Hulp nodig met nino! (kruising mechelse herder/ stafford)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Ik ga het nu toch even omschrijven, want weet me af en toe echt geen raad meer..

 

 

Nino is in Oktober 5 jaar geworden, hij is een kruising mechelse herder met amerikaanse stafford. Over het algemeen heel lief naar eigen mensen en dieren.

 

Ik heb Nino als pup van 8 weken opgehaald.

Hij was 12 weken toen hij begon met 'ongewenst' gedrag. Het begin was dat hij een leeg kuipje hondenvoer had gepikt en hij al hevig grommend en happend beschermde. Veel geoefend met ruilen enz..en dat was op zich snel over. Ik kan wel dingen afpakken als het moet, en kan bij hem komen terwijl hij aan het eten  is. Andere mensen en dieren snauwt hij af, en ook dan grommen en happen. Nu eet hij alleen in de gang met een hekje ertussen dat niemand bij hem kan komen. Hij eet ook pas wanneer de kindjes op bed liggen en met een kluifje sluiten we de deur dat de kinderen ook niet in de buurt van het hekje kunnen komen. Dit werkt wel, is niet ideaal maar vormt voor mij ook geen probleem.

 

Ik was net met hem buiten en van alle kanten kwamen er honden. Het leek wel spitsuur met honden uitlaten. Verschrikkelijk!

Het begint al wanneer we de deur uitlopen, kop erop, groot maken en zoeken, zoeken en nog eens zoeken. Hij is iedere sec. alert en aan het kijken wat en wie er loopt. Ik ben er nu aan gewend, en speur automatisch alles af, waar we lopen om een uitbarsting van hem voor te zijn. Ik loop dus ook niet op mijn gemak. Misschien werkt dit ook tegen, en versterkt het zijn gevoel, maar als ik het zelf te laat zie, moet ik me schrap zetten..

 

Hij is ontzettend sterk, en ik loop met Nino de laatste tijd altijd met een halti!

Ook niet de beste methode, weet ik, maar liever dat dan dat er ongelukken gebeuren.Hij loopt altijd aan een dubbele lijn, dus 1 aan zijn tuig, voor het opvangen van klappen en 1 aan zijn halti om te 'sturen'. Nu is het met de halti een hele tijd goed gegaan, maar inmiddels is zijn nek massief en trekt er doorheen.

 

Ik ben ongeveer 6 weken geleden naar een hondenschool geweest, om me voor te stellen en dat ze naar Nino konden kijken. Het was een ramp. Zelfs in een totaal onbekende omgeving valt hij ontzettend uit naar andere honden. Zelfs de trainers vertrouwden hem niet. Hij bleef tekeer gaan, en begon ook mij aan te vallen..Dit is een hondentrainingsschool speciaal voor 'moeilijkere' rassen, en de enige in de buurt die het wel aandurfden met Nino. Ik zou gebeld worden, want er moest een nieuwe groep gemaakt worden om Nino in te kunnen plaatsen. Dit kon een maand duren, maar ik heb nog niks gehoord..

 

Hij ziet een hond, gaat blaffen, grommen, piepen, schreeuwen en happen. Ik loop de andere kant op, als ik kan en anders sta ik even stil. Hij gaat namelijk pootje haken en dan lig ik languit. Hij kan niet bij de andere hond, en loopt al op 2 poten, staand naast mij verder schreeuwend mee. Of hij pakt zijn riem, of hij pakt mij..Hij bijt niet door, en begrijp dat het gewoon spanning van hem is, maar ik heb ook gevoel. Ben regelmatig blauw na een wandeling..De mensen die dit zien gebeuren, schrikken zich ook wild!

 

Bij Nino ziek ik het ook niet aankomen, hij reageert direct.

Nu is hij altijd wel vol energie, is niet moe te krijgen, lichamelijk niet en geestelijk ook niet..

 

Ik heb al van alles geprobeerd..maar wat ik ook probeer, hij word er nog heftiger van. Hij heeft geen rust. Als ik hem al aankijk terwijl hij ligt, springt hij overeind en duikt boven op me, wel uit enthousiasme maar wel vol der bovenop.

 

Snoep, worst, frikandellen, biefstuk het maakt niks uit..Hij ziet een hond, en ziet en hoort alleen die hond. Speelgoed werkt alleen als er GEEN afleiding is.

 

Harde wind, Nino is niet meer te stoppen. Auto die toetert, blaadjes die langs waaien, werkelijk alles is voor hem iets om op te reageren. 

 

Hij is druk, altijd en overal. Als een losgeslagen projectiel..

Ik weet het soms echt niet meer, heb al zo vaak met mijn handen in mijn haar gezeten.

 

In huis luistert hij prima, naast zijn buien. Hij kan heerlijk bij je kroelen, is heel lief voor de kindjes, en voor de andere dieren thuis. Visite is wisselend, de een word over enthousiast begroet, de ander word geschaduwd. Dus regelmatig moet hij even apart, tijdens bezoek, want je kan geen normaal gesprek voeren..Diegene die hij schaduwt, dus niet vertrouwd, durft hij ook gericht naar te happen. Dan gaat hij bij voorbaat al apart.

 

Oowh, als hij losloopt, kan hij prima met andere honden! Is heel beleeft, maar laat het kaas niet van zijn brood eten..

 

Ik heb geprobeerd om hem samen met Lola uit te laten, maar dat gaat ook niet. Lola blaft nu nog naar echt alles, en Nino loopt erbij als een tikkende tijdbom. Hij staat bij ieder blafje van Lola op scherp.

 

Wat nu..

Hebben jullie tips?

Hij kan zo heftig zijn, dat ik zelf echt moet bijkomen na een wandeling.

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Goh wat moeilijk.

Eerlijk gezegd heb ik geen ervaring met dit gedrag, dus echt tips heb ik niet.

Het lijkt me dat je ook al heel veel gedaan hebt.

Kan hij dan wel buiten genoeg z'n energie kwijt?

Ik kan me voorstellen als je op zo'n manier moet wandelen dat het geen pretje is.

Dat je dus de wandeling kort houdt om maar snel weer thuis te zijn.

Kun je thuis of in de tuin wel dingen met hem doen (spelen of zo).

 

Ik hoop dat iemand nog echt een goede tip voor je heeft.

 

honden page profiel ---- 3 doggies

honden foto van --

Ik heb hier geen ervaring mee, en kan geen andere tip geven dan een goede gedragstherapeut te zoeken? Ook al wordt dat misschien een eindje rijden. 

Ik reageer toch, omdat ik wil zeggen dat ik het super vindt dat je de hond wilt helpen! Je hebt al zoveel dingen geprobeerd en bij veel mensen zakt de moed dan in de schoenen en doen hem weg. Echt super dat je blijft doorzetten en je best wilt doen! Mijn respect en complimenten heb je 

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Hij kan zijn energie wel kwijt, loopt regelmatig los op 'onmenselijke' tijden. Het is wel vervelend wandelen, maar wandel meestal gewoon door, ondanks dat hij zich zo gedraagt. Mocht ik net als net in het spitsuur komen, dan ben ik wel snel thuis. Dan word het duidelijk teveel en is het wandelen voor niemand leuk..Meestal kom ik maar weinig honden tegen, gelukkig.

 

Ik heb erover gedacht om met hem te gaan fietsen maar volgens mij word hij dan echt onvermoeibaar, en heb ik wel een probleem.. Daarbij durf ik het ook niet, want hij is ontzettend sterk, en behendig..

 Maar wel bedankt voor je reactie

 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Tjee, ik heb ook geen tips voor je eigenlijk.
Kan me voorstellen dat met fietsen alleen zijn conditie nog sterker wordt.
En bv mensen die meer in de africhting zitten? Hem echt aan t werk zetten?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Wat moeilijk zeg, ik denk zelf aan BAT training, dan wel prive. Maar misschien eerst op de een of andere manier rust in dat koppie krijgen.

 

Maar hoe... denk je dat hij ook van slag is door het overlijden van Spikey en de komst van Lola?

 

Zelf denk ik aan een rustig vast schema maar dat doe ja al krijg ik de indruk, denkwerk, misschien ter ondersteuning medicatie, homeopathie?

Een gt mee laten kijken die verstand heeft van hondentaal lijkt me ook een goed idee.

honden page profiel Michelle, baasje van Scotty en kater CharlieMichelle, baasje van Scotty en kater Charlie 3 doggies

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Ik volg even, misschien kom ik nog tips tegen want zoals ik het zo even snel lees heb ik het zelfde probleem met mijn Bonk.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Oei oei. Dat is geen kattenpis. Ik begrijp je probleem.

Een oplossing zal niet eenvoudig of snel zijn.

Het lijkt ook of nino overprikkeld is. En hij durft andere honden én, brutaler nog, mensen aan te vallen.

Dat is een zeer serieus probleem waar wel wat over te zeggen zou zijn, maar ik zit hier maar achter computer......En jij hebt een hond die  jou door t bos sleurt bij wijze van spreken......

Dan kan ik maar 1 ding zeggen: zoek asap een goede! Gedragstherapeut en laat die de situatie beoordelen.

Ondertussen kun je een ander anti trektuig overwegen( er zijn diverse soorten) en zelfs een muilkorf. Dat laatste is vooral om jou meer zekerheid te geven dat er niets kan gebeuren want jij hebt al je zelfvertrouwen nodig om met hem om te kunnen gaan nu......

Veel sterkte!

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Heb je een idee waar zijn gedrag vandaan komt? Onzekerheid of juist absoluut niet? 

 

Ik doe met Yara nu abc training. Ik merk dat ze hierdoor meer rust in haar hoofd krijgt en meer aandacht voor mij ipv de omgeving. 

Hierdoor is ze beter te sturen. 

Dit doe ik privé, dus geen afleiding .

 

Verder heeft speuren bij haar geholpen om wat meer zelfvertrouwen te krijgen, maar ik weet natuurlijk niet of nino daar ook last van heeft.

 

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het gegeven dat hij ook naar mensen durft te happen wel erg heftig vind. Dus misschien is een goede gt geen slechte optie.

Maar jij zal dat natuurlijk beter kunnen beoordelen.

Heeft hij dat altijd al gehad? 

honden page profiel AlexandraAlexandra 3 doggies

honden foto van Alexandra

Hoi Patricia,

Ik heb zelf ervaring met een mechelaar. Via een vriend met een amerikaanse steffort. Het lijkt mij niet de makkelijkste kruising.

De steffort van die vriend kan alleen uitgelaten worden met een Muilkorf. In huis is het een schoothond, maar zodra hij andere honden ziet wordt hij echt gevaarlijk. Hij heeft mijn toenmalige mechelaar ook te pakken gehad (was nog maar n pup). Ik heb vaker gehoord dat dit ras problemen met andere honden kan hebben.

Van n Mechelaar weet ik dat als je hem/haar niet genoeg beweging en uitdaging (sport) bied dat ze gefrustreerd kunnen worden. Met ongewenst (gevaarlijk) gedrag tot gevolg.

Helaas weet ik geen passende oplossing, maar voor de tijd dat je een blijvende oplossing hebt gevonden zou ik gaan voor veiligheid. Zoals je zelf schrijft keert hij zich bij hoge stress ook naar jou. Dat zou ik ten alle tijden proberen te voorkomen.

Uit ervaring weet ik dat dit veel met je doet en al die emoties worden onbedoeld doorgegeven aan je hond. Dit maakt t alleen maar erger.

Heel veel success,

 

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Dankje Pumba, 

 

Ik heb al heel vaak dingen naar me hoofd gekregen, als 'die is vals, die moet je een spuit geven'. Of doe hem weg, hij maakt het leven zoveel moeilijker..Maar daar geloof ik niet in. Ja, soms maakt hij mijn leven echt heel moeilijk, maar dat doet hij niet om te pesten, ik denk juist dat hij het ook moeilijk heeft.

Ik heb voor hem gekozen, en hij had geen keus, dus moet ik er het beste van zien te maken..Ik hoop alleen ieder jaar, misschien word hij wat rustiger maar helaas..

 

Santa, 

Dat is wat mij het beste lijkt, africhting..De hondenschool waar ik geweest ben, is een vrij brede hondenschool. Ze doen heel veel, ook IPO en gehoorzaamheid, maar ondanks dat ik niet teruggebeld word, heb ik ook mijn bedenkingen..

 

Iets met homeopathie zat ik ook naar te kijken, maar daarvoor moet dan een gt langskomen..Weten jullie een goede in omgeving rotterdam? Ik denk  altijd dat het geld trekkerij is, maar probeer voor alles open te staan.. Heb al zoveel geprobeerd..Meer rust, meer actie maar het helpt allemaal niks, of maar heel even..

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Hij is eigenlijk altijd wel 'moeilijk' geweest.

Ik heb eens afgesproken met een gt al jaren geleden, en die zei je moet een scan laten maken..Of er iets niet goed is in zijn hoofd..Nouja hij doet soms wel 'abnormaal' maar hij is niet van het padje af..

 

Ik wil het wel weer een kans geven, maar ben een beetje huiverig geworden..Ik probeer nog een grijs gedeelte te zien 

 

Het is ook niet veranderd, hij was al zo, met *Spikey en zonder Lola..

 

Ik ben niet bang voor hem, absoluut niet..Maar een gladde stoep maakt dat ik wegkom daar. Er zijn altijd situaties die het nog wat moeilijker maken, maar probeer er verstandig mee om te gaan..

 

Het is geen onzekerheid, daar was de hondenschool heel direct in! Daar schrok ik ook wel van, want ik probeerde hem juist zelf verzekerder te maken. Maar ze zeiden als hij loskomt, is het gedaan..Zo zag ik het nooit..Ik neem altijd mijn verantwoording, vandaar de halti, voor hem wel heel vervelend maar ik neem geen risico..

 

Los is hij op zich dus heel sociaal..

Nu dit al jaren aan de gang is, en hij stukje bij beetje alsmaar sterker lijkt te worden, heb ik het liefst gelijk trainen met andere hond erbij. De vuurdoop of hoe je het ook noemt..

 

Dan heb je het even heel zwaar, maar je komt er dan wel uit..

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Weet niet waar je woont? Ik weet wel een gr die je zou kunnen helpen. 

 

Dat super prikkel gevoelig is van zijn mechelaar kant, de staffort kant, maakt dat hij niet te stoppen is.

 

Op het moment dat hij zo vel te keer gaat, kan je hem niet meer bereiken. Dan zit hij al zo vol adrenaline.

Eigenlijk moet je voor hij reageert al weg lopen, maar ja, als er veel honden om je heen zijn, is dat zo moeilijk. Of er komt net iemand de bocht om. 

Hoe is hij als je de deur uit gaat?

Als hij dan al druk is, ga je dus al met een opgewonden hond de deur uit.

Je kan oefenen met het thuis weg gaan met rust.

Als je de riem pakt en hij wordt druk, wachten, tot hij rustig is. Al duurt het een uur. Zo lang zal het niet duren. Riem om, als hij druk wordt, wachten. Pak de deur knop, druk is wachten. Met elke stap die je doet, wachten tot de rust er in zit. Voor je deur buiten, las weg lopen als hij rustig is.

Als het lukt dit een week vol te houden, zal je zien dat hij weet dat er las gewandelt wordt als hij rustig is. Dat kan al een hoop uitmaken in zijn opwinding. Wordt hij druk buiten, wacht, sta stil tot hij rustig is.

Ook als hij naar een hknd te keer ging. Zo zal hij merken dat druk zijn hem nergens brengt.

Weet niet of het een idee is? Het kan je helpen. 

honden page profiel haarlemsehaarlemse 3 doggies

honden foto van haarlemse

Moeilijk..denk het beste wandelen in rustig gebied. waar zo weinig mogelijk honden zijn en dan wel met muilkorf.

Zoek contact met iemand die een stabiele teef heeft die goede signalen afgeeft naar andere honden, hopend dat hij dat wat overneemt.

Zal een lang traject zijn, je heb ook wel een moeilijke kruising.

Knap lastig, wees brutaal en vraag gewoon of je mee mag wandelen met honden waar hij niet zo fel op reageert

Hoop op succes.voor je

 

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Over onzekerheid, het kan dat hij eerst wel onzeker was.

Dat hij merkte dat hij succes had met uitval gedrag. Het uitvallen, wordt voor hem aangeleerd gedrag waar hij door de successen steeds zekerder in wordt. Ook is hij nog een keer een hele grote sterke hond.

Zo wordt hij een zekere hond met zijn gedrag.

 

Eigenlijk kan je dit pas zeggen als je de hond ziet. Gezien zijn kracht denk ik wel dat een goede gt geen gek idee zal zijn. 

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Ik kan je ook echt BAT aanraden. 

Heb het zelf gedaan met mijn reactieve hond en ik zie echt verbetering en een hond die veel meer ontspannen is. 

 

Weet niet waar je vandaan komt maar ik heb het bij service4dogs gedaan in Nieuw-Vennep. 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Misschien eens kijken of BAT of ABC-training iets voor jullie is? 

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Suzanne, 

 

Deze tip raad ik ook altijd aan, bij andere mensen, alleen ook dat werkt averechts bij Nino. Hij word dan eerst wel rustig, maar er hoeft ook maar iets tegen te zitten en hij flipt dan helemaal dan pan uit..

Ik dacht misschien is hij nog niet rustig genoeg, maar hij liep echt als een mak lammetje mee, en ineens, poef, nog heviger als normaal. Alsof hij het opspaart..

 

Ik heb hier de mogelijkheid nog niet om te kijken welke honden zouden kunnen..Ze zijn al weg als ze een glimp van mij zien, met of zonder hond..En ik vind mezelf toch echt wel sociaal..Misschien schrikken ze gewoon al voor ze zien dat ik geen hond bij me heb..Misschien word het nu wat minder nu ik Lola heb..Die is zo aandoenlijk en het 'monster' heeft ook haar niet opgegeten..

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Zoals je het beschrijft, lijkt het eerlijk gezegd of de hondenschool gelijk heeft Patricia......

Je hebt een sterke kruising van 2 eigenwijze rassen die deels ook niet altijd sociaal naar honden zijn.

Dus eerlijk gezegd moet je misschien niet teveel risico nemen nu.....hij valt immers ook naar jou uit als het zo uitkomt.....En wat doet hij met lola als die iets doet wat m niet zint.

Nee, je hebt gelijk dat je dit heel serieus neemt, en je kunt helaas  niet vertrouwen dat het onbekommerd samen trainen met een andere hond nu echt een goed idee lijkt.....

Ik zou echt hulp inroepen. Want ja, als hij wel een keer een bezoeker, jou, of n andere hond echt bijt.......wat zijn dan de gevolgen.......

Dus, nogmaals en voor de zekerheid, misschien moet je beginnen met een muilkorf. Daarmee koop je tijd en zelfvertrouwen.

Edit. Ik zie dat je van een muilkorf afziet omdat hij er nog ' feller' van zou worden?

Maar dan geef je hem daarin toch teveel ruimte vind ik eigenlijk. Als jij bepaald dat dit voor de veiligheid nodig is, dan moet hij er maar aan wennen. Er zijn verschillende soorten, dus je kunt nog wat uitproberen.

 

 

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Ik woon in Schiedam, 

 

Ik ga eens kijken naar Bat training, is dit nieuw?

Ik heb er nog niet eerder van gehoord..

 

Als ik jullie reacties zo lees, schrik ik ook wel..

Niet dat ik geen problemen zag, maar het werd voor mij eigenlijk vrij 'normaal'. Ik weet wel dat het niet normaal is, maar ben eraan gewend geraakt..

 

Nino loopt goed beveiligd buiten..Hij heeft ook nog nooit gebeten..

Lola kan denk ik niks fout doen in zijn ogen, hij is in love 

Ze ruikt nu ook wel erg lekker, dus ze komen nu niet bij elkaar.

Maar als we weggaan, zitten ze zoiezo apart. Hij hoeft nog niet eens moedwillig haar iets aan te doen, maar ze verschillen toch veel in grootte..Hij zal maar op haar omrollen of iets..

 

Ik neem echt mijn verantwoording wel..Een muilkorf? Zou dat zijn gedrag niet verergeren? Dan reageren mensen op straat ook al heel anders, vol schrik..Zou dat het niet nog meer beinvloeden..

Ik zie af van de tip van Suzanne, met het wachten tot hij rustig is. Tenminste ik zie er niet vanaf, heb het geprobeerd maar daar word hij nog feller van..Een muilkorf heeft hij nog niet om gehad..

honden page profiel AlexandraAlexandra 3 doggies

honden foto van Alexandra

Hoe vervelend ook om te zeggen ik zou voor jouw veiligheid en die van anderen. Maar ook je gemoedsrust voorlopig een muilkorf omdoen.

Neem er dan een met ook een bandje van snuit naar nek, die zonder bandje kunnen ze best makkelijk afkrijgen.

 

succes

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Ik stel voor dat je op de hondenschool weg blijft.

Je kan daar echt niets gaan doen.

Rust en kalmte zijn de 2 belangrijkste zaken voor Nino. 

Dit zijn uitingen van stress. Combi Mechelaar en stafford daar zitten er bij die constant op de toppen van hun tenen lopen door stress.

Waar je nu zeker moet op letten, jouw emoties. Je bent door Spikey in een rouw periode en Nino pikt dit op. Ik zou je graag helpen maar dit kan niet via "chat" dit is iets dat onder toezicht moet gebeuren. Alleen helaas de afstand. Dus 

Je hebt hier echt wel begeleiding bij nodig. Maar je moet hier heel kieskeurig in te werk gaan met wie. Want daar staat of valt alles mee. Zoals de mannen al aan geeft iemand die echt gespecialiseerd is in BAT. Blijf van al de rest weg er zijn er helaas te veel die zich maar al te graag GT noemen.

 

 

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa 3 doggies

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Poeh Patricia, dit is heftig.

Kan me helemaal vinden in de reactie van Eliane.

 

Sorry, heb wel nog een vraag.

Hoe was Nino (meer of minder heftig) toen hij samen was met Spikey in de tijd dat Spikey nog gewoon gezond was.

Hoe was zijn gedrag dan buiten , als ze samen uit waren ??

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

" Tjee, ik heb ook geen tips voor je eigenlijk.
Kan me voorstellen dat met fietsen alleen zijn conditie nog sterker wordt.
En bv mensen die meer in de africhting zitten? Hem echt aan t werk zetten? "

 Ik zou hier toch graag effe willen op inpikken wat de tip "africhting" betreft. Zeker niet kwaad bedoelt maar gezien de kruising is dit echt geen aanrader. Integendeel dit is gevaarlijk.

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Het is inderdaad binnen Nederland een vrije nieuwe vorm van trainen. 

Het is eigenlijk dood saai maar je leert eigenlijk heel erg naar je hond kijken. 

Stress signalen op te vangen en van grote veilige afstand van de hond om te gaan met een prikkel. 

Wij hebben er erg veel aangehad en kan het echt iedereen aanraden die een angstige of reactieve hond heeft. 

Dit zijn gediplomeerde gedragstherapeuten die ook nog eens gediplomeerd CABTI zijn en dat is geen makkelijk opleiding. 

Deze mensen weten waar ze het over hebben. 

GT kan iedereen zich helaas noemen en vele maken meer kapot dan ze goed doen. 

 

Zelf heb ik blog bij gehouden en onderin vind je wat meer info. 

http://dieselensky.jouwweb.nl/bat-training-diesel

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Ik kan niet echt een BAT training in de buurt vinden, maar ik zoek even verder..

 

Ik weet het gewoon niet meer, heb al zoveel geprobeerd met Nino..

Ik zie hem niet als een gevaarlijke hond, hij is ook niet onvoorspelbaar, maar als hij een hond eerder ziet als ik, is het wel even lastig..

Over een muilkorf ga ik nadenken..Ik wil er wel helemaal achter staan als ik dit gebruik, zodat ik niet verkeerde gevoelens afgeef aan Nino..

 

Ik heb *Spikey en Nino wel samen uitgelaten, maar dit werd wel te gevaarlijk..Nino weegt evenveel als mij en Spikey meer als mij, bovendien hebben ze veel meer benen..Ik heb ze tot Nino een jaar was ong. nog regelmatig samen uitgelaten. Daarna altijd apart..*Spikey was een goedsul, maar ook hij ging meedoen met Nino en dat word lastig vasthouden. Nino is het dus eigenlijk al een hele tijd gewend om apart te worden uitgelaten..Dus Nino was al zo en *Spikey ging meedoen..

 

Met africhting bedoelde ik niet, om te leren 'pakken' maar meer discipline te geven. Wat strakker zeg maar, niet met harde hand maar hem wat strakker nemen. Weet niet goed hoe ik het moet uitleggen..

 

Ik ben zelf nogal zacht..Dit weet ik ook van mijzelf, en dit wist ik ook toen Nino in huis kwam..maar ik houd er niet van om een ander iets op te leggen, ook een dier niet..Ik houd niet van gezag..

 

Ik leer er wel mee omgaan, heb ook uittestende kindertjes, maar het is iets wat ik zelf lastig vind

 

Dit draagt natuurlijk ook niet bij..

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Ja maar dat soort trainers heb je echt niet nodig.

Het is zoals de mannen aangeeft, je leert naar jouw hond kijken op een manier die je niet eerder bekend was.

Het heeft ook niets met gezag te maken.

In mijn lessen wordt er bijna niets tegen de hond gezegd/gesproken. Dat is zelfs niet nodig.

En als je dan anders leert kijken naar jouw hond, ga jij zelf ook anders doen en op zaken letten waar je daarvoor niet mee bekend was.

En dat geeft zo'n ander effect. 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

"

" Tjee, ik heb ook geen tips voor je eigenlijk.
Kan me voorstellen dat met fietsen alleen zijn conditie nog sterker wordt.
En bv mensen die meer in de
africhting zitten? Hem echt aan t werk zetten? "

"_blanc" href="http://www.hondenpage.com/baasjes/6152/s@[email protected]">s@nt@ src="http://www.hondenpage.com/images/icons/heart.gif" alt="" width="9" height="9" />



 Ik zou hier toch graag effe willen op inpikken wat de tip "africhting" betreft. Zeker niet
kwaad bedoelt maar gezien de kruising is dit echt geen aanrader. Integendeel dit is gevaarlijk.

"


Ik bedoel met name de insteek van mensen die veel ervaring om hun visie te horen.

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Ik heb er wat over gelezen en het spreekt me wel aan..

Juist omdat ik niet over mijn eigen 'euvel' hoef heen te stappen.

Het is een totaal andere manier van werken, ik heb er nog nooit van gehoord..

 

Ik heb iemand gevonden die gecertificeerd is, alleen is dat ook nog een aardig stukje..Die zit bij Leiden, leek me wel een goede! Maar van Leiden naar Schiedam is toch een eindje reizen..Ik ga haar een mailtje sturen, het kort uitleggen en misschien dat zij iemand dichter in de buurt weet..

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Eerlijk gezegd denk ik dat je daarmee de spijker op zn kop slaat Patricia......misschien heb je een te zachte energie voor een type als nino.

Ik denk dat hij een beetje over je heen begint te lopen.......gewoon, omdat hij het kan......

Is geen kwaaiigheid van hem, ook zal hij niet-voor jou dan-onvoorspelbaar zijn. Maar hij krijgt , zo lijkt het, te weinig duidelijke leiding en sturing?

En ja, die muilkorf schept inderdaad afstand, mensen schrikken daarvan en gaan met een boog om jullie heen dan.

Maar eerlijk, hoe erg is dat? Het geeft je wel, letterlijk, ruimte! 

Minder kans ook voor nino om de fout in te gaan.....

En geloof me, mensen zien liever een hond met een muilkorf( =verantwoorde baas!) dan een hond die fel uitvalt naar andere honden.....

Dus, in het proces om nino ook buiten de lieve goed zak te laten zijn, moet je ook goed kijken naar je eigen houding en de weerslag die dat ook heeft op hem.

En de veranderingen bij jullie( spikey zijn ziek zijn, overlijden, nieuwe pup)...... het heeft allemaal zn weerslag en nino heeft ws meer dan ooit behoefte aan duidelijke grenzen en rust in zn koppie.......

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 1 van 8 12 3 4 5 6 7 8
Volgende forumvraag: Slecht alleen zijn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^