52 weeks of Border Collie Ruby ~ 1 jaar oud :)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Lilly in het begin ook nu en dan nog een plasje nu 6 maand is helemaal proper kan altyd eens een ongelukje zyn veel geduld met pupje alles komt goed

honden page profiel Lise met Ruby, Naïn & QalvinLise met Ruby, Naïn & Qalvin

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

Afgelopen nacht was echt de hel. Ze krijste en huilde de hele boel bijeen, sliep dan een halfuur en het begon weer opnieuw. Was dus een van de mindere nachten.. Ben vanmorgen excuses gaan aanbieden bij de buren maar zij zeiden dat ze niets gehoord hadden gelukkig. Ben de hele dag doodmoe geweest en echt met helse hoofdpijnen op school, maar we moeten erdoor.

Vandaag heeft ze zich wel heel goed gedragen. Papa heeft drie plasjes moeten opruimen, en eentje was zijn eigen schuld omdat hij haar signalen niet op tijd herkende. Vandaag is ze een keer twee uur alleen gebleven in haar bench, en was nog droog toen papa weer thuiskwam!  Verder is ze heel flink geweest vandaag, ook wat geoefend op zit en down. Zit kan ze al zonder snoepje, ook als ik haar vraag om te zitten in de bench voor ik de deur opendoe of om haar halsbandje aan te doen, doet ze dat ook flink 

Momenteel ligt ze ook in de bench met de deur toe, en ze houdt zich bezig met haar knuffelschaap te vermoorden haha! Als ze het vannacht ook zo doet gaan we heel blij zijn ;)

Probleem is wel dat ze sinds gisterenavond niet meer eet. Ze eet telkens maar de helft op van wat ze krijgt. Of ze nu eet of niet, na een kwartier nemen we het toch weg. Is waarschijnlijk een truc van haar om ander lekkers te krijgen maar wij buigen niet. Morgen krijgt ze per keer maar 70 gram in plaats van 100, en als ze dan nog niet eet krijgt ze maar twee keer per dag 100 gram in plaats van drie keer, dan zal ze wel moeten eten om haar maag te vullen.

honden page profiel ShadowthegoldenShadowthegolden 3 doggies

honden foto van Shadowthegolden

mijn pup kreeg in het begin 4x per dag een klein portie, naar een maand 3x per dag.

En dat is door het tot voor kort schokkend eten nog steeds zo, maar hij gaat nu met 10/11 maand waarschijnlijk naar 2x daags eten even kijken met zijn nieuwe voer

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje 3 doggies

honden foto van Binky & baasje

Twee uur alleen blijven zonder oefenen? Lijkt me geen goede basis. Misschien dat het dit keer goed ging, alleen dat zegt niks over volgende keer.

 

Daarbij; lig je naast Ruby d'r bench? Ik vind het overkomen alsof ze direct aan d'r lot is over gelaten, alleen in de bench. Bij d'r moeder weggehaald en d'r broertjes en zusjes en zo ineens de hele nacht alleen slapen met een paar keer naar buiten. Hopelijk is dit niet het geval en lig je gewoon naast haar bij de bench!

 

succes met deze leuke tijd!

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Pfff lastig hoor, die slapeloze nachten en dan ook nog school... 

 

Hopelijk vanacht wat beter en gelukkig heb je nu ook lekker weekend :D 

 

Knap dat ze al alleen durft te blijven! En dat ze al bijna zonder ongelukjes binnen is!! 

 

Ik heb trouwens ook nooit naast Charlie haar bench gelegen of zo.... 

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

" Twee uur alleen blijven zonder oefenen? Lijkt me geen goede basis. Misschien dat het dit keer goed ging, alleen dat zegt niks over volgende keer.
 
Daarbij; lig je naast Ruby d'r bench? Ik vind het overkomen alsof ze direct aan d'r lot is over gelaten, alleen in de bench. Bij d'r moeder weggehaald en d'r broertjes en zusjes en zo ineens de hele nacht alleen slapen met een paar keer naar buiten. Hopelijk is dit niet het geval en lig je gewoon naast haar bij de bench!
 
succes met deze leuke tijd! "

 Nee, 's nachts blijft mijn papa beneden tot 3u (terwijl Ruby in haar bench slaapt) en dan laat hij haar nog eens buiten en dan gaat hij slapen. Om 5u45 ben ik weer beneden. Ze is 's nachts dus hooguit twee uurtjes alleen beneden 

Uiteraard hebben we ook al geoefend op het alleen zijn maar door dat ze afgelopen nacht niet veel geslapen heeft sliep ze toen papa weer thuiskwam vanmiddag. 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Wat fijn dat het zo goed gaat. Balen van vannacht, maar dat kan er nu eenmaal bij horen haha. 

 

Is het eigenlijk alleen jouw hondje? Of van het hele gezin? :) 

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Tja, wat zal ik zeggen...

Een pup zo maar ineens en uit het nest en ineens helemaal alleen 's nachts... Ik geef haar helemaal gelijk dat de herrie maakt :-)

Kunnen jullie goed tegen gebrek aan slaap? Zo ja, prima, binnen een paar weken zal ze rustig gaan slapen als jullie gaan slapen...

Kunnen jullie niet tegen eigen gebrek aan slaap? Worden jullie er nukkig van, ook tegen Ruby? Dan is een prima alternatief de bench eerst naast je eigen bed te zetten, en als ze dan gaat piepen even je vingers door de bench steken om haar gerust te stellen (niets zeggen, alleen je vingers door de tralies)... En dan als ze eenmaal gewend is aan jullie slaapritme.. De bench wat verder van je bed zetten, daarna in de gang, en daarna op de de plek waar hij hoort... Niets mis mee, geeft je pup vertrouwen, en geeft jullie de broodnodige slaap....

Het is een mega grote verandering voor je pup....

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

" Wat fijn dat het zo goed gaat. Balen van vannacht, maar dat kan er nu eenmaal bij horen haha. 
 
Is het eigenlijk alleen jouw hondje? Of van het hele gezin? :-)  "

 Ruby staat op mijn naam en ze is ook mijn hondje, maar mijn ouders helpen me wel bij de opvoeding 

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

Vannacht ging het heel erg goed. Mijn papa blijft eerst even naast de bench zitten als hij gaat slapen en zij in haar bench moet. Hij gooit dan wat kleine snoepjes in de bench en terwijl Ruby ze zoekt sluit hij de bench. Daarna krijgt ze nog wat snoepjes door de tralies, en dan blijft hij ernaast zitten tot ze slaapt.

Gisteren is ze meteen in slaap gevallen zonder ook maar 1 keer te piepen, en het is voor de rest van de nacht stil gebleven 

Ze eet wel erg slecht. Ze heeft vanmorgen maar 20 gram gegeten. Vanmiddag slaan we dus haar maaltijd over, hopend dat ze dan vanavond wel deftig eet...

Ze heeft trouwens ook net haar eerste Skype-sessie gehad  Met teefje Flynn, een Frans bulletje. Over een aantal weken gaan ze elkaar ontmoeten  Maar zoals je op de foto misschien kan zien, Ruby vond het niet zo interessant haha 

 

 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

Hahaha, super schattig 

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara 3 doggies

honden foto van Laura & Tara

haha, helemaal in dromenland

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

Haha, Ruby was not amused. "wat doe je me aan baasje?"

 

Ahw, wat een droppie is het 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Fijn dat het vannacht goed ging! Leuk dat gesprek met Flynn haha!

 

Jammer dat ze zo slecht eet... Lynn was gelukkig wel een goede eter (en dat is ze nog steeds). Welk voer krijgt Ruby nu? Misschien kun je langzaam overstappen op ander voer dat ze wel lekker vindt?

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

Ze krijgt nu iets dat ze al drie weken bij haar mama ook kreeg. We hebben gisteren een andere worst geprobeerd maar die moest ze ook niet. Heb net haar temperatuur eens gewogen, 38,8°. Dona zit ook even mee te denken aan wat het zou kunnen zijn.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 3 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

" Ze krijgt nu iets dat ze al drie weken bij haar mama ook kreeg. We hebben gisteren een andere worst geprobeerd maar die moest ze ook niet. Heb net haar temperatuur eens gewogen, 38,8°. Dona zit ook even mee te denken aan wat het zou kunnen zijn. "

 Het kan ook heel goed stress zijn hoor. Het is allemaal nog spannend en nieuw. Tibbe had dat de eerste paar dagen ook :)

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

"  Het kan ook heel goed stress zijn hoor. Het is allemaal nog spannend en nieuw. Tibbe had dat de eerste paar dagen ook :-) "

 Dat zou inderdaad een hele goede mogelijkheid zijn! Zolang ze maar iets eet, zou ik het gewoon afwachten. 

 

Ze ziet er echt zo mooi uit!

 

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

Ik hoop het, want wordt toch wel ongerust... Ze heeft nu wel twee schijfjes rodi worst binnen. Net had ze ook wat diarree 

We gaan zodadelijk naar de winkel om druivensuiker, dat gaan we dan in haar water doen zodat ze zeker blijft drinken. Dat ze zolang kan koppen en morren dat ze er zelfs diarree van krijgt en dat ze geen energie meer heeft, bravo dan 

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

De diarree komt hoogst waarschijnlijk door de stress van de veranderde situatie... Niets aan de hand, zolang ze wel blijft drinken.

Niet eten is iets wat bij border collies vaker voor komt... Lang niet bij ze allemaal, maar toch een bekend verschijnsel. Tess bijvoorbeeld was echt een drama in het begin, at helemaal niets behalve het minimale om in leven te blijven, Bonny daarentegen at vanaf het begin echt alles....Bonny was dan ook heel makkelijk te trainen met snoepjes... Bij Tess was het heel lang uitzoeken waar ze blij van werd (uiteindelijk waren het tennisballen en gedroogd vlees)

Bij Tess heb ik echt alles geprobeerd om haar aan het eten te krijgen.... Alle tips waar iedereen mee komt.... Niets werkte.... Maanden lang... Om helemaal gek van te worden.... Ook onze trainers en dierenartsen zeiden "tja, jet is wel een border collie..." Totdat ik overging op KVV?.. En toen ging het eindelijk goed qua eten... En gedroogd vlees was ook wel ok (alles met graan erin pakt ze heel lief aan, maar verstopt het vervolgens meteen... Lekker handig tijdens een cursus hahaha)

Hopelijk heb je hier iets aan... Border collies zijn aparte producten... Als ze iets niet willen dan willen ze het echt niet... En dan zul je als baas buiten het gangbare moeten gaan kijken om het toch voor elkaar te krijgen.

Veel plezier met het ontdekken van je pup...

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

Vandaag bij dierenarts geweest. Twee spuitjes, eentje tegen misselijkheid en eentje tegen diarree. Hebben ook pilletjes meegekregen tegen diarree. Ze was wel heel levendig en heeft daar enkele brokjes gekregen ter afleiding van de spuit die vlot binnen gingen, en het beloningssnoepje op het einde ging ook vlot binnen. Als ze seffens wakker wordt krijgt ze haar eten, dit keer gemengd met gekookte rijst en gebakken kip (vanmorgen trouwens weer maar 10 gram gegeten) hopelijk gaat dit goed binnen, anders doen we er wat rodi worst onder. Kan nu wel zijn dat ze vandaag en morgen geen kaka meer doet want die spuit zorgt ervoor dat haar ontlasting terug vast wordt. Kan zijn dat ze buikpijn heeft omdat als de dierenarts op haar buik en maag duwde dan reageerde ze erop, maar kan ook zijn dat ze een bacterie in de darm heeft dus morgen moeten we een staaltje kaka binnen brengen als ze nog kaka doet tenminste. Ik houd jullie verder zeker op de hoogte!

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

" De diarree komt hoogst waarschijnlijk door de stress van de veranderde situatie... Niets aan de hand, zolang ze wel blijft drinken.

Niet eten is iets wat bij border collies vaker voor komt... Lang niet bij ze allemaal, maar toch een bekend verschijnsel. Tess bijvoorbeeld was echt een drama in het begin, at helemaal niets behalve het minimale om in leven te blijven, Bonny daarentegen at vanaf het begin echt alles....Bonny was dan ook heel makkelijk te trainen met snoepjes... Bij Tess was het heel lang uitzoeken waar ze blij van werd (uiteindelijk waren het tennisballen en gedroogd vlees)

Bij Tess heb ik echt alles geprobeerd om haar aan het eten te krijgen.... Alle tips waar iedereen mee komt.... Niets werkte.... Maanden lang... Om helemaal gek van te worden.... Ook onze trainers en dierenartsen zeiden "tja, jet is wel een border collie..." Totdat ik overging op KVV?.. En toen ging het eindelijk goed qua eten... En gedroogd vlees was ook wel ok (alles met graan erin pakt ze heel lief aan, maar verstopt het vervolgens meteen... Lekker handig tijdens een cursus hahaha)

Hopelijk heb je hier iets aan... Border collies zijn aparte producten... Als ze iets niet willen dan willen ze het echt niet... En dan zul je als baas buiten het gangbare moeten gaan kijken om het toch voor elkaar te krijgen.

Veel plezier met het ontdekken van je pup... "

 Dankjewel voor alle tips, ik ga ze zeker kunnen gebruiken! 

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White 3 doggies

honden foto van Team Black & White

Arme Ruby ! hopelijk is ze snel weer beter !

honden page profiel Lise met Ruby, Naïn & QalvinLise met Ruby, Naïn & Qalvin

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

Jippie! Ruby heeft rond vier uur 30 gram vers vlees binnen gemengd met 50 gram gebakken kip en gekookte rijst, en het ging goed binnen!  Ze bleef haar bak nog vijf minuten leegplukken erna, dus het heeft haar echt wel gesmaakt denk ik. Hopelijk eet ze straks ook zo goed! We juichen niet te vroeg, maar ik denk dat ze weer aan de betere hand is aangezien ze sindsdien al de hele tijd aan het spelen is met af en toe een klein dutje, in plaats van een hele dag door slapen 

 

honden page profiel Ilse met haar schatjes: Binny & StoetelIlse met haar schatjes: Binny & Stoetel 3 doggies

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

Wat fijn dat ze wat heeft gegeten! 

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

" Wat fijn dat ze wat heeft gegeten!  "

 Heel fijn, we zaten zo'n beetje met de handen in het haar. Ze had al drie dagen niets binnen, toch wel beangstigend zo met een jonge pup. Maar ik denk dat ze erbovenop aan het komen is 

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White 3 doggies

honden foto van Team Black & White

super !

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

Haar avondmaaltijd daarstraks is ook goed binnen gegaan! Ze heeft enkel wat rijst laten liggen, volgens mij omdat die te hard plakte haha  Ze heeft wel al een half pilletje gekregen tegen de diarree, want ze had rond 9 uur diarree  Papa is het staaltje dan naar de dierenarts gaan brengen en zij sturen het morgenvroeg onmiddelijk naar het labo. Morgenvroeg krijgt ze 35 gram Tara en 20 gram kip, en 's middags en 's avonds krijgt ze 40 gram Tara en 20 gram kip. 

Net plaste ze in huis en ben dan naar buiten gelopen met haar en daar had ze weer diarree, leek wel spetterpoep. Eerst kwam het er gewoon uit maar dan kwamen er nog een twintigtal vettige winden uit 

Ik hoop dat de pilletjes snel gaan werken...

honden page profiel Jasmijn&.......... &Ginger (R.I.P)Jasmijn&.......... &Ginger (R.I.P) 3 doggies

honden foto van Jasmijn&.......... &Ginger (R.I.P)

" Haar avondmaaltijd daarstraks is ook goed binnen gegaan! Ze heeft enkel wat rijst laten liggen, volgens mij omdat die te hard plakte haha  Ze heeft wel al een half pilletje gekregen tegen de diarree, want ze had rond 9 uur diarree  Papa is het staaltje dan naar de dierenarts gaan brengen en zij sturen het morgenvroeg onmiddelijk naar het labo. Morgenvroeg krijgt ze 35 gram Tara en 20 gram kip, en 's middags en 's avonds krijgt ze 40 gram Tara en 20 gram kip. 
Net plaste ze in huis en ben dan naar buiten gelopen met haar en daar had ze weer diarree, leek wel spetterpoep. Eerst kwam het er gewoon uit maar dan kwamen er nog een twintigtal vettige winden uit 
Ik hoop dat de pilletjes snel gaan werken... "

 Dat hoop ik ook

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

Hoi! Tijd voor een update!

De afgelopen dagen waren heel heftig. Ruby was dus wat ziek door de rabiës spuit die ze eigenlijk niet had mogen krijgen, maar de dierenarts waar we anders zo content van zijn heeft ons niets verteld van de gevaren ofdat het eigenlijk pas vanaf 15 weken mag, ja dat was makkelijk geld verdiend voor 'm...

Zaterdag hebben we dan een staaltje diarree binnengegaan bij de dierenarts en gisteren is het eerste deel van de resultaten binnengekomen. Daaruit bleek dat ze isosporacanis heeft, een parasiet. Wij hebben dan een melkachtig iets meegekregen dat ze 1 keer achter in de keel moet krijgen en klaar. We hebben haar dit nog niet gegeven want Dona wil eerst even zelf met het labo bellen want deze parasiet is een gezonde parasiet die bij elke gezonde hond aanwezig is. En deze parasiet heeft dus vrije kans gehad om wat 'uit te breken' doordat Ruby verzwakt was door de diarree. Maar ze moet sterk genoeg zijn om het zonder medicijn te overwinnen omdat het een normale parasiet is. 

 

Maar er is ook goed nieuws. Ze is weer heel levendig (iets te moet ik zelfs zeggen ), ze eet weer helemaal zoals het moet, en haar kaka is sinds gisteren weer vast. Maar door de pilletjes die ze gekregen heeft en die spuit tegen diarree zat alles even door elkaar denk ik, want nu doet ze wel veel kaka maar er komt telkens maar iets van een 3 cm uit... Maar alles gaat weer goed!

Normaal gaan we zondag naar een hondenschool kijken en haar eventueel inschrijven, dat moeten we nog even afwachten met de laatste resultaten van het labo. 

Ik zie haar ook echt groeien precies. Over haar rug heeft ze zo een dikke streep met langer haar, echt grappig om te zien 

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Heel veel geluk met ruby hoor hopelijk betert het zo verder

pagina 12 van 20 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 1213 14 15 16 17 18 19 20
Volgende forumvraag: Heupdysplasie?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^