Am. Bully vasthouden en schudden, kan iemand me helpen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ik verbind er geen ras aan hoor.

Ik heb hier naast een schat van een een pitbull wonen, steek ik mijn hand voor in het vuur. De vriendelijkheid zelve. Superbaasje ook.

En aan de andere kant woont een herder, die is altijd aangelijnd.

Maar trekt zo waanzinnig hard aan die riem en is er zo op gespitst iedere hond te pakken die voorbijkomt, ook mijn ouwe spaanse wijvies. Als die riem ooit een keer breekt ben ik er in ieder geval 1 kwijt, kan ze niet alledrie tegelijk redden. Die zou wat mij betreft een muilkorf om moeten, hoe sneu ook. Maar die valt aan om te doden, als ie losbreekt.

En als ik vriendelijk vraag, check je de riem af en toe, zegt ze, welnee, hij is nog nooit gebroken

Zelfs ik check de riemen en tuigen regelmatig, niet omdat ze andere honden aanvallen, maar omdat bijvoorbeeld Lexi zo hard kan trekken bij vuurwerk of onweer, dat ze van pleitenstein gaat als de riem breekt.

Maar kortom, wat doe ik dus. Ik kijk uit het raam en pas als ik zie dat die herder weer binnen is, ga ik met mijn meiden naar buiten.

Tja, dan dat maar.

Het is zo jammer, dat, ook bij jullie op de wei, anderen dus zich zo moeten aanpassen. Of weg moeten blijven. Omdat 1 eigenaar niet zijn verantwoordelijkheid neemt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Wat is dit nu weer ... staat heel mn verhaal zo in een ander topic!! Sorry iedereen

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

Ja ben het wel eens met Jeroen..

 

Op jouw vraag "waarom kiest iemand dit ras als een eerste hond" denk ik meteen ; "waarom niet?" het zijn superlieve en leuke honden..

Ik vind die baas gewoon een oetlul..die is hier het eigenlijke grote probleem.

het ras doet er denk ik niet zoveel toe..Dat noemde ik gisteren al...

Je hond los laten gaan op een andere honden is i.m.o een no-go,

en ik denk dat je dat ongeacht het ras , zeker in de pubertijd moet begrenzen...

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Sorry.. ook dit verhaal staat plots in het verkeerde topic!

 

Mijn laptop leeft op dit moment zijn eigen leven volgens mij

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Een hachelijk avontuur, Ruby, het is een grote ijsbaan daar in het noorden. Goed afgelopen gelukkig.

Maar eh... volgens mij zit je in het verkeerde topic

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Een hachelijk avontuur, Ruby, het is een grote ijsbaan daar in het noorden. Goed afgelopen gelukkig.
Maar eh... volgens mij zit je in het verkeerde topic "

 

Ja, kats het verkeerde topic! Mijn laptop doet dat zo vanzelf .. Had mijn verhaal al een paar keer getypt in het topic waar het hoorde, druk ik op backspace om een typfout weg te halen, al het getypte ineens weg!

 

Nu weer ontopic!!

honden page profiel martinezbordermartinezborder 3 doggies

"  
Ik heb al zoveel verschillende theorieen gehoord over aansprakelijkheid, en wat waar is weet ik niet.
Discussies over wel of niet los, in een wel of niet losloopgebied etc.
Feit is dat als jouw hond schade veroorzaakt, dit gewoon vergoed wordt door je WA.
 
Maar dat was jouw vraag toch niet?
Ga je deze hond vermijden in de toekomst? "

 Wettelijk zit het zo;

Als jouw hond schade geeft aan een ander persoon of dier kan de schade verhaalt worden op je WA. Ook al is de andere hond begonnen, gaat dat via je eigen WA. Nou is er se kanttekening dat:

* je GEEN aansprakelijkheid moet erkennen als de tegenpartij je aansprakelijk stelt. Tenzij je hond natuurlijk echt begonnen is. 

* je voldoende getuigen moet hebben die jouw verhaal kunnen onderschrijven.

Ook gebeurd t op je eigen erf en een ander doet is, je bent ten aller tijden de schuldige als baas van je hond. De verzekeringen zoeken het onderling dan uit. Wel direct melden bij je WA natuurlijk. 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik vraag me af of je met bijv. de wijkagent kunt regelen dat iemand van de hondenbrigade een paar keer langs dat veld rijdt op tijden dat die man en hond er zijn. Misschien als dit gedrag dan geobserveerd is door de honden-geleider, dat deze agent de eigenaar kan overtuigen dat hij dit gedrag niet moet tolereren.


Juist omdat bijv. Mechelaars ook een bepaald temperament hebben en het van een Mecheltje niet gepikt zou worden als die "speels" in de broek van voorbijgangers zou hangen en dat die voorbijganger het dan zelf maar moet regelen...

 

Best een goede analogie, al zeg ik het zelf...

honden page profiel SYSY 3 doggies

honden foto van SY

" Ja ben het wel eens met Jeroen..
 
Op jouw vraag "waarom kiest iemand dit ras als een eerste hond" denk ik meteen ; "waarom niet?" het zijn superlieve en leuke honden..
Ik vind die baas gewoon een oetlul..die is hier het eigenlijke grote probleem.
het ras doet er denk ik niet zoveel toe..Dat noemde ik gisteren al...
Je hond los laten gaan op een andere honden is i.m.o een no-go,
en ik denk dat je dat ongeacht het ras , zeker in de pubertijd moet begrenzen... "

 Precies dit, zoals ik op pagina 2 schreef is Skye ook onze eerste hond samen en een stafford. Ik zal ook heus wel wat fout doen maar ik zou me niet zo gedragen als het baasje wat jij beschrijft.

 

Ik zou de hond en het baasje uit de weg proberen te gaan. Aan de andere kant is het zonde dat jij je aan moet passen door een ander, maar de veiligheid van je eigen hond gaat voor. Overigens zou ik er ook zelf tussen zijn gaan staan als het baasje niets doet hoor. Dan moet hij zelf maar ingrijpen in plaats van lekker staan kletsen.

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik antwoord even algemeen, ik kom zelf nooit op een hondenweide, niet vanwege de honden wel vanwege de baasjes die dan op afstand vaak staan te kletsen en hun honden niet eens in het oog houden. Zoals mijn dierenarts zegde (die de gevolgen van gevechten ziet), te veel baasjes kennen hun hond niet of willen hem niet kennen, te weinig mensen tonen de inzet die nodig is om goed voor een hond te zorgen en hem op te voeden. Daardoor veroorzaken ze zelf dingen en nemen hun verantwoordelijkheid niet.

Kan me niet schelen over welk ras het gaat, allen zijn het honden en de baas die zegt "de mijne doet nooit iets", is fout bezig, want dat kan je gewoon niet zeker weten. Genoeg dat een andere hond een voor hen verkeerd signaal geeft, terwijl de baas het niet eens opmerkt.

 

Mijn hond heeft tal van Stafford vriendjes, dus ik ontloop die honden niet, want heb een groot zwak voor het ras. Maar degene die ik ken hebben wel heel verantwoordelijke baasjes die ze niet zomaar hun gang laten gaan. Ik krijg wat van lui die (zoals nu ook meer bij ons op het dorp) hun honden maar laten loslopen.

Ook in dit verhaal is de baas weer volledig in fout, zo maak je van een goede hond een slechte. Want ook dit ras kan perfect als eerste hond, op voorwaarde dat je je eerst goed informeert en leert over honden. De meeste mensen zouden eerst een cursus moeten volgen. Zoals iemand me onlangs zegde "men moet op cursus om auto te rijden, maar niet om een hond te nemen of een baby te krijgen".

Hoop dat deze baas nog tot inkeer komt en zijn hond niet het slachtoffer wordt van zijn stommiteit !

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Even beginnen met een vraag: wat is een Am Bully dan eigenlijk? AB = Amerikaanse Bulldog, Am Bully dus niet?

 

Brrr, krijg de kriebels van die foto. Verstandig dat je die hond (voorlopig) gaat ontwijken. 

 

Prima dat hij het allemaal geen probleem vindt, maar er zijn meer mensen en honden dan alleen hij en zijn hond. En anderen (mens én hond) hebben er duidelijk meer moeite mee.

Heel jammer dat zo iemand er zo laks over doet. Met als resultaat dat mócht het ooit mis gaan (en daar kun je op wachten natuurlijk) dat vervolgens iedereen met een hond uit die rasgroep (of het nou een Stafford, een AB of wat dan ook is) met de nek wordt aangekeken. Terwijl ik, zeker hier en op FB, genoeg mensen zie die wél verantwoordelijk met hun hond omgaan.

Zoals altijd verpesten die paar rotte appels het voor de rest.

 

Mellow springt wel eens tegen me op en ja, soms heb ik dan een modderpoot op mijn broek of jas. Maar dat ík het niet erg vind betekent niet dat ze maar tegen iedereen op mag springen. En dat is dan maar een moddervlek, maar ook dat vind niet iedereen leuk.

 

En het ras maakt op zich nog niet eens zoveel uit, als een hond van een beetje formaat vast heeft en trekt, schudt of tilt, dan heb je binnen no time fikse schade. Want ook mijn hond heeft zoiets gedaan, in een fractie van een seconde. Je mist 1 signaal en het is mis. Huis van mijn ouders, mijn hond die de hond van mijn ouders greep. 

Maar de meeste mensen leren van zo iets of zijn er bij voorbaat al op bedacht dat hun hond zoiets zou kunnen doen en zorgen dat het niet (meer) zal gebeuren. Ik vermijd losloopplekken (blijft dus ook weinig over...) en ben heel alert op haar lichaamstaal als een losse kleine hond te dichtbij komt. Omdat ik wéét hoe snel het mis kan gaan.

Al doende leert men. Ik hoop alleen niet dat andere honden slachtoffer zullen worden van het lakse gedrag van de meneer uit de openingspost...

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

Ik weet dat je al een angst voor deze honden hebt en dan lijkt elke grommetje of vastpakken halsband 10000x erger . Je bent ook dubbel in je verhaal eerst is het nog een vriend van wammes en dan wilt hij ineens Wammes afmaken .  Op de foto zie ik geen hond die voor de kill gaat  Wil niet zeggen dat de eigenaar verkeerd is ,jij bepaald wat de grens is en niet de eigenaar van bully . Je moet dit ook als eigenaar begeleiden en schudden is not  done .Een bully kan wel wat heftiger in spel zijn als de gemiddelde hond en je hoeft ook niet meteen in paniek te raken als de halsband eens wordt vastgepakt (dat gebeurd hier ook ) Ik heb een keer een bullterrier meegemaakt die cookie als pup bleef vervelen ,nou de eigenaar deed niets en stond er lachend bij .Dus na 2 x vragen  zorg ik zelf ervoor dat de hond ermee ophoudt (wel vriendelijk he ,hond kan er tenslotte ook niets aan doen dat hij zo'n baasje heeft )

American Bullyz zijn geweldig honden en net gefokt op het sociaal karakter naar mens en DIER . Ik wil niet beweren dat het 100% aan de baas ligt ,maar wel 99,9% lol

Moest net lachen ,tijdens de wandeling kom ik een chihuahua eigenaar tegen die zijn hond los had ,ik had mijn bullyz ook los en de bulldog vast  Zegt de eigenaar van de chihuahua laat ze maar los hij doet niets  wahahahahaha lol 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

"  Ik bedoelde Lieke van Gijs.
ze had een paar lege reacties. Waarschijnlijk stonden haar reacties weer eens dubbel? "

 Ja ik drukte iets te enthousiast op reageren??? oepsie

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

" Zo zijn wij weer de dupe van mensen die hun hond niet opvoeden....om uit de buurt van de hond te blijven.... jammer het is zo,n gezellig groep. "

 Ach arme Wobbel, die heeft sowieso niks gedaan, Friese stabij's zijn schatten  

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ik vind de foto eerlijk gezegd wel mee vallen, maar wat jij omschrijft niet. Al vind ik het eerder een gevalletje "puber word een beetje te wild in zijn spel en het is tijd om naar huis te gaan"

niet per se een hond die gevaarlijk of agressief is

Maar dat is wat ik uit het verhaal op maak he

 

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

" Ik vind de foto eerlijk gezegd wel mee vallen, maar wat jij omschrijft niet. Al vind ik het eerder een gevalletje "puber word een beetje te wild in zijn spel en het is tijd om naar huis te gaan"
niet per se een hond die gevaarlijk of agressief is
Maar dat is wat ik uit het verhaal op maak he
  "

 Zo denk ik ook   Als deze hond echt kwaaie bedoelingen had dan had Wammes het al lang geweten (gevoeld)

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Soms staan de baasjes zo  gezellig te kletsen dat ze vergeten en niet zien dat het geen leuk spelen meer is, dat is jammer.. dat moet je voor zijn en weggaan voordat een andere hond daar de dupe van word. Is die baas niet zo verantwoord dan kun je zelf beter gaan

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

ik vind het niet zo meevallen...dit is gewoon niet leuk spelen...en zo te horen, is dit niet eenmalig, maar constant. 

dat naar de grond werken, spelen op hun manier, overheersen en domineren..is gewoon best typisch gedrag voor honden in deze rasgroepen...en vrijwel nooit leuk voor de honden eromheen die dit moeten ondergaan. 

die bully zal schik hebben en lekker aan het spelen zijn ja, geloof ik...maar de tegenpartij? 

 

los nog van serieuzere incidenten of bijten...

 

 

 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ik zou dit echt niet prettig vinden hoor.  En wat o.a Mellow zegt, voor de een ligt de grens wat strakker dan voor de ander.

In t park hier loopt een x labrador boxer, onopgevoed en superlomp.

Het enige wat die kan is beuken tegen de honden of bij de baasjes in de buik.  Talloze keren wat van gezegd maar men weet t allemaal beter,als ze überhaupt al opletten want meestal zie je de baasjes minuten later aan komen terwijl je je best doet om het mormel te blocken.

Zij vinden t spelen, ik zie t als asociaal gedrag wat een keer escaleert.  Als ik die hond zie laat ik t park voor wat t is.

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

" Dat is de reden waarom ik nooit een hondenweide betreed ... Hier in de straat 1 kleine hondenwei.. Daar kom ik wel op mits die leeg is 
dit loopt ooit eens fout af spijtig dat de eigenaar het niet ziet ...  "

 Voila ...ook mijn gedacht. Ik blijf er ver van weg.....alhoewel ik ook wel eens Lance zijn pootjes wil laten strekken.

 

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Tegen zulke baasjes valt niet te praten dus dan kun je beter zelf de verstandigste zijn

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

" ik vind het niet zo meevallen...dit is gewoon niet leuk spelen...en zo te horen, is dit niet eenmalig, maar constant. 
dat naar de grond werken, spelen op hun manier, overheersen en domineren..is gewoon best typisch gedrag voor honden in deze rasgroepen...en vrijwel nooit leuk voor de honden eromheen die dit moeten ondergaan. 
die bully zal schik hebben en lekker aan het spelen zijn ja, geloof ik...maar de tegenpartij? 
 
los nog van serieuzere incidenten of bijten...
 
 
  "

 We zijn er niet bij geweest feit is dat ze eerst schrijft het is wammes zijn vriend zegt mij ook al genoeg. Mensen met angst zien nu eenmaal de dingen veel erger dan dat ze misschien in werkelijkheid zijn .is niet mijn bedoeling  om je verhaal te bagatelliseren ,maar waarschijnlijk zou ik er heel anders naar kijken

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

"  Voila ...ook mijn gedacht. Ik blijf er ver van weg.....alhoewel ik ook wel eens Lance zijn pootjes wil laten strekken.
 
  "

 Tja Anny dat blijft een risico he ,Lance ziet er nu eenmaal uit als een lekker barf hapje  lol

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya † 3 doggies

honden foto van Jen & Daya †

De foto zegt mij niet zo veel. 

Het zou zo eenzelfde situatie kunnen zijn als Daya met haar hondenvriendje:

Ik herken de Bully heel erg in Daya en haar vriendje.

Al gaan ze niet in elkaars halsband hangen. Dat heeft Daya trouwens nog nooit gedaan, wel het stuiteren (en nog).

 

Daarom kom ik niet meer op de "gezellige" veldjes waar iedereen staat te kletsen en ik steeds op mijn hoede was. Het ging er te vaak mis (honden die in elkaar hangen etc). Niet met betrekking op Daya trouwens. 

Goed dat je er wat van hebt gezegd, want mij werd gezegd: "Ach laat ze toch, dat regelen honden zelf!" Terwijl Daya op de kleinere hondjes wou gaan zitten. En nee..Daar was ik het dus niet mee eens haha.

 

Jammer dat de eigenaar van de Bully niet wil luisteren. Het is jouw hond, jouw mening en ik vind dat diegene dat moet respecteren.

 

Wij hebben hier gelukkig meerdere veldjes en ik en een paar anderen (met honden van hetzelfde kaliber die elkaar van jongs af aan kennen, zit ook een Golden Retriever bij trouwens ) gaan altijd naar het veld bij een kinderboerderij. En de "recreatie mensen" hebben het andere veld haha. Nooit, maar dan ook nooit wil ik dat mijn hond een andere hond onzekerder maakt. 

 

Maar ik begrijp dat dit jullie enige veld is? Dan zou ik toch echt op de wandeltijden van deze eigenaar letten of afspreken wanneer wie op het veld is. Zo doe ik dat ook met de overburen van "ons" veldje die hele kleine, oude hondjes heeft. Dan wachten we op elkaar. 

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Dat het nu nog voor hem spelen is zegt niets over hoe het uiteindelijk gaat lopen.

 

Er zijn zat sociale versies van dit soort rassen. Ik heb een van de meest sociale AB's gehad die ik zelf ken. Van Chihuahua tot Dog, die kon overal mee overweg. Tuurlijk een potje grondworstelen met eigen soort was prachtig. Beetje oren trekken, wangen trekken, bodychecks en luid kabaal... Maar hij wist uit zichzelf al dat dat niet met de Chi's van mijn vriendin kon bijvoorbeeld.

 

En dat is in mijn ogen een sociale hond. Eentje die de grenzen van de ander respecteert. Tuurlijk hij is een puber maar zonder ook maar enige begrenzing kan het juist in zo'n periode heel snel uit de hand lopen en is een andere hond de klos. Angst is niet nodig maar enige voorzichtigheid toch wel. Achteraf kijk je een koe in z'n kont en aangezien er al een incident was... (Wie dan ook de schuldige mag zijn)

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Sorry.. ook dit verhaal staat plots in het verkeerde topic!
 
Mijn laptop leeft op dit moment zijn eigen leven volgens mij "

 Hahahaha, je mag hier wel plaatsen hoor als je dat graag wil ;-)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

"  Hahahaha, je mag hier wel plaatsen hoor als je dat graag wil ;-) "

 Nee, het was de bedoeling dat die lap tekst in het topic 'winter 2016' kwam. Maar doordat ik een eigenzinnige laptop had, ging dat een beetje mis en kwam de tekst in het topic wat ik voor het laatst gelezen had. Snap er ook nog steeds niks van. Weet wel dat ik er dik 10 minuten over heb gedaan om fatsoenlijk dat stuk tekst te typen. Stond het nog in het verkeerde topic ook! hihi.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

"  Nee, het was de bedoeling dat die lap tekst in het topic 'winter 2016' kwam. Maar doordat ik een eigenzinnige laptop had, ging dat een beetje mis en kwam de tekst in het topic wat ik voor het laatst gelezen had. Snap er ook nog steeds niks van. Weet wel dat ik er dik 10 minuten over heb gedaan om fatsoenlijk dat stuk tekst te typen. Stond het nog in het verkeerde topic ook! hihi. "

 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Ik weet dat je al een angst voor deze honden hebt en dan lijkt elke grommetje of vastpakken halsband 10000x erger . Je bent ook dubbel in je verhaal eerst is het nog een vriend van wammes en dan wilt hij ineens Wammes afmaken .  Op de foto zie ik geen hond die voor de kill gaat  Wil niet zeggen dat de eigenaar verkeerd is ,jij bepaald wat de grens is en niet de eigenaar van bully . Je moet dit ook als eigenaar begeleiden en schudden is not  done .Een bully kan wel wat heftiger in spel zijn als de gemiddelde hond en je hoeft ook niet meteen in paniek te raken als de halsband eens wordt vastgepakt (dat gebeurd hier ook ) Ik heb een keer een bullterrier meegemaakt die cookie als pup bleef vervelen ,nou de eigenaar deed niets en stond er lachend bij .Dus na 2 x vragen  zorg ik zelf ervoor dat de hond ermee ophoudt (wel vriendelijk he ,hond kan er tenslotte ook niets aan doen dat hij zo'n baasje heeft )
American Bullyz zijn geweldig honden en net gefokt op het sociaal karakter naar mens en DIER . Ik wil niet beweren dat het 100% aan de baas ligt ,maar wel 99,9% lol
Moest net lachen ,tijdens de wandeling kom ik een chihuahua eigenaar tegen die zijn hond los had ,ik had mijn bullyz ook los en de bulldog vast  Zegt de eigenaar van de chihuahua laat ze maar los hij doet niets  wahahahahaha lol  "

 Ho hu....afmaken?? Waar staat dat? En IK bang? Ik ben voor geen enkel hond bang. Hoe kom je daar nu weer bij?

ik heb ook aan geen enkel ras een hekel....mwah...soms aan Jack Russels. 

Ik ben nog niet een keer in paniek geweest of bang. Dat hij wat wilder doet maakt me ook niet uit. Wammes is ook geen sukkel. Op de foto staat alleen hoe het de laatste anderhalveweek gaat. Daarvoor hield de bully niet vast. Niet. Lang tenminste en schudden deed hij zeker niet. Dat is echt iets van de laatste anderhalve week. Omdat ik dit nog niet eerder had gezien en ik het ras zoals ik al zeg gewoon niet goed ken vraag ik jullie kenners wat normaal is voor dit ras. 

 

In ieder geval ben ik blij met alle reacties. Bedankt. 

Ik wil voorlopig even niet dat ze spelen.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Omdat ik dit nog niet eerder had gezien en ik het ras zoals ik al zeg gewoon niet goed ken vraag ik jullie kenners wat normaal is voor dit ras. 

 Ik denk niet dat het per se het ras is

Sporadisch doet Gijs dit ook bij andere honden, maar eigenlijk alleen bij honden waarbij ze aan elkaar gewaagd zijn? Dat klinkt een beetje verkeerd. Twee honden met hetzelfde intensiteit tijdens spelen? Dan doet hij het even bij de ander en de ander even bij hem

Toch weer iets anders dan jij omschrijft

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 3 van 5 12 34 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^