Stelling: Honden aan de lijn

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Vera met Diesel+, Fenna en NoaVera met Diesel+, Fenna en Noa 3 doggies

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Ik laat mijn honden alleen los als het een veilig en overzichtelijk gebied is. Meestal wandel ik aan het kanaal. Zodra er iemand alleen of met hond of een fietser aankomt gaan ze altijd aan de riem.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Leuke discussie!!

 

Honden moeten altijd/niet altijd aan de lijn, tenzij er staat dat ze los mogen lopen.

 

Tja, officieel mag je binnen de bebouwde kom je hond niet eens los laten lopen meende ik. Zelf laat ik Puck ook wel eens los, daarbij kijk ik wel welke honden er lopen. Ik wil Puck niet met 'vreemde' honden laten spelen. Ze heeft hier in de buurt een aantal bekende honden en dat gaat erg leuk met elkaar. Bij andere honden lijn ik haar aan. Ongeacht of ze los lopen.

 

Ik vind dat honden die niet betrouwbaar/sociaal zijn niet in een losloopgebied/Wel in een losloopgebied, maar aangelijnd/ gewoon in een losloopgebied mogen komen.

 

Dubbel, aan de ene kant vind ik dat deze honden ook recht hebben op het loslopen in een losloopgebied. Zij mogen daar namelijk evengoed komen als elk ander. Aan de andere kant is het natuurlijk wel vragen om fikse problemen als de niet betrouwbare/sociale hond eerder een andere hond in de gaten krijgt dan de baas. Dan denk ik dat het juist niet verstandig is dat ze in een losloopgebied komen.

 

Het moet natuurlijk ontspannen wandelen zijn voor eenieder.
Deze mensen zullen mogelijk veel ontspannener wandelen wanneer ze hun hond aangelijnd hebben, dan wanneer de hond losloopt en de baas voelsprieten moet hebben, die de eerste de beste hond binnen een straal van 500m kunnen registreren zodat de baas de hond terug kan roepen.

 

Ik vind dat een hond die niet (goed) luistert, maar wel sociaal is wel/niet mag loslopen in een losloopgebied.

 

Ik vind dat deze hond de kans moet krijgen te kunnen loslopen en de kans moet krijgen te leren luisteren. Hoe perfect is dan een losloopgebied waar je flink kan oefenen. Hopelijk kom je daar honden tegen die allen sociaal genoeg zijn en andere honden ook dulden.

 

Ik vind dat wanneer je iemand met een loslopende/aangelijnde hond ziet aankomen, je jouw hond altijd/soms/niet moet aanlijnen, tenzij het andere baasje aangeeft dat het geen probleem is als de hond los blijft lopen.

Ligt er aan, als de andere hond losloopt en het baasje geeft aan dat het oke is, dan kan de andere hond ook los blijven. Als je ziet dat de ander de hond aanlijnt op het moment dat jullie elkaar zien of aangelijnd aan komt lopen, dan lijn je jou hond ook aan.

 

Ik vind dat baasjes met honden die uitvallen aan de lijn moeten oversteken als ze mijn hond en ik passeren / de hond strak moeten houden als ze mijn hond en ik passeren. 

Hier vind ik dat je coulant naar elkaar moet zijn. Stel dat er aan de overkant ook iemand met een hond loopt, dan is het toch prettig voor diegene dat jij oversteekt en niet hij.

 

Een baasje zou niet met meer dan .... aangelijnde / loslopende honden mogen lopen

 

Als jij je honden perfect hebt opgevoed en de honden luisteren 100%, dan mag diegene wel 20 honden bij zich hebben wat mij betreft, aan de lijn of los, dat zou mij dan een worst wezen.

Heb jij een roedel honden die voor geen meter luisteren en het is een grote chaos, dan kun je beter je honden 1 voor 1 uitlaten aan de lijn. Loslaten zou ik dan sowieso niet doen.

 

 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

er staan te veel dingen in de stelling die afhankelijk zijn van een mening..

zoals wat is "sociaal"?

mijn honden delen hun huis soms met oppashonden, groot klein teef reu loops of intact geen probleem.

maar buiten waar er honden zijn die geen rekening houden dat mijn honden wat meer ruimte nodig hebben?

zo negeren mijn honden (op de pup na dan) alle andere honden..

en deden andere honden dit ook dan konden alle regels overboord!

maar helaas is dat niet zo..

zo paseerde ik vandaag op de parkeer plaats een groepje mensen met 1 hond. los.. mensen het is een parkeer plaats en rijden auto's! mensen rijden al tegen me stilstaande bus op... laat staan een bewegende hond nou huppa hond boven op me pup...

en daarna de kinderen 

bingo jatsee... ik zeg 2 maanden en mijn pup doet het zelfde als de rest: snauwen, en dat wordt dan vanzelf een keer bijten..

en wat is een goed luisterende hond?

ik heb 2 uitstekend luisterende honden (ik heb 3 NK bekers staan dan mag ik dat zeggen toch? :P)

en 1 die wel eens oost indische doof speelt bij een lekker geurtje.

(en 1 pup maar die reken ik nog ff niet mee)

maar mijn honden gaan niet (NOOIT) op eigen houtje naar een andere hond. of deze aangelijnd is of niet.

dat komt omdat ze dat zelf niet eens willen.

maar iedere keer als ik ergens ga lopen of dat nu een losloop gebied is of niet zijn er lompe andere honden die niet komen als er wordt geroepen, en ook niet aangelijnd worden als ik daarom vraag.

ik denk ook wel eens als ik van die berichten lees van stafford/pittbull bijt hondje dood: HMMM liep ie los? nee? hoe kan dat hondje dan dood gebeten worden?

zoals bij dat hondje in rotterdam? grote hond zat vast... en eet klein hondje op... umhh? ja Binky deed nooit wat! binky was altijd lief! ja leuk maar wel dood... omdat een andere hond binky gewoon niet lief vond.. en keurig vast zat..

en over hoeveel honden: onbeperkt. ik zie mensen die hier door de buurt worden getrokken door een teckel... en ik heb thea 88 jaar en loopt met 11 herders... en loes ook over de 80 heen. 6 herders en een rollator... nou en die rapen mij dan van de straat als het glad is en monza weer eens denk dat standje turbo best kan..

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

Ik ga een poging doen 

 

Honden moeten altijd aan de lijn, tenzij er staat dat ze los mogen lopen. > Dit lijkt me simpel! Als iedereen zich hier eerst eens aan zou houden, zou er een hoop opgelost zijn. 

 

Ik vind dat honden die niet betrouwbaar/sociaal zijn wel in een losloopgebied maar aangelijnd . > tja, wat is sociaal? Mijn idee van sociaal is een hond die de hondentaal perfect beheerst en daar, in alle situaties, ook naar kan handelen. 

Dus mijn hond is niet sociaal, dendert als hij de kans krijgt overal op af, leest andere honden hierdoor onvoldoende. Komt mijn hond los in een druk losloopgebied? NEE!

 

Ik vind dat een hond die niet goed luistert, maar wel sociaal is, niet mag loslopen > ik denk dat de eerste voorwaarde is dat een hond onder apel staat, daarna ga je kijken of hij daadwerkelijk sociaal genoeg is om hem los te laten lopen. 

 

 

Ik vind dat wanneer je iemand met een loslopende/ aangelijnde hond ziet aankomen, je jouw hond altijd moet aanlijnen, tenzij het andere baasje aangeeft dat het goed is. > niet meer dan normaal denk ik! 

Zou graag zien dat iedereen dit doet, scheelt mij veel ellende met Willem! 

 

 

Ik vind dat baasjes met honden die uitvallen aan lijn moeten oversteken of strak moeten houden als ik passeer met hond. > ik zou het al fijn vinden wanneer ze een van deze twee opties zouden kiezen.

meestal kies ik er zelf voor om over te steken, of in ieder geval zoveel mogelijk ruimte te maken zodat we elkaar kunnen passeren. 

 

 

Een baasje zou niet met meer dan .... honden, aangelijnd of los mogen lopen.. > dit vind ik een lastige! Ik denk dat ieder hier zelf eerlijk over zou moeten oordelen. Ik denk, hoe groter de groep honden waarmee je loopt, hoe meer ze elkaar kunnen versterken.

voor mezelf zou ik zeggen, 2 honden, ik heb tenslotte ook maar 2 handen! 

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya † 3 doggies

honden foto van Jen & Daya †

Honden moeten altijd aan de lijn, tenzij er staat dat ze los mogen lopen.

Ik vind het, op zijn zachtst gezegd, érg vervelend als er weer zo'n niet luisterende raket op mijn hond af schiet. Zoek ik expres de plekken op waar ze niet los mogen, komen we nog loslopers tegen. Maar dat niet alleen, vaak gaan ze ook nog tegen Daya tekeer, omdat ze wat onzeker is. Laatst zag ik nog een hond bijna aangereden worden...of..Dat ik de schuld krijg dat ik buiten loop met een loops teefje,  in een woonwijk! Overigens heb ik er totaal geen problemen mee als de hond netjes luistert. Helaas.. kom ik die maar weinig tegen.

 

Bovenal loop ik graag rustig en voor mijn en haar ontspanning. Niet om om de 50 meter te stoppen, omdat er weer een hond op Daya komt stuiteren. En dan wil ik dus ook geen loslopers bij het kanaal waar, als je de brug oversteekt, je wél in de losloop zone bent. Kleine moeite, toch? Ik heb ook helemaal geen behoefte aan contact met de baasjes, echt 0,0. Ga weg!  Maar ben wel vriendelijk hoor, hahaha! Ik loop niet met mijn hond om te socializen, maar om samen, met elkaar, wat te doen. Socializen doen we op het hondenveldje met honden en baasjes die we kennen en wat vanaf het begin dikke mik is tussen de honden (meestal zijn we met maximaal 3 honden en we letten constant op..ook om het veld schoon te houden van poep).

 

 

Ik vind dat honden die niet betrouwbaar/sociaal zijn wel in een losloopgebied, maar aangelijnd/ gewoon in een losloopgebied mogen komen.

Ik vind dat, maar zelf zou ik het nooit doen, omdat dat vaak toch niet zo verantwoord blijkt. Maar ga naar een willekeurig bos waar je je hond aan moet lijnen.. Daar kom je ook veel loslopers tegen. En ik neem aan dat de verantwoordde baas niet op een plek als de Loonse en Drunense duinen, tussen de honden, op de losloop plek gaat wandelen. 

 

Ik vind dat een hond die niet (goed) luistert, maar wel sociaal is wel mag loslopen in een losloopgebied.

Ze moeten het ergens leren, toch? 

En daarom botst dat een beetje met mijn mening met de eerdere stelling, hierboven. Liefst wel op een overzichtelijke plek, zodat je nog tijd genoeg zou kunnen hebben en wees alert. Ikzelf zou voor de lange lijn gaan in het begin. 

Ik kom zelf niet op losloop plekken, dus heb er eigenlijk ook niet mee te maken. 

 

Ik probeer wel altijd, moest ik toch door een losloopgebied, heel stiekem langs de kantjes en bosjes te lopen, hahaha! Bij de Loonse en Drunense duinen moet ik altijd langs een stuk wat losloop is, om op de véél mooiere aanlijn plekjes te komen.  Komt er toch een hond, dan gaat dat altijd goed. Maar ik kom ook niet langs losloop plekken op een zonnige zomermiddag, want dan loopt half Nederland+deels België daar opeens. 

 

 

Ik vind dat wanneer je iemand met een loslopende/aangelijnde hond ziet aankomen, je jouw hond altijd moet aanlijnen, tenzij het andere baasje aangeeft dat het geen probleem is als de hond los blijft lopen.

Dat zou een hoop schelen. Op elkaar letten, elkaar respecteren. Helaas blijft dat op de populaire plekken (en vele aanlijnplekken) een droom. Ach, zelfs hier in de bebouwde kom is het een drama (moet ik nog melding van maken bij de gemeente en dan klagen we meteen over hondenpoep op stoepen ).

 

Ik vind dat baasjes met honden die uitvallen aan de lijn moeten oversteken als ze mijn hond en ik passeren / de hond strak moeten houden als ze mijn hond en ik passeren. 

Beide. Net wat op dat moment kan. Eigen verantwoording nemen. Ik steek zelf altijd over bij de kleine hondjes, want Daya denkt dan opeens dat ze heel stoer is. Ze zal niet bijten, maar een poot op zo'n kleintje doet ook niet veel goeds (en dat wil ik voorkomen).

Wat helemaal fijn zou zijn: als iedereen in bochtjes om elkaar loopt. Ik zie meestal niet alleen bij mijn hond spanning,  maar ook bij de tegemoetkomende partij. 

 

Een baasje zou niet met meer dan ..?.. aangelijnde / loslopende honden mogen lopen.

Deze vind ik moeilijk. Ik heb ooit eens met Daya en haar zusje (wat hier op visite was) proberen te lopen. Ik had beter een slee mee kunnen nemen!  Het verschilt natuurlijk voor iedereen, wat voor soort honden het zijn en hoe goed ze (al) luisteren. 

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Honden moeten altijd/niet altijd aan de lijn, tenzij er staat dat ze los mogen lopen.

 

Dat hoeft van mij eigenlijk helemaal niet mits je hond onder controle is en geen problemen veroorzaakt. Maar goed aangezien het gewoon verplicht is je hond aan te lijnen...

 

Ik vind dat honden die niet betrouwbaar/sociaal zijn niet in een losloopgebied/Wel in een losloopgebied, maar aangelijnd/ gewoon in een losloopgebied mogen komen.

 

Niet sociaal als in intolerant dan gemuilkorfd. Wanneer niet sociaal als in onstuimig en opdringerig dan eerst aan de lijn en eerst vragen. Het losloopgebied is van iedereen zal best maar als je geen rekening wilt houden met dan lekker wegblijven.

 

Ik vind dat een hond die niet (goed) luistert, maar wel sociaal is wel/niet mag loslopen in een losloopgebied.

 

 Nee, dat is de ergste soort want het kan altijd wel een keer mis gaan (eventueel ziek zijn of angst van de andere hond) en dan kom je er pas veel te laat bij en is er vaak al schade.

 

Ik vind dat wanneer je iemand met een loslopende/aangelijnde hond ziet aankomen, je jouw hond altijd/soms/niet moet aanlijnen, tenzij het andere baasje aangeeft dat het geen probleem is als de hond los blijft lopen.

 

 Altijd, of bij je roepen als dat ook werkt. 

 

Ik vind dat baasjes met honden die uitvallen aan de lijn moeten oversteken als ze mijn hond en ik passeren / de hond strak moeten houden als ze mijn hond en ik passeren. 

 

 Oversteken wel ja. Gewoon de situatie niet forceren.

 

Een baasje zou niet met meer dan .... aangelijnde / loslopende honden mogen lopen

 

Vind ik geen getal voor staan. Heb je 20 honden en je hebt ze alle 20 strak onder appèl, veel plezier. Maar goed dat is niet de realiteit dus ik vind 2 vaak het meest verstandig aangezien je ook maar 2 handen hebt. 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Gebeten Door hond + beetje bloed
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^