Plassen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Wannes (Gast)

Hallo allemaal! Ik heb thuis net een puppy(Nova Scotia Duck Tolling Retriever) en die is natuurlijk nog niet zindelijk Maar nu lees ik veel dat de puppy het niet mag zien dat je hun poep en plas opruimt. Waarom is dit nu eigenlijk? Waarom mogen ze het niet zien dat jij hun poep en plas opruimt?   groeten

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Hoi Wannes,

 

Ik heb ook net een pup in huis, heb nog nooit gehoord dat ze het niet mogen zien als je het opruimt... Wel weet ik dat mijn pup tissues en schoonmaakdoekjes heel interessant vind en daar achteraan gaat...

Anoniem (Gast)

Hoi Eva.

Dat heeft weer iets met zindelijkheidstraining te maken? Ik las het regelmatig, en vroeg me af wat hier dan de reden achter zou zijn.

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Ik vond net dit met google:

 

"Wanneer uw pup onverhoopt toch wat binnen heeft gedaan, dan kunt u het beste de ontlasting/urine opruimen buiten het zicht van de hond. Opruimen is namelijk ook een vorm van aandacht voor uw pup en voelt aan als een beloning."

bron: http://www.dierendokters.com/pups-puppies/zindelijkheids-training

 

Klopt wel een beetje natuurlijk, maar ik vraag me af of een hond die link wel legt...  

 

Wannes (Gast)

Haha! Dank je wel!

Ik lang zoeken en jij in een keer gevonden. 

Ja, dat vraag ik me ook af, want je geeft de hond geen aandacht?

Jouw hondje? >>

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Nee hoor, maakt voor de pup niets uit.

 

Hoe zo beloning vraag ik me af. Onzin.

Een pup plast omdat hij moet, de plas en poep is voor hem daarna niet meer belangrijk en dus heeft hij er geen belang bij als de baas het opruimt of hij het nu ziet of niet.

Buiten plassen en belonen: goed zo. Zo gaat hij de link leggen met een plasje hoort buiten.

Binnen betrappen is oppakken en buiten zetten. Niet te veel aandacht aan geven. Plast hij buiten verder: goed zo.

 

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Op cursus legden ze het zo uit dat als je het gaat opruimen met allerlei verbaal commentaar dat dit als aandacht geven gezien kon worden. 

Eerlijk gezegd, toen onze ooit in huis had geplast ivm een injectie de vorige avond, brak ik mn hoofd over wat te doen....

Bang voor wat jij ook had gelezen. 

Heb ik de hond op de gang gezet, en ben toen gaan dweilen, haha. 

Echt,  ik geloof dat als je gewoon even zonder iets te zeggen het opruimt er echt niks ergs gebeurt. 

Rox (Gast)

zolang je niet moppert onder het schoonmaken of de pup uitnodi om achter je doekje/dweil aan te rennen is het geen aandacht, ik dee mijn pup altijd in een andere kamer na een plasje, ze liep er nog wel eens doorheen of ging aan mijn wc papieren trekken haha wat een elende ;p nooit straffen voor plassen in huis beste nog na het plassen in huis naar buiten/krant/balkon brengen suc6 ermee! 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Op cursus legden ze het zo uit dat als je het gaat opruimen met allerlei verbaal commentaar dat dit als aandacht geven gezien kon worden. 
Eerlijk gezegd, toen onze ooit in huis had geplast ivm een injectie de vorige avond, brak ik mn hoofd over wat te doen....
Bang voor wat jij ook had gelezen. 
Heb ik de hond op de gang gezet, en ben toen gaan dweilen, haha. 
Echt,  ik geloof dat als je gewoon even zonder iets te zeggen het opruimt er echt niks ergs gebeurt.  "

 Daar zeg je iets moois, maak het niet groter dan het is.

Zonder iets te zeggen opruimen, als of het de normaalste zaak van de wereld is.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Oh ik heb het altijd gewoon schoongemaakt waar hij nog gewoon bij was. Maar ik zei wel helemaal niets. Gewoon stil opruimen en dan is het klaar :p

Denk niet dat ze de link leggen hoor

 

Wannes (Gast)

Ja, het is wel jammer dat die een terug val heeft gehad, want hij was bijna zindelijk en op een was het weer poepen en plassen. Niet dat het een erge terug val was maar ze deed het gewoon weer vaker in huis dan buiten. 

honden page profiel ElianeEliane

Een pup zindelijk maken vraagt tijd en geduld. Hoe lang? Dat hangt van verschillende factoren af. En alle honden zijn verschillend. Wat bij de ene vlotjes verloopt gaat bij een ander soms langzaam en moeizaam.

Het lichaam moet ook nog controle ontwikkelen op de spieren van de blaas.

Plus het feit is dat wanneer een pup het gevoel heeft te moeten plassen, dit ook gewoon doet. Dat is een heel normaal gedrag. Wij als mens vinden het niet zo leuk dat dit in huis gebeurd. Gelukkig voor ons, zijn honden intelligent genoeg om aan te leren van dit buiten te doen. Alleen vraagt dit oefening en geduld.

Trouwens, ook baby en kleine kinderen doen net hetzelfde. En die sluiten we toch ook niet op in een kleine kooi om niet te plassen. Tja misschien als ze de luier niet hadden uitgevonden...... wie weet.

 

En het advies dat op hoger aangegeven site gegeven wordt,  niet helemaal correct is. Het valt dan ook ten zeerste te betreuren dat de pup opsluiten in de bench als onderdeel van de zindelijkheidstraining, wordt aangeraden.

 

Er wordt ook bvb gezegd dat wanneer een pup in huis plast en men deze oppakt er een plasrem ontstaat.

Ik denk niet dat zij veel pups binnen hebben opgepakt die beginnen te plassen. Want dikwijls blijven die gewoon netjes doorplassen .

 

En op basis van wat dat ze dit hebben gebaseerd? -> Opruimen is namelijk ook een vorm van aandacht voor uw pup en voelt aan als een beloning.

 

Op internet is heel veel info te vinden, maar dat betekend nog niet dat het correct is.

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik heb plasjes en hoopjes gewoon zonder iets te zeggen opgeruimd, gewoon in het zicht van de hond. Nou, ik kan je zeggen dat ze snel zindelijk was hoor.

Nu doet puck nog wat binnen als ze zich niet lekker voelt, of als ze toch heel nodig moet als ik even weg ben. Gelukkig doet ze dat zonder dat ze zich ellendig voelt. Waarom? Ik heb nooit gemopperd als ze wat binnen deed en dat doe ik nog steeds niet. Als ik thuis kom en er ligt wat, dan begroet ik zoals gewoonlijk eerst de hond, dan ruim ik de viezigheid op en dan gaan we gewoon gezellig wandelen. Gelijk weer over tot de orde van de dag.

honden page profiel bassiebassie

Ik heb nog nooit een moederhond het nest buiten het zicht een nest zien schoonmaken, dus waarom zou je dat als eigenaar wel moeten doen.....

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Zonder gedoe gewoon gelijk opruimen, dat is wat ik hier altijd gedaan heb iig. Ik ga echt niet zitten wachten tot de urine heerlijk overal ingetrokken is. Als ze het niet mogen zien vraag ik me af wat voor advies ze voor buiten hebben......je pup om de hoek aan een paal vast binden of in een tuintje parkeren zodat je uit zicht zijn poep opruimen kan?.......

 

Buiten zetten heb ik ook nooit gedaan. Waarom? Ja als je bijtijds het plassen hebt weten te onderbreken (ook al te laat) maar anders.....Zou wat zijn geweest met de oudste van mij. Dan had hij ipv voor de deur te gaan zitten (en later ad sleutelbos te gaan rinkelen met zijn neus) om aan te geven dat hij de tuin in wil (om wat voor reden dan ook) iedere keer binnen een plas eruit geperst......

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik denk dat er eerder mee bedoeld wordt dat je de pipi niet te opvallend moet opkuisen. Veel mensen gaan vloeken en automatisch een "bozere" houding aannemen. Dus gewoon met niet te veel tralala opkuisen. 

Oppakken terwijl ze plassen is hier haast niet mogelijk en ik denk ook dat ze er zo heftig van kunnen schrikken dat ze niet meer gaan durven plassen in je buurt ( dus ook buiten niet)

Volgende forumvraag: Deemoedplasje?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^