Wat te doen tegen rijdende reuen??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

hai allemaal,

 

Ik had een vraag, wat kun je (het beste) doen tegen rijdende reuen? Vooral die, die niet stoppen

Mijn vader was vandaag met de honden May (mijn husky) & Guusje (oppas bearded collie) op het strand, beide teven beide gesterellisseerd, may is 1,5 jaar en guus 10.

En er was een husky reu die ging rijden op May, zij blaft wel af en goed! Guus ja die blaft wel wat en laat soms een beetje tand zien, maar voor deze hond blijkbaar niet goed genoeg.

Mijn vader werd gek van de hond! Heeft hard nee tegen hem geroepen en foei, ergens nog een riem tegen hem aangeslingerd, de hond er ook meerdere malen afgehaald. Guusje rende er juist voor weg, maar daar kwam hij weer...

Waardoor mijn vader uiteindelijk guus! heeft aangelijnd zodat hij die weg kon trekken als die reu er weer op wou, of de reu er makkelijk af kon halen, maar dat klinkt voor mij een beetje als de omgekeerde wereld?! (al snap ik hem zeker!)

 

Jullie vragen je vast af waar de baas was, gewoon 150 meter voor hem, die kon roepen wat ze wou maar hij luisterde niet.

Uiteindelijk kwam ze, na ik weet niet hoeveel pogingen van de reu en tijd verstreken... 

Mijn vader was pisnijdig.. en het enige wat de vrouw zei; hij is nog jong

 

daar valt (bij wijze van) je monde toch van open!!

Juist jong is de tijd om te trainen!

 

dus tips toevallig??

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Aanlijnen! De vrouw moet haar hond niet meer los laten lopen, jullie kunnen er niet zo veel aan doen. Vervelend zoiets.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Dobby heeft hier ook een handje van bij bepaalde honden die errug lekker ruiken of als hij overprikkeld is. Maar ja, ik haal hem dus gewoon fysiek van die hond af en marcheer hem dan weg.

 

Geen ervaring met zelf het lijdend voorwerp te hebben...

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Ik zou dat 1 keer 'aankijken',hond er af trekken,komt hij dan weer terug,dan de halsband pakken,vasthouden en baasje roepen de hond te komen halen en zeggen bij zich te houden,omdat jouw honden er NIET van gediend zijn en jij ook niet.

 

Herhaalt het zich,dan zou ik ook doorgaan met hond aan de halsband er af halen en het baasje blijven roepen om terug te halen...wellicht ook met de tip dat een hond die zó slecht luistert niet los moet lopen om andere honden lastig te kunnen vallen.

honden page profiel Marina en Olleke BollekeMarina en Olleke Bolleke 3 doggies

honden foto van Marina en Olleke Bolleke

oh ja zooo vervelend, wij hebben dat 'probleem' ook. 

En dan regelmatig maken we mee dat de eigenaar van de rijdende reu nog boos wordt ook als ik de betreffende hond van mijn hond afhaal!

Veel mensen reageren gepikeerd als ik ze vraag of ze willen komen om hun hond van mijn hond af te halen.....

Want ze vinden dat de honden het zelf wel kunnen uitzoeken.

Nou moe......

Of ik krijg te horen 'haal mijn hond maar gewoon d'r af hoor', tja dat doe ik niet bij iedere vreemde hond die ik tegen kom, als ik ze niet ken....

Maar wegjagen met mijn stem werkt 9 van de 10 keer ook. 

 

Laatst haalde ik een reu van mijn hond af en kreeg ik te horen 'blijf van mijn hond af, je maakt hem bang'.

Die hond was helemaal niet bang van mij, we komen deze hond al 2 jaar tegen en altijd rijdt hij op mijn hond. 

De tip, lavendelolie op je handen, of washandje en daarmee de broek van de hond inwrijven, het werkt maar ik denk er niet altijd aan.

 

Laatst waren we op het strand en kwamen wij een honden uitlaatservice tegen. 2 honden besloten om mij reu te berijden, 2 tegen 1, Ollie werd echt belaagd. Toen besloot een andere hond van die roedel om in te grijpen, en joeg de 2 boosdoeners weg voor Ollie.

Wij konden er namelijk niet bij komen wegens een watergeul. Fijn en bijzonder om te zien 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Mensen zitten zo raar in elkaar. Jouw verzoek om de hond van de jouwe wordt genegeerd, en vervolgens moet jij je wel aanpassen aan hun visie,  dat de honden t zelf moeten oplossen. 

Ik zeg tegenwoordig 1x

" Haalt u uw hond even van de mijne af? De mijne gaat hier dadelijk heel onaangenaam door doen, anders gaat t grandioos mis"  Of iets van die strekking. 

Ben zo klaar met die baasjes die vinden dat honden alles maar goed moeten vinden van elkaar. 

 

 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Oooh ja ik volg even! Mijn teefje gebeurd het ook heel vaak maar zij wordt er alleen maar heel erg bang van en gaat op haar rug liggen met de staart tussen de pootjes. Heb regelmatig dat ik reuen van haar af moet trekken en dan worden mensen altijd boos want het is de schuld van mijn teef, die zal wel bijna loops worden. Niet? Dan is ze net loops geweest. Ook niet? Nou hij doet het anders nooit dus ligt het aan jouw teef. Dan denk ik altijd en wat dan nog? Je laat en reu toch ook niet op een gecastreerde reu rijden alleen maar omdat ie lekker ruikt? Sommige van die reuen kun je makkelijk wegsturen met stem inderdaad, maar meerendeel laat zich gewoon niet afpoeieren. En als je dan 3 honden tegelijk hebt die het proberen en de mevrouw van de uitlaatservice die er gewoon naar staat te kijken en niks doet!! Ik moet eerlijk toegeven dat ik na zowat 10 minuten proberen een frans bulletje weg te houden en te roepen naar de uitlaatservice dat ze haar hond moest komen halen en een teef die intussen helemaal in paniek was dat bulletje toch mn voet onder dat bulletje gehaakt heb en hem toch even een vlucht richting uitlaatservice gegeven heb  Niet met mn schoen in zijn buik hoor, maar eronder maar hij liet zich echt echt niet bij de halsband vangen dus ja...

 

Maar het is zeker ontzettend vervelend, vooral van honden die gewoon geen correctie accepteren. Gelukkig zie ik het mééstal net op tijd zodat ik de reu vast kan pakken en mijn teefje even vooruit kan sturen maar helaas gebeurt het nog veel te vaak naar mijn mening. Dus ik volg graag even mee en kijk of er tips zijn! De lavendelolie ga ik in ieder geval zeker proberen.

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

Ollie wordt ook vaak lastiggevallen door reutjes, en ik las laats hier op het forum dat een beetje lavendelolie in de broek wonderen doet. 

 

Het zou niet nodig moeten zijn, want baasjes moeten gewoon op hun hond letten, maar helaas gebeurt het vaak dat de baas van de hond gewoon doorloopt...

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

dubbel...

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

" Ollie wordt ook vaak lastiggevallen door reutjes, en ik las laats hier op het forum dat een beetje lavendelolie in de broek wonderen doet. 
 
Het zou niet nodig moeten zijn, want baasjes moeten gewoon op hun hond letten, maar helaas gebeurt het vaak dat de baas van de hond gewoon doorloopt... "

Ja ik snap dat echt niet hè.. Kijk het kan altijd gebeuren, dat geeft op zich niks ookal is dat natuurlijk ook al vervelend, maar neem gewoon meteen actie als baas. Roep meteen "sorry sorry ik kom hem halen" of weet ik wat en ga er op een drafje naartoe om je reu eraf te trekken. Ik ken ze gelukkig ook hoor, die zo zijn! En dan is het klaar, vergeven en vergeten. Dan is het voor het teefje nog steeds wel heel even vervelend, maar dan duurt het niet eindeloos.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Nee tegen zulke gevallen valt niks te doen vrees ik.. dus je vader heeft het goed gedaan

 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

" Ollie wordt ook vaak lastiggevallen door reutjes, en ik las laats hier op het forum dat een beetje lavendelolie in de broek wonderen doet. 
 
Het zou niet nodig moeten zijn, want baasjes moeten gewoon op hun hond letten, maar helaas gebeurt het vaak dat de baas van de hond gewoon doorloopt... "

 ik quote jou even, want ben het helemaal eens met het;

het zou niet nodig moeten zijn

Dat vind ik ook!!

 

nu gebeurt het bij deze teef zelden tot nooit, dus de olie is handig om te weten voor een hond waar het vaak bij gebeurt, maar in haar geval doe ik het even niet.

 

Ik hoopte voornamelijk dat er een manier was om ze wel weg te krijgen...

 

En ze zoeken het zelf uit, ja bij sommige gevallen, maar niet zulke opdringerige honden!

Verschrikkelijk

honden page profiel Marina en Olleke BollekeMarina en Olleke Bolleke 3 doggies

honden foto van Marina en Olleke Bolleke

Ik heb de lavendel tip ook van HP 

 

Ja het is zo irritant dat er nog zoveel mensen rondlopen die vinden dat de honden het zelf maar uit moeten zoeken. In gesprek gaan met die mensen doe ik niet meer 

Ollie is een reu, hij is vorig jaar augustus gecastreerd, toen was hij 2. Ik moet zeggen dat hij na de castratie juist minder bereden wordt. Voor de castratie was het veel erger en kreeg ik altijd te horen 'o ja maar het is logisch dat jouw hond bereden wordt, hij is zeker gecastreerd'. Nee hoor hij is NIET gecastreerd, o ja maar dan......

En dan krijg je inderdaad het volgende excuus waarom het aan mijn hond ligt 

 

Ik vind het meest vervelend als hij bereden wordt door 2 honden, vaak 2 honden van dezelfde eigenaar, daar kan Ollie echt niet tegenop en ik ook niet 

Roepen naar de baas die dan ver weg is en dan blijkt dat het weer een baas die zijn/haar eigen honden niet aankan en zelf de honden niet van mijn hond af durft te halen 

Zodra ze dan even van Ollie afgaan roep ik hem gelijk en op het juiste moment durft hij dan weg te rennen en dan kan ik die andere honden met mijn stem weer wegjagen als ze achter ons aankomen....

Gek vind ik het dat die honden dan beter naar mij luisteren dan naar hun eigen baas......

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Wat vervelend zeg! 

Ik heb het probleem gelukkig niet, want ik laat vreemde honden al niet bij yara in de buurt, dus ze krijgen de kans niet. 

 

Maar als ik jouw vader was had ik de rijdende hond aangelijnd ipv mijn hond en hem terug naar zijn baas gebracht, aangezien de eigenaar niks doet. 

 

Ik heb het wel eens gehad met een JR die ons lastig bleef vallen.de baas bleef van 100 meter afstand roepen, maar de hond had er geen boodschap aan. 

Dus die heb ik opgetild en terug gegeven aan de baas. 

Werd me niet in Dank afgenomen, maar het punt was wel duidelijk. 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Die van mij geeft ze toch een flinke snauw als ze op hem gaan, daarna proberen ze het echt geen tweede keer

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

Ollie doet juist helemaal niks als ze wordt lastiggevallen. Ze gaat dan zitten en kijkt ons zo aan van "help me nou" echt heel zielig. 

 

Laatst was er een hardloper met een golden die bij ons bleef plakken, die man liep gewoon door en was helemaal uit het zicht. Die hond bleef maar op Ollie rijden, en als je die reu weg wilde jagen ging ie naar ons grommen.... Ik vind dat zo aso

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Die baas had moeten ingrijpen. Hond aanlijnen en meenemen.

Aangezien de baas weg was, had ik die hond zelf aangelijnd en gewacht tot de baas er was. A u b uw hond

Voor geen van de honden is dit prettig.

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Heel irritant. Mijn reutje wil af en toe ook wel; ik probeer het te voorkomen, als ik zie, dat hij maar enig aanstalten maakt om op een loslopende teef te springen. Als de teef los loopt, is het lastig. Komen we een hond tegen, die om welke reden dan ook, aan de lijn loopt, dan gaat Casper aan de lijn. In mijn vaste losloopgebieden weet ik intussen welke teven voor hem aantrekkelijk zijn. Als die er aan komen, maak ik Casper vast. Dat zijn teven, die jammer genoeg alles toelaten en geen snauw geven, niet wegdraaien, niet op hun gat gaan zitten etc. om Casper weg te sturen. Vreemd genoeg zijn het vaak labrador teven.

 

Er zijn echter ook hondeneigenaren, die hun teef laten los lopen terwijl deze rond het hoogtepunt van de loopsheid zijn. Dat is voor mij irritant met een intacte reu.

 

De tip om een (loopse) teef van achteren in te smeren met wat druppels lavendelolie komt van Willemijn.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca


Er zijn echter ook hondeneigenaren, die hun teef laten los lopen terwijl deze rond het hoogtepunt van de loopsheid zijn. Dat is voor mij irritant met een intacte reu.
 

 Ik vind dat echt niet kunnen. Tijdens de hele loopsheid, gewoon aan de lijn en weg blijven uit losloop gebieden of plaatsen waar veel honden zijn.

Luca was loops en zo deed ik het. Voor haar even aanpassen, het is niet anders.

Zo veel reuen voor wie het niet leuk is.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

"  Ik vind dat echt niet kunnen. Tijdens de hele loopsheid, gewoon aan de lijn en weg blijven uit losloop gebieden of plaatsen waar veel honden zijn.
Luca was loops en zo deed ik het. Voor haar even aanpassen, het is niet anders.
Zo veel reuen voor wie het niet leuk is. "

 JA inderdaad kwam zo ook een keer iemand tegen midden op de dag , stralende zomerdag hartstikke druk in het losloopgebied. Obi holt naar zo'n hond toe heeft wat ongezond veel interesse in dat beestje. (Was overigens een labrador teckel kruising... je weet niet wat je ziet). 

"Owja" zegt ze die van ons is loops! Nou... Obi kwam dus niet zomaar mee... en losloopgebied wil dus zeggen dat de honden los lopen. Nu kan ik best hard rennen maar een hond ren je er echt niet uit zeker zo'n beer als Obi niet. Ik was ff bang dat er dadelijk een zwh- teckel - labrador geboren zou gaan worden..  hoewel Obi er nog niet echt aanstalte voor maakte, maar zoiets is snel gebeurd natuurlijk. Gelukkig komt ie daarna ook braaf mee je hebt honden die kilometers achter een loopse teef aanrennen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heel vervelend, ligt niet aan jullie maar aan de andere hond, eigenaar op aanspreken, er zijn honden die overal maar op rijden, is je hond loops dan kan je lavendel op de flanken wrijven, meer kan je niet doen.... je kan wat teatree op de vacht druppelen, zodat de reuen weg blijven, is een vervelende geur, maar ook voor je teef... ja het enigste toch de eigenaar van de reu toespreken, mag best wat hard.... O-)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  JA inderdaad kwam zo ook een keer iemand tegen midden op de dag , stralende zomerdag hartstikke druk in het losloopgebied. Obi holt naar zo'n hond toe heeft wat ongezond veel interesse in dat beestje. (Was overigens een labrador teckel kruising... je weet niet wat je ziet). 
"Owja" zegt ze die van ons is loops! Nou... Obi kwam dus niet zomaar mee... en losloopgebied wil dus zeggen dat de honden los lopen. Nu kan ik best hard rennen maar een hond ren je er echt niet uit zeker zo'n beer als Obi niet. Ik was ff bang dat er dadelijk een zwh- teckel - labrador geboren zou gaan worden..  hoewel Obi er nog niet echt aanstalte voor maakte, maar zoiets is snel gebeurd natuurlijk. Gelukkig komt ie daarna ook braaf mee je hebt honden die kilometers achter een loopse teef aanrennen. "

 Precies, kan toch niet.

Ben je zo je hond kwijt en idd reuen die er alles voor doen.

Wat een aparte kruising labrador teckel en dan nog met Obi!

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

"  Ik vind dat echt niet kunnen. Tijdens de hele loopsheid, gewoon aan de lijn en weg blijven uit losloop gebieden of plaatsen waar veel honden zijn.
Luca was loops en zo deed ik het. Voor haar even aanpassen, het is niet anders.
Zo veel reuen voor wie het niet leuk is. "

 Ja inderdaad. Ik kwam laatst ook iemand tegen met haar teefje die losliep en die vrouw zei doodleuk "Ze luistert niet zo goed want ze is loops..." :O

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  Ja inderdaad. Ik kwam laatst ook iemand tegen met haar teefje die losliep en die vrouw zei doodleuk "Ze luistert niet zo goed want ze is loops..." :O
  "

 Neeeeee! Die is echt

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Nog mooier, loopse teef in losloopgebied, gedekt. Moet de eigenaar van de reu maar de kosten voor de morningafterprikding betalen!!!

Heeft uiteindelijk de helft betaald toch maar want hij wou geen pups

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya † 3 doggies

honden foto van Jen & Daya †

Herkenbaar.

Hier sinds kort ook lavendel... en ik moet zeggen, ik heb er een stuk minder last van. 

 

Laatst was die van ons loops en ik probeerde Daya tussen mijn benen te laten zitten. De mensen zagen mij "stoeien" met de reu; stond erbij en keek ernaar (in een woonwijk, dus aanlijngebied).

Ik roepen dat die van mij loops was (soms krijg je dan het antwoord: "Ja, maar die van mij is gecastreerd." Ja, dus?).

 

Na een tijdje doof stommertje gespeeld, kwamen ze uit-ein-de-lijk de reu maar halen en zeiden ze: "Er is niks aan de hand, hoor..."

???  ??? Jawel..hoor...

 

 

Ik denk dat je er verder weinig aan kan doen, mensen zijn ontzettend eigenwijs. 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ik ben ook eigenaar van 2 reuen.

Black heeft toen hij rond een jaar oud was, ook een periode gehad dat hij op honden wou rijden, maakte niet uit of het (gecastreerd) reu of teef was.

Ik heb hem altijd gecorrigeerd en hem eraf gehaald, tot hij doorhad dat  het echt niet de bedoeling was.

Ik snap niet dat mensen dat gewoon toelaten van hun reu, dat ze op honden mogen rijden zonder gecorrigeerd te worden.

 

Nu doet Black het niet meer, hoewel ik wel kan merken dat sommige honden erg interessant ruiken.

Maar als ik zie dat hij een poging wil doen om er op te klimmen, is een 'euhh' genoeg.

Als een teef echt loops is, zal het wel anders zijn, dat is ook logisch.

 

 

 

 

 

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya † 3 doggies

honden foto van Jen & Daya †

" Ik ben ook eigenaar van 2 reuen.
Black heeft toen hij rond een jaar oud was, ook een periode gehad dat hij op honden wou rijden, maakte niet uit of het (gecastreerd) reu of teef was.
Ik heb hem altijd gecorrigeerd en hem eraf gehaald, tot hij doorhad dat  het echt niet de bedoeling was.
Ik snap niet dat mensen dat gewoon toelaten van hun reu, dat ze op honden mogen rijden zonder gecorrigeerd te worden.
 
Nu doet Black het niet meer, hoewel ik wel kan merken dat sommige honden erg interessant ruiken.
Maar als ik zie dat hij een poging wil doen om er op te klimmen, ik een 'euhh' genoeg.
Als een teef echt loops is, zal het wel anders zijn, dat is ook logisch.
 
 
 
 
  "

Kijk, dat is al heel anders, haha.

Het ligt er ook aan of iemand van een afstand toe gaat staan kijken of actie onderneemt. 

 

Hier loopt een hond vaak los in de woonwijk. Vind ik niet erg, hij luistert doorgaans goed (ook al mag het niet). 

Toen had ik dus wel bijna een reu in huis erbij (ik stond net de deur van slot te draaien en daar kwam de hitsige meneer). Ik met mijn hand op Daya haar doos. De baas kwam er al achteraan. Daar kan ik dan best om lachen en ik snap het ook best dat Daya onweerstaanbaar ruikt.  Maar de baas deed er (net als jou) iets mee.

In een losloopgebied vind ik het overigens niet bepaald slim om er met een loopse teef te gaan lopen, dus dat doen wij dan ook niet.

 

Deze hond was dus van het parkje om de hoek, helemaal naar ons tot aan de voordeur gerend. Als ik de deur net iets eerder open had gedaan (Daya gaat meestal als eerst naar binnen), zat deze meneer waarschijnlijk ook in huis bij Daya.  

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Nog mooier, loopse teef in losloopgebied, gedekt. Moet de eigenaar van de reu maar de kosten voor de morningafterprikding betalen!!!
Heeft uiteindelijk de helft betaald toch maar want hij wou geen pups "

 Pphffffff, had ik echt niet gedaan. Sterker, ik had de eigenaresse van de teef om dekgeld gevraagd.

 

Als ze moeilijk zou doen, zou ze eerst maar moeten bewijzen dat mijn hond de vader was.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Nog mooier, loopse teef in losloopgebied, gedekt. Moet de eigenaar van de reu maar de kosten voor de morningafterprikding betalen!!!
Heeft uiteindelijk de helft betaald toch maar want hij wou geen pups "

 Wahah het moet niet gekker worden. Als er junior Obi's waren gekomen had ik gezegd veel succes ermee! Sowieso pups van zulk nageslacht als mijn poepyscheet daar betalen zij maar voor.   Soort omgekeerde alimentatie! 

Toen we Lady nog hadden zijn er vaker boerderij honden tot aan de deur meegelopen als zij weer loops was en niemand zich bekommerde om die loslopende honden... Laatste keer liep die hond al de hele ochtend los, ouders van een paar buitenspelende kinderen vonden het maar niets en wilde de dieren ambulance al bellen. Omdat ik de honden in de buurt vaak beter ken dan de mensen (ik heb een geheugen voor honden, weet van vrijwel elke hond waar die woont). Was die hond toen zo weer terug bij de eigenaar... Voelt altijd zoo vreemd met iemand anders z'n hond wandelen...

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Xxxxx
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^