Allergie-test = allergisch voor veel.. Wat nu?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Punt is ook dat veel mensen denken dat hun hond een voedselallergie heeft terwijl dit eigenlijk best zeldzaam is. Als dieren echt reageren op voedsel is er vaak sprake van een voedselintollerantie. Dan is er een bepaalde drempelwaarde wanneer ze reactie gaan vertonen. "

 De behandeling blijft het zelfde.

Bij een voedselallergie maakt het afweersysteem specifieke antistoffen aan tegen eiwitten die in de voeding voorkomen. Eiwitten die allergische reacties kunnen opwekken, worden ook wel allergenen genoemd. Bekende allergenen zijn bepaalde eiwitten in koemelk of noten.

Bij niet-allergische voedselovergevoeligheid reageert het lichaam ook op bepaalde voedingsmiddelen. Het afweersysteem speelt hierbij echter geen of een onbelangrijke rol. De voedingsmiddelen die hierbij de klachten veroorzaken, worden “triggers” genoemd. Deze “triggers” kunnen van nature voorkomen in voedingsmiddelen, zoals lactose. Ze kunnen ook aan voedingsmiddelen worden toegevoegd, zoals het conserveermiddel sulfiet.

Het is niet eenvoudig om vast te stellen of er sprake is van voedselovergevoeligheid. De klachten kunnen heel verschillend zijn en van persoon tot persoon verschillen. Bovendien kunnen de klachten ook andere oorzaken hebben.

Anja (Gast)

Apoquel, ook niet zo gezond blijkbaar

Ook onze Bull mega allergisch, vooral aan grassen, menselijke huidschilfers, granen, bomenmengsel 1 en 2, rijst, schimmelmengsel 2, vlooien, farlinae, kattenhaar

Dinsdag naar de dierenarts om een behandeling te bespreken, ook gaan we een 2de opinie vragen aan de dermatoloog Swinnen

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Anja, je kan de apoquel bespreken met de dermatoloog, apoquel maskeert niets de jeuk is even over en dan kan er bekeken worden waar de allergie vandaan komt, weet de dermatoloog het dan kan er met de apoquel gestopt worden..cortisone maskeert.

honden page profiel JazzebellJazzebell

honden foto van Jazzebell

Glutamine zou ook kunnen helpen bij (voedsel) allergieën. 

Ik zou een goede holistische dierenarts zoeken voor er bij en zeker ook een goede dermatoloog zoeken bij zoveel allergieën. Wellicht is er een mogelijk om beiden te combineren mits er goed overlegd wordt met elkaar. 

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Ik denk dat wat betreft het voer je goed aanpassingen kan doen. Graanvrij en zonder kip of rund is er wel. Suggestie. Happy Dog Africa of Carribean?

Wat betreft de gras en pollen. Een homeopatisch dierenarts kan ook heel goed hierbij helpen en wat andere allergieën. Die zijn daar vaak erg goed in en kunnen vaak goed ondersteunen dat pittige medicatie zoals cortison wat minder kan worden.

Wat zou kunnen is de therapie die ik heb gedaan met mijn teefje die ook reageert op gras en pollen. Die heeft van de homeopatisch dierenarts Puur pollen druppels gehad. Dat ging goed. Ik kan het niet zo goed uitleggen als een expert daarin maar dat is eigenlijk verdund gras en pollen. Heel licht en de weerstand er tegen wordt beetje bij beetje opgebouwd. Soort immunotherapie.

Noé (Gast)

Hoi, 

misschien een wat laat antwoord maar misschien kan ik je nog helpen. 

Ik heb die test bij een van mijn honden ook laten doen, bij hem was het wel niet zo erg als bij de jouwe. Het ziet er naar uit dat Nona heel erg allergisch is aan zowat alles in de test. De waardes mogen maar tot 100 gaan, boven de 100 spreekt men van een allergie. De waardes in jouw test van 1000+ zijn dus wel 10x hoger. Hoe lager de waarde, hoe beter. 

Je kan de verschillende allergieën opzoeken op internet, zoals je wel gedaan hebt.

Omgevingsallergie is een allergie op de omgeving, zoals de naam zegt. Door contact met de huid zal ze allergisch reageren, hierdoor zal ze bultjes krijgen en uitslag. Voedselallergie is allergie op de dingen die ze eet, dit resulteert meestal in erge jeuk. 

 

Voor de voedselallergie zal je dus hypo allergeen voedsel moeten zoeken. Dat kan je het best kopen bij je dierenarts of bij een dierenspeciaalzaak. Kijk zeker op de zak of er geen ingrediënten inzitten waar ze niet tegen kan. Dat omvat zowel omgevings -als voedselallergieën. 

Voor de omgevingsallergie bestaat er tegenwoordig een nieuw product. Het heet 'apoquel' en kan je bij de dierenarts in aangepaste dosis krijgen. Dit zijn pilletjes met de werking van cortisone, maar zonder de negatieve nawerkingen! Dit zal ze waarschijnlijk wel heel haar leven moeten krijgen, tot 2-3x per dag in het begin.  

Ik geef het ook aan mijn honden en het werkt heel goed, ze hebben helemaal geen last meer van hun allergieën. 

Als eten geef ik mijn honden van hill's ideal balance no grain, dat is met kip en rijst, maar aangezien Nona aan kip en rijst allergisch is, zal je naar iets anders moeten zoeken daarvoor! 

 

Hopelijk heb je hier iets aan! 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Nierfalen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^