Prijzen anaalklieren verwijderen, op

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Moon (Gast)

Ik wil graag informatie over de prijzen en naam D.A. Bij mijn hondje moeten de anaalklieren verwijderd worden of opengelegd of de uitgangen opgerekt worden. Maar er is veel prijs verschil bij deze operaties. Ik heb niet zo veel geld. Dus bij welke dierenarts ben ik het goedkoopste uit?  

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Gezien het risico in dit kwetsbare gebied, zou ik niet voor de goedkoopste maar voor de meest ervaren dierenarts kiezen.

 

Je kunt een dierenarts vragen of je gespreid mag betalen.

 

citaat

 

Kunnen anaalklieren ook verwijderd worden?

Anaalklieren kunnen verwijderd worden en dit gebeurt met name bij honden die frequent volle anaalklieren hebben en om die reden vaak naar de dierenarts moeten. Het verwijderen van anaalklieren is niet zonder risico; in het gebied waar geopereerd worden lopen belangrijke zenuwen en bloedvaten. Een van de complicaties van de ingreep is het ontstaan van incontinentie. Gelukkig treedt deze complicatie zelden op, maar zal altijd in in de afweging wel of niet opereren moeten worden meegenomen.

einde citaat

Bron: http://www.diergeneeskundigcentrum.nl/hond/ziekten/387-anaalklierproblemen-hond

 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

In welke omgeving zoek je dan een dierenarts?

Anders ben je nog meer geld kwijt aan reiskosten, als ik hier een goedkope dierenarts weet maar jij moet 3 uur rijden. 

Het gaat er ook om dat het een goede dierenarts is, een goede praktijk  is.

 

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Zoals Loesje zegt, ga voor de meest ervaren DA, want het is een complexe ingreep.

Op voorhand een prijs bepalen lijkt me in het geval van anaalklieroperaties ook een beetje onzinnig. De grootste prijsbepaler is de gasnarcose, en gezien je op voorhand niet kan inschatten hoe lang de operatie duurt (er kunnen bijvoorbeeld verklevingen zijn, die de ingreep bemoeilijken, waardoor de operatie meerdere uren kan duren), kan je dus ook niet weten hoeveel gas er voor de narcose nodig zal zijn, en dus ook niet hoe duur de operatie uiteindelijk zal worden.

Bij een ervaren DA zal je minder kans hebben op complicaties (en dus geen onverwachte, bijkomende kosten). Bij een DA die niet vertrouwd is met deze ingreep, kan je achteraf misschien voor verrassingen staan.

En voor je hond is het ook verschrikkelijk, als er achteraf problemen blijken te zijn! De ingreep is op zichzelf al onprettig genoeg.

 

Dus kies wijs, in het belang van je hond.

honden page profiel ElianeEliane

Mag ik vragen waarom men ze wil verwijderen?

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Een paar jaar terug heb ik het laten doen bij één van mijn honden,de kosten waren rond de 350 euro. Ik heb het gewoon bij mijn eigen da laten doen,vertrouwd en kundig,heb niet eens gekeken of het elders goekoper was.

 

Na 9 jaar anaalklier ellende,zijn die bij mijn hond verwijdert,geen abcessen meer,geen jaarlijkse antibiotica kuren,pijn....Alleen brok had ze last van haar,alleen kvv had ze last van haar anaalklieren.....

 

Een pijnlijke operatie,best risicovolvol ze kunnen incontinent worden en daardoor bestaat de kans dat ze hun ontlasting niet meer kunnen ophouden.

 

In het begin kon ze niet goed ontlasten,ze kon niet knijpen maar na een paar maanden was dat ook weer goed. Ik ben blij dat ik het bij mijn hond heb laten doen.

Volgende forumvraag: Petitie om pup uit Utopia te halen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^