jaloers

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Miranda (Gast)

Hoi ik ben nieuw hier. Wij hebben na het overlijden van onze 11 jarige border Sienna een nieuwe border, Blitz, van 16 weken aangeschaft. Waar Sienna bij aanschaf angstig en altijd een rustige super brave teefje was is onze Blitz een niet te stoppen hyperactief reu. Hij is nu 3 weken bij ons en kost veel energie. We hebben ook een Maltezer teefje, Apple van 5 jaar. Ze spelen veel. Apple is de baas. Blitz weet bij spelen niet van ophouden en wordt steeds drukker dus af en toe maken wij er een einde aan. Blitz is echter jaloers op Apple en wil alles hebben wat Apple heeft. Hij blaft dan constant. Hij durft het niet af te pakken maar is bijna niet stil te krijgen. Ook als hij bv hetzelfde botje krijgt wil hij gewoon dat van Apple. Hoe pak ik dat t beste aan. Heeft iemand tips?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Je zult je honden moeten begeleiden bij het spelen. Jij maakt een eind aan het spel als je vind dat het te hard of oneerlijk gaat. 

 

Botjes en snoepjes apart van elkaar geven. Ieder in zijn eigen mand en beide aan een zijde van de kamer. Er word niks van elkaar afgepakt, daar moet jij voor zorgen. Ben je weg? Dan zorgen dat er niks in de kamer ligt wat een trigger kan geven om ruzie te maken, of beide in een aparte ruimte met een speeltje of wat lekkers.

 

Niet de honden het zelf laten uitzoeken. Vroeg of laat komt daar flinke narigheid van.

Miranda (Gast)

Dank je wel. Is ook mijn idee maar als ik ieder een hoefje of zo geef waar ze langer mee doen en Apple knaagt er op. Blitz jaloers en blaffen terwijl hij een eigen hoefje heeft maar dat van Apple wil? Apple daagt er ook mee uit soms en dan neem ik m af

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Dat zou ik gewoon corrigeren, even een 'nee!' of 'laat dat' en anders toch beide apart in een ruimte wat lekkers geven.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^