Alleen maar op hp,keurige honden??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti 3 doggies

honden foto van Dutch Auti

"  Ik zie het helemaal voor mij hihihi.....ik zou daar wel de humor van inzien. Ik snap dat niet iedereen daar gecharmeerd van is maar een fatsoenlijk excuus maakt toch veel goed. 
 
Het is niet zo dat ik een azijnpisser ben integendeel.
 
  "

 Ik vond het wel heel erg.

En we wisten al dat haar neus 24 uur per dag werkte. Maar dar ze als enige van al die honden dat rook. En ook al die honden haar er niet van afleidden. Wat ze rook was belangrijker. 

 

En die neus werkt nig steeds. Heb je gegeten komt ze bij je. Nee sadi ik heb niet geknoeit. En zij maar drukken en zoeken met die neus en ja hoor toch iets geknoeid. 

 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

"  kan ook heel goed te maken hebben gehad met de uitstraling  van die man.. of een bepaald gevoel dat Santa dat gevoelt heeft.
 
Ken ook een hond die op hele zwarte menden reageert. Of vandaag nog liep een man in zichzelf pratend scheldend geen fijne houding door het losloop. Honden die normaal niet reageerde deden dat nu wel "

 Over welke man heb je het nu?

Ik begrijp je reactie op mijn post niet? 

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya † 3 doggies

honden foto van Jen & Daya †

Haha, grappig verhaal Dutch Auti. Ik moest lachen.  Maar je hebt je excuses aangeboden, dat is dan al heel anders. Al zou ik het ook wel erg vinden en mezelf ook nog eens heel erg schamen hahaha!



Hier laatst een losloper in aanlijngebied. Ik was foto's aan het maken van een hele mooie zwam, toen er plots een herdertje tussen mijn armen stond. Ik op mijn knieën en handen en Daya met haar lijn om de boom heengelopen. 
Lag dat zakje met visjes (die ik altijd bij heb voor Daya) op de grond. 
Hup, snuit in dat zakje, helft van het zakje leeg. Ik stond te knoeien met mijn camera en de lijn van Daya en Daya stond te kijken alsof ze water zag branden. Niks, geen excuus, al kon ik er wel om lachen (behalve dat de zwam helemaal kapot gelopen was toen ). 

 

Heel anders was de situatie met een wat kleinere Labrador. Ik stond aan de kant (weer aanlijngebied) te bellen naar mijn vader of hij me misschien op wou halen. Labrador kwam aangerend, sprong hoog, gaf een hele grote, natte lebber in mijn gezicht en was weer weg. Kreeg toen wel een sorry. 

 

 

 

Nu vind ik het meestal niet erg als er loslopers naar Daya of mij komen, als het baasje er maar wat aan doet (of probeert). Niet zoals laatst, dat een jachthondje ruim 500 meter voor de baasjes uitloopt en ons komt bespringen. Hond ging terug, ze lijnde hem aan en gooien hem na een paar minuten weer los. Let wel, dit was een aanlijngebied, en niet voor niks.. Hier lopen Schotse Hooglanders en herten en bij iedere ingang staat duidelijk zo'n bord. 
Na de tweede keer stoppen ben ik doorgelopen om de hond kwijt te raken. Het enige wat ik van de baasjes in de verte zag, waren 3 zwarte bolletjes (dus het was heeeel ver weg). Dat vind ik dan een beetje jammer. Als ik door een losloopgebied loop, kies ik er zelf voor, maar daarom kies ik juist vaak de aanlijngebieden. 
Wel vind ik het daardoor te gek voor woorden dat ik niet in die aanlijngebieden kan komen als Daya loops is. Omdat mensen gewoon sch*t aan de regels hebben.

 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie 3 doggies

honden foto van Rachelle & Hummie

" Hebben jullie trouwens nooit dat jullie hond eenmalig iets flikt wat hij daarna nooit meer doet?Dobby rende 1x achter een jogger aan. Letterlijk, één keer in 6 jaar tijd. Nooit meer ervoor gedaan, nooit meer daarna. Ook 1x een fietser.Wat hij qua joggers wél deed was als ze interval trainen deden en vlak bij hem in wandeltempo gingen, hij zoiets had van "dat doen ze om mij aandacht te kunnen geven... Haiiiii!".Rare beesten, die honden. "

 verkeerde post gequote.  bedoelde mijn reactie op post van wilma

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

" Ja, er zijn asociale hondeneigenaren. Maar ik denk ook dat HP bijdraagt aan te hoge verwachtingen, wat dan weer leidt tot frustratie.
 
Ik zou bijna stellen dat voor de mensen op HP, het hebben van een hond overeenkomt met een hobby. En net zoals er mensen zijn die een boot hebben en er bij goed weer mee varen om de stoere bink uit te hangen (en dan lees je weer over alcoholgebruik en gevaarlijke situaties op het water) zijn er ook mensen die met heel veel zorg hun schip onderhouden, en met veel trots met hun scheepje het ruime sop kiezen. "

 Dat vat de stelling voor mij perfect samen!

En dat geldt voor alle manieren waarop je met de ware liefhebber of een gewoontedier te doen hebt. Sommigen zijn heel gedreven en keurig, zijn galant en hebben respect.

Zo zijn er weer anderen die wat lakser zijn, gebrek aan tijd, zin of respect voor de ander.

 

En dat weerspiegelt zich op alle domeinen in de samenleving.

 

Bottomline is respect, en daar schort het tegenwoordig nog al eens aan....

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

" Wat ik me nog bedacht. 
Ik zal Santa in principe altijd weghouden bij kinderen omdat hij groot en lomp is.
Maar andersom hebben ouders en kinderen ook hun verantwoordelijkheid. 
Iemand die tegen een peuter zegt, ga t hondje maar aaien als ik eraan kom met Santa,  mag zich van mij ook even laten nakijken. 
 
Ooit in t park een kindje dat zelf een labrador gewend was, werd omver gelopen door Santa terwijl hij met hun hond aan t rennen was. 
Ze staat op, loopt naar m toe met opgestoken vinger,  en zegt, dat mag jij nooit meer doen! 
Nou, dan lig ik dubbel hoor.
Ze kon Santa recht in de ogen kijken, zo klein. 
  "

 Tja en een onbekend klein kindje dat met opgestoken vinger, recht in de ogen kijkend op onze dame afkomt, daar zou ik dan weer een stokje voor steken, omdat ik weet dat ze dat spannend vindt. Wil voorkomen dat ze een waarschuwende grom geeft en ik vervolgens een boze ouder op mijn dak :p 

zulke verschillen per hond..!

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

"  Tja en een onbekend klein kindje dat met opgestoken vinger, recht in de ogen kijkend op onze dame afkomt, daar zou ik dan weer een stokje voor steken, omdat ik weet dat ze dat spannend vindt. Wil voorkomen dat ze een waarschuwende grom geeft en ik vervolgens een boze ouder op mijn dak :p 
zulke verschillen per hond..! "

 Da's ook zo. En als baasje weet je dat zelf het beste. 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

"  verkeerde post gequote.  bedoelde mijn reactie op post van wilma "

 En ik maar nadenken,  haha. 

pagina 4 van 4 12 3 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^