Dirk en kinderen.... Opzoek naar GT... goed opweg

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DirkDirk

honden foto van Dirk

Ik moet even mijn ei kwijt. Ik zal Dirk nooit herplaatsen, dat wil ik voorop stellen, maar ik moet het gewoon even kwijt.

Tijden terug had ik een toppic geopend dat Dirk eemw buurmeisje had gebeten, de conclusie was dat het aan het stepje lag en het onverwachte.

Maar waar we nu staan ligt het gewoon aan kinderen die jonger zijn dan mijn zoontje. (die is 5) Dirk hoeft ze maar te zien en gaat door het lint.

Ik ben een baasje, wat zorgt dat Dirk uit de problemen blijft, dus ik ontwijk kinderen.
Als er vriendjes komen spelen gaat Dirk in de bench.

Een paar weken terug kwam een vriendin van mij met haar zoontje van 1, Ik was zo blij dat Dirk in die bench zat, hij sprong er zowat doorheen om dat kindje te bijten.

3 dagen terug ging ik met mijn zoontje ontbijten bij een restaurantje om 9 uur en daarna naar het strand.
Er kwamen 2 meisjes van een jaar of 2,5 en Dirk begint te grommen en ik herken dat geluid, dus ik hem op z'n lazer gegeven en tegen die ouders gezegd dat ze hun kinderen niet zomaar naar honden toe moeten laten gaan en dat dit zomaar verkeerd had kunnen aflopen.

Maar Dirk is naar mijn mening toe aan een muilkorf. Al is dat maar voor het feit dat kinderen kinderen zijn en niet weten wat ze doen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat is voor jou heel moeilijk..... maar op zijn lazer geven niet meer doen, het is natuurlijk een reflex... je zag het aankomen, gelijk omdraaien en weg bij de kinderen vandaan gaan, probeer op dat moment de aandacht van Dirk te krijgen.. zodat die de kinderen links laat liggen, en je hebt gelijk ouders moeten niet kinderen maar naar iedere hond laten gaan, maar het gebeurt.....

je weet het nu, en thuis de hond op een plek , waar die andere kinderen niet ziet, zodat tie niet door het lint gaat, moeilijk ? zekers, en jij houdt van je Dirk, en herplaatsen in het geheel niet nodig...

buiten aan de lijn houden, zijn er kinderen in de buurt de hond kort houden alert blijven, en je omdraaien als er kinderen op je af komen, zeg gerust maar, daar blijven want de hond is niet lief... en muilkorven, daar kan je het erger mee maken, als jij alert blijft, is dat niet nodig.... je weet het nu.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Ik vind niet dat je Dirk op zn lazer moet geven. Wees blij dat je hond nog een waarschuwing vooraf geeft ipv gelijk te bijten.

Daarbij zul je aan de kinderen die je ziet komen, netjes moeten zeggen dat je hond niet aardig is en dat ze niet mogen aaien.

honden page profiel DirkDirk

honden foto van Dirk

Ik loop altijd weg Willemijn, maar deze situatie was IN dat restaurant en die meisjes stonden daar opeens.

KOP DICHT zeggen ging vlugger dan afleiden.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

woont Dirk dan bij jou, ik dacht altijd dat hij van je moeder was en daar dan ook woont.

 

Het is niet echt handig om Dirk op zijn kop te geven als er kinderen in de buurt komen en hij gromt. Dat zal hem niet rustiger maken. 

Gewoon teruglopen, omdraaien,afstand maken en hem geruststellen lijkt me een betere aanpak. Ondertussen zeg je tegen de kinderen dat het hondje bang is, en ze niet dichtbij moeten komen.

honden page profiel DirkDirk

honden foto van Dirk

Kop dicht zeggen is voor hem al op zn lazer geven, want hij is erg onzeker.

Sorry hoor, maar ik weet wat ik doe en ik zal hem nooit met 1 vinger aanraken...
Sorry voor mijn ongelukkige woordkeus

honden page profiel DirkDirk

honden foto van Dirk

Bij mijn moeder? Denk dat je een ander voor ogen hebt.

Dirk is mijn alles. Lees even de reacties terug, dan snap je de situatie

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Er is niets mis met een gemuilkorfde hond! Laten we dat voorop stellen. De honden die een muilkorf dragen kunnen gewoon onverwacht heel fel reageren en dragen deze alleen voor de veiligheid van andere (en wellicht ook voor hun zelf). In situaties als naar een restaurantje gaan zal ik het zeker doen. Dan kun je inderdaad niet alles ontwijken. Je zult merken dat mensen (en kinderen) automatisch afstand gaan houden van een gemuilkorfde hond; vele vinden dat eng...

 

Op zn lazer geven klinkt misschien wat bruut maar naar mijn idee kan je niet altijd lief blijven! Dit gedrag hoor je niet zomaar te accepteren. Als Bruno uitvalt naar mensen krijgt hij ook gewoon een correctie. Hij zal zich moeten gedragen...je kan niet alles oplossen met lief afleiden enz. in sommige gevallen moet je even streng zijn.

 

Ik raad je in dit geval een muilkorf wel aan, is ook gewoon goed om te trainen. Leer het wel eerst goed aan, anders word hij er straks bang van en gaat het fout...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ok ik dacht begrepen te hebben dat je na het restaurant naar het strand ging en het daar gebeurd is.

 

Ik denk dat zulke situaties teveel zijn voor Dirk, en zou ze voorkomen. Een muilkorf is geen oplossing, dan voelt hij nog steeds die angst voor de kinderen. Ik zou alleen daarheen met hem gaan waar hij zich goed en veilig voelt en jij een ruim overzicht hebt wie er om hem heen loopt en je tijdig aktie kan ondernemen.

 

Binnen is het ook handig dat hij zich veilig voelt, dus de kindjes niet op de bench af laten kruipen bijvoorbeeld. Misschien bij zulk bezoek zelfs de bench op de gang zetten?

honden page profiel DirkDirk

honden foto van Dirk

Ik heb een oud zeemanshuis, dus de indeling is raar.

Dirk slaapt in de nacht in de keuken in de bench.
Maar de gang komt uit in de keuken en vanuit daar kom je in de woonkamer.

Als er dus mensen binnenkomen moeten ze door de keuken, dus langs Dirk zijn bench.

Ik heb gekozen voor die plek,omdat de woonkamer te druk is als er kinderen komen.

honden page profiel DirkDirk

honden foto van Dirk

Het is hier een klein dorp met kinderen, dus ontlopen kan ik het niet.
1x in de week ontbijten we daar en dit was de 1ste x dat er wat "gebeurde", maar ik vind dat 1x teveel.
En ja de volgende keer laat ik hem thuis, maar ik voed mijn kind op en ik vind het erg jammer dat andere dat niet doen

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ja dat is natuurlijk altijd jammer dat je vanwege andere mensen dingen moet laten, maar idd beter geen risico's nemen

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

Ik zou zelf (nog) niet beginnen met een muilkorf. Reden hiervoor omdat je aangeeft dat hij al onzeker is. Mogelijk dat hij door een muilkorf - waardoor hij minder goed signalen af kan geven (denk ik) - juist nog onzekerder / bang wordt. 

 

Kinderen kunnen er altijd plots zijn. Maar dat is geen reden om de hond niet meer mee te nemen; in mijn ogen. Zorg dat je, als je bijv. naar een restaurant gaat, een goed plekje opzoekt. Ergens in een hoek bijvoorbeeld. Waar je goed overzicht hebt en niet plots van een andere kant iets kan komen. 

honden page profiel DirkDirk

honden foto van Dirk

Ja maar ik baal er echt van! Woon je aan het strand. Je wil niet weten hoeveel honden er in dit gehucht wonen. Dan lijkt mij, dat ookal heb je geen hond, dat je je kinderen dingen leert over honden. Maarja verbeter de wereld begin bij jezelf denk ik dan maar

honden page profiel DirkDirk

honden foto van Dirk

" Ik zou zelf (nog) niet beginnen met een muilkorf. Reden hiervoor omdat je aangeeft dat hij al onzeker is. Mogelijk dat hij door een muilkorf - waardoor hij minder goed signalen af kan geven (denk ik) - juist nog onzekerder / bang wordt. 

 

Kinderen kunnen er altijd plots zijn. Maar dat is geen reden om de hond niet meer mee te nemen; in mijn ogen. Zorg dat je, als je bijv. naar een restaurant gaat, een goed plekje opzoekt. Ergens in een hoek bijvoorbeeld. Waar je goed overzicht hebt en niet plots van een andere kant iets kan komen.  "

 



Daar zat ik en ik lette goed op, maar die kinders stonden er opeens.

Het liefst straf ik Dirk niet, maar hij gaat van grom, gelijk in de aanval en was er nu geen tijd om afteleiden.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Ik zou hem dus wel een muilkorf aanleren. Je zit zelf ook rustiger op zo'n moment als je weet dat hij geen schade kan veroorzaken. Daarbij moet je ook hem tegen zichzelf in bescherming nemen, je moet er niet aan denken wat voor ellende er uit voort vloeit als hij een kind te pakken heeft. Hij kan nog steeds signalen afgeven en als je de goede korf koopt (Baskerville muzzle), kan hij nog steeds eten, drinken en knap ademhalen. Het is van de zotte dat jij je hond vanwege een stelletje onopgevoede kinderen moet thuislaten.

 

Onze reu heeft 2 jaar met een muilkorf gelopen en heeft daar nooit problemen van gemaakt, had hij dat wel, had hij hem evengoed omgekregen. Puur voor bescherming tegen zichzelf en (in zijn geval) voor andere honden. Ik moet er niet  aan denken dat hij in beslag was genomen.

En nee, ik zou mijn hond ook nooit herplaatsen.

 

 

In huis zou je een groot kleed over zijn bench kunnen doen als er kinderen over de vloer komen en de kinderen heel duidelijk maken, dat ze uit zijn buurt moeten blijven. Desnoods geef je hem op dat moment dat er kindergeluid is in huis, een gevulde kong met iets heel erg lekkers.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik loop altijd weg Willemijn, maar deze situatie was IN dat restaurant en die meisjes stonden daar opeens.

KOP DICHT zeggen ging vlugger dan afleiden. "

 Begrijp het, het is ook de schrik dat jouw hond dat doet ......toch naar het restaurant gaan en dan een plekje uitzoeken waar het voor jou en Dirk veilig is, ga niet met je rug naar de uitgang zitten, zo dat je alles een beetje in de gaten kan houden, zodat je tijdig het kan voorkomen het gedrag van Dirk.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Kop dicht zeggen is voor hem al op zn lazer geven, want hij is erg onzeker.

Sorry hoor, maar ik weet wat ik doe en ik zal hem nooit met 1 vinger aanraken...
Sorry voor mijn ongelukkige woordkeus "

 Geef niets, ik zeg ook wel eens verkeerds, goed dat je het even uitlegt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik ga metbams naar Mac, ik zoek een plekje uit, waar niemand bij Bams kan komen, mijn gezicht naar de ingang, en Bams in de hoek, nou is dit voor Bams niet aan de orde ,voor mij en Bams is het dat niemand bij Bams kan komen, toch mooi naar  het restaurant kunnen en beslist dan niet in de weg liggen , zo kan jij het ook doen....zo gaan zitten dat ze niet bij je hond of langs je hond kunnen......

honden page profiel DirkDirk

honden foto van Dirk

" Ik zou hem dus wel een muilkorf aanleren. Je zit zelf ook rustiger op zo'n moment als je weet dat hij geen schade kan veroorzaken. Daarbij moet je ook hem tegen zichzelf in bescherming nemen, je moet er niet aan denken wat voor ellende er uit voort vloeit als hij een kind te pakken heeft. Hij kan nog steeds signalen afgeven en als je de goede korf koopt (Baskerville muzzle), kan hij nog steeds eten, drinken en knap ademhalen. Het is van de zotte dat jij je hond vanwege een stelletje onopgevoede kinderen moet thuislaten.

 

Onze reu heeft 2 jaar met een muilkorf gelopen en heeft daar nooit problemen van gemaakt, had hij dat wel, had hij hem evengoed omgekregen. Puur voor bescherming tegen zichzelf en (in zijn geval) voor andere honden. Ik moet er niet  aan denken dat hij in beslag was genomen.

En nee, ik zou mijn hond ook nooit herplaatsen.

 

 

In huis zou je een groot kleed over zijn bench kunnen doen als er kinderen over de vloer komen en de kinderen heel duidelijk maken, dat ze uit zijn buurt moeten blijven. Desnoods geef je hem op dat moment dat er kindergeluid is in huis, een gevulde kong met iets heel erg lekkers. "

 



Dank je voor dit antwoord.

Dirk is bekend met een muilkorf, op de positieve manier aangeleerd, voor de dierenarts, dus nu komt dit mooi uit.
En dat doe ik voor de kinderen van een ander, als ik het niet doe en het gaat mis, dan krijg ik de verwijten "waarom geen muilkorf"

en een kleed heeft hij over zijn bench, maar hij ruikt het gewoon en hij trekt dat kleed naar binnen en wil het kind opeten.(bijwijzevan)

honden page profiel DirkDirk

honden foto van Dirk

" Ik ga metbams naar Mac, ik zoek een plekje uit, waar niemand bij Bams kan komen, mijn gezicht naar de ingang, en Bams in de hoek, nou is dit voor Bams niet aan de orde ,voor mij en Bams is het dat niemand bij Bams kan komen, toch mooi naar  het restaurant kunnen en beslist dan niet in de weg liggen , zo kan jij het ook doen....zo gaan zitten dat ze niet bij je hond of langs je hond kunnen...... "

 




Wat ik net al zei, Dat doe ik iedere week. Het gaat altijd goed alleen nu niet. Die kinderen stonden er opeens

honden page profiel DirkDirk

honden foto van Dirk

Hij heeft zo een zwarte muikorf van stof en daar is hij goed aan gewend en heeft er geen problemen mee.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Inderdaad muilkorven en op z'n lazer geven. Sorry maar zo verschrikkelijk door het lint gaan is geen onzeker gedrag. Ik had de bench om de mijne heen gevouwen denk ik.

 

Maar het allerbelangrijkste is denk ik niet ontwijken maar een nieuwe manier van reageren aanleren. Ik heb dat bij mijn hond ook gedaan, werkt prima. Als ze het nu niet snapt loopt ze weg. Die loopt, speelt en eet nu weer tussen kinderen waar dat eerst echt niet kon. 

honden page profiel DirkDirk

honden foto van Dirk

" Inderdaad muilkorven en op z'n lazer geven. Sorry maar zo verschrikkelijk door het lint gaan is geen onzeker gedrag. Ik had de bench om de mijne heen gevouwen denk ik.

 

Maar het allerbelangrijkste is denk ik niet ontwijken maar een nieuwe manier van reageren aanleren. Ik heb dat bij mijn hond ook gedaan, werkt prima. Als ze het nu niet snapt loopt ze weg. Die loopt, speelt en eet nu weer tussen kinderen waar dat eerst echt niet kon.  "

 



Ja kijk, jij hebt het formaat hond wat ik altijd gehad heb haha

Nee Dirk is onzeker, maar ik vind niet dat hij kinderen mag bijten en nu help HOU JE KOP, maar dat gaat stoppen, dus voor de veiligheid krijgt hij die korf, wat menig HP lid er ook van vind.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

De vraag is doe je Dirk een plezier met naar een restaurant gaan? Hij gaat blijkbaar niet rustig liggen en is alert op...kinderen en wie weet wat nog meer?

Als er een kind op hem toeloopt en hij zit vast, kan hij natuurlijk niet weglopen, wat een hond normalerwijs zou doen als hij kan, een hond is een conflict vermijdend dier normaal gesproken en nu hij wordt gedwongen het te ondergaan zal hij zo fel reageren, het blijft natuurlijk een terrier.

 

Ik stel me zo voor, je zit in een restaurant Dirk met muilkorf, en er gebeurd weer zoiets, ok hij kan niemand bijten, maar wordt hij daardoor niet steeds alerter en feller op kinderen? En waar is dan het einde, moet hij altijd een muilkorf om dan? Komt hij dan nog wel tot rust, wordt dan ook de situatie thuis niet steeds erger?

Ik zou denken, die situaties niet opzoeken, rust brengen in de hond, zodat hij misschien nog wel op zijn hoede blijft voor kinderen, maar er minder gefixeerd en fel op is, is dus veiliger... al zal je altijd afstand moeten blijven houden.

 

Je zou dan ook nog kunnen denken aan een BAT cursus om rust in de hond te brengen en hem te leren dat kinderen geen gevaar voor hem vormen omdat jij snapt dat hij bepaalde dingen (nog) niet aankan.

 

 

honden page profiel DirkDirk

honden foto van Dirk

" De vraag is doe je Dirk een plezier met naar een restaurant gaan? Hij gaat blijkbaar niet rustig liggen en is alert op...kinderen en wie weet wat nog meer?

Als er een kind op hem toeloopt en hij zit vast, kan hij natuurlijk niet weglopen, wat een hond normalerwijs zou doen als hij kan, een hond is een conflict vermijdend dier normaal gesproken en nu hij wordt gedwongen het te ondergaan zal hij zo fel reageren, het blijft natuurlijk een terrier.

 

Ik stel me zo voor, je zit in een restaurant Dirk met muilkorf, en er gebeurd weer zoiets, ok hij kan niemand bijten, maar wordt hij daardoor niet steeds alerter en feller op kinderen? En waar is dan het einde, moet hij altijd een muilkorf om dan? Komt hij dan nog wel tot rust, wordt dan ook de situatie thuis niet steeds erger?

Ik zou denken, die situaties niet opzoeken, rust brengen in de hond, zodat hij misschien nog wel op zijn hoede blijft voor kinderen, maar er minder gefixeerd en fel op is, is dus veiliger... al zal je altijd afstand moeten blijven houden.

 

Je zou dan ook nog kunnen denken aan een BAT cursus om rust in de hond te brengen en hem te leren dat kinderen geen gevaar voor hem vormen omdat jij snapt dat hij bepaalde dingen (nog) niet aankan.

 

  "

 



Als je had gelezen, had ik al gezegd dat hij niet meer meegaat.
Maar hij ligt altijd heel braaf, iedere week. Tot nu. Dus nu gaat hij niet meer mee

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

"  

Ja kijk, jij hebt het formaat hond wat ik altijd gehad heb haha

Nee Dirk is onzeker, maar ik vind niet dat hij kinderen mag bijten en nu help HOU JE KOP, maar dat gaat stoppen, dus voor de veiligheid krijgt hij die korf, wat menig HP lid er ook van vind. "

 Haha ja en jij het ras dat mij al vanaf kleins af aan moet hebben. Denk toch een beetje JR eigen, dat aanval is de beste verdediging. 

 

Dat kun je er uit krijgen hoor maar dan moet je met enige regelmaat situaties met kinderen blijven opzoeken. Alleen zou ik dat niet met een snuitje doen maar met een echte muilkorf, dan kunnen ze in principe alles nog (hijgen kan niet goed met een snuitje). 

 

Kijk ik snap de invalshoek van als de hond het niet leuk vind enzovoort maarja we moeten allemaal wel eens wat wat we niet leuk vinden. En dat hoeft niet onder zware dwang maar met rust en duidelijke structuur. Zo doen we het, niet anders. Juiste gedrag wordt automatisch beloond.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Een muilkorf en dan.........

 

Zijn gevoel naar jonge kinderen blijft. Een muilkorf zorgt dat hij niet kan bijten, is een goed advies.

Maar dan ben je er nog niet.

 

Je zal aan de slag moeten gaan met de emotie van Dirk, de rede voor het uitvallen.

 

Luca had geen problemen met kinderen, totdat een neefje haar heel hard kneep. Daarna probeerde Luca uit te halen naar jonge kinderen.

Ben er mee aan de slag gegaan en nu laat ze ze met rust. Ik zorg uiteraad dat ze op veilige afstand blijven, vertrouw geen een klein kind meer.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Neem een goede gedragstherapeut in de arm.

En ik zou de bench verplaatsen naar een plek waar zich wel veilig voelt. Dus waar geen vreemden langs komen.

Als je een muilkorf gaat gebruiken, gebruik dan ook een echte muilkorf. 

honden page profiel DirkDirk

honden foto van Dirk

Kijk...
Dirk heeft een probleem met kinderen die jonger zijn dan mijn zoon.

Ik heb zelf een zoontje van 5 jaar en dat gaat best.

ik respecteer Dirk zijn probleem, ik ga daar geen GT bijhalen, want daar help ik hem niet mee.
Ik help hem, door hem niet in die situatie te brengen en ja dat ging in 3 jaar 1x fout bij het ontbijt.
Dus nu gaat hij niet meer mee ontbijten en wel mee naar het strand.

Ja hij krijgt een muilkorf ALS hij toch een situatie aan moet gaan, waar veel kinderen zijn.

Nee ik vroeg geen goedbedoeld pappen en nat houden HP advies. Ik wilde mijn ei kwijt en dat ben ik.
Dank jullie wel

pagina 1 van 5 12 3 4 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^