Overprikkelde pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Ik heb dit in het topic over Bars ook al even benoemd, maar ik dacht doe even een speciaal topic alleen over dit, dan krijg ik misschien meer antwoorden.

 

Bars heeft (vooral 's avonds) hyper buien. Hij gaat dan keihard door de kamer rennen, als ik in de buurt kom gaat hij bijten en aan mijn kleren hangen. Hij pakt ook speeltjes die hij normaal helemaal niet interessant vind en gaat daarmee rondrennen. Volgens mij is dit gewoon overprikkeling. Ik probeer natuurlijk op tijd in te grijpen en hem rust te geven, maar de omschakeling van relatief rustig naar hyper gaat zoooo snel. Hij gaat ook niet slapen als ik hem in de bench leg ofzo, dan gaat hij alleen maar piepen.

 

Het helpt ook niet dat ik net nadat ik Bars kreeg (1,5 week geleden) een virusje heb opgelopen waar ik nog steeds mee zit. Zo rond 7 uur s avonds begint Bars vaak te hyperen en dan ben ik al moe aan het worden. Net had Bars ook even zo'n bui, gelukkig relatief kort. Ik heb hem maar even laten dollen met een pet-fles (label eraf gehaald). Niet mijn eerste keuze van veilig speeltje, maar als hij daarmee bezig is is hij tenminste niet halsoverkop overal tegenaan aan het rennen. Nu is hij rustiger, maar hij is wel obsessief op meubels aan het kauwen.

Het hoort natuurlijk ook bij puppy gedrag, maar misschien hebben mensen nog wat tips of dingen die ik niet geprobeerd heb, ik heb nu het idee dat het enige wat werkt is het uitzitten, maar dat lijkt me ook niet gezond.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ahh herkenbaar... Die van ons begint tegen het middaguur en 's avonds ook rond 19.00 met over de bank sjezen en spullen pakken, happen etc. Het enige wat helpt is gauw een speeltje gooien, wat hopelijk zijn aandacht trekt. Tijdens die gekke bui in de bench doen helpt niet, dan is hij nog veel te opgewonden en blij. Dus uit laten razen en daarna met een kong even in de bench, of snoepjes in de bench verstrooien zodat hij ze gaat zoeken.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Voor mij is het normaal puppygedrag, heel veel wat jij in jouw andere topic en hier beschrijft, heb ik met Black net zo meegemaakt.

(misschien waterhond eigen )

Ook 's avonds was Black zo wild, alleen maar bijten en heel hyper doen.

Het maakte niet uit wat ik die dag gedaan had, of hij nieuwe indrukken had gehad of juist een rustige dag thuis.

Standaard elke avond was hij zo.

Als die bui eenmaal over was, dan ging hij daarna slapen.

Ik heb alleen nooit een bench gebruikt, behalve de eerste weken naast het bed.

Ik moest die periode uitzitten, het ging vanzelf over dit gedrag.

Volgens mij toen hij zo'n 3 a 4 maanden was, ging het al stukken beter.

En nu hij eenmaal volwassen is, is hij een vloerkleedje in huis 

 

 

 

honden page profiel amsteramster 3 doggies

honden foto van amster

Proberen hem iets voor die tijd in de Bench te laten gaan zodat hij gewoon gaat slapen.

 

Dat deed ik met Zora toen ik wist dat dit moment elke avond kwam. Ik deed haar vanaf na het avondeten in de Bench en liet haar dan nog 2 keer uit die avond en verder niks. Gewoon rust.

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

Ik noemde het altijd de gekke 5 minuten.. 

Al waren het meestal net wat meer minuten!

 

 

Ik zette meestal de achterdeur even open en liet hem in de tuin uitrazen, even daar samen spelen..

merkte ik dat hij wat rustiger begon te worden weer naar binnen en inderdaad even wat snoepjes strooien, lekker even laten nadenken en daarna was het (meestal) weer een engeltje.. 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

hi hi hi, dat noemen we hier de dolle 5 minuten.

 

Zelfs als zij volwassen zijn, hebben vele honden dit nog.

 

Casper heeft dat alleen buiten en gaat dan keihard rondjes lopen.

 

Binnen doet hij het alleen als ik tikkertje met hem doe; "zal ik je pakken". Of hij sleept met zijn grote hondenkussen door de kamer. Geen gezicht zo'n ukkepukkie met dat grote kussen.

 

Vroeger gingen wij thuis als kind op de stoelen staan, als onze airedale terriër de dolle 5 minuten had, want hij liep je zo om ver.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Er is m.i. een verschil tussen overprikkeling en het gekke minuutje.

Dat een hond zo es z'n moment van 'peper in z'n kont' heeft, vind ik heel normaal. Es effe lekker alles losgooien, graaaaaaw! 

Vaak hebben ze het op een bepaalde plaats (mulle zandvlakte bijvoorbeeld) of op een bepaald moment vd dag (na hun eten bijvoorbeeld).

Niks mis mee, gewoon effe lekker laten uitrazen. Als je 't liever niet binnenshuis hebt, dan even de tuin in. Gooi maar met die petfles als ie dat leuk nindt, waarom niet? Je bent er toch bij om even toezicht te houden?

Daarna lekker knuffelen op de bank… heerlijk! 

 

B

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

" Proberen hem iets voor die tijd in de Bench te laten gaan zodat hij gewoon gaat slapen.
 
Dat deed ik met Zora toen ik wist dat dit moment elke avond kwam. Ik deed haar vanaf na het avondeten in de Bench en liet haar dan nog 2 keer uit die avond en verder niks. Gewoon rust. " gewoon makkelijk 

 Arme Zora zeg.....en dan nog de hele nacht....pfff.

honden page profiel amsteramster 3 doggies

honden foto van amster

"  Arme Zora zeg.....en dan nog de hele nacht....pfff. "

 Wat een rare reactie. Ze had haar rust nodig en die pakte ze zelf niet. De eerste twee weken had ze dit nodig. Je stopt een peuter toch ook om 19-20 uur in bed? Of houd je die ook wakker omdat t anders zielig is? Die slapen toch ook in een bed met spijltjes omdat ze er anders uitvallen of kruipen?

 

Ik vind genoeg rust aanbieden niet zielig, maar een must om ervoor te zorgen dat je pup niet gestrest raakt door zijn eigen vermoeidheid.

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Aan de ene kant fijn om te horen dat dit toch heel normaal gedrag is, aan de andere kant ook jammer dat er niet een magische oplossing is...Had toch een beetje gehoopt dat iemand een leuk trucje had wat zou werken. Helaas geen tuin of andere ruimte waar hij helemaal veilig wild kan doen.

 

Ga wel proberen bij te houden hoe laat het begint, misschien dat het me dan toch lukt om hem op tijd verplichte rust te geven. Maar als dat niet lukt dan moet ik het maar uitzitten. 

 

Inmiddels ben ik effe naar de super gelopen voor avondeten en nu is Bars lekker aan het snurken naast mijn bureau op de grond.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

"  Wat een rare reactie. Ze had haar rust nodig en die pakte ze zelf niet. De eerste twee weken had ze dit nodig. Je stopt een peuter toch ook om 19-20 uur in bed? Of houd je die ook wakker omdat t anders zielig is? Die slapen toch ook in een bed met spijltjes omdat ze er anders uitvallen of kruipen?

 

Ik vind genoeg rust aanbieden niet zielig, maar een must om ervoor te zorgen dat je pup niet gestrest raakt door zijn eigen vermoeidheid. "

 



Inderdaad. Als hij zelf zijn rust niet pakt dan doe jij het voor hem. Niets zieligs aan. Het is pas zielig dat sommige mensen hun pup de hele dag meenemen naar de stad etc. en vervolgens thuis boos worden als hij zenuwachtig begint te happen en te rijden op dingen.

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Ik denk dat de pup het zelf ook wel laat weten als hij geen zin heeft om in de bench te zitten. Bars zou dat in ieder geval wel doen, haha!

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

Ja inderdaad geen magische tips..
Ik denk eerlijk gezegd dat de gekke 5 minuten niet eens zoveel te maken hebben met echt moe zijn hoor.



Wat je natuurlijk ook kan proberen ipv rust afdwingen, lekker gaan lopen net voordat de gekke 5 minuten beginnen. Daarna pakt hij zelf echt zijn rust wel.
Alleen op deze manier gaat het wat natuurlijker.


Het wordt echt beter hoor, wanneer honden ouder worden.
Hier ligt Willem na zijn avondeten, rond 18 uur gewoon heerlijk op de bank voor de rest van de avond. :-)

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Geen magische tip, maar toch nog een dingetje wat ik kan proberen :)

 

Dankjewel voor de reacties allemaal!

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Het is zo enorm ingeburgerd, maar een bench geeft de hond geen enkele meerwaarde. Marketing vertelt ons dat we de hond er een plezier mee doen en hem een veilig hol bezorgen. Het is enkel een handig instrument voor de mens. En een hond geraakt enkel door gespannen. Uiteindelijk leggen ze zich er wel bij neer, want ze hebben toch geen enkel keuze.

 

Honden hebben inderdaad van die momenten dat hun achterpoten de voorpoten proberen voorbij te steken 

Maar in, je armen, broek en meubelen gaan bijten .... niet echt het van het.

(Van baby wordt ook gezegd dat ze zo een dagelijks huiluurtje hebben. Het stemt idd overeen met het verwerken van gebeurtenissen).

 

Net zoals met zoveel zaken in ons leven worden we ook hier gestuurd. Er wordt constant van alles naar ons hoofd geslingerd. Hoe we dit moeten, hoe we dat moeten, want anders zijn we niet goed bezig. En zijn we niet goed voor onze hond. We moeten er zoveel mee doen.... 

We moeten hem zindelijk maken, socialiseren, laten wennen, trainen, sporten, wandelen, spelen, overal mee naar toenemen...... ga zo maar door. Want oei de inprentingsfase en oei de socialiseringsfase en oei de angstfase.

Als we ons nu eens gewoon ontspannen?

Nu al die zaken hierboven vernoemd, op zich daar is niets mis mee.

Maar waar is het geduld naar toe? 

Staat er tijdens de opvoeding iemand met een timer en een geweer tegen ons hoofd?

Ik zag hier vandaag een vraag, weet even niet meer van wie. Help onze pup is 11 weken !! en nog niet!! zindelijk.

Of in een ander item, help hij gaat gewoon zitten, geeft helemaal niet aan dat hij buiten moet.

Natuurlijk niet. Het natuurlijk gedrag bij een hond is.... Ik moet mijn behoefte doen, ik ga zitten en plas.

Dat dit midden in onze woonkamer is, daar heeft de pup absoluut geen enkel probleem mee. Als je moet plassen heel simpel dan plas je.

Alleen wij als mens vinden dit natuurlijk niet zo leuk. 

Gelukkig hebben we dan een dier in huis genomen dat over een grote intelligentie beschikt zodat we het bepaalde zaken kunnen aanleren.

Goedschiks of kwaadschiks (helaas zijn er ook nog veel mensen die deze methode toepassen).

Maar dit vraagt tijd en herhaling. Natuurlijk mogen we dan ook niet vergeten dat een pup zijn spieren moet ontwikkelen. Dit geldt ook voor de sluit-spieren van het lichaam.

Het is geen groot geheim dat een pup rust nodig heeft. Een volwassen hond slaapt polyfasisch tussen de 14 en 18u per 24u. 

Ze nemen hun slaap in blokjes verdeeld over zowel dag als nacht.

Het is uiteindelijk niet de bedoeling om een pup ergens in een kotje op te sluiten. Verplichte rust noemen ze dat zo netjes.

Want anders rust hij niet genoeg. Misschien dat men er beter dan werk van maak om "rust te creëren" in de omgeving, in het hoofd. Zodat rust nemen heel vanzelf volgt. 

Als je zelf natuurlijk heel de dag rond rent met stofzuiger, was en strijk en boodschappen en...... hoe wil je dan dat de pup rust neemt? 

En dan niet te vergeten, je bent nu zijn rolmodel. Dus als je zoveel rond rent moet je ook gevolgd worden. Wie weet waar ga je naar toe? Poef zomaar weg => mama, broers en zussen die waren er ineens ook niet meer. 

En dan nog die grote enge wereld daarbuiten. Al dat lawaai, die drukte, die grote enge dingen.

Is het dan niet normaal dat de pup een beetje door draait?

 

Een vrouw die een baby krijgt, ook daar past men zich toch ook aan het ritme van de baby en niet andersom. Dat gebeurt pas later wanneer de baby groter wordt en ook geleidelijk aan.

Waarom wordt de lat voor zo'n klein mormeltje, dat nog maar juist op deze wereld is, in hemelsnaam al zo hoog gelegd?

Staan we daar als mens eigenlijk wel eens bij stil? Om het vanuit een andere kant dan de onze, eens te bekijken.

 

 

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Als je graag tips hebt.

Voor de jonge pups is dit nog te groot -> een foto van gedroogde rundskophuid. Voor hen kan je beter lamskophuid nemen. Eens na hun 6 maand wanneer alles degelijk gewisseld is, kan je rund nemen.

Maar je hebt ook konijnen of geiten oren.

Geef dit dagelijks na de maaltijd om een half uurtje te knabbelen.

 

Die pets fles, maak er gaten in, stop er op en gedroogde vlees snacks er in. Zodat wanneer hij met de fles bezig is, deze er uitvallen.

Neem een grote kartonnen doos en maak die gelijk op borst hoogte, vul deze met 2/3 rolletjes van toiletpapier en strooi daar wat snacks in. Hou je eierdoosjes bij. Die kan je op wat strategische plaatsen zetten met een paar stukjes gedroogd vlees.

Daar kan de pup zich lekker op uitleven. Ok, jij hebt pech want de opkuis is voor jou. Maar je hebt wel een happy pup.

 

Op internet vind je ook heel wat inspiratie om zelf te maken, zoals bvb een snuffelmat waar je dan ook wat snoepjes in kan verstoppen.

Geniet er van. En de pup natuurlijk ook.

En als hij moe is.

Ga er naast zitten, of leg hem bij jou. Een goed moment om dat boek verder te lezen.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Trouwens , laten spelen met een petfles is heel gevaarlijk.

Het kraakt mooi ja, dat is al.

Heb ooit baasje gekend dat zijn hond moest laten opereren omdat er stuk plastiek werd opgegeten .

 

De rest.....mooi en duidelijk  verwoord Eliane 

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy 3 doggies

honden foto van carla en Buddy

Ik heb dit soort vragen al best veel gelezen hier. Had dit "probleem" met onze Henkie ook een tijdje...

Wat bij ons, destijds, opviel was dat Henkie dan ook best veel scheten liet, die ook behoorlijk stonken. Dus met hem een rondje doen. Henkie poepte en het happen en bijten was veelal over. Wel wilde hij nog spelen en ondeugend zijn, maar niet meer zo vervelend.

Omdat hij vaker scheten liet en niet zo'n mooie ontlasting had, had ik wat gezocht op internet en uiteindelijk andere voeding voor hem gekocht (Farmfood). De ontlasting werd beter. De scheten waren verleden tijd en dat vervelende, bijterige gedrag in de avond was over.

Misschien is dit iets om op te letten? Moet hij nodig even een grote boodschap doen als hij zo bijterig en rond blijft rennen als een dolle

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

Sorry maar een bench is echt niet zielig! Je moet hem alleen correct gebruiken! Mijn border collie pup had echt een bench nodig anders sliep ze letterlijk nooit, en nee ze was niet gewoon niet moe. Ze was dan uitgeput en wist niet wat ze met zichzelf aan moest en ging daarom maar als een gek door de kamer rennen, dat is super zielig en dan maar steeds te horen krijgen nee je mag niet happen enzo. Als ik zag dat Myra zo deed riep ik haar en ging ze de bench is met een lekker koekje. En ja super zielig hoor want ze viel als een blok in slaap en dan lag ze zo twee uur lang te pitten. Daarna mocht ze erweer uit en was ze weer rustig ;) Als je weet dat je pup voldoende uitdaging heeft gehad dan is het vaak hyper gedrag van vermoeidheid! En na een tijdje ga je dat ook herkennen. Nu zit mijn border op drukke dagen met veel oppaskindjes ook nog weleens twee uurtjes in de bench om uit te rusten. Ze heeft dan haar uitdaging gehad en kan de omgeving dan even niet meer handelen, wat zich uit in veel blaffen en rondrennen. En ja dan is ze mij meer dan dankbaar dat ze in de bench gaat even lekker een botje kauwen en slapen :)

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

Oh ja en voor de mensen die zeggen dat de hond geen keuze heeft voor een bench en dat het alleen maar voor stress zorgt enzo. Dat vind ik zo over een kam geschoren, dat ligt per hond verschillend. En zo kijk ik naar mijn honden. Mijn ene hond pakt zelf zijn rust en vind een bench niks, prima ik zou haar nooit dwingen in een bench te gaan. Mijn andere hond kan moeilijk haar rust pakken en vind de bench een fijne plek waar ze tot rust kan komen, prima waarom zou ik haar dan haar veilige plekje ontnemen ;) Het zou eerder zielig zijn om haar dat veilige plekje waar ze tot rust komt te ontnemen omdat " de bench onnodig is en voor gemakzucht is voor de mensen". Ik doe alles voor mijn hondjes hun welzijn dus maak mij dat niet wijs :p

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Inderdaad zijn pups soms zo moe en toch maar doorgaan, dat je ze hun rust moet geven.

Een bench dat is niet de enige oplossing, als ze maar een plek hebben waar ze hun rust kunnen hebben.

Hier ligt in de bijkeuken Black zijn kussen, waterbakje.

Als hij als pup ook  's avonds moe was en zijn gekke 5 minuten had gehad, zette ik hem in de bijkeuken.

Heel even de deur dicht of ik bleef zelf ook even in de bijkeuken, en hij lag al diep te slapen op zijn kussen.

Dan deed ik de deur weer open.

Soms bleef hij een hele tijd in de bijkeuken slapen, soms kwam hij weer terug en ging gewoon aan je voeten liggen slapen.

Maar dat mocht natuurlijk ook.

Nu ligt hij nog altijd graag in de bijkeuken als hij wil rusten.

Maar hij kan liggen waar hij wil, op de koele tegels, op zijn kussen, tegen de deur aan.

 

honden page profiel amsteramster 3 doggies

honden foto van amster

" Sorry maar een bench is echt niet zielig! Je moet hem alleen correct gebruiken! Mijn border collie pup had echt een bench nodig anders sliep ze letterlijk nooit, en nee ze was niet gewoon niet moe. Ze was dan uitgeput en wist niet wat ze met zichzelf aan moest en ging daarom maar als een gek door de kamer rennen, dat is super zielig en dan maar steeds te horen krijgen nee je mag niet happen enzo. Als ik zag dat Myra zo deed riep ik haar en ging ze de bench is met een lekker koekje. En ja super zielig hoor want ze viel als een blok in slaap en dan lag ze zo twee uur lang te pitten. Daarna mocht ze erweer uit en was ze weer rustig ;-) Als je weet dat je pup voldoende uitdaging heeft gehad dan is het vaak hyper gedrag van vermoeidheid! En na een tijdje ga je dat ook herkennen. Nu zit mijn border op drukke dagen met veel oppaskindjes ook nog weleens twee uurtjes in de bench om uit te rusten. Ze heeft dan haar uitdaging gehad en kan de omgeving dan even niet meer handelen, wat zich uit in veel blaffen en rondrennen. En ja dan is ze mij meer dan dankbaar dat ze in de bench gaat even lekker een botje kauwen en slapen :-) "

 Precies, zo ging dat hier ook.

 

Maar mensen die een schoothondje hebben met het temperament van een vaatdoek kunnen zich hier geen voorstelling van maken. Die denken dat alle pups zich zomaar overgeven aan hun vermoeidheid en fijn op schoot in slaap vallen.

 

Zo lang je een Bench niet als straf gebruikt en het goed opbouwt zien ze het gewoon als hun rustplek.

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

"  Precies, zo ging dat hier ook.
 
Maar mensen die een schoothondje hebben met het temperament van een vaatdoek kunnen zich hier geen voorstelling van maken. Die denken dat alle pups zich zomaar overgeven aan hun vermoeidheid en fijn op schoot in slaap vallen.
 
Zo lang je een Bench niet als straf gebruikt en het goed opbouwt zien ze het gewoon als hun rustplek. "

 Ik vind je antwoord nu wel erg kort door de bocht en erg kortzichtig.

Alle schoothondjes hebben het temperament van een vaatdoek?? 

 

 

Maar goed, ik heb geen schoothondje en toch nooit een bench gebruikt, het kan wel.

Of het een beter is dan het ander? Nee, dat denk ik niet.

 

Maar ik denk wel dat je heel bewust met een bench om moet gaan en het nooit mag gaan zien als, zo lekker makkelijk..

 

 

Zoals jij in je eerst post omschreef, na het avondeten in de bench, nog 2 keer uitlaten en gewoon rust..

Lag je pup dan ook de hele nacht nog in de bench? 

 

Dat zou namelijk betekenen dat de hond zo ongeveer 12 uur per dag door zou brengen in de bench? 

 

 

Tja, ieder zijn ding, maar ik kan me ook voorstellen dat het voor een pup best fijn zou zijn wanneer hij zo af en toe zijn eigen plekje zou mogen kiezen.. 

Jelka (Gast)

Onze pup van 10 weken heeft ook altijd later op de avond zo'n moment van gekte. We gaan er wel even in mee maar na een tijd wordt ze echt bijterig en lijkt inderdaad overprikkeld. Dan doen we in de woonkamer het grote licht uit en schemerlampje aan. Binnen 20 seconden ploft ze dan bij mijn voeten neer en gaat slapen. Het is echt lachwekkend hoe snel die omslag gaat, licht op dimstand en 'plof': puppy slaapt. 

honden page profiel Marina en Olleke BollekeMarina en Olleke Bolleke 3 doggies

honden foto van Marina en Olleke Bolleke

Hoi Eva,

een veilige tip voor jou en Bars  

Voor als je zelf moe bent en even geen energie meer hebt 

Neem een fleecedeken en knip daar 3 stroken vanaf, een beetje breed, ongeveer 20 cm. 

Vlecht deze dan in elkaar, bind de uiteinden vast met een strik van een dunne fleece strook en verstop hier kleine lekkertjes in.

Het is speelgoed en zoek-goed tegelijk, heerlijk en super leuk vinden ze dat (wij gebruiken gewoon wat brokjes die hij lekker vind. Daar kan je bv proefzakjes voor gebruiken).

Als hij zijn gekke 5 minuten krijgt en je bent moe dan vul je deze met snoepjes en geef je dit aan Bars.

Succes!

 

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Eventjes op alles reageren hoor:

 

Over de bench:

Ik heb eigenlijk vooral een bench genomen omdat ik over een paar weken op vakantie ga en Bars dan een weekje uit logeren gaat. Daar moet hij sowieso in een bench kunnen. Verder woon ik op een studio, ik heb dus 1 grote woon/kook/slaap-ruimte. Geen tuin, geen gang, geen terras ofzo, dus als ik iets aan het opruimen ben en het lukt niet hem af te leiden met een speeltje, kan hij even in de bench. 

Als ik er even niet ben mag Bars gewoon los, heb niet voor niets alles puppy-proof gemaakt en extra kasten gekocht waar ik alle gevaarlijke en sloopbare dingen in kan opbergen.

 

Petfles: Ik zou het ook niet als speeltje kiezen, maar het is wel de perfecte afleiding voor hem. Ook als hij in mijn kleren hangt kan ik met die petfles gooien en gaat hij er zo achter aan. Nog geen ander speeltje gevonden dat dat doet. Ik hou hem verder goed in de gaten als hij er mee speelt. 

 

@Eliane: Rust maken in de omgeving vind ik ook een betere oplossing dan maar in de bench opsluiten. Maar op een of andere manier is het dan toch niet rustig genoeg voor Bars 's avonds. Nu is hij zelf lekker gaan slapen op het kleed na een uurtje spelen, maar 's avonds doet hij dat bijna nooit. Ik ben dan ook niet zelf constant bezig met dingen. Heb zelf ook echt rust nodig 's avonds. Ik vind verder alles wat je zegt heel logisch, maar weet niet hoe ik het moet toepassen op mezelf en Bars. 

Ook de knaag en speel dingen die je noemde zijn handig, ben op het moment alleen een beetje voorzichtig met snoepjes en nieuwe dingen, heb het idee dat Bars niet overal zo goed tegen kan. Petfles werkt voor nu goed :) Maakt alleen zo veel lawaai, haha.

 

@carla: In het begin moest Bars ook vaak poepen tijdens zo'n hyper bui, dus dacht eerst dat het daar echt verband mee had. Maar nu ik begonnen ben met kvv poept hij minder en niet tijdens zo'n hyperbui. Ben nog wel aan het uitproberen omdat er toch nog iets is waar hij een beetje zachte poep van krijgt, dus misschien wordt het met het juiste menu toch nog minder. Overigens was hij na het poepen nog steeds wild.

 

@Marina: Dank je voor de tips! Ik ga daar wel even mee wachten tot ik zeker weet wat hij zonder problemen kan eten. 

 

honden page profiel Marina en Olleke BollekeMarina en Olleke Bolleke 3 doggies

honden foto van Marina en Olleke Bolleke

Onze Ollie was ook zo gek op petflessen, dat komt door het kraken en het indeuken 

Onze oplossing was een speeltje kopen waar je de petfles in kan stoppen. Je hebt ze in verschillende dieren en ze zijn gemaakt om een petfles in te stoppen, dan kan je met klittenband het speeltje dichtmaken, veilig en leuk! 

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

" Onze Ollie was ook zo gek op petflessen, dat komt door het kraken en het indeuken 
Onze oplossing was een speeltje kopen waar je de petfles in kan stoppen. Je hebt ze in verschillende dieren en ze zijn gemaakt om een petfles in te stoppen, dan kan je met klittenband het speeltje dichtmaken, veilig en leuk!  "

 Of gewoon in een oude sok? 

Goedkope en leuke oplossing!

 

 

het favoriete speeltje van Willem toen hij jonger was, oude sok met tennisbal erin, Haha 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je bent er toch zelf bij, hier een cola flesje met kiezels erin, een heerlijk speeltje, en nee ik laat de kleine er niet alleen mee....het rinkelt mooi en het speeltje is favoriet hier, niets mis mee......als je op mijn profiel fotoos kijkt, daar heeft ze mooi het flesje te, je speelt met je pup dus blijf je erbij toch........ik zelf plof savonds op de grond en geef de kleine een groot runderkophuid , lang giga stuk, en dat hou ik vast, opeen gegeven moment vind ze het genoeg en ligt dan heerlijk bij me.........doe eens iets leuks op de dag, bijvoorbeeld nam ik de kleine mee naar het water, heerlijke indrukken en dan savonds rustig...en wees eerlijk de ene pup is de andere toch niet, Bams was een bonk energie en deze kleine meid wat rustiger.....denk dat wij vaak onderschatten wat het is een pup, degene die hier advies vraagt zit even met de handen in het haar, en de pup zien wij niet in de dwaze momenten....de hele dag bezig zijn dat is toch niet nodig, hier een kleine meid die zich mooi zelf bezig houdt en dan heb ik even mijn handen vrij, maar zo is niet iedere pup.......

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Ja als je geen andere sleutel tot succes vindt, kan je altijd nog een bench gebruiken. Wel een handig ding. Kan je gewoon je eigen bezigheden verder doen en de hond ja, die kan niks. Dat is dus prima. Sorry maar ik heb een bench-allergie (vooral de kleine ruimte kan me niet bekoren) en word er kregelig van. Iedereen mag zijn mening geven, ik dus ook.

 

Verder vind ik de gekke 5 minuten dus gewoon normaal eigenlijk. Mijn hond is nu 9 jaar en bijna 10 maanden dat is al veel verminderd. Maar toen die jong was, hoeveel heeft die niet binnen en buiten gecrosst door zijn hondenluik. Ik vind het gezellig zo wat actie in huis.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^