Dit lees ik op Facebook ....best eng

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MagdaMagda

honden foto van Magda

MENSEN LET OP!
Er worden steeds meer HONDEN GESTOLEN. Ze worden gewoon ordinair tijdens het wandelen van je afhandig gemaakt, of ze worden gestolen uit auto's,uit tuinen en zelfs uit woningen.
Momenteel is er een groep mensen in ons land, die grotere of "stoer uitziende" honden stelen, om ze vervolgens vermoedelijk door te verkopen en voor hondengevechten te gebruiken als "lokhond." 
Ook worden er kleintjes gestolen en weer doorverkocht voor god weet wat. Er worden zelfs mensen op straat aangesproken die met hun hond aan het wandelen zijn, door mensen met een pup. De pup is natuurlijk heel leuk om even te aaien en een paar seconden is je aandacht weg en zo ook je hond.
Een andere tactiek is, een hond op jou en jouw hond laten afstormen zodat de jouwe vlucht en dan staat een handlanger jouw hond op te wachten.
Let aub goed op waar en wanneer je wandelt, laat je hond NOOIT achter bij een winkel en laat hem ook niet alleen achter in de tuin.
Je hart verscheurt als je je maatje kwijt bent dus doe er alles aan om dit te voorkomen!
Delen van dit bericht helpt mensen om wakker te schudden, dus doe dat ook aub!"

Deed me meteen denken aan mijn oom, die verleden week bij de dierenkliniek was met zijn hondje. Er kwam opeens iemand in paniek binnengestormd met 2 riemen, eentje met hond en eentje zonder... Zijn hond was gestolen, onder het wandelen.

Deze verhalen maken me bang, ik laat ze niet graag meer alleen thuis als ik eens een boodschap ga doen en wandel ook niet meer graag alleen... Je weet maar nooit... Mijn kleintjes zijn volgens mij toch wel graag geziene honden, zeker als ik kijk naar de aanspraak die ik met ze heb. Brr moet er niet aan denken!

Laat het een waarschuwing zijn, deze praktijken hoor ik steeds vaker en ik wou het graag delen met jullie als hondenliefhebbers. Wees alert

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Wat zijn er toch rare mensen op de wereld! Zoek een leven, denk ik dan... ;)  

 

Dubbel opletten dus! Misschien zelfs wel dubbel aanlijnen 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Klopt, dat verhaal gaat al een hele tijd. 

Wat leven er toch vreemde mensen op aarde. 

 

Het enige wat jij kan doen is je huis goed op slot doen, gordijnen dicht als je weggaat bijvoorbeeld. Dan kan niemand in huis kijken. 

 

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Obi kunnen ze gelukkig niet zomaar uit mijn handen rukken want ik heb die riem al altijd enorm goed vast..omdat obi zo groot is. Dat zou een struggle worden waarbij obi en ik zich wel laten horen. En als ze het lukt. Obi heeft verlatingsangst en laat zich niet scheiden van mij die zet alles op alles. En die hou je niet tegen gewoon echt niet. Die krijg je niet in een busje ofzo voor hij weg is. Obi is zooo ontzettend sterk en ook nog eens een Houdini die als het moet (zeker onder stress) uit zijn tuig en halsband ontsnapt. Dit is de enige situatie die ik zo kan bedenken waar die fratsen van obi van pas zouden komen.

Verder is het belachelijk dat dit gebeurt waar komen deze honden terecht? Worden ze het land uitgereden en verkocht? Of honden gevechten? En hoeveel honden zijn er nu ontvreemd? Is er een lijst van? Als ze nog in het land zijn kunnen ze misschien nog gevonden worden.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Het is dat het een heel naar verschijnsel is, maar ik probeer me een voorstelling te maken van iemand die Santa van mij probeert af te pakken.....

Denk dat je dezelfde taferelen krijgt als bij Obi.

Gaat m gewoon niet worden.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

He bah......ik moet Bams aan anderen overlaten op het moment, hier wordt ik niet vrolijk van.

honden page profiel De relteckelbende.De relteckelbende.

honden foto van De relteckelbende.

Nog net geen broodje aap verhaaltje leest het alleen op facebook niet in kranten of op tv.en als het een keer gebeurd word dit binnen een mum van tijd erger opgeblazen dan heeft iedereen wel een oom of tante wiens nicht een kennis heeft die een broer is van haar kennis en die broer heeft weer een tante . ondertussen zijn er dus volgens het opgeklopte verhaal al meerdere honden ge jat. gewoon zorgen dat ze je hond niet meenemen niet achterlaten bij een winkel etc dus gewoon zorgen dat je weet waar je hond is.ooit wilde een oude mand Lodewijk uit zijn mandje tillen gevolg drie hechtingen in zijn hand. en als de volgende dit flikt hak ik met mijn stok die persoon een gat in zijn hersenloze kop/Hein.

honden page profiel --

honden foto van -

" Nog net geen broodje aap verhaaltje leest het alleen op facebook niet in kranten of op tv.en als het een keer gebeurd word dit binnen een mum van tijd erger opgeblazen dan heeft iedereen wel een oom of tante wiens nicht een kennis heeft die een broer is van haar kennis en die broer heeft weer een tante . ondertussen zijn er dus volgens het opgeklopte verhaal al meerdere honden ge jat. gewoon zorgen dat ze je hond niet meenemen niet achterlaten bij een winkel etc dus gewoon zorgen dat je weet waar je hond is.ooit wilde een oude mand Lodewijk uit zijn mandje tillen gevolg drie hechtingen in zijn hand. en als de volgende dit flikt hak ik met mijn stok die persoon een gat in zijn hersenloze kop/Hein. "

Er is ook een officieel politiebericht over geweest hoor, een aantal zelfs volgens mij. Het is in ieder geval zeker geen broodje aap en de politie adviseert mensen om niet in te gaan op vragen van vreemde mannen over of hun hond een vechthond is en of hij gecastreerd is en ook adviseert de politie om niet direct naar huis te gaan als dit is gebeurt. Dit omdat is gebleken dat de eigenaar naar huis gevolgd wordt en vervolgens de hond uit de tuin of uit huis werd gestolen. Ook gaat het niet alleen om vechthonden, maar zoals hierboven ook gezegd om andere rassen die worden gebruikt als bijtmateriaal.

 

Sorry dat ik nu de term "vechthonden" erin gooi maar volgens mij was dit de term die gebruikt werd en ik weet even geen andere verzamelterm.

honden page profiel marijke bmarijke b

honden foto van marijke b

" Nog net geen broodje aap verhaaltje leest het alleen op facebook niet in kranten of op tv.en als het een keer gebeurd word dit binnen een mum van tijd erger opgeblazen dan heeft iedereen wel een oom of tante wiens nicht een kennis heeft die een broer is van haar kennis en die broer heeft weer een tante . ondertussen zijn er dus volgens het opgeklopte verhaal al meerdere honden ge jat. gewoon zorgen dat ze je hond niet meenemen niet achterlaten bij een winkel etc dus gewoon zorgen dat je weet waar je hond is.ooit wilde een oude mand Lodewijk uit zijn mandje tillen gevolg drie hechtingen in zijn hand. en als de volgende dit flikt hak ik met mijn stok die persoon een gat in zijn hersenloze
kop/Hein. "

 



idd , dit lijkt mij zo'n typisch facebookverhaaltje , een zogenaamde HOAX , als het uberhoubt al waar zou zijn zou de eerste op deze manier gestolen hond al breed uitgemeten in bv Hart Van Nederland zijn geweest , laat staan als het er al zoveel zijn als het verhaal laat blijken .
uiteraard laat je je hond nóóit alleen op straat , ook niet vast bij de super , dát is vragen om problemen ,
voor de rest ???? ik geloof er dus niks van :-D

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

Ik heb laatst ook een verhaal gelezen inderdaad van een vrouw die werd aangesproken door 2 mannen. Ze liep met een stafford of een pitbull o.i.d., weet niet precies meer wat. Maar later zag ze de mannen ook in het achtertuin. Kan het precieze verhaal niet meer terug vinden maar daar dachten ze ook dat de mannen de hond wilde stelen.

 

Maar de franse bull bobby die hier in de buurt vermoord gevonden is denken ze ook dat hij gekidnapped is.

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Toch word ik hier angstig van... Luna en moor zijn beide therapiehonden en dus gewend met andere mee te moeten lopen ook waar ik bij ben... Moor zie ik nog wel fel reageren als hij merkt dat ik in paniek ben maar luna is zo'n braaf ei... Die huppelt denk ik gewoon rustig mee... En hannah tsja haha dat is een blij ei en nog een pup dus ook niet echt lastig helaas:( wat als je in het bos loopt? Dan lopen ze los en is het helemaal makkelijk... Ik weet het niet, toch wel beangstigend hoor

honden page profiel MagdaMagda

honden foto van Magda

Dit is een bericht dat op Facebook  gezet is door iemand die met honden werkt ,geen idee wat er van waar is maar ik heb zoiets een gewaarschuwd mens telt voor twee .

Maar wat aangegeven wordt dat ze een hond inzetten om jou hond bang te maken dat hij weg vlucht vind ik best eng want dit zou met Bertus de goedzak ook kunnen gebeuren ...

 

honden page profiel marijke bmarijke b

honden foto van marijke b

ik heb het artikel bij HOAXmelding neergelegd , dit is het antwoord

Hoaxmelding







Hoaxmelding Er zijn geen aanwijzingen dat er momenteel een groep mensen in ons land bezig is honden te stelen voor hondengevechten. Er zijn maar weinig meldingen in het nieuws over gestolen honden en nooit is er bewijs dat er echt een bende aan te pas is gekomen. Dat gedeelte is wat mij betreft een hoax. Verhalen van een oom van een familielid die ooit eens iets heeft meegemaakt kan ik moeilijk duiden. Ook hier is eigenlijk nooit b ewijs van wat er echt heeft plaatsgevonden. Dus ja, je moet altijd oppassen, een hond is een kostbaar bezit. Maar van massale hondendiefstal is geen bewijs.

Vind ik leuk · Beantwoorden · 8 min.

honden page profiel MagdaMagda

honden foto van Magda

" ik heb het artikel bij HOAXmelding neergelegd , dit is het antwoord

Hoaxmelding







Hoaxmelding Er zijn geen aanwijzingen dat er momenteel een groep mensen in ons land bezig is honden te stelen voor hondengevechten. Er zijn maar weinig meldingen in het nieuws over gestolen honden en nooit is er bewijs dat er echt een bende aan te pas is gekomen. Dat gedeelte is wat mij betreft een hoax. Verhalen van een oom van een familielid die ooit eens iets heeft meegemaakt kan ik moeilijk duiden. Ook hier is eigenlijk nooit b ewijs van wat er echt heeft plaatsgevonden. Dus ja, je moet altijd oppassen, een hond is een kostbaar bezit. Maar van massale hondendiefstal is geen bewijs.

Vind ik leuk · Beantwoorden · 8 min. "

 Ik hoop dat het een hoax is !

honden page profiel marijke bmarijke b

honden foto van marijke b

dat hoop , en denk ik ook , maar dat neemt niet weg dat we voorzichtig en alert moeten blijven , ik heb een ieniminie pup , nu 6 mnd en 2.1 kg zwaar , een vlinderhondje
ik hou héél goed in de gaten wie haar wil aaien , één keer vertrouwde ik het niet helemaal en heb ik haar eerst op de arm genomen voor meneer haar mocht aaien
maar ik woon midden in de polder , ik ben eerder bang voor roofvogels

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Marijke, bedankt voor het brengen van feitenkennis en enige nuchterheid in dit wilde verhaal.

Mensen, laten we toch uitkijken met achter verhalen op Facebook aan te lopen. Dat zijn bijna altijd " ik heb gehoord dat" verhalen en ze kunnen veel onnodige onrust en angst zaaien.

Tuurlijk moet je alert blijven op je hondje en ze niet laten aanhalen door mensen die je niet vertrouwt, e.d.  Of alleen aan n paaltje laten staan als jij je boodschappen doet.( nou ja, ik zou het niet doen)

Maar verder: nuchter blijven en naar de feiten kijken......

 O ja, en uitkijken voor roofvogels! ( terechte angst bij heel kleine hondjes)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^