qua gemoed terug kunnen zakken.
Zie jezelf nu even als dirigent, die voornamelijk rust, kalmte en ruimte gaat dirigeren.

Als dit lukt op deze manier kan je binnen een paar maanden rond 1 jaar eventueel een tijdelijke chemische castratie dmv chip laten uitvoeren en zien welk effect dit heeft. Als dit goed gaat wordt inderdaad bevestigd dat zijn hormonen hier een grote rol spelen.
En kan je overgaan tot, of het herhalen van de chemische castratie of het operatief laten castreren.

Lukt dit niet dan zal je inderdaad sneller moeten kiezen.






Ik ga ook nog even toelichten waarom ik Arslan niet zou laten castreren. Gezien zijn zachter karakter en aard ga je hem tegenover Wodan in dezelfde situatie plaatsen als nu. Wanneer je zou besluiten van hen beide te laten castreren.

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Dat zou voor mij ook teveel hond zijn.
Moeilijk hoor, hoop dat je het rustig kan houden.

Hier op het forum zat vroeger toch ene Manon met Pim, die had hetzelfde ras. Ze zij altijd eerlijk als ze het allemaal van te voren had geweten, ze nooit aan het ras was begonnen.

honden page profiel anne mardisanne mardis

honden foto van anne mardis

Inderdaad, wij stellen wel vast dat hij zijn mannelijkheid zich regelmatig zich laat zien (als je begrijpt wat ik bedoel) en dit is inderdaad de laatste weken zo (je kan er niet naast kijken), ik denk ook dat de beste oplossing is om te laten castreren.

 

Wij zijn toch niet van plan om te kweken.

 

Ikzelf en mijn vrouw hebben ons ongeveer 2 jaar en een beetje ingelezen in dit ras , dit hadden we ook gedaan voordat we de Tibetaanse mastiff hebben in huis gehaald, want bij onze zoektocht voor de Tibetaanse zijn we op het Caucasische ras gestuit, en wilden we er meer van weten.

 

Ook de meest bekende afbeeldingen van de Tibetanen klopt niet met de werkelijkheid , een Tibetaan is een ras dat heel rustig is , en nu al meer dan 3 jaar deze hond te bezitten kan ik ervan meespreken.

 

Onze Newfie is een speelvogel , maar niet kwaadaardig en is ook iets meer dan 3 jaar , maar het viel wel op dat het met de 2 perfect ging, en na iets meer dan 2 jaar deze te hebben, hadden we besloten om het Caucasische ras erbij te nemen, gelijk mijn vrouw voorheen zei , alles liep vlot.

 

De Newfie is vrouwelijk en is bekend dat deze iets dominanter zijn, maar na 9 maand is de Caucasier een andere instelling beginnen krijgen tov de Tibetaan, en ik duld geen gegrom , tanden laten zien , en zeker niet vechten .

 

Zeker niet met dieren die (alle 3) boven de 70 cm schouderhoogte zijn op het ogenblik , de Caucasier is op het ogenblik de jongste maar de grootste , Tibetaan is 74 cm schouder.

 

Het is niet tof om te zien dat zo een 2 kollossen aan elkaar hangen , een geluk haal ik ze nog uiteen.

 

We zouden zeggen dat we newbies zijn in het houden van honden, sorry maar ik heb al 46 jaar honden , beginnende met Duitse herder(enkele), Mechelse herder, Duitse dog, Rotweiler , mijn vrouw dalmatiër, Duitse Brack enz enz , alle honden hebben we van kleins af en ze zijn gestorven bij ons thuis.

 

We ondervinden wel , als we meerdere honden samen hebben (veelal 2) dat er een soort hiërarchie is, hebben we altijd gehad.

 

Maar nu in de wereld te zitten van de Molossers ondervinden we wel een groot verschil tov de andere honden die we ooit gehad hebben.

(lees dan degelijk wel over het caucasische ras)

 

Maar we wisten op voorhand als dat het een bewakingshond was, en 1 van de moeilijkste honden, maar op vele plaatsen staat wel beschreven dat dit ras met andere honden kan.

 

 

Onze hond is en blijft een gezelschapsdier, maakt me niet uit welk dier ik in huis neem, en elke hond wordt gelijk behandeld , we gaan regelmatig wandelen , krijgen evenveel aandacht (ondanks een Tibetaanse mastiff niet veel aandacht vraagt).

 

 Dit  is zowat de schets (stand van zaken).

 

Dus denk ik dat de beste oplossing Wodan (Caucasier) te laten castreren , Ziva is gesterliseerd (vrouwelijke Newfie) 

 

Ik hou jullie op de hoogte

 

Grts Thierry

  

honden page profiel anne mardisanne mardis

honden foto van anne mardis

" Dat zou voor mij ook teveel hond zijn.
Moeilijk hoor, hoop dat je het rustig kan houden.

Hier op het forum zat vroeger toch ene Manon met Pim, die had hetzelfde ras. Ze zij altijd eerlijk als ze het allemaal van te voren had geweten, ze nooit aan het ras was begonnen. "

 Ik heb er geen spijt van, maar door de meeste informatie (lees soms gebrekkige informatie) dat je moet opvissen op buitenlandse sites is het soms moeilijk om een ras kompleet te doorgronden.

 

Velen spreken totaal niet over het pubergebeuren,en ik denk dat daar het schoentje moeilijk zit.

 

Velen spreken over baby en volwassen, dit is trouwens bij de meeste rassen zo.

 

Vergeet niet ; luisteren is niet weggelegd bij de Caucasiers alsook niet bij de Tibetanen, is mijn ondervinding (wel als je er op roept , geen probleem ) maar zit , lig enz , dat mag ik vergeten.

 

De Caucasier neemt wel sneller iets aan van mijn vrouw dan van mij, ik heb tot een tijdje terug bv zijn halsband niet kunnen aandoen of afnemen, mijn vrouw deed dat zonder moeite, maar dit wisten we wel allemaal op voorhand, en daar heb ik geen probleem mee.

 

Ondertussen is het probleem halsband opgelost , omdat hij dan weet dat we gaan wandelen en de connectie legt. Het typisch vrouwenhond zijn van een caucasier is gekend, vele caucasiers hechten zich aan 1 persoon (meeste die wij kennen aan een vrouw).

 

Grts TH

 

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Mja maar nou blijf ik mij toch afvragen als dominantie en agressie een raskenmerk is, hoe castreer je dat er dan uit?

Daarbij toen ik mij erin verdiepte, heb ik heel duidelijk te horen gekregen dat dit honden zijn die doorlopend gesocialiseerd moeten worden, dat het honden zijn die zelf beslissen of iets goed of fout is en als ze aanvallen zelfs gewoon door blijven gaan tot het dood is, ze gaan voor hoofd en schouders.
Natuurlijk gaan ze dat niet in boekjes zetten, gemiddelde hondenboekje is net een grote reclame folder hoe leuk ze zijn voor het gezin en hoe lief.
Ze worden niet voor niets in de beruchtste gevangenis van Rusland The Black Dolphin gehouden.

En heel mooi dat je elke hond gelijk wil behandelen, maar sommige rassen zijn speciaal, heel speciaal en hebben toch een andere aanpak dan de reguliere rassen en misschien dat ze over 50 jaar een makkelijkere variant hebben gefokt, maar zo bekend zijn ze niet, ze worden vaak als een grote leonberger aan gezien.

Ik zou zeker even informeren wat je kan verwachten en dan bij de Russische fokkers, die hebben veel meer verstand van deze honden dan de gemiddelde Nederlander. Klinkt knullig, maar als mij andere labtop niet stuk was kon ik je zo de adressen geven van de fokkers waar ik contact mee heb gehad.

Denk namelijk dat je het ras een beetje onderschat.




honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Hier op het forum zat ook de gebruiker Atlas en Phoebe, zij heeft twee Kaukasische berghonden. Maar zij is helaas niet meer actief op hondenpage. Ik ken haar ook op een ander forum waar ze nog wel af en toe komt, dus ik zou altijd kunnen proberen om jullie in contact te laten komen. Ze weet ontzettend veel van kuddebewakers (livestock guardian dogs) zoals Kaukazen. 

 

En ik zou toch ook aanraden, mocht je meer advies en info willen, om de rasvereniging VHB (dat is een link) te contacteren. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik denk dat ik ook Wodan zou laten castreren, maar uiteraard blijven begeleiden en vooral voorkomen.

 

Bij mijn vriends ouders hadden ze 2 chow chow teefjes, die toen de jongste volwassen werd een steeds grotere hekel aan elkaar kregen, de oudste kwam uit het asiel en was gesterilliseerd, maar liet zich toch de kaas niet van het brood eten, en de schermutselingen gingen over in echte op leven en dood gevechten als er niet ingegrepen was. Deze honden moesten hun hele leven gescheiden gehouden worden. Thuis tenminste, samen buiten wandelen ging wel goed.

 

Dus of het bij zo'n sterk karakterras voldoende is om te castreren weet ik niet.

honden page profiel ElianeEliane

Veel hondenboeken hebben helaas dikwijls meer weg van verkoop praatjes, dan echte real life info.
En geven mensen soms een vertekend beeld.

en ik duld geen gegrom , tanden laten zien

Hou er wel rekening mee dat dit een onderdeel is van hun taal. Het zijn signalen, waarschuwingen.
Als je dit gaat verbieden of onderdrukken door het niet te tollereren neemt je hun communicatiemiddel af. En kan er misschien iets gebeuren dat je niet ziet aankomen omdat je hun de mogelijkheid ontneemt door hen geen signalen meer te laten gebruiken.



honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ik hoop dat je hier iets mee gaat kunnen... want sommige honden geven gewoon echt niet op. Echt niet... onze Jack Russell zag de nieuwe herplaatser destijds ook niet zitten.. Dus... we hebben ze altijd apart moeten houden. Gelukkig was onze jack russell al oud en overleed hij niet heel lang erna. Maar het was niet om te doen... bij hen was het zo dat als 1 de ander zag ze elkaar al vrijwel meteen aanvlogen. Het was vanaf het begin nooit echt goed gegaan en dat is nooit veranderd. Dat is prima te doen met een klein en middelmaat ras maar niet bij de beren die jij hebt. Zeker die ovcharka niet... 

Gaat het wel goed als Ziva er niet bij is? Dat ze op één of andere manier beide haar "claimen" en ze daarom ruzie krijgen?

honden page profiel anne mardisanne mardis

honden foto van anne mardis

" Mja maar nou blijf ik mij toch afvragen als dominantie en agressie een raskenmerk is, hoe castreer je dat er dan uit?

Daarbij toen ik mij erin verdiepte, heb ik heel duidelijk te horen gekregen dat dit honden zijn die doorlopend gesocialiseerd moeten worden, dat het honden zijn die zelf beslissen of iets goed of fout is en als ze aanvallen zelfs gewoon door blijven gaan tot het dood is, ze gaan voor hoofd en schouders.
Natuurlijk gaan ze dat niet in boekjes zetten, gemiddelde hondenboekje is net een grote reclame folder hoe leuk ze zijn voor het gezin en hoe lief.
Ze worden niet voor niets in de beruchtste gevangenis van Rusland The Black Dolphin gehouden.

En heel mooi dat je elke hond gelijk wil behandelen, maar sommige rassen zijn speciaal, heel speciaal en hebben toch een andere aanpak dan de reguliere rassen en misschien dat ze over 50 jaar een makkelijkere variant hebben gefokt, maar zo bekend zijn ze niet, ze worden vaak als een grote leonberger aan gezien.

Ik zou zeker even informeren wat je kan verwachten en dan bij de Russische fokkers, die hebben veel meer verstand van deze honden dan de gemiddelde Nederlander. Klinkt knullig, maar als mij andere labtop niet stuk was kon ik je zo de adressen geven van de fokkers waar ik contact mee heb gehad.

Denk namelijk dat je het ras een beetje onderschat. "

 Inderdaad van de socialisatie wisten we , dat is ook de reden dat we veel gaan wandelen ook waar veel mensen zijn, ik heb nog geen enkel raar gedrag gezien waar we komen met deze hond , er zijn enkele varianten van de Caucasier , de kleinere soort is een stuk agressiever dan de soort die wij hebben , en deze (voor zover ik dacht) wordt gebruikt in deze gevangenis.

 

Ik heb het ras niet onderschat, naar ons toe heb ik totaal geen probleem , heb ik trouwens al enkele keren vermeld, naar onze newfie is er geen probleem, enkel naar de Tibetaan toe,

Dus zie ik niet in waar het aspect komt van dat ik de soort onderschat heb ;) (als ik de soort had onderschat , dan hadden wijzelf problemen hebben gehad)

Daarvoor hebben we ons genoeg ingelezen , alsook nagevraagd bij eigenaars ervan. 

honden page profiel anne mardisanne mardis

honden foto van anne mardis

" Hier op het forum zat ook de gebruiker Atlas en Phoebe, zij heeft twee Kaukasische berghonden. Maar zij is helaas niet meer actief op hondenpage. Ik ken haar ook op een ander forum waar ze nog wel af en toe komt, dus ik zou altijd kunnen proberen om jullie in contact te laten komen. Ze weet ontzettend veel van kuddebewakers (livestock guardian dogs) zoals Kaukazen. 
 
En ik zou toch ook aanraden, mocht je meer advies en info willen, om de rasvereniging VHB (dat is een link) te contacteren.  "

 Ok thx , we zitten ook op verschillende fb pages van Caucasiers , we hebben ook contact met de mensen die de broertjes en zusjes hebben van Wodan.

honden page profiel anne mardisanne mardis

honden foto van anne mardis

" Ik hoop dat je hier iets mee gaat kunnen... want sommige honden geven gewoon echt niet op. Echt niet... onze Jack Russell zag de nieuwe herplaatser destijds ook niet zitten.. Dus... we hebben ze altijd apart moeten houden. Gelukkig was onze jack russell al oud en overleed hij niet heel lang erna. Maar het was niet om te doen... bij hen was het zo dat als 1 de ander zag ze elkaar al vrijwel meteen aanvlogen. Het was vanaf het begin nooit echt goed gegaan en dat is nooit veranderd. Dat is prima te doen met een klein en middelmaat ras maar niet bij de beren die jij hebt. Zeker die ovcharka niet... 
Gaat het wel goed als Ziva er niet bij is? Dat ze op één of andere manier beide haar "claimen" en ze daarom ruzie krijgen? "

 Dat is het juist , we hebben het nog maar 2 keer gezien, we hebben geen probleem als ze bij ons zijn , ze mogen bijeen liggen , ze liggen soms tegen elkaar te slapen als we erbij zijn.

 

Het gaat er niet om dat ze constant ambras hebben, we stellen hier gewoon de vraag, het is 2 keer gebeurd, of dat iemand dit ook meegemaakt heeft. 

 

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Als je de ene hond privileges geeft die de andere niet krijgt, dan krijg je strijd. 
Ipv te denken in termen van nr. 1, nr. 2 en nr. 3, kan je het ook anders bekijken en van alle honden hetzelfde vragen: namelijk respect en tolerantie voor elkaar. Je leert de honden dan elkaars ruimte en rust te respecteren, en voor de honden is het duidelijk dat ze dit niet zelf moeten regelen, maar jij het voor hen opneemt en voor evenwicht zorgt. Dat werkt m.i. veel beter en geeft een standvastige basis waar ieder binnen het gezin op kan vertrouwen. "

Mooi gezegd 

Ingrijpen dus als baas, laat zien wat je wel en niet goed vind.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Veel hondenboeken hebben helaas dikwijls meer weg van verkoop praatjes, dan echte real life info.
En geven mensen soms een vertekend beeld.

en ik duld geen gegrom , tanden laten zien

Hou er wel rekening mee dat dit een onderdeel is van hun taal. Het zijn signalen, waarschuwingen.
Als je dit gaat verbieden of onderdrukken door het niet te tollereren neemt je hun communicatiemiddel af. En kan er misschien iets gebeuren dat je niet ziet aankomen omdat je hun de mogelijkheid ontneemt door hen geen signalen meer te laten gebruiken. "

 Precies. Het is communuceren, ze vertellen jou iets.

De rede voor het communiceren blijft als je je hond hiervoor straft. Hij zal stoppen met communiceren, maar de rede voor het grommen is er nog steeds.

Kans dat hij de volgende keer gelijk bijt.

 

Zoek uit waarom je hond gromt en ga aan de rede werken. Misschien heeft je hond meer ruimte nodig 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

http://www.doggo.nl/artikelen/hondengedrag/dominantietheorie-volgens-sacha-gaus.php

http://www.doggo.nl/artikelen/hondengedrag/dominantiemodel-de-mythe.php

Binnen een roedel gaat het niet om rang, om hierargie. Het gaat om harmonie. Als baas grijp je in als een hond meer ruimte wilt, als je jonge hond, die nog grenzen moet leren, grenzen over gaat.

Zo zorg je voor duidelijkheid binnen je roedel.

 

 

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Weet je wat het vaak is, met 2,5 a 3 jaar zijn ze volwassen, je hebt nu gewoon nog een pupje die even gaat kijken of hij de baas kan spelen. Kangals zijn de eerste 2 a 3 jaar ontzettend sociale honden, zo lief he met andere honden, leuk stoeien en op een dag staan ze op en denken ze ineens, ik ben een Kangal en wil geen tegenspraak. Is je hond op maandag nog leuk aan het spelen met de labrador van de buren, vreet hij hem op dinsdag bijna op. Wat ik al schreef dat stoeien is gewoon een krachtmeting, kan ik het al wel, kan ik het nog niet.

Kaukaas is niet veel anders, ze worden pas later volwassen, kijk naar de filmpjes, dat zijn geen pups meer, dat zijn volwassen honden die zelf reageren op dingen die ze niet vertrouwen.

Dat zijn ras eigenschappen, castreer je die er even uit, de honden zijn jaren gefokt op deze raseigenschap.

Ik ben bang dat ondanks castratie je hond straks volwassen gaat worden en dan zijn poot stijf zet, wat is er mis om even een Rus te mailen en hem dingen te vragen, je gaat jezelf nooit vergeven als je honden eens zo op de vuist gaan dat er een zwaar gewond raakt.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Hier zijn wat fokkers, vraag gewoon. Hier in Nederland zijn we nog te onbekend met het ras, hun kunnen alles uitleggen.

http://www.galdondog.com/index.php

http://dog-anri.jimdo.com/

http://dog-zd.ru/

anne mardis (Gast)

"  Precies. Het is communuceren, ze vertellen jou iets.
De rede voor het communiceren blijft als je je hond hiervoor straft. Hij zal stoppen met communiceren, maar de rede voor het grommen is er nog steeds.
Kans dat hij de volgende keer gelijk bijt.
 
Zoek uit waarom je hond gromt en ga aan de rede werken. Misschien heeft je hond meer ruimte nodig  "

 

anne mardis (Gast)

We weten waarom Arslan gromde. Dit was enkel en alleen omdat hij aan het rusten was .en de kleine spruit sprong op het dier om te spelen ...., suza en Luca . Het is misschien de moment eens mijn posten te lezen . In de plaats er 1 stukje te lezen van iemand zijn antwoord, dit is waarschijnlijk een ras waar je niets van kent , lees eerst mijn posten ;) grts thierry

honden page profiel anne mardisanne mardis

honden foto van anne mardis

" Hier zijn wat fokkers, vraag gewoon. Hier in Nederland zijn we nog te onbekend met het ras, hun kunnen alles uitleggen.

http://www.galdondog.com/index.php

http://dog-anri.jimdo.com/

http://dog-zd.ru/ "

 thx Fay 

honden page profiel anne mardisanne mardis

honden foto van anne mardis

" http://www.doggo.nl/artikelen/hondengedrag/dominantietheorie-volgens-sacha-gaus.php
http://www.doggo.nl/artikelen/hondengedrag/dominantiemodel-de-mythe.php
Binnen een roedel gaat het niet om rang, om hierargie. Het gaat om harmonie. Als baas grijp je in als een hond meer ruimte wilt, als je jonge hond, die nog grenzen moet leren, grenzen over gaat.
Zo zorg je voor duidelijkheid binnen je roedel.
 
  "

 Aan deze post zie je dat je weinig van deze soort kent , als je de soort kent zal je dit nooit posten, dit zijn zware waakhonden , en geen chihuahua (niet dat ik tegen deze dieren iets heb) 

En als je mijn posten had gelezen, dan had je ook begrepen dat de linken nutteloos zijn geweest , en het probleem ook niet bij de eigenaar ligt.

En meer en meer begint er op te gelijken dat sommigen juist zijn , het is puberen en degelijk om een machtspositie te hebben in de roedel , namelijk ik denk dat de 2 honden dat hier zitten , veel korter zitten op de wilde honden dan , labrador , rothweiler , enz enz enz.

Ik heb vandaag enkele mails gehad van bezitters van caucasiers , en die zeggen dat het inderdaad "deplaats aan het bepalen is ...." 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik krijg de indruk dat je op voorhand al een bepaald antwoord hoopte te krijgen, en bij voorbaat alle andere input afwimpelt en je snel aangevallen voelt als iemand iets oppert wat niet in je visie past...

Da's jammer, want net het out of the box denken en je soepel opstellen in je denken kan zeer verruimend en verhelderend zijn.

 

Laat ik dus effe zelf het goede voorbeeld geven en mijn visie aan de kant schuiven en meestappen in het rangorde-verhaal 

Dan is de vraag:

Wat is er op positie 2 dat Wodan op positie 3 niet krijgt/heeft?

M.a.w. wat is zijn motivatie om zijn eigen positie te willen verruilen voor een andere?

Wat heeft de Tibetaan dat Wodan niet heeft maar wel zou willen?

Van hieruit kan je dan oplossend denkend vertrekken, en bekijken wat je dus zélf in de hand hebt, en niet aan de honden moet overlaten. Nooit je eigen inbreng in het verhaal onderschatten 

 

 

honden page profiel anne mardisanne mardis

honden foto van anne mardis

" Ik krijg de indruk dat je op voorhand al een bepaald antwoord hoopte te krijgen, en bij voorbaat alle andere input afwimpelt en je snel aangevallen voelt als iemand iets oppert wat niet in je visie past...
Da's jammer, want net het out of the box denken en je soepel opstellen in je denken kan zeer verruimend en verhelderend zijn.
 
Laat ik dus effe zelf het goede voorbeeld geven en mijn visie aan de kant schuiven en meestappen in het rangorde-verhaal 
Dan is de vraag:
Wat is er op positie 2 dat Wodan op positie 3 niet krijgt/heeft?
M.a.w. wat is zijn motivatie om zijn eigen positie te willen verruilen voor een andere?
Wat heeft de Tibetaan dat Wodan niet heeft maar wel zou willen?
Van hieruit kan je dan oplossend denkend vertrekken, en bekijken wat je dus zélf in de hand hebt, en niet aan de honden moet overlaten. Nooit je eigen inbreng in het verhaal onderschatten 
 
  "

Nope , ik denk dat alle antwoorden al gegeven zijn op de stelling dat jij hier plaatst, gelieve mijn posten te lezen , dan vind je direct de antwoorden, wij hebben ons soepel opgesteld ,en heb deels antwoorden op mijn vragen gekregen.

Maar ik heb er zo een hekel aan (een geluk dat ik in die 20 jaar dat zelf weinig tegen gekomen ben) maar veelal wel gelezen , dat mensen zich gaan inleven in een ras waar ze nog nooit van gehoord hebben laat staan gezien, zoals voorheen gezegd , we weten dat het een heel moeilijk ras is.

 

Niet alle rassen zijn hetzelfde, maar als je quote , dan is het wel interessant om een degelijk antwoord te geven en te onderbouwen, en liefst met de kennis van zaken.

 

"Ik krijg de indruk dat je op voorhand al een bepaald antwoord hoopte te krijgen, en bij voorbaat alle andere input afwimpelt en je snel aangevallen voelt als iemand iets oppert wat niet in je visie past..."

 

Als ik een bepaald antwoord hoopte te krijgen, dan zou ik hier geen vragen stellen. Ik moet van 2 mensen antwoorden afwimpelen , reden is dat deze mensen niet weten waar over ze het hebben.

Ik heb van enkele mensen goede raad gekregen hier en tips gekregen, dus zie ik niet in wat ik verder afgewimpeld heb.

De grote vraag is natuurlijk , waarom is het zo moeilijk om mijn teksten begrijpend te lezen voor sommigen , misschien zal het aan mijn Belgische schrijfwijze liggen.

Of in vele gevallen dat mensen maar stukken lezen van mijn tekst , maar dat zijn we al gewoon ;)

Maar no problem , ik zal aan de mods vragen om de topic te schrappen.

 

Thanks aan sommige mensen die tips gegeven hebben alsook thx voor de nuttige linken ;)

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik wil graag begrijpend lezen, dus zou je dan ook willen antwoorden op de vraag, aub?

 

Wat is er op positie 2 dat Wodan op positie 3 niet krijgt/heeft?

M.a.w. wat is zijn motivatie om zijn eigen positie te willen verruilen voor een andere?

Wat heeft de Tibetaan dat Wodan niet heeft maar wel zou willen?

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

 

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

Ach het maakt voor de hond qua levensstijl niet uit op welke plaats hij zit, immers elke hond krijgt dezelfde aandacht, op dezelfde tijd eten en zal ook op dezelfde tijd uitgelaten worden, het is puur een ego kwestie.
Om het plat te zeggen, bij wie schijnt de zon uit het gat.

En een hond denkt soms heel krom, want de jongste hier is jaloers op de muilkorf van de oudste, want stel je voor dat die muilkorf ineens voor hele speciale dingen gaat zorgen, dan doe je het ding bij haar om, van nou ga maar kijken en is het janken en raar doen. Doe ik hem weer bij de oudste om zit ze gewoon weer met de bakkes ertussen. En het stomme is, de oudste blijft vaker thuis die is bejaard en ligt dan gewoon in de kamer te slapen en Shengye gaat dan aan de fiets mee naar het bos en mee naar school, maar nog proberen om boven de ander te komen staan. Bij de dierenarts zelfs elkaar aan de kant duwen wie als eerste de prik krijgt en hebben ze die gehad nog elkaar weg duwen voor de volgende.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 2 van 9 123 4 5 6 7 8 9
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^