Puppy eet niet genoeg, dringend hulp gevr

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

STEPHANIE (Gast)

Mijn puppy is in het begin van haar vierde maand. Ik heb haar vanaf kerstmis, vanuit spanje. Ik heb haar op schiphol opgehaald, daar hebben ze met de kennels, waarschijnlijk buiten, lang moeten wachten. Vanaf het begin was ze aan het hoesten en ben ik naar de dierenartsenprakijk gegaan. Ze had hoestdrank, antibiotica, en panacur, aangezien ze ook bloed bij haar ontlasting had. Het bloed ging snel weg, en de diarree ook, het hoesten bleef. Vorige week teruggegaan, kreeg ze een andere antibiotica, aangezien ze een infectie had aan haar bovenste luchtwegen. Ook was ze niet geent voor kennelhoest. Inmiddels heeft ze nog steeds geen inentingen gehad, en komt ze niet verder dan mijn tuin. Komende vrijdag zit ze aan 20 dagen antibiotica, 3 verschillende na elkaar,vanuit spanje kregen ze dat al. Toen vijf dagen een andere van de dierenarts. En nu tm vrijdag een andere. In de eerste week at ze maar 30 gram per dag, en bleef afvallen.Van de dierenarts het advies gekregen om tijdelijk natvoer te gaan voeren, aangezien dat ook het enige was wat ze wel at. En ze niet nog meer kon gaan afvallen. De botten werden zichtbaar. Ze at een aantal dagen natvoer, kwam weer bij. Bij de tweede dierenartsbezoek vorige week dus wilde ze niet eten en niet drinken. Ze kreeg dus die derde antibiotica, en voer van de dierenarts, brokjes, wat ze wel at. Sinds vandaag gaat ze hier ook weer minder van eten, 40 gram. 2 dagen geleden at ze nog 150 gram. Toch lijkt de antibiotica wel aan te slaan, en doet ze het heel goed! Ik had haar sams field gegeven, wat ze niet wilde. En het natvoer daarvan, dit at ze wel. dit is erg duur Ze eet nu junior gastro intestinal van de royal canin, van de dierenarts. zijn er ook puppy's die alleen maar al het voer eten behalve brokken? wanneer ik haar natvoer geef, blijft ze aan het plassen. ze drinkt erg weinig, kan iemand mij helpen met advies betreft die voeding? dankjulliewel, ik hoop dat iemand mij kan helpen.    

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B


Als ik het goed begrijp heb je al een zieke pup vanuit Spanje gekregen, een pup die al aan de antibiotica zat?

Ik zou dit wel erg vreemd vinden, zieke pups/ honden mogen niet vliegen!


Maar wat betreft het voer, ik zou kvv gaan voeren. Kant en klaar vlees uit de diepvries.
Er zijn vele merken te krijgen, zowel online als in de betere dierenwinkels.

Kijk eens op de site van voerwijzer, daar kan je er een hoop over vinden.

De meeste honden vinden dit erg lekker!

Anoniem (Gast)

hadden ze uit voorzorg gedaan, aangezien ze op schiphol meestal lang moeten wachten. alle zes de puppy's van het nest. Alleen deze kreeg dit. dankjewel. ik wil het alleen niet te duur gaan maken in de maand, en niet steeds van alles in huis halen wat ze toch niet eet. Iemand nog meer advies?

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B


Uit voorzorg antibiotica geven?
Vreemd!

Maar kvv is ook gewoon te koop in de supermarkt, smuldier of rodi.
Kan je gewoon een paar pakjes kopen, 0.69 cent per pakje van 400 gr voor smuldier, dus duur is het niet.


Ik denk dat het wel van belang is dat de pup gaat eten.


Sommige doen er in het begin wat gekookt water overheen, om het niet meteen helemaal rauw te geven.


Ik heb dit echter nooit gedaan, gewoon meteen kvv gegeven, wel even op kamertemperatuur laten komen

Anoniem (Gast)

Als jou hond/pup KVV eet hoeft het minder te drinken. Zeker in de winter is iets aanvulling van water, gewoon klein beetje erbij doen in de bak, voldoende. 

Mijn honden eten enkel KVV wat wel duurder is, ongeveer 3 x zo duur als brokken van bv Hills of Royal Canin maar ze eten het beter en zien er ook beter uit. Vacht glanst mooi en gezondheid is goed, naar mijn idee beter. Ik haal het gewoon bij supermarkt, dozen bestel ik daar aangezien ik 2 kg per dag nodig heb en van bv Smuldier, welke ik de beste vind qua kwaliteit, er 5 verpakkingen per dag gebruik. Is wel even uitvinden waarop jou pup het 'het beste' doet maar mijn ervaring bij honden die wat lastig eten is dat Smuldier  Pens/Vlees compleet over het algemeen zeer goed aanslaat. 

Wel beetje raar dat je een zieke pup in huis hebt gekregen maar hopen nu maar dat het goed zal komen met de laatste AB kuur. 

Nogmaals mijn ervaring en van meer baasjes met honden is dat KVV het beste gegeten wordt door eigenlijk de meeste hondenrassen. Groot voordeel bij puppen is dat ze minder te drinken hoeven, in elke brok zit toch iets aan zout, en daardoor ook minder behoefte om te plassen hebben wat handig is bij zindelijkheid training. 

Succes met je pup......

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik zou ook om te beginnen kvv geven,rodi is een goede beginner vinden veel honden lekker. En zoals 'gast'ook al zei,een beetje extra water erbij is voldoende.

 

Natvoer niet geven omdat ze dan teveel plast is een slechte reden,pupjes plassen best veel,meestal kleine plasjes is normaal.

 

Is je hondje weer opgeknapt dan kan je,jezelf verder verdiepen in de voeding. Het is belangrijk dat je pup gaat eten.

 

Het is wel belangrijk dat je rauwe voeding op kamertemperatuur geeft. 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Wat sneu voor jou en je pup.......

Wat eten betreft zou je ook kunnen proberen weer even op puppy voer over te gaan: probeer eens pap gemaakt van geitenmelk en brinta. Is erg voedzaam en slobbert lekker weg.

Is ook erg lichtverteerbaar.

Verder zou je extra vitamines kunnen geven, want die weerstand moet omhoog.....En antibiotica breekt helaas ook vitamines af.

Sterkte!

Nb er is géén bezwaar als je hondje nu alleen  nat voer / blik eet. Geef hem daar dan gerust ook meer van! Of geef eens een half blikje tonijn op water er bij. Of een een omelet......

Anoniem (Gast)

Monique met KVV hebben alle honden minder dorst en drinken daardoor sowieso automatisch oftewel natuurlijk minder dan dat je ze brok geeft wat minder natuurlijk is en altijd een zouttoevoeging heeft. 

Dit kan niet anders omdat bij het verwerken van materiaal tot brok zouttoevoeging noodzakelijk is. Dat is bij KVV niet het geval, de zouttoevoeging, vandaar dat honden minder water nodig hebben om gezond te kunnen leven. Verder is KVV over het algemene voeding die makkelijker gegeten wordt en zeker bij puppen meer dan noodzakelijk is dat ze goed eten. 

Wat ik aanhaalde dat puppen minder water drinken, van nature, met KVV is een positieve bijkomstigheid met zindelijkheids training van puppen. 

Succes en beterschap voor je pup !!!

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Mijn puppy is in het begin van haar vierde maand. Ik heb haar vanaf kerstmis, vanuit spanje. Ik heb haar op schiphol opgehaald, daar hebben ze met de kennels, waarschijnlijk buiten, lang moeten wachten. Vanaf het begin was ze aan het hoesten en ben ik naar de dierenartsenprakijk gegaan. Ze had hoestdrank, antibiotica, en panacur, aangezien ze ook bloed bij haar ontlasting had. Het bloed ging snel weg, en de diarree ook, het hoesten bleef. Vorige week teruggegaan, kreeg ze een andere antibiotica, aangezien ze een infectie had aan haar bovenste luchtwegen. Ook was ze niet geent voor kennelhoest. Inmiddels heeft ze nog steeds geen inentingen gehad, en komt ze niet verder dan mijn tuin.
Komende vrijdag zit ze aan 20 dagen antibiotica, 3 verschillende na elkaar,vanuit spanje kregen ze dat al. Toen vijf dagen een andere van de dierenarts. En nu tm vrijdag een andere.
In de eerste week at ze maar 30 gram per dag, en bleef afvallen.Van de dierenarts het advies gekregen om tijdelijk natvoer te gaan voeren, aangezien dat ook het enige was wat ze wel at. En ze niet nog meer kon gaan afvallen. De botten werden zichtbaar.
Ze at een aantal dagen natvoer, kwam weer bij.
Bij de tweede dierenartsbezoek vorige week dus wilde ze niet eten en niet drinken. Ze kreeg dus die derde antibiotica, en voer van de dierenarts, brokjes, wat ze wel at. Sinds vandaag gaat ze hier ook weer minder van eten, 40 gram. 2 dagen geleden at ze nog 150 gram.
Toch lijkt de antibiotica wel aan te slaan, en doet ze het heel goed!
Ik had haar sams field gegeven, wat ze niet wilde. En het natvoer daarvan, dit at ze wel. dit is erg duur
Ze eet nu junior gastro intestinal van de royal canin, van de dierenarts.
zijn er ook puppy's die alleen maar al het voer eten behalve brokken?
wanneer ik haar natvoer geef, blijft ze aan het plassen.
ze drinkt erg weinig,
kan iemand mij helpen met advies betreft die voeding?
dankjulliewel, ik hoop dat iemand mij kan helpen.
 
  "

 

Wat moet dit een grote teleurstelling voor je zijn, dat je een duidelijk zieke pup hebt geadopteerd/gekocht.

 

Deze pup had volgens de IATA regels niet overgevlogen mogen worden en volgens de NVWA niet in Nederland geïmporteerd mogen worden. In het paspoort hoort een gezondheidsverklaring van een dierenarts te staan; met naam en adres en handtekening. De dierenarts heeft een zieke hond gezond verklaard.

 

Wat is de reactie van de organisatie/stichting, waar je pup vandaan komt, dat zij zo ziek is en geen entingen heeft gehad? Een pup dient met 6, 9 en 12 weken entingen te hebben.

 

Nu je pup ziek is, is de combinatie met enten, te riskant.

 

Wat voor soort kruising is deze pup en hoe groot wordt ze? Hoeveel weegt ze nu?

 

Het advies van Coby & Wanda lijkt me de moeite waard om te proberen; Brinta met geitenmelk. Dit zal ze makkelijker naar binnen krijgen in verband met keelpijn.

 

Hondjes, die slecht eten, ook pups, willen nog wel eens Renske Vers (gestoomd vlees met groenten) wel met gemak eten. Dit is verkrijgbaar in de dierenwinkel. Je zou een pakje van 395 gram kunnen proberen; er is ook een Puppy versie. Je kunt - indien nodig - er porties van maken en invriezen.

 

Ik hoop voor jou dat de pup snel opknapt en sterker wordt.

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Is er ook op hartworm onderzocht?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Inmiddels heeft ze nog steeds geen inentingen gehad, en komt ze niet verder dan mijn tuin.

 

Stephanie,

 

Hoe gaat het vandaag met je pup?

 

Heeft je pup wel de verplichte rabiësenting gehad?

 

Als je pup ook bij de organisatie in Spanje geen cocktailenting (tegen parvo, hondenziekte en hepatitis) heeft gehad, dan neem ik aan dat je dierenarts je pup hierop getest heeft.

 

Kreeg je pup Panacur tegen wormen in het algemeen of is er Giardia in haar ontlasting gevonden? Giardia veroorzaakt diarree.

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^