Puppy Bars - 23 weken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JetJet 3 doggies

honden foto van Jet

Gewoon lekker doorzetten met je aanpak. 

Kan nu echt met overtuiging zeggen dat het echt goedkomt!! 

Ollie was ook echt terror.  Heeft zelfs een broekspijp kapot gescheurd tijdens een wandeling. 

Dacht ook echt : jeemig whhaaaattt is dit... 

Door gewoon rustig te blijven en rustig duidelijk maken dat het bijten echt een NEE was en bij de echte doordraai even 'Ollie time'  met wat lekkers in de bench is het na een tijdje echt afgenomen en nu met ruim een jaar is ie echt een heerlijk beest.  Zelfs de sloopdrift gaat nu goed (afkloppen) 

PWD ' zijn gewoon erg enthousiast!! 

Hou wel even de poep id gaten.  Ollie had dat ook in de eerste weken dat we m hadden,  dat bleek giardia te zijn... 

 

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Ja ik blijf wel opletten hoor met die poep. Het is niet echte diarree, meestal is het gewoon mooi stevig, soms wat aan de zachte kant. Daarom denk ik dat het een snack is waar hij niet zo goed tegen kan.

 

Het bijten is trouwens extra vervelend voor mij omdat ik allergisch ben. Het wordt heel dik en rood en het jeukt en de sneetjes gaan niet zo snel dicht. 

 

Voor morgen naar de puppycursus heb ik een auto kunnen huren bij een heel lieve vrouw. Wordt een lange avond voor mij omdat ik er eerst heen moet fietsen om de auto te halen, dan weer terug naar huis om Bars op te pikken, en op de terugweg andersom. Maar deze keer hoeven we dan niet in de kou en het donker te wachten op de bus :)

honden page profiel WillemWillem 3 doggies

Hi Eva, gevonden ;-)

leuk om te lezen hoe je bezig bent met Bars, vind ik boeiend om te zien wat je doet om Bars in t gareel te krijgen.

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Zo, gister weer naar de puppycursus! Vond het wel erg korte les deze keer, en eigenlijk vind ik de groep veel te groot (10 puppies)...ga misschien toch maar naar een andere hondenschool kijken.

 

Vanmorgen heb ik Bars voor het eerst onder de douche gedaan. Gister avond zat hij helemaal onder het kwijl van de andere puppies na het spelen op de puppycursus. In het begin vond Bars het als een echte waterhond wel leuk, al dat nat. Maar tegen de tijd dat ik de shampoo aan het uitspoelen was, was hij het wel weer een beetje zat. Nu ruikt hij weer lekker :)

 

Vanochtend gingen de eerste 5 minuten van de wandeling ook heel goed. Bars was heel erg op mij gericht en ik kon zelfs buiten nog even oefenen met "zit" en "af". Na de eerste keer "af" wilde hij niet meer liggen, maar de stenen waren ook wel erg koud, haha. Daarna liepen we langs een stukje gras en was het over met de concentratie. Maar daar zijn natuurlijk allemaal lekkere geurtjes en Bars gaat altijd heeeel erg zijn neus achterna. Dat is helemaal niet erg natuurlijk :)

Update: En ik zie dat mijn vader dit topic ook heeft gevonden, haha :)

honden page profiel WillemWillem 3 doggies

Leuke foto Eva, stuur je zussen de link ??

Mag hij nou 11 minuten aan een stuk lopen?

 

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Bars is vandaag 12 weken!

 

Vanmorgen om het te vieren zijn we iets langer dan normaal gaan wandelen. Naar een groot stuk gras, niet omheind, maar heb Bars toch even los durven laten. Ging heel goed! Twee keer liep hij iets verder weg dan ik wilde, maar toen ik hem riep kwam hij gelijk. Braaf hondje :D

 

Vandaag ook bij de intratuin even wat kluifjes gehaald. Die zijn een succes. Hij is nu al dik 20 minuten in de bench aan het kluiven. Ben blij dat ik iets gevonden heb waarmee ik hem lang kan afleiden als hij een vervelende bui heeft.

 

Zindelijkheid gaat ook steeds beter. Als ik oplet dat ik op tijd uit bed kruip blijft het tot ongeveer 17:00 binnen netjes. Daarna wil Bars niet zo goed meer slapen en als hij langer wakker blijft moet hij natuurlijk ook meer plassen en dan geeft hij het ook niet zo goed aan. Dus heb maar besloten om vanaf 5 uur elk half uur even naar buiten te gaan. En dat langzaam af te gaan bouwen.

 

Bars kan nu ook bijna "af". Hij snapte eerst wel de handbeweging, maar het commando nog niet helemaal. Nu heeft hij het commando gekoppeld aan bij mijn voeten liggen. We moeten dus nog een beetje door oefenen, maar het is wel weer een vooruitgang. 

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Net een openbarende wandeling gehad:

 

We kwamen een jongen met blindengeleidehond tegen, die heeft Bars lekker afgeleid van z'n werk. Ik probeerde een eindje uit de buurt te blijven. Maar onverwachts kwam hij terug mijn kant op. Gelukkig verder niets aan de hand. Ben er nu wel achter wie die grote drollen achterlaat en niet opruimt, haha. Dat kan natuurlijk helemaal niet...nooit aan gedacht.

 

Stukje verderop hoor ik van boven ineens een stem: "Mag hij een koekje?". Hangt er een mevrouw uit het raam met een pak koekjes. Blijkbaar geven de vrouwen in dat kantoor koekjes aan de buurthondjes, want toen Bars klaar was met de zijne kwam de Chihuahua uit mijn flat ook een koekje halen. Misschien moet ik wat vaker om deze tijd gaan lopen...

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Leuk om te lezen en ik vind het echt een leuk hondje. Ook al is ie soms flink irritant

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Flink irritant soms ja! Momenteel is hij even 5 minuten in de badkamer aan het afkoelen...

 

Ik denk dat hij nu wel eindelijk "nee" begint te snappen. Hij kon het spelletje met het snoepje wel, maar in andere context legde hij de link niet. Nu doet houdt hij ook (al is het maar even) op met bijten als ik "nee" zeg. 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Stiekem moet ik er wel een beetje om lachen. Ik zie hier veel topics voorbij komen met flink irritante pupjes. En elke keer denk ik ''ik hou van herplaatsers'' haha.  Heel veel respect voor de mensen die het eindeloze geduld en doorzettingsvermogen hebben voor een pup. En dan denk je het een beetje gehad te hebben en dan gaan ze puberen  hihi. 

 

Maar uiteindelijk komt alles goed hoor! 

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:) 3 doggies

honden foto van Jackie en Kiba:)

" Stiekem moet ik er wel een beetje om lachen. Ik zie hier veel topics voorbij komen met flink irritante pupjes. En elke keer denk ik ''ik hou van herplaatsers'' haha.  Heel veel respect voor de mensen die het eindeloze geduld en doorzettingsvermogen hebben voor een pup. En dan denk je het een beetje gehad te hebben en dan gaan ze puberen  hihi. 
 
Maar uiteindelijk komt alles goed hoor!  "

 Denk dat je aan herplaatsers ook wel handen vol hebt:p

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Vandaag is Bars 13 weken, en al 4 weken bij mij. Wat gaat de tijd toch snel.

 

Vanmorgen weer een leuke wandeling gehad. We liepen langs schaapjes in de wei en die vond Bars natuurlijk reuze-interessant. Jammer genoeg geen camera bij me, want de schaapjes vonden Bars ook wel interessant. Bars kreeg zelfs een neus-kusje van een schaap!

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Spytig dat je dat niet kon op foto zetten zal mooi geweest zijn

Willem (Gast)

Had je geen Iphone bij je dan?

 

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Zo, nu heb ik wel een aantal mooie foto's kunnen maken bij de schaapjes. Deze zijn van gister ochtend:

 

Gister ook met Bars en mijn tante een mooi stukje gewandeld. We hebben ook even een pannenkoek gegeten, Bars mocht mee in het restaurant en dat ging perfect! Er waren ook andere honden dus hij was af en toe een beetje afgeleid, maar het grootste deel van de tijd lag hij lekker op de grond.

 

En vanochtend mochten we iets dichterbij komen:

 

Ik kwam er wel vrijdag achter dat hij een dikke bobbel tussen zijn schouders had waar de arts de enting had gezet dinsdag. Even de dierenarts gebeld en volgens de assistente was het waarschijnlijk gewoon een entreactie... Ze zei wel de volgende dag langs te komen als het niet minder was geworden, maar ze zijn op zaterdag helemaal niet open... En verder is Bars gewoon zichzelf dus ik hoop dat ze maandag bedoelde. Heb op internet ook alleen kunnen vinden dat het toch wel een paar dagen kan duren voor zo'n zwelling weg is. Morgen maar weer bellen en eventueel langs gaan.

 

Verder gaat alles nog steeds heel goed met zindelijkheid en gehoorzaamheid. Hij kan nu "zit", "af" en "poot". "Nee" begint hij nu ook te snappen in verschillende contexten. Met de zindelijkheid gaat het 's avonds nog wel eens de mist in, maar Bars snapt nu wel echt dat het de bedoeling is dat hij buiten plast. Ook na een dutje kan hij het nu gewoon ophouden tot we bij een mooi stukje gras zijn aangekomen. :)

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Mooie foto's hopelijk gaat alles goed met Bars

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Dankjewel Nadine, ik hoop het ook. Hij is verder gewoon vrolijk druk zoals altijd en hij vind het niet vervelend als ik er aan voel dus het zal wel niet zo erg zijn.

 

Vandaag is de nieuwe stoffen bench voor bij de oppas aangekomen. Bars ging er gelijk inzitten en nu ligt hij er zelfs in te slapen. De metalen gaat hij nog steeds niet uit zichzelf in liggen. Ben daarom heel rustig aan geweest met aanleren, ik wil niet dat hij de metalen extra vervelend gaat vinden. Daarom mag hij snachts ook vaak los als hij het zat is. Omdat alles puppy-proof is, en ik het toch wel hoor als hij iets uitspookt mag dat. Maar bij de oppas kan dat niet zo maar, dus ben heel blij dat Bars deze bench gelijk als rust-plek zag! Misschien komt het omdat hij gewend is om in de kleine versie ervan te zitten in de auto, dan gaat hij ook gewoon slapen.

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Ja als pup moeten ze wennen hier lilly nu 6 maand moest ook aan auto wennen nu slaapt ze ook in auto nog veel geluk hoor

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

In de auto slapen is nooit een probleem geweest hoor. Maar toen we Bars bij de fokker ophaalde moest hij gelijk 1,5 uur in de stoffen bench in de auto. In het begin heeft hij bij de bochten gepiept, maar snel was hij in slaap.

De nieuwe bench is zelfde model maar dan een stuk groter. Voor Bars zal het waarschijnlijk even groot aanvoelen als de eerste keer. Ik denk daarom dat het gewoon heel vertrouwt voelt.

 

Ben wel echt heel blij met deze nieuwe bench, Bars gaat er zelf in liggen. Het is nog niet zo dat hij vanzelf gaat slapen als ik hem erin leg, als hij druk is gaat hij aan de rits/klitteband zitten. Dus dan laat ik hem eerst even afkoelen in de badkamer. Denk dat de rits en het klitteband binnenkort niet zo interessant meer zullen zijn en dan is het vast geen probleem meer.

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Bars is net opgehaald door de oppas...ik ben echt aan het janken.

 

Ik ga hem zo missen! Gelukkig zit hij echt op een goed plekje. Bars heeft hier nog even met het zoontje van de oppas gespeeld, dat ging heel goed. Het zoontje is ook hondjes gewend.

 

Hopelijk gaat de tijd op de piste snel...

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:) 3 doggies

honden foto van Jackie en Kiba:)

" Bars is net opgehaald door de oppas...ik ben echt aan het janken.
 
Ik ga hem zo missen! Gelukkig zit hij echt op een goed plekje. Bars heeft hier nog even met het zoontje van de oppas gespeeld, dat ging heel goed. Het zoontje is ook hondjes gewend.
 
Hopelijk gaat de tijd op de piste snel... "

 Oeh spannend! Kan mij indenken hoor.. als wij een dagdeel oppas hebben vraag ik al hoe het gaat en om foto's haha.

 

Tijd gaat vast zo voorbij. Met een goede oppas kunnen jullie heerlijk genieten van jullie vakantie:)

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Het is al een tijdje geleden dat ik hier een update heb gepost. Eigenlijk is dat alleen maar goed nieuws!

 

Ik was een beetje bang dat bij de oppas we iets achteruit zouden gaan met de opvoeding, wat natuurlijk niet heel raar is in een vreemde omgeving. Maar toen ik terug kwam van vakantie was Bars min of meer zindelijk. Het weekje vrij heeft me wel echt goedgedaan, ik had echt even wat tijd voor mezelf nodig om bij te komen van mijn drukke pup.

Bij de oppas heeft hij het echt fijn gehad, veel gespeeld met de Jack Russel van vrienden, een hondje met net zo veel energie als Bars. Ook gespeeld met het zoontje, lekker rond gerend in het park. Het was ook een vakantie voor Bars! Op de dag dat ik terug kwam van vakantie is de oppas bevallen van een dochter! Gelukkig is dat allemaal heel goed gegaan. Ik mocht een paar uur later langskomen om Bars op te halen. Heb zelfs nog een groot bord avondeten gehad en het kindje vastgehouden. Dat vond ik heel bijzonder!

 

De oppas was ook heel blij dat bars er was toen ze weeen kreeg, hij heeft met zijn warme lichaampje lekker naast haar gelegen op de bank. Eigenlijk mocht hij niet op de bank van mij, maar hier maken we natuurlijk een uitzondering voor.

 

Twee weken later ben ik nog terug geweest met Bars en heb ik een mooie Portugese Waterhond knuffel gegeven als bedankje. Zo heeft het kindje ook een eigen hondje :)

 

Ik heb nog wel veel meer te vertellen over de afgelopen weken, maar dat komt later wel!

pagina 3 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^