Schoeisel, ik wordt er gek van

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AgnesAgnes 3 doggies

honden foto van Agnes

Ik heb gewoon regenlaarzen aan

honden page profiel haarlemsehaarlemse 3 doggies

honden foto van haarlemse

Op speurder.nl staan nu outdoor laarzen te koop voor de helft van de prijs van 199,00 voor  99,00.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Simpele wandelschoenen. Gekocht bij de intersport. 1x in de zoveel tijd in sprayen met waterafstotende spray en uiteraard netjes de schoenen poetsen met schoenpoets. Dan blijven de schoenen een aantal jaren waterdicht. 

 

Deze schoenen is zelfs een aantal liters water overheen gegaan toen ik het instap bad open deed om er een bewoner uit te halen. (vergeten dat het bad nog niet geheel leeg was). En niet eens natte voeten!

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik heb meerdere wandelschoenen gehad. Maar de1 was niet waterdicht, de ander was te koud in de winter, weer een andere liep niet echt lekker. Afgelopen zomer ging ik met Moh naar Zweden en zocht nog een keer naar outdoorschoenen en kreeg de tip om eens bij decathlon te gaan kijken. Wat een fijne winkel met veel keuze en niet duur (lees erg goedkoop), voor allerlei buiten sporten.

 

De schoenen die ik heb zijn eigenlijk kinderschoenen,  voordeel van maat  38. Goed naar referenties gekeken en zo mijn keuze gemaakt. En voor die prijzen kan je ook nog misschien leuke sneakers/wandelschoenen kopen voor als je op visite gaat.

 

Link naar de outdoorschoenen 

http://www.decathlon.nl/C-656328-hoge-wandelschoenen

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Ik heb al een aantal jaar Merrells. Voornamelijk wegen een Air iets in de hiel, waardoor ik er met mijn probleemvoeten fatsoenlijk mee kan lopen.Ik wandel er iedere dag mee (behalve als het 3x giet, want dan heb ik andere schoenen, ook van Merrell). Ik doe er meer dan een jaar mee.
 
In contrast, Saucony hardloopschoenen deed ik 3 maanden mee. Wildebeast van Perry Sport ging in <9 maanden stuk.Bij Merrell slijten de zolen ook wel het snelst, maar op een veel acceptabeler tempo. Kort gezegd, hoe comfortabeler de schoen, hoe zachter de zool, hoe sneller die slijt. Bijv. wandelschoenen van Categorie A slijten veel sneller dan Categorie B. "

Waar heb je dat vandaag? Dat type A schoenen sneller slijten dan B?

Ik loop momenteel stage als podotherapeute in een bedrijf die juist in wandelschoenen gespecialiseerd is. Saucony schoenen zijn overigens niet echt een schoen voor te wandelen.

 

Met wandelen heb je een totaal andere belasting dan tijdens het hardlopen. Hardloop schoenen moeten demping hebben, vanwege de zwaardere belasting. Dus die zool is zachter en slijt ook natuurlijk veel sneller dan een wandelschoen. 

 

Wandelschoenen zijn stugger en het verschil tussen een type a en b is de stijfheid van de zool en niet de hardheid. Wel is zo dat een type A schoen een schoen is voor vlakke stukken met soms een heuvel en mensen deze doorgaand meer over het asfalt dragen. Type B is een trekking-bergschoen en die worden dus meer voor echte heuvel land schappen gebruikt met een zachtere ondergrond. 

 

Het ligt ook helemaal er aan hoe veel je loopt en hoe je met de schoenen omgaat. En je kan schoenen laten repareren, heb je veel langer plezier ;) 

Daarbij heef elk merk weer zijn eigen eigenschap en zijn schoenen bij grotere ketens zoals Perry sport vaak oudere modelen van een 1 jaar oud. Ondanks dat ze niet gebruikt worden verslijt een schoen dan ook gewoon.

 

Ik ben zelf meer van het merk Lowa. Goede schoen, goede stabiliteit, geen keiharde zool. Licht is namelijk een type A wandelschoen en zien er niet verkeerd uit. 

honden page profiel *Jo-tje**Jo-tje* 3 doggies

honden foto van *Jo-tje*

Ik heb een jaar of 2 geleden regenlaarzen gekocht bij de primark. Ze lijken op een soort hippe paardrijlaarzen, volledig zwart met aan de boven kant een ruit patroon er in verwerkt. Vind ze zelf best geinig! Ik draag ze vooral als ik met de honden uit ga maar ook als ik voor de gewone dingen de deur uit moet. En, aangezien ze van rubber zijn zijn ze waterdicht! Wel koud maar dit is opgelost met thermosokken. Kortom, mijn tip: Kijk even bij Primark, voor 15 euro ben je klaar. Dan nog even langs de action voor de thermosokken van een paar euro en je kan er weer tegen aan!

Succes!

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Ehm ben ik nu de enige die denkt gaan al deze mensen serieus met dat soort schoenen ook ergens op visite?

 

 

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor 3 doggies

honden foto van Anne-Marije & Noor

" Ehm ben ik nu de enige die denkt gaan al deze mensen serieus met dat soort schoenen ook ergens op visite?
 
  "

Hahaha!! Ik zou inderdaad ook niet met mij laarzen aan op visite gaan. :p

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" Ehm ben ik nu de enige die denkt gaan al deze mensen serieus met dat soort schoenen ook ergens op visite?
 
  "

 

Nou met mijn wandelschoenen vol met modder ga ik ook niet snel ergens op visite. Moh en ik lopen graag door de modder te banjeren en dan zijn we niet meer visite proof. Dan heb ik echt andere schoenen nodig, maar vaak ook andere broek en Moh moet eerst opdrogen en dan de droge modder uit haar haren kammen. 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

" Waar heb je dat vandaag? Dat type A schoenen sneller slijten dan B?
Ik loop momenteel stage als podotherapeute in een bedrijf die juist in wandelschoenen gespecialiseerd is. Saucony schoenen zijn overigens niet echt een schoen voor te wandelen."

18 jaar ervaring met wandelschoenen type A en B, van verschillende merken. Type B wandelschoenen doe je makkelijk járen mee. Type A niet. Tenzij de kwaliteit van B schoenen recentelijk extreem gekelderd is/van A schoenen enorm omhoog gegaan is.


Saucony is ook geen wandelschoen, maar wel het enige type schoen wat ik in de kast had waarmee ik met hielspoor nog kon wandelen.


Lowa is goed, maar voor mij helaas niet (meer) geschikt.

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti 3 doggies

honden foto van Dutch Auti

Hier meindels en daar ga uk ook gerust mee op visite of naar verjaardag (draag ze vrijwel altijd) 

Alleen als je met de hond overal doorheen banjerd moet je ze wek geregeld schoon maken.

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti 3 doggies

honden foto van Dutch Auti

Hietvoor had ik altijd lowa's trouwens maar gezien bepaalde voetproblemen kan ik beter bredere schoenen dragen.en meindel heeft van diverse modellen ook een extra brede versie.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik heb de Lowa Palermo voor tussendoor te wandelen bij vochtig weer(goretex membraan) en voor het zwaardere werk mijn Meindl vakuum lady ultra(met goretex membraan).

Supertevreden van :-).

In de zomer loop ik op teva terra-fi lite :-).

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Ehm ben ik nu de enige die denkt gaan al deze mensen serieus met dat soort schoenen ook ergens op visite?
 
  "

 

Ja, ik ga rustig met dat soort schoenen bij iemand op visite. Ik heb wel nette schoenen, maar daar passen geen zooltjes in. Als ik veel last heb van mn voeten, door het al een aantal dagen niet lopen op zooltjes, kan het mij echt niet schelen dat ik met zulke schoenen op visite ga.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik ben héél blij met mijn Merrell's. Ik had eerst de Chameleon, daar heb ik een aantal jaar vaak op gelopen (en ze niet zo goed verzorgd, dus waterdicht zijn ze niet meer).

Inmiddels heb ik de Chameleon Arc 2, bruin met paars, dus in nette staat zou ik ze zelfs nog aan kunnen als ik ergens heen ga. Maar, mijn Merrell's zijn na 1 wandeling al niet meer in 'nette staat', dus het zijn gewoon echt mijn wandelschoenen haha.

Heb voor de zomer ook nog lage, maar die zijn niet waterdicht. En daarmee heb ik binnen no time kiezeltjes of zand, bij voorkeur net achter mijn hiel (waardoor het voelt of er een enorme steen in zit...)

 

De halfhoge Merrell's staan altijd in een mandje in mijn auto, ik trek ze pas aan als we bij het bos zijn. In de auto heb ik *tromgeroffel* bijna altijd mijn spuuglelijke lichtblauwe Crocs aan 

Moet ik na de boswandeling nog even snel naar de super dan ga ik met mijn Nikes de auto in en wissel die dan om als ik ga lopen in de bagger.

Ik wil die bagger die ik soms meeneem onder en op mijn schoenen niet eens in mijn auto trouwens 

 

Ga ik na het werk Mellow uitlaten dan doe ik dat gewoon op de schoenen of laarzen die ik dan aan heb (en ja, dan gebeurd het wel eens dat je keurig de drol van je hond opraapt en vervolgens vreemde hondenpoep onder je schoen hebt zitten...)

En ben ik thuis en ga ik dan Mellow even laten plassen dan doe ik dat op eerder genoemde Crocs.

Toen we hier nog grote stukken liepen ging ik ook altijd op mijn gewone schoenen (Palladium, Nike, Puma of mijn laarzen), maar dat kleine stukje wat we nu lopen, dan neem ik niet de moeite mijn schoenen aan te doen. En ik kan er werkelijk waar niet van wakker liggen dat mijn Crocs Echt Heel Lelijk zijn 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 3 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

Ik volg even! Want ben ook opzoek naar fijne wandelschoenen :)

honden page profiel Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en MaraManon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara 3 doggies

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ik zweer bij mijn stallaarzen

 

Afbeeldingsresultaat voor mondoni canada thermolaarzen

En als het zo uitkomt hou ik ze gewoon aan als ik op visite ga, onder mijn jurkie

Anoniem (Gast)

Ik heb gewoon heel veel schoenen. Bergschoenen type a voor de bossen, type b voor de bergen, snowboots voor als het sneeuwt, regenboots voor als het heel modderig is, sneakers voor de zomer (hoog en laag) en timberlands voor in de winter om het huis. En daanaast nog een aantal paar schoenen voor als ik niet met de honden bezig ben (durft niet te tellen). Nou gaat alles gelukkig wel heel lang mee omdat ik zoveel afwissel :).

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

" Ehm ben ik nu de enige die denkt gaan al deze mensen serieus met dat soort schoenen ook ergens op visite?
 
  "

  Euh ja dat mag..maar bezoek bij ons staan ze  dan wel netjes op de deurmat

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

" Ehm ben ik nu de enige die denkt gaan al deze mensen serieus met dat soort schoenen ook ergens op visite?
 
  "

 Ik wel soms hoor, staan mega stoer onder mijn jurkies (en veeg ze heul goed )

honden page profiel JessicaJessica

" Timberlands 

 
Ik heb deze nu 3 jaar en ze zijn nog praktisch nieuw, de zool is nog niet eens een klein beetje gesleten.
 
Waterdicht en als je ze goed inspuit valt het vuil er zo af. "

 Kan je met timberlands ook gerust een poos door nat gras lopen? Dat doe ik namelijk nogal veel. Met mijn leren all stars kreeg ik dan geen natte tenen. Maar Tsjah, na 2 maanden toch gesleten. En het voetbed is trouwens ook niet om over naar huis te schrijven 

honden page profiel JessicaJessica

" Ik zweer bij mijn stallaarzen
 

En als het zo uitkomt hou ik ze gewoon aan als ik op visite ga, onder mijn jurkie "

 Hahahaha! Echt?!

 

Ze zien er wel erg warm en comfi uit

honden page profiel JessicaJessica

" en als de kou weer de grond uit is loop ik het liefst op http://www.fivefingers.nl/
zo iets "

 Is dat serieus een schoen? 

Ik lig helemaal dubbel! Heb zoiets nog nooit gezien

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Welja, moet kunnen

Ze zijn echt lekker warm en comfi. Super profielzolen, dus glij niet uit ook. Ik heb er wel schapevacht inlegzooltjes in, anders voor mij te hard, maar komt door zere plek onder voet. Verder heel blij mee.

En maar dertig euri, das goed te doen

 

honden page profiel JessicaJessica

" Ik loop al een jaar of 20 op Mag's. Fantastische afwisseling, haha. Maar ze zitten echt geweldig, goede kwaliteit. Ik heb ze in verschillende kleuren. Loop er heel het jaar op, tenzij sneeuw en ijzel, dan gaan de sneeuwboots aan.
http://www.mag.nl/
 
Deze onder andere

  "

 Nou serieus... Heb vroeger ook MAG's gehad.  Die liepen werkelijk als heaven! Kon me alleen niet meer herinneren hoe waterdicht ze waren...??? 

honden page profiel JessicaJessica

" Ik zag ook deze voorbij komen in een blad. Tikkie prijzig helaas.
http://zooadventure.nl/dames.html
  "

 Zoiets zou ideaal zijn inderdaad. Hier in het dorp niks meer kunnen vinden vandaag. Ofja toch wel... Heb bij de scapino vast voetbalschoenen gekocht (€12,50) voor agility waarmee we binnenkort gaan starten. Ik zal geen schuiver maken op het gladde natte gras in ieder geval 

honden page profiel JessicaJessica

" Ik zag ook deze voorbij komen in een blad. Tikkie prijzig helaas.
http://zooadventure.nl/dames.html
  "

 Mooiiiii!

maar duur inderdaad... Kijk morgen toch eerst even bij de Anwb 

honden page profiel JessicaJessica

"  Hee die hadden we hier ook. Zijn ze nog steeds te koop? "

 Ik krijg regelmatig reclame van ze binnen op Facebook. Hebben weer allerlei nieuwe modellen binnen. 

www.mag.nl geloof ik

honden page profiel JessicaJessica

" Op speurder.nl staan nu outdoor laarzen te koop voor de helft van de prijs van 199,00 voor  99,00. "

 Goede tip bedankt!

honden page profiel JessicaJessica

" Simpele wandelschoenen. Gekocht bij de intersport. 1x in de zoveel tijd in sprayen met waterafstotende spray en uiteraard netjes de schoenen poetsen met schoenpoets. Dan blijven de schoenen een aantal jaren waterdicht. 
 
Deze schoenen is zelfs een aantal liters water overheen gegaan toen ik het instap bad open deed om er een bewoner uit te halen. (vergeten dat het bad nog niet geheel leeg was). En niet eens natte voeten! "

 Dat is wel het toppunt van waterdichtheid inderdaad. 

pagina 2 van 5 123 4 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^