Puppy Bars - 23 weken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Tijdje geleden heb ik hier op het forum nog een vraag over het uit logeren gaan van een jonge pup, inmiddels is de pup er eindelijk! Ik heb de laatste maanden veel meegelezen op het forum en veel geleerd over wat mensen allemaal meemaken met een pup in huis. Nu wil ik zelf graag vertellen.

 

Vandaag heb ik Bars opgehaald bij de fokker! Dat was nog even spannend, omdat bij de pup die de fokker eigenlijk voor mij had uitgekozen nog maar een balletje voelbaar was. Ik vond het toch een heel eng idee...Natuurlijk zou het later nog goed kunnen komen, maar ik neem liever geen risico's. Uiteindelijk heb ik dus toch een andere "Bars" meegekregen! Natuurlijk was dat wel een beetje raar... Maar ik heb er geen spijt van! Volgens de fokker was de pup die ze eigenlijk voor me gekozen had wat ondernemender, maar daar heb ik nog niets van gemerkt, haha.

 

Nu zijn we door omstandigheden nog 1 nachtje in het huis van mijn vader maar morgen gaan we lekker echt naar huis. Dan moeten we natuurlijk wel weer even wennen, maar hopelijk gaat het allemaal wel wat makkelijker dan hier. Thuis heb ik alles Bars-proof gemaakt, hier moet ik constant achter hem aanrennen om hem in de gaten te houden. Papa vind het niet zo leuk als er aan meubels geknaagd wordt en een plasje op de grond is al helemaal vreselijk...

 

...Maar bijna niet te vermijden! Ik heb snel geleerd dat hij echt na elke spel of rust sessie (ook al duurt het maar 5 minuten) we even naar buiten moeten. Er wordt ook aan daadwerkelijk alles geknaagd, de rits van de bench, de vloer, mijn laptop, de metalen knoppen op de lades van de kast en vooral mij. Het duurde ook even voor hij in de gaten kreeg waar z'n kauwbotje voor diende, nu weet hij het wel maar het meubilair en mijn kleren zijn nog steeds interessanter. Blijkbaar is er ook iets wat lekker ruikt in het rooster boven de radiator gevallen, want daar moet steeds naar gegraven worden. 

 

Hij ligt inmiddels al meer dan een uur te slapen in de bench, een record voor vandaag, ik denk dat het komt omdat ik nu het babydekentje met z'n mama's geur bij hem heb gelegd. Ik slaap vandaag op een matras in de woonkamer, anders piept hij het hele huis wakker eer ik beneden ben om hem uit te laten. Maar hopelijk slaapt hij een beetje door. 

 

Ik wilde eigenlijk gelijk wat foto's plaatsen, maar ben zo druk met hem bezig geweest dat ik helemaal geen tijd heb gehad om leuke foto's te maken. Maar misschien lukt het morgen wel, haha!

 

Overigens, Bars is nu 9 weken en is een Portugese Waterhond :)

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Wat leuk, zeg!

En een grappige naam, Bars.

Ik heb een Franse waterhond 

Het zijn zulke leuke honden, ik hoop dat je updates en foto's blijft plaatsen in jouw topic.

Het lijkt me leuk om dat te volgen.

 

De eerste weken ben je er nog wel heel druk mee, hoor.

Black is nu al 2 jaar, maar ik herinner me nog heel goed die puppytijd.

 

 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Hey wat leuk, mijn moeder heeft ook een Portugese waterhond.

 

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Sylvia, ik vind het ook erg leuke honden! Heb zelf ook even naar de Franse gekeken, maar ben kwam toen bij een fokker van Portugese uit waar alles gewoon gelijk mee klikte :D

 

Ik wilde eigenlijk wachten tot morgen voor een update, maar 10 minuten na mijn post begon Bars wakker te worden. Ach het is al bijna morgen . Snel even naar buiten voor een plasje, en wat zie ik nou? Het sneeuwt! En het blijft zelfs een beetje liggen. Hij had duidelijk er geen zin in om lang buiten te blijven in de kou en het donker, want het plasje werd gelijk gedaan en liet een mooi rond gat achter in het kleine laagje sneeuw, haha. 

 

Binnen gelijk weer in de bench, en even leek het alsof hij gelijk ging slapen. Paar minuten later hoor ik toch weer gepiep...Wat blijkt, meneer heeft de hik! Nou dan kan ik ook niet slapen hoor... Gelukkig is het terwijl ik dit aan het typen was weer over gegaan en ligt hij lekker te slapen.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ha ha, nee zo'n klein hondje, die vindt sneeuw nog veel te koud.

Ik heb afgelopen jaar met Black mee gedaan bij de IJsselshow in Zwolle.

Alle waterhonden zaten in 1 ring natuurlijk, dus ook de Portugeze.

Die hebben de achterkant kortgeknipt/geschoren.

Is dat alleen voor de showhonden, zo'n model?

 

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Je hebt twee modellen: retriever en leeuw. Volgensmij zijn beide toegestaan bij shows, maar ik heb me daar niet echt op ingelezen.

Retriever is alles 1 lengte en vrij kort. Leeuw is inderdaad lang van voren, geschoren kont en pluimpje aan de staart.

 

Bars is nu in leeuw model geschoren door de fokster (die tevens ook trimster is). Is hygiënischer bij puppies. Ik vond het eerst een beetje tuttig staan maar ik vind lang van voren toch wel leuk, zeker omdat Bars een wavy vacht heeft. 

 

Bars is een beetje rusteloos. Ik dacht eerst dat hij het koud had, dus ik had een kruik tegen de buitenkant van de bench gelegd, maar nu ligt ie toch lekker aan de andere kant...Nu maar matras wat dichterbij gesleept, hopelijk helpt dat. 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Oh sorry ik heb me (alweer) vergist. Mijn moeder heeft een Spaanse waterhond. Ik zag dat jullie het over geschoren modelen hadden en toen bedacht ik me al dat ik het alweer mis had haha.

 

Ik vind het wel leuk zo in een leeuw model! 

 

Ik hoop dat jullie een goede nacht hebben gehad!

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Bars heeft best veel geslapen, ik wat minder. Lag wakker terwijl ik naar zijn ademhaling luisterde :)

 

 

We zijn er wel een paar keer uitgeweest maar hij had snel in de gaten dat naar buiten gaan alleen voor even snel een plasje is.

 

Nu ligt hij op mijn arm te slapen na het ontbijt. Maakt dit typen wel een beetje moeilijk! Ik merk wel dat hij het eten echt opschrokt en erna nog een tijdje blijft snuiven en zoeken en piepen. Moet hij gewoon even leren dat hij z'n eten niet hoeft te delen met anderen of moet ik hem echt meer geven?

 

Nu ga ik heel voorzichtig Bars proberen te verplaatsen naar de bench, dan kan ik zelf ook eten.

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Van harte gefeliciteerd hopelijk veel geluk ermee mooie naam

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat een geweldige naam......en het zal een drukke tijd voor je worden, maar geniet ervan hoor, de hond is zo groot, en ja fotoos ....wil jouw Bars wel even zien, van harte gefeliciteerd met de nieuwe huisgenoot.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Klinkt goed te gaan he. Ben nu wel echt benieuwd naar fotos!!

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara 3 doggies

honden foto van Laura & Tara

Wat leuk zeg!!

ik ben ook benieuwd naar de fotoos

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

 

Zo, vanmorgen buiten de eerste echte wandeling gedaan. Bars loopt al mooi mee aan de lijn. Tenzij er een auto langsrijd, dan moeten we die achterna rennen. Ook gelijk 3 hondjes tegengekomen, even lekker gespeeld.

 

Er waren eigenlijk betere foto momenten, maar telkens als ik stil ga staan om een foto te nemen komt meneer op mijn schoenen zitten :) Lukte me helaas niet om ze goed te draaien op mijn telefoon.

 

Na de wandeling nog even gespeeld, dat bekenend voor Bars dus vooral in alles bijten. Het liefst in de tenen van mijn zus. Ruilen voor een kauwspeeltje werkt maar zelden. Maar misschien komt dat nog wel of vind hij de smaak gewoon niet zo.

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara

honden foto van Laura & Tara

Oh wat een knapperd!!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

Wat een leukerd!

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:) 3 doggies

honden foto van Jackie en Kiba:)

Wat een leuke hond. Ik leest graag mee! 

En wat je schrijft dat je foto's wilde plaatsen, maar nog niet echt tijd had gehad, heel herkenbaar!

Ik wilde ook nadat ik de pup had gelijk van alles plaatsen, maar veel te druk bezig met de pup en inderdaad ook ontzettend vaak dat hij moet plassen dus ook niet aldoor tijd.

 

Ben benieuwd hoe hij het allemaal gaat doen. Hoe gaat het nu met het kauwen aan dingen?

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Aan werkelijk alles wordt gekauwd. De hoeken van kasten, poten van stoelen, metalen handgrepen. Buiten gaat hij constant op zoek naar blaadjes en takjes waar hij op kan sabbelen/kauwen. 

 

Ik moest net de fietskar ontmantelen maar Bars wilde niet in de bench slapen dus heeft hij "geholpen". Zometeen gaan we gelukkig onderweg naar Utrecht. Dan hoef ik hem ook niet meer op te sluiten als ik even naar de wc moet...

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Goeie tandjes 

 

schattige pup , geniet maar 

echter oppassen , géén sneeuw laten happen, kan darmontsteking geven.

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Eindelijk thuis, alles is gelijk een stuk relaxter. Hoef niet de hele tijd achter hem aan te lopen dus wat meer tijd voor leuke dingen. We hebben al eventjes met "zit" geoefend. Binnen 5 min. had hij het al in de gaten. 

 

Nu is ie lekker aan het uitrusten.

honden page profiel Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en JaxMarianne Zafiro R.I.P,Keanu en Jax 3 doggies

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

Wat een schatje om te zien.

Gefeliciteerd met je nieuwe pup.

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Tweede morgen met Bars:

 

Vannacht hebben we allebei goed geslapen, een keertje om 7 uur eruit geweest voor een plasje. Daarna om half 9 weer. Hij geeft nu ook duidelijke tekenen als hij moet poepen. 

 

Ik vind het wel heel moeilijk om de balans te vinden tussen spelen en rust nemen. Heb veel gelezen dat na 1 uurtje spelen 2-3 uurtjes slapen normaal is, maar Bars weet dat nog niet.

 

Maar nu het grote probleem: Ik heb best wel last van allergie. Dat ik allergisch was voor honden wist ik al, maar bij de fokker heb ik er nauwelijks last van gehad en dat was met veel honden. Ik denk/hoop dat het door het bijten en vervolgens likken komt. Of misschien gewoon een toevallige verkoudheid. Iemand tips?

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Bars is nu 9,5 week. 

Mijn "allergie" lijkt steeds meer op een virusje, gelukkig! Met Bars gaat ook alles goed, gister zijn we naar de dierenarts geweest en hij is helemaal gezond. Maar daar maakte ik me ook geen zorgen over. 

 

Snachts gaat het goed, hij slaapt lekker door. Wel heeft hij af en toe "aanvallen" van hyperactiviteit. Hij rent dan als een malle door de kamer heen of vliegt naar mijn enkels of hij vermoord het kleed. Is dit nou overprikkeling? Hij gaat tijdens zo'n aanval ook poepen, maar hij rent dan zo hard heen en weer dat ik hem moeilijk kan vangen en op tijd buiten krijgen. Ik hou hem nu maar stevig vast tot hij een beetje afgekoeld is, want hij knalt ook tegen de muren en stoot zijn hoofd tegen de onderkant van mijn bed. 

 

Ik dacht eerst dat hij wild werd omdat hij moest poepen, maar andersom kan natuurlijk. Het is dan vaak zo dat hij ook nog 2 drollen doet, ik denk omdat hij niet lang genoeg stil kan zitten. De eerste is dan normaal en de tweede dun.

De rest van de tijd is hij echt een schatje, hij luistert goed en leert snel. 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 3 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

Wat een lieve pup! Fijn dat het zo goed gaat :)

Ik volg!

 

Die "aanvallen" van hyperactiviteit kunnen best overprikkeling zijn. Die van mij was ook altijd erg hyper vlak voor hij moest poepen, en als hij gepoept had. 

Gelukkig kregen we hem nog wel goed te pakken, maar als dit niet zo was gooide we de achterdeur gewoon even open. En deed hij het in de tuin :p

 

 

honden page profiel JetJet 3 doggies

honden foto van Jet

Hoi Eva. 

Gefeliciteerd met Bars. 

Wat leuk. 

Wij hebben ook een Portugese waterhond van dezelfde fokker. 

Ollie is nu net een jaar oud. 

Bereid je maar voor op een jaartje buffelen hihi. 

Ollie mag sinds de kerstboom en alle kerstversiering weer uit huis is los in de huiskamer als we er niet zijn of s nachts. Dat gaat tot nu toe erg goed,  maar het duurde dus wel bijna een jaar voor we dat aandurfden... 

PWD s zijn echt geweldig!  Rete eigenwis,  erg leergierig en willen je graag blij maken.  Het zijn dus echte clowns. 

Althans dat is onze ervaring en als ik mede pwd eigenaren hoor lijken ze wdb allemaal op elkaar! 

Ik lees net nog dat je je afvraagd of ie voldoende eten krijgt.  Je kunt echt voeren op wat je ziet.  Als je duidelijke ribbetjes voelt kun je meer geven. 

Ollie had het eerste jaar bijna het dubbele vd aanbevolen hoeveelheid. 

Hij krijgt kvv. 

O ja en die overprikkeling had Ollie ook echt enorm. 

Goed rust geven scheelde hier enorm... 

 

 

 

 

 

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

@Doortje Helaas heb ik geen tuin, anders zou de deur open laten echt de ideale oplossing zijn. 

Ik denk dat Bars vandaag gewoon wat te veel gedaan heeft (met de bus, in een cafe geweest, even bij de oppas), en dat het moeten poepen dan de laatste druppel is ofzo. Hij heeft het ook wel eens als hij de hik heeft, maar dan in mindere maten.

 

@Jet, dankje voor de tips! Afgelopen nacht heeft Bars buiten de bench geslapen, hij wilde er echt niet in slapen deze keer. Niks gesloopt, maar omdat ik in een studio zit had ik dat ook gelijk gemerkt. Ook geen plasjes gevonden 's ochtends. 

Ik heb nu maar de dozen waarmee ik de bench wat kleiner had gemaakt er maar uit gehaald. Volgens mij heeft hij dat niet nodig en dan kan hij meer een plekje kiezen. 

Voer geef ik nu ook wat meer, hij zit nu niet meer te haasten of naderhand nog te zoeken naar meer eten. Hij drinkt wel ontzettend veel, maar denk dat dat komt doordat er hier rond de flat heel veel zout gestrooid wordt en hij heeft de neiging om aan stoeptegels te likken. 

Kauwspeeltjes vind hij trouwens nog steeds niet interessant. Ik denk misschien dat hij de smaakjes niet zo interessant vind? De ene heeft kip-smaak en de andere weet ik niet. Als ik vlees eet reageert hij daar ook niet zo op, vis wel. Hij krijgt ook Fish4Dogs brokjes. Kan alleen nergens kauwspeeltjes met vis-smaak vinden...

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Gefeliciteerd met je pupje! Dat likken moet je beslist niet toestaan, pekel is errrrg slecht voor een jong hondje.

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Gefeliciteert met je hondje

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Bedankt voor de felicitaties!

 

Dat pekel eten laat ik ook niet toe hoor, ik probeer zo veel mogelijk door te lopen zodat het niet kan. Maar als ik hem even naar buiten neem voor een plasje dan ga ik niet de hele tijd lopen. Ik zou niet weten wat ik dan zou kunnen doen om hem te stoppen.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Bedankt voor de felicitaties!
 
Dat pekel eten laat ik ook niet toe hoor, ik probeer zo veel mogelijk door te lopen zodat het niet kan. Maar als ik hem even naar buiten neem voor een plasje dan ga ik niet de hele tijd lopen. Ik zou niet weten wat ik dan zou kunnen doen om hem te stoppen. "

 Hem even optillen en neerzetten waar geen pekel is. Gelukkig gaat t gauw dooien, dan zijn we van het probleem af!

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^