Nona gesteriliseerd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MariekeMarieke

Zo Nona is nu ongeveer 4 dagen gesteriliseerd :) 

Toen ze juist thuiskwam was ze enorm kalm, wat ook begrijpelijk was!

Ze mocht met mate drinken dus hadden we haar een half kommetje water gegeven maar ze had zo'n dorst dat ze het in 1 keer leegdronk en het water was ook niet lauw maar eerder aan de koude kant wat er volgens mij voor zorgde dat dit té plots was voor haar maag waardoor ze dus moest overgeven.. erna heeft ze enkel kleine bodempjes water gekregen met tijd er tussen zodat haar maag er gewoon aan werd.. Ze mocht ook al eten maar daar had ze niet echt zin in.. De dag erna wou ze ook nog altijd niet eten, drinken wel.. in totaal had ze dus al 3 dagen niet meer gegeten, uiteindelijk heeft mijn mama haar wat eten gegeven uit de hand en hierna is alles terug op gang gekomen bij Nona, ze was wat actiever (volgens mij doordat ze door te eten terug wat krachten had opgedaan) en kwam al soms eens uit haar mand. De eerste dag na haar operatie zagen we wel dat ze met haar zelf niet echt blijf wist dus ging ze voor het grotendeel van de dag, buiten wanneer we met haar buiten gingen, in haar mand liggen. In het begin waren we wat ongerust maar ze begint steeds helderder te kijken en word steeds actiever :) ze wilt terug graag buiten, loopt al in een drafje naar ons en naar buiten, springt soms(wat ze eigenlijk niet mag maar ja hoe hou je een hond daarin tegen he.. ) We hebben gekozen voor een pakje en dit beklagen we ons nog steeds niet want nu kan ze gewoon op haar gemak in haar mand liggen zonder hinder van een kraag en ze kan drinken wanneer ze wilt :) 

We zijn blij dat ze terug haar oude zelf begint te zijn :) of we echt veranderingen gaan merken nu ze gesteriliseerd is? Dat moeten we nog even afwachten denk ik maar op dit moment lijkt ze haar oude zelf te worden! 

Mijn mama had daarna gehoord dat ze in Nederland blijkbaar verder zitten op vlak van steriliseren, zij halen de baarmoeder en eierstokken er niet uit(of toch zeker de baarmoeder niet)? Dit zou beter zijn omdat er dan niets weg is uit het lichaam en dan kan de blaas niet zakken.. Klinkt inderdaad beter maar heb hier in België daar nog niets van gehoord of gelezen toen we sterilisatie aan het overwegen waren en ook geen negatieve dingen gelezen over een sterilisatie waar de baarmoeder werd verwijderd zoals problemen met de blaas dus ik denk niet dat Nona plasproblemen zal krijgen.. dus ik denk dat we wel goed zitten en we kunnen het ook niet meer terugdraaien. 

 

Maar alles is oké met Nona dus wij zijn gelukkig! :) (sorry voor de gedraaide foto, ik krijg  hem niet recht :( 

honden page profiel ElianeEliane 2 doggies

Honden hebben een hekel aan zo'n kraag. Hun zicht wordt daar ook door beperkt en zijn ze onzeker om rond te lopen. Zo'n pakje is veel aangenamer.

Maar euh bij sterelisatie wordt er niets weggenomen, enkel de verbinding van de eiertakken wordt doorgeknipt. Ook niet in België. Bij castratie (is alles wegnemen) daarentegen wel, maar dat wordt meestal alleen maar gedaan bij een baarmoeder ontsteking.

 

Weet je wel zeker dat de baarmoeder is weggehaald?

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 1 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Geef haar maar een dikke knuffel

honden page profiel MariekeMarieke

" Honden hebben een hekel aan zo'n kraag. Hun zicht wordt daar ook door beperkt en zijn ze onzeker om rond te lopen. Zo'n pakje is veel aangenamer.
Maar euh bij sterelisatie wordt er niets weggenomen, enkel de verbinding van de eiertakken wordt doorgeknipt. Ook niet in België. Bij castratie (is alles wegnemen) daarentegen wel, maar dat wordt meestal alleen maar gedaan bij een baarmoeder ontsteking.
 
Weet je wel zeker dat de baarmoeder is weggehaald?
  "

 Klopt, daarom dat ik heb aangedrongen bij mn vader voor een pakje, omdat ze dan niet beperkt werd in haar doen. 

100% zeker weet ik niet of de baarmoeder eruit is gehaald, wel de eierstokken, ik denk eigenlijk niet dat de baarmoeder eruit gehaald is nu ik er bij nadenk want ik weet nog dat onze dierenarts zei dat ze gingen kijken hoe groot de baarmoeder was, als deze vergroot was zouden ze ze weghalen maar aangezien dit niet vermeld is erna denk ik niet dat ze weggehaald is want anders hadden ze het wel gezegd :)

honden page profiel MariekeMarieke

" Geef haar maar een dikke knuffel "

 Hebben we zeker gedaan! :) 

doen we nog altijd eigenlijk :) we zijn zo zot op haar en we zijn heel blij dat ze terug haar oude zelf word, we vonden het maar zielig om haar zo suf in haar mand te zien liggen maar gelukkig loopt ze al wat meer rond en is ze terug nieuwsgierig naar alles en  komt ze kijken :) 

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker

honden foto van laura   Diva&Nova

"  Klopt, daarom dat ik heb aangedrongen bij mn vader voor een pakje, omdat ze dan niet beperkt werd in haar doen. 
100% zeker weet ik niet of de baarmoeder eruit is gehaald, wel de eierstokken, ik denk eigenlijk niet dat de baarmoeder eruit gehaald is nu ik er bij nadenk want ik weet nog dat onze dierenarts zei dat ze gingen kijken hoe groot de baarmoeder was, als deze vergroot was zouden ze ze weghalen maar aangezien dit niet vermeld is erna denk ik niet dat ze weggehaald is want anders hadden ze het wel gezegd :-) "

 Eigelijk is het alsnog een castratie aang3zien de eierstokken worden verwijderd, afknopen alleen heb ik nog niet meegemaakt, baarmoeder helemaal verwijderen deden ze vroeger altijd maar tegenwordig niet zo snel meer. 

Sterkte met je lieverd!

honden page profiel Angela KastelijnAngela Kastelijn 3 doggies

De meeste mensen steriliseren hun hond omdat ze willen dat ze niet meer loops wordt.( geen bloed meer op de vloer)

Als je alles laat zitten en dus de eierstokken niet weg neemt blijf de loops worden. dus halen ze over het algemeen alleen de eierstokken weg. mocht er iets mis zijn met de baarmoeder wordt deze ook meegenomen maar dat is niet standaard.
Bij een sterilisatie. Maar elke dierenarts is hierin anders. dus vraag wat ze weghalen bij een sterilisatie.

honden page profiel MariekeMarieke

" De meeste mensen steriliseren hun hond omdat ze willen dat ze niet meer loops wordt.( geen bloed meer op de vloer)

Als je alles laat zitten en dus de eierstokken niet weg neemt blijf de loops worden. dus halen ze over het algemeen alleen de eierstokken weg. mocht er iets mis zijn met de baarmoeder wordt deze ook meegenomen maar dat is niet standaard.
Bij een sterilisatie. Maar elke dierenarts is hierin anders. dus vraag wat ze weghalen bij een sterilisatie. "

 Het loops worden vonden we niet erg, het is nu eenmaal de natuur :)

Maar ze is op redelijk korte tijd 2 keer kort na elkaar schijnzwanger geworden en dit is niet gezond voor haar dus hebben we beslist om haar te steriliseren..

Is het een zorg minder nu? Ja dat wel, nu kan ze bij reu'en rondlopen zonder kans op puppy's maar we deden het vooral voor haar gezondheid omdat ze zo snel schijnzwanger word.. 

 

De baarmoeder is er niet mee uitgenomen, dat gingen ze enkel doen wanneer deze vergroot zou zijn of er niet normaal zou uitgezien hebben :) Bedankt voor je antwoord!

honden page profiel MariekeMarieke

Nog even een klein update'je :)

 

Nona doet het super! het litteken geneest heel mooi, in het begin was het precies niet zo mooi (er was precies wat te veel huid, moeilijk uit te leggen) maar nu ziet het er heel goed uit! 

Ze is rustiger als voor de operatie, wat even wennen is maar wel aangenaam :) maar buiten is ze nog altijd even actief :p

Eindelijk zal ze geen last meer hebben van een schijnzwangerschap en zich er niet meer slecht door voelen :)

Ook hebben we bij de controle toch maar bloed laten nemen voor een test op allergieën, we hopen dat als ze 1 heeft die getest word, dat het 1 is dat we kunnen verhelpen.. zoals iets in haar eten, maar we vrezen dat het iets met gras zal zijn..

Duimen dus! Binnenkort krijgen we het resultaat..

Is het van gras of iets wat ze niet kan vermijden zal het levenslang cortisone worden wss.. alhoewel er nu iets nieuws komt dat hetzelfde doet als cortisone maar zonder de nadelen van cortisone :) 

Hopelijk is dat er snel als ze idd altijd cortisone moet hebben..

honden page profiel ElianeEliane

 

Nu nog effe de resultaten van het bloed/allergie onderzoek afwachten

honden page profiel MariekeMarieke

"  
Nu nog effe de resultaten van het bloed/allergie onderzoek afwachten "

 inderdaad! 

Het was niet goedkoop maar we hebben het maar gedaan want als het iets is dat we kunnen vermijden moet ze niet levenslang cortisone krijgen enzo dus de beslissing was wel redelijk snel gemaakt :)

Is het iets dat we niet kunnen vermijden, jammer maar dan weten we het toch op wat ze reageert.. is het wel iets dat we kunnen vermijden, ja dan gaan we hier ons best voor doen!

Ik hoop op iets in het eten, dat zou het makkelijker maken maar ja de kans is klein.. 

honden page profiel ElianeEliane

Is het lang wachten op de resultaten?

honden page profiel MariekeMarieke

10 tot 14 dagen.. Ik hoop dat we ze snel krijgen..

Volgende forumvraag: Q
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^