Grote hond zwanger van een kleine hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Rilana (Gast)

Beste dierenvrienden, ik heb misschien een hele rare vraag, wij hebben een reu van nu 10 maanden jong een kruising chi/jack hij is gemisch gecastreerd, nu heb ik begrepen dat dit niet helemaal veilig is, wij hebben ook een teefje van 4 maanden, dit is een grote hond, nu vroeg ik mij af kan een klein hondje een grote hond bezwangeren? Ik heb dit namelijk nog nooit gezien, als de gemisch castratie is uitgewerkt zijn wij aan het twijfelen wat wij willen, als zijn ballen er niet af hoeven en zijn karakter blijft zo als het nu is wil ik het liever niet doen, maar als hij ons teefje kan bezwangeren willen wj het wel doen, ik hoor graag jullie advies.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Yep.. Een grote hond kan zeker zwanger worden van een kleine reu. Als zij loops is en de reu is in de buurt, vindt hij wel een manier om erbij te kunnen.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik heb geen ervaring met chemische castratie, maar je zult ofwel je honden moeten scheiden tijdens de loopsheid, ofwel voor 1 van beiden voorzorgsmaatregelen moeten nemen.

Je dierenarts kan je daar verder over informeren.

In theorie is alles mogelijk, dus een kleine hond kan drachtig raken  van een grote en vice versa.

 

 

Rilana (Gast)

Bedankt voor uw reactie, wanneer zijn teefjes normaal voor het eerst loops? Ik hoop dat optijd de gemische castratie is afgelopen dan, want anders kan ik hem niet echt laten castreren.

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

kan zeker! 

onze bandit is een kruising tussen border collie & silky terriër (soort yorkje) 


meeste teven worden tussen 8 en 15 maanden de eerste keer loops. 

Waarom kan je niet castreren bij een chemische castratie? al eens bij je dierenarts daarvoor gehoord? 

Rilana (Gast)

hallo. bedankt voor uw reactie, ik had de dierenarts gister gebeld, hij zij dat de gemische castratie moet zijn uitgewerkt, omdat bij chemisch castreren de ballen krimpen, de gemische castratie is nu 4 maanden geleden ongeveer het werkt ongeveer 6/8 maanden ik hoop dat die optijd is uitgewerkt dan, ik twijfelde ook of ik hem of haar moet laten helpen, maar castreren is een kleine ingreep, en sterrilisatie een grote, ik denk dat ik dan beter hem kan laten helpen wat vinden jullie?

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

ik zou persoonlijk je reu laten castreren omdat dat een kleinere operatie is zoals je zelf zegt.. 

 

 

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

Aan het helpen van een teefje zitten toch ook wel voordelen qua voorkoming van kanker e.d. ik zou dus wel even kijken voor welke optie je liever kiest. Zowel de reu als het teefje kun je natuurlijk laten helpen.

Rilana (Gast)

Ik vind het gewoon niks als je in he gezonde honden moet snijden, vandaar dat ik het liefst een iemand laat helpen, en inderdaad een teefje laten helpen is een grotere ingreep,ik vind het gewoon vreselijk om mijn hondje bij de dokter achter te laten, ze zeggen dat het erger voor de baasjes is, dan voor de hond zelf, het zijn toch onze beste maatjes, Ik denk dat ik dan als de gemische castratie uitgewerkt is hem laat helpen, en ik bespreek eens goed met de dokter of het teefje laten helpen ook verstandig is, bedankt voor het mee denken

allemaal. 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Het lijkt me praktisch erg ingewikkeld, maar er zijn mensen die de honden dan uit elkaar houden, of de reu tijdelijk elders onderbrengen.

Rilana (Gast)

Dat zou inderdaad ook een optie zijn, wij hebben een groot huis, ik zal het straks eens overleggen met mijn vriend, wat hij ervan vind, bedankt voor uw tip. 

Volgende forumvraag: 21-02-16
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^