'Just say no to the dogpark'.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ik ga er wel heen en die taferelen in die filmpjes zie ik sporadisch. Dus ons veldje is wel écht gezellig, haha. Ben het overigens volledig eens met de tekst hoor!

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

Mee eens. Niet alleen met parken maar met honden die elkaar ontmoeten in het algemeen. Altijd begeleiden. Ik als onwetende eerste hondenbezitter heb Shadow ook teveel ''gesocialiseerd' toen hij pup was. Foto's van het vrije speelkwartiertje op puppycursus. Achteraf had ik moeten ingrijpen. Foto's spreken voor zich.











Met nu het gevolg dat ik een hond heb die vaak agressief reageert op zwarte honden of opdringerige honden.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Uberhaupt heel fout pups op cursus vrij laten spelen.

Te veel verschillende pups, de leeftijden en groottes. Pups weten nog niet zo goed waar hun grenzen liggen, vaak grens overschrijdend gedrag. Veel pups samen, gaat nooit goed. Behalve pups uit een nest.

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Naar hè Naomi om dat soort foto's en momenten terug te zien.

Op deze foto's zie je geen beukmomenten,maar die zijn al geweest en ze doet haar uiterste best om hem rustig te krijgen en te kalmeren door zich een ongeluk te snuffelen.En dat wisselde zij af met dan ook weer een keer hard te gaan rennen..om hem zo kwijt te raken...wat natuurlijk ook niet hielp.

Ik had al veel eerder haar uit die situatie moeten halen,maar was toen nog niet helemaal lekker op de hoogte.

Na al dat gezellige 'spelen' ,ook met andere onbegrensde honden ging zij ook meer en sneller uitvallen.En stopte met het uitzenden van kalmerende signalen.

 

Later is dat wel goed gekomen hoor,door haar héél veel ruimte en rust te gaan geven.

 

 

 

 

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

duidelijke foto's

 

hier nog iemand die teveel haar best deed haar pup te socialiseren indertijd.

 

 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie 3 doggies

honden foto van Rachelle & Hummie

stilstaan tussen vreemde honden roept ook vaak spanningen op. 

Ik kom nooit op losloop veldjes wel in losloopgebiedeen In veel situaties kan ik dan een ander pad nemen. De dagelijkse mensen die er komen ken ik intussen en weet wat wel of niet goed gaat.  

Snap dat ook nooit vaak het motto oh gezellige kletsen honden los en worden maar gelaten, nauwelijks opgelet. 

Daarbij ben ik zelf ook graag in beweging hou er niet van om uur stil te staan. Op open plekken krijgt die ruimte om te spelen.. spelen en weer verder. Vaak geeft een hond er ook sneller genoeg van dan dat de baas blijft staan

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

 

 

Zo kan het ook  

Dit was na een uur behendigheid op de hondenschool, dus echt rennen gingen ze niet meer, lekker stoeien op de grond

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

dat denk ik ook, dat honden het ergens raar vinden, je blijft stilstaan, waarom, wordt er iets verwacht, moeten ze iets doen. Een hond blijft meestal stilstaan om te snuffelen, plasje en poepje en loopt dan verder. En daar moeten ze ineens rondrennen met allerlei soortgenoten. De ene zal het misschien leuk vinden, de ander weer niet.

honden page profiel JessicaJessica 3 doggies

Amen!

honden page profiel JessicaJessica 3 doggies

" Mee eens. Niet alleen met parken maar met honden die elkaar ontmoeten in het algemeen. Altijd begeleiden. Ik als onwetende eerste hondenbezitter heb Shadow ook teveel ''gesocialiseerd' toen hij pup was. Foto's van het vrije speelkwartiertje op puppycursus. Achteraf had ik moeten ingrijpen. Foto's spreken voor zich.











Met nu het gevolg dat ik een hond heb die vaak agressief reageert op zwarte honden of opdringerige honden. "

 Hetzelfde geldt inderdaad het ook voor puppycursus. (En hondenschool). Het los spelen vooraf of achter af de les. Is voor mijn hond funest geweest eerst. Ik had toe nog te weinig ervaring om te zien wat leuk hondenspel is, dus vertrouwde helaas te veel op die instructeur. 'Ze zoeken het het beste zelf uit'. Zei hij vaak. Ik was zo dom om erop te vertrouwen. Mijn (ondanks zijn grootte) hond was helaas te vaak de underdog. 

honden page profiel JessicaJessica 3 doggies

Misschien een idee om van die Nederlandse tekst een 'sticky' maken in het puppy gedeelte. Bereikt het misschien aardig wat mensen als die bovenaan blijft staan.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

https://www.facebook.com/suusje65/posts/1035325086532529

Ik kwam deze ergens tegen. Heeft niets met een dogpark te maken, maar waarom sommige rassen niet samen gaan.

Heel duidelijk geschreven vond ik en zeker iets om rekening mee te houden.

 

Los van de honden weides, kan je je ook afvragen vind mijn hond contact met andere honden wel prettig.

 

Een ontmoeting kan je niet altijd voorkomen, drukke plekken, kan je wel proberen te vermijden.

honden page profiel DeesDees 3 doggies

honden foto van Dees

" https://www.facebook.com/suusje65/posts/1035325086532529
Ik kwam deze ergens tegen. Heeft niets met een dogpark te maken, maar waarom sommige rassen niet samen gaan.
Heel duidelijk geschreven vond ik en zeker iets om rekening mee te houden.
 
Los van de honden weides, kan je je ook afvragen vind mijn hond contact met andere honden wel prettig.
 
Een ontmoeting kan je niet altijd voorkomen, drukke plekken, kan je wel proberen te vermijden. "

 Ik kan het niet lezen? 'Deze inhoud is momenteel niet beschikbaar'

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik heb het vertaald (graag geen kritiek dat het op sommige stukjes geen letterlijke vertaling is. Ik probeer het zo goed mogelijk).
 
Ik ga het gewoon doen, daar ga ik. Ik ga de wereld vertellen dat ik denk dat hun favoriete plek om met hun hond heen te gaan de ergste/foutste plek is om met hun hond heen te gaan. Mensen vertellen wat ze graag willen horen is duidelijk niet wie ik ben. Mensen vertellen wat ze moeten horen wel. Want het gaat om het welzijn van de hond, niet het sparen van de gevoelens van mensen
Mijn hond heeft socialisatie nodig:
Daar heb je absoluut gelijk in. Je hond heeft productieve socialisatie nodig. Dat is waarom het meenemen van je hond naar een hondenpark één van de slechtste dingen is die je kan doen. Pup of volwassen hond, socialisatie is alleen productief als het goed verloopt. Als je je hond wil leren een beleefd en gezond lid in de hondenwereld te zijn, dan is het meenemen van je hond naar een plek waar veel niet gesocialiseerde en stabiele honden rondlopen een slecht idee, omdat hij daar heel veel slechte voorbeelden te zien en ervaren krijgt. 
Zodra je de deur van het gebied achter je sluit heb je nog maar weinig controle over wat er gebeurt. Je hond wordt direct druk begroet door welke honden er dan ook rondlopen in het gebied. Iedere hond doet dat op de manier die hij denkt dat goed is. Zou je je kind meenemen naar een speeltuin waar je geen invloed hebt over wie er met hem/haar speelt en wat er met je kind gebeurt? Als je kind geslagen of gepest wordt, zou je dan toe gaan staan kijken?Dit zijn relevante vragen, want dit is wat er met je hond kan gebeuren in een hondenpark. Alleen kan je hond je niet met woorden vertellen wat er aan de hand is. Veel honden ontwikkelen gedragsproblemen door de manier waarop ze behandeld worden door andere honden 
Het is jouw taak om te leiden en beschermen
Deel van de oorzaak van het grote aantal honden met gedragsproblemen is omdat mensen vergeten welke taak ze als hondeneigenaar hebben. Het is heel goed te vergelijken met het opvoeden van een kind. Je moet de controle hebben over wat ze leren, ervaren en je moet er op toezien dat dat ze zich goed en gezond ontwikkelen. Dat kan niet in een hondenpark. Dat kan GEWOON NIET! 
Iedereen die er geweest is weet dat er maar één stomme eigenaar met slecht gesocialiseerde hond voor nodig is om de gehele dynamiek in het park te veranderen. 
Dan moet jij niet alleen met de honden dealen, maar ook met de eigenaar, die er weinig kaas van gegeten heeft. 
Ja, je hond heeft socialisatie nodig
Probeer dit: Ga naar een hondenpark. Ben je nu in de war? Laat het me uitleggen. Ga naar het hondenpark zonder je hond. Observeer de honden en baasjes. Socialiseer met de baasjes. Maak vrienden, vermaak jezelf. Ga op zoek naar honden en baasjes die stabiel en in balans zijn.Kijk naar honden die plezier hebben, zonder andere honden te terroriseren en dominant te zijn. Maak vrienden met die hondeneigenaren en leg uit dat je op zoek bent naar wat honden om jouw hond mee te laten socialiseren Dat is hoe je kan socialiseren èn de controle kan houden.
Als je dat een paar keer hebt gedaan neem je je hond mee, maar je neemt het niet mee naar binnen om als een gek met andere honden te rennen en ravotten. Spreek af met de mensen met wie je al kennis hebt gemaakt. Soms zijn er kleine afgescheiden stukjes waar jullie rustig kunnen spelen. Als dat er niet is, dan is het verstandig een andere kleine omgeving op te zoeken waar je de honden kunt introduceren. hoe dan ook, je doel is om controle te houden over met wie je hond in contact komt. Jij bent 24/7 verantwoordelijk voor de ervaringen van je 4 voetige vriend . "

 Super van je.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Soraya, wat ben je toch een fijn griet......super van je dat je het voor vele vertaald hebt.....dank je wel.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Graag gedaan hoor. Meteen maar een account aangemaakt. Gezellig!  "

 Hihi, dank jullie meiden....voor vele is het geweldig om mee te kunnen lezen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  Ik kan het niet lezen? 'Deze inhoud is momenteel niet beschikbaar' "

 https://www.facebook.com/suusje65/posts/1035325086532529

Suf, ik had hem op vrienden gezet. Is al het goed is nu te lezen voor iedereen.

honden page profiel DeesDees 3 doggies

honden foto van Dees

Dankje!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Dankje! "

 Graag gedaan. Vond het een heel leerzaam artikel

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

"  Graag gedaan. Vond het een heel leerzaam artikel "

 Bevestigd wat ik in de praktijk al zie

honden page profiel Precious for lifePrecious for life 3 doggies

honden foto van Precious for life

Goh zeer leerzaam, wij hebben hier ook geen hondenvelden.

wel een aantal heerlijke losloop gebieden, maar daar is het meestal lekker rustig. Zoveel honden bij elkaar zonder baasjes die niet opletten kan nooit goed gaan. Zou er zo wie zo nooit voor kiezen om daar heen te gaan.

het allermooiste vind ik samen met je hond lekker de natuur in trekken. Alhoewel het voor een hond wel heerlijk is om een speelmaatje te hebben op zijn tijd.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Over die rassen is idd ook intressant en heb ik zelf ook ervaren. Mijn duitse herder haar beste vriendin was eigenlijk wel een labrador, maar die "voedde ze wel altijd op" opdringerigheid werd niet op prijs gesteld. Verder vond ze honden met platte snuiten of haar voor hun ogen en overal om hun lijf of honden met opvallend vel een soort van "vreemd" en moest ik haar goed begeleiden daarbij. Bordercollies vond ze echt eng en moest ik haar weg van houden.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ik ken een aantal friese stabijen die alleen met andere stabijen (Gijs dus meestal) spelen

honden page profiel Precious for lifePrecious for life 3 doggies

honden foto van Precious for life

Do speelde ook toen ze jong was het liefste met haar eigen soort...

toen ze ouder werd wilde ze alleen nog met haar maatje zoon Sem spelen, andere honden werden toen gewoon genegeerd...

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik ken een aantal friese stabijen die alleen met andere stabijen (Gijs dus meestal) spelen "

 Dat vind ik niet zo gek, ze hebben veel overeenkomsten en het zelfde spel.

Als ik me niet vergis, wordt er gerend door Friesjes, maar ook soms met de bek gespeelt, een beetje worstelen.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie 3 doggies

honden foto van Rachelle & Hummie

met vreemde honden vind Hummie het heerlijk om te rennen rennen op grote oppervlaktes en indien klik.

Met de bek spelen doet die alleen bij een paar honden, 4 bekenden als er sprake is van wederzijds respect en vertrouwen 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Socialisatie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^