52 weeks of Border Collie Ruby ~ 1 jaar oud :)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White 3 doggies

honden foto van Team Black & White

hoe was het gisterenavond ?

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara 3 doggies

honden foto van Mila & Mara

Wat een leuke foto's! Mila kreeg haar enting ook wat later, omdat het niet helemaal lekker zat. Wij hebben ook gewacht met cursus, maar dat hadden we beter niet kunnen doen: het heeft het lastiger gemaakt, omdat ze zich snel verveelde, omdat ze alles wat we bij puppycursus leerde al kende. Ik zou daarom als ik jullie was zelf de basis dingen leren en zodra het kan aanschuiven bij de basiscursus :)

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

Weer een update!

Woensdagavond zijn we dan uiteindeljk naar Symbo geweest. Hun nieuwe cursus start pas 18 maart, dus wij mogen tot dan meeoefenen met de iets meer gevorderden pups  Dat ging nog wel redelijk goed. Uiteraard kon ze niet alles meedoen, maar dat is niet erg  Ze zit in het groepje bij Golden retriever kruising Oebi, en de twee border broertjes Oxin en Othello  De laatste oefening was dat we de pups moesten oproepen. De instructeur bleef met Ruby aan de ene kant van het veld staan en ik moest dan aan de andere kant gaan staan. Toen ik Ruby riep struikelde ze eerst over haar eigen poten en dan kwam ze op me afgestormd  Wel drie kwartier gietende regen en wind, ik helemaal bevroren 

 

Zoekplaatje van vanmorgen, zoek Ruby 

Deze namiddag zijn we naar de kleine kermis geweest! Hij was nu nog rustig maar ze reageerde toch nog wel bang op sommige dingen dus we gaan morgen of zondag zeker nog eens terug 

 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

Fijn dat jullie bij die cursus terecht kunnen nu :) helpt het een beeje met Ruby? En top dat jullie ook zo bezig zijn met socialiseren, zo'n kermis is niet niks voor een kleine pup 

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

" Fijn dat jullie bij die cursus terecht kunnen nu :-) helpt het een beeje met Ruby? En top dat jullie ook zo bezig zijn met socialiseren, zo'n kermis is niet niks voor een kleine pup  "

 We zijn nog maar 1 keer geweest en het bijten in de benen en voeten is nog niet echt geminderd.. Maar dat is nog vroeg natuurlijk na 1 keer, dus we zullen zien na een aantal keer  Is inderdaad niet niks, was daarna even een uurtje K.O. haha 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Leuk zo'n puppycursus!! En dat socialiseren op de kermis: top! Hier was helaas geen kermis in de buurt toen Lynn een ukje was..

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

Leuke foto's

Anoniem (Gast)

Wat een schatje! Mag ik een kleine goedbedoelde tip geven. Socialiseren is supergoed maar overdrijf het niet. Een kermis is wel heel heftig voor zo'n hummelje. Als je pup het de vorige keer al eng vond doet het eerder goed dan slecht om nog een keer te gaan. Een normale wandeling levert vaak al genoeg prikkels op voor een goede Socialisatie. Dat bijten heeft vaak ook met overprikkeling te maken. Juist bij werkhondjes kan het een calkuil zijn om te snel te veel te willen. Succes met je schatje!

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

Oh dat bijten in de voeten dat deed een border pup bij onze puppycursus ook, lijkt me heel vervelend  Hebben jullie wel handvaten gekregen dan om dat thuis aan te pakken? Want het meeste voor de cursus moet je natuurlijk zelf thuis doen 

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

Het is een tijdje beter gegaan, maar vandaag was het echt erg 

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Leuke foto's

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara 3 doggies

honden foto van Laura & Tara

Leuke fotoos!

 

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

Vanmorgen tweede les gehad  Ging heel wat slechter dan woensdag... Er waren woensdagavond maar een tiental honden in totaal met puppy's, agility, .. inbegrepen en vandaag waren er zeker 30, dus Ruby had veel te veel te zien en te ruiken. Ik kreeg echt amper aandacht van haar en ook in de oefeningen had ze niet veel zin. Ook heel de tijd bijten en de leiband in haar bek nemen enzo. Achja, iedereen heeft zo zijn dagje eens niet he  Woensdag neem ik Rodi worst mee als beloning, dan zal ze wel opletten haha  Daar is ze helemaal verlekkerd op!

 Ruby en Oebi

 Links broertjes Oxi en Othello

Vandaag is echt een goeie dag voor de rest. Ze piept om buiten te gaan, bijt niet in de benen als je voorbij wandelt, ... Ik ben een blij baasje vandaag, ondanks vanmorgen

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Mooie foto's hoor

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

Fijn dat het thuis al weer beter gaat, dat van de cursus komt nog wel, alles is natuurlijk zo interessant en nieuw voor haar, allemaal nieuwe indrukken en prikkels :) Hebben jullie trouwens 2x per week les? Wat zal dat fijn zijn zeg. Toen ik zelf de puppycursus deed kon ik er niet vaak genoeg komen, ik vond het zo leuk, wou dat ze hier ook meer lessen zouden geven! 

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

" Fijn dat het thuis al weer beter gaat, dat van de cursus komt nog wel, alles is natuurlijk zo interessant en nieuw voor haar, allemaal nieuwe indrukken en prikkels :-) Hebben jullie trouwens 2x per week les? Wat zal dat fijn zijn zeg. Toen ik zelf de puppycursus deed kon ik er niet vaak genoeg komen, ik vond het zo leuk, wou dat ze hier ook meer lessen zouden geven!  "

 Jep, woensdag half acht 's avonds en zaterdag tien uur 's ochtends  Ja leuk he! Ik vind het altijd zo gezellig op de hondenschool, echt zo'n toffe sfeer 

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor 3 doggies

honden foto van Anne-Marije & Noor

Wat een schatje zeg!!

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara 3 doggies

honden foto van Laura & Tara

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 3 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

" Vanmorgen tweede les gehad  Ging heel wat slechter dan woensdag... Er waren woensdagavond maar een tiental honden in totaal met puppy's, agility, .. inbegrepen en vandaag waren er zeker 30, dus Ruby had veel te veel te zien en te ruiken. Ik kreeg echt amper aandacht van haar en ook in de oefeningen had ze niet veel zin. Ook heel de tijd bijten en de leiband in haar bek nemen enzo. Achja, iedereen heeft zo zijn dagje eens niet he  Woensdag neem ik Rodi worst mee als beloning, dan zal ze wel opletten haha  Daar is ze helemaal verlekkerd op!
 Ruby en Oebi
 Links broertjes Oxi en Othello






Vandaag is echt een goeie dag voor de rest. Ze piept om buiten te gaan, bijt niet in de benen als je voorbij wandelt, ... Ik ben een blij baasje vandaag, ondanks vanmorgen "

 Poehh 30 honden! Dat is misschien wel iets teveel van het goede 

Kijk je uit dat het allemaal niet teveel voor haar word? :) Zoveel nieuwe indrukken en dan 2x per week training met een grote groep is niet niks haha.

 

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

"  Poehh 30 honden! Dat is misschien wel iets teveel van het goede 
Kijk je uit dat het allemaal niet teveel voor haar word? :-) Zoveel nieuwe indrukken en dan 2x per week training met een grote groep is niet niks haha.
  "

 Is niet met 30 in 1 groep hoor. 5 pups in de puppy klas, twee in de puppy+ dan nog wat in de agility, in de gehoorzaamheid, in de doggydance, ... 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Fijn dat het zo goed gaat! 

 

Lynn was in het begin (en soms nog steeds) ook afgeleid op de cursus. Het wordt vanzelf beter hihi 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 3 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

"  Is niet met 30 in 1 groep hoor. 5 pups in de puppy klas, twee in de puppy+ dan nog wat in de agility, in de gehoorzaamheid, in de doggydance, ...  "

 Oooh oke haha

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

Zaterdag gaat Ruby naar haar eerste show! Ze gaat niet meedoen normaal gezien, maar we gaan daar wel haar vlees ophalen bij de fokker en haar oortjes worden dan ook geplakt  Ze beginnen een beetje te dansen en ze heeft dezelfde oortjes als haar vader, dus die moeten zeker goed vroeg geplakt worden zodat het hopelijk niet mislukt. Ik ben heel benieuwd hoe ze gaat reageren wanneer ze Dona terugziet 

Deze foto is heel onduidelijk, maar je ziet wel dat het linkeroor wat naar voren staat 

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

Vrolijke foto

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ahh het oortjes plakken O-) Spannend!! Ik hoop dat haar oortjes heel mooi uitkomen :-)

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Ik ben wel nieuwsgierig waarom dat bij border collies eigenlijk moet? Ik ben er absoluut niet tegen maar ik ben gewoon nieuwsgierig :-) Ik zie namelijk ook vaak foto's van border collie pups met geplakte oren op internet.

Maar ze is wel heel erg leuk. Ook een leuke foto! :-)

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

Wat is ze mooi! en de cursus komt echt wel goed hoor! Als pup vond Myra ook alles super interressant en was aandacht voor de baas nog ver te zoeken, maar na maandje had ze t door en had ze alleen nog maar aandacht voor mij. 

@melissaenpenny niks moet hoor, is een persoonlijke keuze, ik zou nooit de oortjes van mijn border laten plakken. Ik vind ze mooi zoals ze zijn en vind het juist leuk al die verschillende standen van oortjes en het niet weten hoe ze gaan staan als ze ouder zijn:)

 

Mijne heeft dan ook mooie hangoortjes 

 

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Leuke foto

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

" Ahh het oortjes plakken O-) Spannend!! Ik hoop dat haar oortjes heel mooi uitkomen :-) "

 Inderdaad een hele klus.. 

Ze heeft de oren van haar papa en bij paps zijn de oortjes er ook niet uitgekomen zoals het hoort dus het is afwachten 

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

" Ik ben wel nieuwsgierig waarom dat bij border collies eigenlijk moet? Ik ben er absoluut niet tegen maar ik ben gewoon nieuwsgierig :-) Ik zie namelijk ook vaak foto's van border collie pups met geplakte oren op internet.

Maar ze is wel heel erg leuk. Ook een leuke foto! :-) "

 Ruby heeft de vliegtuigoren van haar papa over gekregen, en we willen eens proberen of ze er bij haar wel mooi kunnen uitkomen  Wie niet waagt niet wint 

pagina 14 van 20 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 1415 16 17 18 19 20
Volgende forumvraag: Heupdysplasie?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^