Husky's probleemhonden ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielleDanielle

honden foto van Danielle

Hallo,

Ik vroeg me af hoe jullie ervaringen zijn met husky's. Ik heb al heel mijn leven honden en dit nog nooit meegemaakt. Ze zijn zo moeilijk en halen alle dagen het bloed van onder mijn nagels.
Toch zie ik ze heel graag en kan ik er niet boos op zijn.
De ene moment gaat alles prima en luisteren ze goed en even later is dit weer helemaal anders.
Ik heb er 2. Klinkt een beetje raar. Maar heb er gelijk 2 genomen. Ze zijn erg aan elkaar gehecht en spelen lekker samen. Het probleem is hoe ze het altijd voor elkaar krijgen om te gaan lopen.
Ze vluchten de straat op en zijn weg.
Ze hebben hier meer dan een week los op het erf gelopen ze konden binnen en buiten wanneer ze wouden. toen plots was het erf van 1 ha niet groot genoeg meer en gingen ze op ontdekking. Dan hebben we grote afspanning gezet, dit was ook goed voor 2 dagen, en dan braken ze weer uit.
Volgende week komt er een speciale firma een stuk in de grond zetten zodat ze niet meer kunnen uitgraven. Dat kost me een hoop geld. Ik ben bang dat dit ook weer niet voldoende gaat zijn. afspanning is 2m hoog.
Iemand tips. Als ik ze roep lopen ze door alsof ze me niet horen. Als ik met ze bezig ben of uitlaat luisteren ze perfect ze weten perfect of ze weg kunnen of niet. Sneaky honden zijn het ;-)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Voor je aan husky's begint, weet je waarschijnlijk dat ze de houdini's onder de honden zijn, daar zul.je je tuin op moeten inrichten en dat kost inderdaad flink geld. Loslopen kunnen de meesten dan ook zeker niet. Ze trekken hun eigen pad en stoppen fijn die grote poten in die schattige oren :-D.

 

Wat doe je dagelijks aan beweging? Waar houd je ze mee bezig? 

 

Misschien zijn er mensen die je kunnen helpen met tips.

 

Zelf heb ik 0,0 ervaring met husky's, maar heb me wel ingelezen in het ras. Puur en alleen omdat ik de sledehondensport interessant vind.

honden page profiel DanielleDanielle

honden foto van Danielle

" Voor je aan husky's begint, weet je waarschijnlijk dat ze de houdini's onder de honden zijn, daar zul.je je tuin op moeten inrichten en dat kost inderdaad flink geld. Loslopen kunnen de meesten dan ook zeker niet. Ze trekken hun eigen pad en stoppen fijn die grote poten in die schattige oren <img class=" />.

 

Wat doe je dagelijks aan beweging? Waar houd je ze mee bezig? 

 

Misschien zijn er mensen die je kunnen helpen met tips.

 

Zelf heb ik 0,0 ervaring met husky's, maar heb me wel ingelezen in het ras. Puur en alleen omdat ik de sledehondensport interessant vind. "

 



We hebben de ruimte. Ik ben fulltime thuis en ben er alle tijd mee bezig. Dus ze hebben niet te klagen. O-) ik vroeg me echt af of je ze niet zo danig goed kon trainen dat ze echt gefocust op je zijn. Maar denk ook van niet ;-) kan maar proberen haha

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik denk niet dat het te trainen valt. Je weet waarvoor ze oorspronkelijk voor gefokt zijn. Dat zul je er echt niet uit krijgen denk ik.

 

Je honden hebben het wel chill als je hele dagen thuis bent! 

 

Wat doe je zoal met ze? Ben je echt erg actief in de sledehondensport of doe je wat anders?  (puur interesse hoor, geen overhoring ofzo :-P)

honden page profiel ElianeEliane

Alaska finest hier op HP gaat je er wel meer over kunnen vertellen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Proficiat! U bent de trotse bezitter van twee perfect normale Huskies! 

 

Ik lees niks vreemd. Ze gedragen zich helemaal zoals huskies moeten zijn: nieuwsgierig, pienter, altijd in voor een uitdaging, ondernemend en gedreven. Dit zijn mooie kwaliteiten, je kan ze dus beter naar waarde schatten dan dat je ze wil ombuigen.

 

Ik lees in je tekst nergens wat je actief met de honden onderneemt. Een hectare grond biedt hen niks, die hebben ze zo verkend en daar lonkt dan die grote, weidse wereld… die willen ze maar al te graag leren kennen! Dit samen met jou doen vinden ze vast heerlijk, maar als dat er niet inzit, doen ze het gewoon zelf. Zo onafhankelijk zijn ze wel. Een hoger hek zal hen (misschien) lijfelijk tegenhouden, maar hun geest blijft hunkeren naar meer, dus dat gaat zich dan op andere manieren uiten: slopen, graven, huilen, protest, enz.

Komt er dus op aan mee te stappen in hun verhaal, hen genoeg voldoening te bieden, en dan heb je er thuis geen kind aan… 

 

Misschien moet je even terug gaan naar het beginpunt en weer es stilstaan bij de vraag waarom je deze honden wou, wat je aansprak in het ras, wat je er zo fijn/interessant/geweldig aan vond.

Dat geeft je misschien weer even die opkikker om je Huskies te apprecieren voor wie ze zijn, en te genieten van al die mooie talenten en eigenschappen die ze hebben! 

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

ze klinken raszuiver!!

Ga met ze werken, echt dat hebben ze nodig!

honden page profiel prulprul

honden foto van prul

Och jee huskys,breek me de bek niet open.

De hond van mijn vriend is een husky. En echt ik zeg het niet graag maar hij is een hele slechte invloed op mijn prul.

Hij naait er ook nog al eens tussenuit waarbij hij mijn prul mee neemt.

Dan gaan ze samen op groot wild jagen terwijl dat beestje van mij 2 x zo klein is. Dat zou ze nooit uit zichzelf doen. 

Zo is ze een x thuis gekomen met 3 diepe gaten. 1 in haar hals in in haar nek en 1 in haar schouder. Is ze dus gepakt door een wild zwijn. Vreselijk.

Want zo werken ze samen als team. Prul word vooruit gestuurd om te drijven en spike,de husky van mijn vriend,staat klaar met zijn grote tanden om te bijten.

Verders is hij ook erg dominant. Prul mag nooit met een ander spelen van hem. als ze alleen us met mij maakt ze vriendjes met alle honden om haar heen maar zodra hij erbij komt is het bullshit.

Verders is het wel een goede hond hoor. Luisterd beter naar mij dan naar zijn eigen baas maar je begrijpt wel dat ik een haat liefde verhouding met die hond heb die me al meerdere malen bijna mijn relatie heeft verpest.

Voor prul heb ik toen een pet tracker gekocht omdat het eigenlijk niet te doen is om het te voorkomen. Ze hebben maar 1 seconde nodig als iemand het hek door komt en poef weg zijn ze.

En dan is het instinct takes over.

Ik heb voor haar de tractive aangeschaft.

Deze is klein,100 % waterproof,en is live te tracken met je telefoon zonder extra simkaart. Er zit een abonnement bij van 3.95 per maand maar de eerste 2 jaar is gratis. Je kunt ook een geo fence instellen die een waarschuwing op je telefoon geeft zodra die word overschreden.

Maar nu komt er ook een nieuw systeem op de markt. Google maar eens 8tracks pet tracker. Is als het goed is deze week in productie gegaan maar ze zitten nog in een testfase. Deze tracker heeft een microfoontje zodat je het omgevingsgeluid hoort en je kan andersom ook je hond roepen. Verders kun je hem gebruiken als trainingsband. Als je ze leert dat ze fout zitten door een vibratie af te geven dan kun je hem zo instellen dat hij die vibratie afgeeft zodra de geo fence word overschreden.

Ik denk dat deze tracker wel eens een hele goede oplossing zou kunnen zijn voor jouw problemen. 

Veel succes

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Deze tracker heeft een microfoontje zodat je het omgevingsgeluid hoort en je kan andersom ook je hond roepen. 

 Ik denk niet dat een husky op zwerftocht erg onder de indruk zal zijn van een halsband die "kom eens naar huis" zegt… 

honden page profiel prulprul

honden foto van prul

Nou dat weet ik zo net nog niet. Ze volgen hun neus en hun instict. Ze denken maar aan 1 ding. Maar als je ze roept dan is er een kans op een "snap out of it" moment krijgt. Zo werkt het tenminste wel bij onze honden.
Anyway,je word in ieder geval op tijd gewaarschuwd en je hoeft niet de halve wereld af te zoeken want in 10 min. Tijd kunnen ze al kilooooometers ver weg zijn. Ik spreek uit ervaring :'(

Volgende forumvraag: Hulp bij teckel gezocht!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^