Hulp nodig met nino! (kruising mechelse herder/ stafford)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Ik denk het wel Rachelle..
 
Misschien nog meer dan een strakke riem.
Ik pakte hem echt plots beet aan zijn handvat, dus hij voelt ineens de druk. De riem is normaal korter als die nu was, en dan staat de riem eigenlijk de hele tijd wel strak van het trekken. Dan merkt hij denk ik niet zoveel verschil met het nog korter maken, omdat er toch al spanning op staat. Nu had hij dus een redelijk slappe lijn, helemaal geen druk, wat hij waarschijnlijk ook niet echt meer gewend is, en ineens pak in zijn tuig en voelt hij die druk weer..
 
Dit is hoe ik het zie, dus wat ik voor mijn gevoel verkeerd heb gedaan. Ik had inderdaad ook niet echt een andere optie, want de afstand was ineens (te) klein, daar schrok ik al van, en dan ook nog zonder de halti, dat hij dus naast dat hij heel sterk is, ook gaat pootje haken. Dit allemaal zorgde voor veel onrust..
 
Ik neem het mijzelf ook niet kwalijk, ik moet hem ten alle tijden vasthouden, het was alleen een vervelende samenloop. Ik in de stress, Nino in de stress en het was gedaan.
 
Toch ben ik blij, dat het bij de eerste hond die we tegenkwamen al een stuk beter leek te gaan. En de 2e hond binnen korte tijd was misschien al te veel, en dat was een vervelende situatie. Maar hij heeft niet gebeten. Dus ik ben toch wel trots  "

 na alle discussies wil ik alleen maar zeggen, luister naar je eigen gevoel, want volgens mij zit je gewoon goed.

Spanning overbrengen, ik denk dat hij daar heel gevoelig voor is.

goed bezig!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Bedankt Yooop, 

 

Ik denk dat hij voor veel dingen gevoelig is.

Dat indrukken meer binnen komen, dan dat misschien goed voor hem is.

 

Hij is best een zenuwachtige hond, vind ik.

Hij kan rustig liggen, maar begint soms ook uit het niks te piepen.

Echt een doordringende piep achter elkaar, dat hij iets wilt ofsow, maar wat..

 

Hij is heel druk..als je hem een aai geeft, word hij gelijk zo druk..Beukt je omver uit enthousiasme, zijn kont kwispelt er zowat af, hij likt je schraal..Je moet hem echt van je afduwen, want hij hoort je ook niet meer. Negeren werkt ook niet, want hij gaat echt door en doet je dan ook echt pijn.

 

Hij kijkt gewoon niet op of om, is alleen maar bezig met wat hij op dat moment wilt/moet doen..

 

Het is niet alleen buiten dat ik rust voor hem wil, hij is ook binnen niet rustig. Nu is het binnen wel een stuk minder, maar het lijkt me voor hem ook heel vervelend..Gewoon echt geen rust, en dan ineens in diepe slaap. 

 

Ik weet ook niet of het daarmee te maken heeft, maar Nino droomt ook heel veel in zijn slaap. Zeker 3 keer per nacht, ligt hij te blafpiepen, grommen en rennen. Nu vind ik dat wel normaal, maar hij deed het veel vaker dan *Spikey bijvoorbeeld. Hij is dan ook moeilijk wakker te krijgen..

 

Het is een beetje 'alles of niets' met alles wat hij doet..

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Hoe lastig ook, voor hemzelf, voor de omgeving, interessant is dit wel heel erg. Waar komt het vandaan, aangeboren of ontstaan door bepaalde dingen van buitenaf. En vooral hoe op te lossen, hoe meer balans in die energie van hem te krijgen.

 

Acupunctuur zou ik (als leek, wil ik benadrukken) sterk naar  zou neigen als onderdeel van de weg naar oplossing van de problemen.

 

 

 

 

honden page profiel LeylaLeyla 3 doggies

honden foto van Leyla

Poeh...idd een lastige dit...preventief handelen lijkt me sowieso een goede om escalatie te voorkomen, maar dit moet vanuit de basis worden aangepakt. Uit mijn ogen is dit duidelijkheid concequentie en leiderschap vanuit de baas. Daar hebben deze honden behoefte aan. Maar hij is al iets ouder en dit duurt al even voort dus een resulute ommezwaai trekt hij ook niet in 1x misschien. En met leiderschap bedoel ik niet zo zeer negatieve dominantie van de baas maar heel duidelijk zijn, zeker, geduldig met duidelijke grenzen aangeven. Korte commando's en / met anders in de ogen kijkend en / of op negeer. Dit vind ik niet zielig het is zoveel bevrijdender voor een hond dan emotionele schommelingen van baas en dus ook hemzelf. Het zijn uitstekende graadmeters en 'lezen' je. Ga ermaar van uit dat hij jou beter kent dan jij hem...als je ergens loopt of binnen bent en er komt een confrontatie zal ik hem ervan verwijderen zodra het kan en na een kleine time out weer 'toevoegen' net zolang tot hij het snapt...maar ben geen gedragstherapeut. Die is wel nodig dunkt mij...is al aardig heen het geheel...toch geloof ik heilig in de verstandhouding en band tussen eigenaar en hond en daarna de 'opvoeding' van daaruit. Een basis en band met je dier is magisch. Of dat kan het zijn. Heb zelfs vernomen dat sommigen eigenaren commando's denken / fluisteren en de hond reageert (niet mijn puberhond momenteel.....komt nog  ook al kijkt zij altijd naar mijn gezicht/stemmingen) Durf de spiegel naar jezelf te draaien en verplaats je in hem als hond en daaruit voortkomend gedrag / karakter. 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ik zou zeker de LTO3 eens overwegen om te gaan geven, is een natuurlijk middel, Google het maar eens, Faro krijgt het voor vuurwerkangst, en meerder honden, het geeft meer rust in het hoofd.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ik zou zeker de LTO3 eens overwegen om te gaan geven, is een natuurlijk middel, Google het maar eens, Faro krijgt het voor vuurwerkangst, en meerder honden, het geeft meer rust in het hoofd. "

 lto3 en ook wat dobry zei acupunctuur

 

Jeff is een erg gevoelige hond voor overnemen van stress

acupunctuur en chinese kruiden helpen hem daar erg mee

Waar Jeff een regulier te lijf gaat die hem onderzoekt en bv maar een plekje vacht vrij maak om injectie te zetten.

kan de holist een naaldje tussen jeff's ogen prikken(een stress punt) terwijl hij niet vast gehouden wordt

(hij staat tegen mij aan en ik hou mijn handen los om zijn schouders)de arts is met gezicht op 10 cm van zijn bek

Hij kan gewoon niet tegen dwang..en deze arts vertrouwd hij en hij voelt zich schijnbaar goed bij de behandeling.

 

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Ik ben ervan overtuigd, dat Nino ook mijn gevoelens oppikt, en zich daardoor zo voelt. Het is een combinatie van beide. Zijn gevoel, mijn gevoel, de omgeving en nog iets..Wat dat nog iets is, wil ik dus achter komen met een gt. Nino is zover ik me kan herinneren altijd zo geweest. Dus ook in tijden dat ik me wel rustig voelde. Ook in tijden dat hij wel nog met andere honden samen kon, ook aan de lijn.

 

Er is naar mijn mening dus naast dit alles, nog iets wat ik niet weet..Wat ook voor onrust zorgt. 

 

Voordat hij één jaar of anderhalf jaar werd, viel hij niet uit aan de lijn.

Maar ook toen was hij wel heel onrustig en in mijn ogen, nerveus..

Ik zeg niet dat er iets 'in hem' zit, maar mijn gevoel zegt van wel.

Er is dus genoeg om uit te zoeken, waar wat vandaan komt.

 

Momenteel is er geen land met hem te bezeilen..

Hij is nog veel drukker, nerveuzer als dat hij geweest is.

Lola is aan het einde van haar loopsheid, en hij heeft er geen aandacht aangegeven, tot nu lijkt het. Ik weet niet wat er is veranderd, maar het is niet fijn..

 

Hij is totaal veranderd, wilt niet eten, piepen, en maar opdringerig bij Lola. Hij is altijd vrij heftig, maar nu is het bijna onmogelijk met momenten.

Gisteravond ging ik met Nino naar buiten, en hij was ineens heel alert op mij en nauwelijks op zijn omgeving. Alsof hij iets van me wilde. Met zijn neus duwen, tegen me aanspringen, aan zijn riem trekken, hij was alleen maar aan het proberen mij iets duidelijk te maken..Ik snapte het niet, al dacht ik 'wauw! wat een aandacht '. Toen ik naar huis liep, wist ik dat het met Lola te maken had. Het laatste stukje naar huis loopt hij meestal het rustigst mee. Nu had hij een ontzettende haast om thuis te komen. Piepen, niet eten, zelfs geen snoepje en gooide Lola zowat ondersteboven, om te kunnen ruiken (en likken).

 

Ik wil Lola nu niet laten steriliseren, maar na haar 2e loopsheid, dan is ze een jaar geweest. Voor nu heeft het geen nut meer om 1 van de 2 uit logeren te brengen aangezien het al bijna voorbij is. De volgende loopsheid gaat dus wel 1 van de 2 logeren, want nu merk ik pas aan Nino dat hij wel degelijk geïnteresseerd is geraakt.

 

Toch vind ik het wel vreemd, dat dit nu pas naar boven komt, terwijl Lola haar loopsheid al veel minder is geworden. Ze is het nog wel, maar loopt echt tegen het einde.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ja inderdaad dat zou ik ook doen, 1 van de 2 laten logeren de volgende loopsheid want zo is het geen doen voor jullie.

honden page profiel LeylaLeyla 3 doggies

honden foto van Leyla

Wil geen reclame maken ofzo...ging mij meer om dit artikel...herkenbaar? http://www.ikwileenbravehond.nl/adhd-bij-honden/ (probeer mee te verzinnen...)

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop


 
Toch vind ik het wel vreemd, dat dit nu pas naar boven komt, terwijl Lola haar loopsheid al veel minder is geworden. Ze is het nog wel, maar loopt echt tegen het einde. "

 Misschien omdat Spikey er niet meer is?

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Leyla, 

 

Ja en nee..

Nino maakt geen onzekere indruk, misschien is hij het wel, maar hij weet dit dan voor mij goed te verbergen.

Hij is niet snel onder de indruk van dingen. Hij vind 1 ding eng, dat zijn bruggen. Verder lijkt hij nergens bang voor.

 

Mensen vinden hem vaak een agressieve indruk geven.

Kop hoog, oren zo ver als kan naar voren, staart omhoog, zodra hij buiten loopt, 'pompt' hij zich op, maar hij blijft lichtvoetig. Hij scant de hele omgeving constant af..Dat laatste doe ik ook.

 

Wanneer hij losloopt en hij komt ander honden tegen, nu alleen bekende honden, dan borstelt hij ontzettend. Echt vanaf zijn schouders tot aan zijn kont. Op deze foto kan je het goed zien, hier was hij rond een jaar..

 

Ik zal eens kijken of mijn buurvrouw een keertje mee wilt lopen, zodat zij hem eens kan filmen.

 

Yooop,

Sinds gisteravond is Nino echt gefocust op Lola, en dus piepen, niet willen eten enz..Dit gedrag heb ik wel vaker gehoord, bij reuen en een loopse teef in de buurt. Ik denk dat dit nu echt door Lola haar loopsheid komt. Nino zijn gedrag, is niet veranderd na *Spikey zijn overlijden tot gisteravond..

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Onderschat idd niet hoe erg het gedrag kan veranderen als er een loopse teef in de buurt is. Onze Lobbes had dat eerst ook met Lady.. die wilde ook niet eten zelfs z'n lievelings eten niet. Constant van de wap af.. echt compleet. Hij wist van gekkigheid niet wat ie moest doen. Lijkt mij heel erg vermoeiend... en stressvol voor de hond. Ook de hele tijd de lucht proeven met z'n mond. Sommige honden kunnen er beter tegen dan andere, onze Obi lijkt er wat minder last van te hebben maar die zit ook niet met een loopse teef in huis... Ik denk dat het misschien vergelijkbaar is met een sterk overprikkeld hond. 

 

Obi borstelt trouwens ook heel snel en heel vaak. Maar dat doetie ook als er ineens blaadjes van de boom waaien of zo. Alles wat spannend is daar borstelt ie voor. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Leyla, 
 
Ja en nee..
Nino maakt geen onzekere indruk, misschien is hij het wel, maar hij weet dit dan voor mij goed te verbergen.
Hij is niet snel onder de indruk van dingen. Hij vind 1 ding eng, dat zijn bruggen. Verder lijkt hij nergens bang voor.
 
Mensen vinden hem vaak een agressieve indruk geven.
Kop hoog, oren zo ver als kan naar voren, staart omhoog, zodra hij buiten loopt, 'pompt' hij zich op, maar hij blijft lichtvoetig. Hij scant de hele omgeving constant af..Dat laatste doe ik ook.
 
Wanneer hij losloopt en hij komt ander honden tegen, nu alleen bekende honden, dan borstelt hij ontzettend. Echt vanaf zijn schouders tot aan zijn kont. Op deze foto kan je het goed zien, hier was hij rond een jaar..

 
Ik zal eens kijken of mijn buurvrouw een keertje mee wilt lopen, zodat zij hem eens kan filmen.
 
Yooop,
Sinds gisteravond is Nino echt gefocust op Lola, en dus piepen, niet willen eten enz..Dit gedrag heb ik wel vaker gehoord, bij reuen en een loopse teef in de buurt. Ik denk dat dit nu echt door Lola haar loopsheid komt. Nino zijn gedrag, is niet veranderd na *Spikey zijn overlijden tot gisteravond.. "

 Borstelen is en onwillekeurig reflex, net zo als kippenvel krijgen. Dit doen ze uit opwinding, spanning, hoeft niets met agressie te maken hebben.

Op die onderste foto, die ik geen zekere hond. Zijn oor is omgevlapt, staart naar achteren, beetje richting beneden,  kop naar voren, iets richting omlaag, lijkt een beetje naar rechts te kijken, maar zijn poten, de voorste staan naar voren, maar de achterste die staan naar achteren, die willen eigenlijk weg. Ik zie hier echt geen zekere hond, eerder onzeker, afwachtend wat de ander doet.

Borstelen is opwinding, spanning.

 

Het kan inmiddels, dat hij zo vaak successen heeft behaalt, met uitvallen, de ander weg jagen, dat lukt altijd, dat hij in dat gedrag heel zeker is geworden. 

Ik kan het matuurlijk niet met zekerheid zeggen van af hier, ik kan me niet voorstellen dat hij een heel zekere hond is.

Toen dit gedrag begon, een zekere hond heeft het niet nodig een ander weg te willen blaffen. Die lopen al dan niet op een ander af, snuffelen, vaak laten ze zich uitgebreid besnuffelen en gaan weer door.

Juist bij onzekere honden ontstaat dit uitvallen.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Yara borstelt ook enorm. Bij haar is dit idd onzekerheid, opwinding, geen agressie.

Wil niet zeggen dat dit geen trigger voor agressief gedrag kan zijn uiteraard, want ze is niet op haar gemak.



Het is zo niet te beoordelen, maar ik ga wel mee met de reactie van Suzanne.
Een zelfverzekerde hond heeft dit gedrag niet nodig zou ik zeggen.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Veel van wat je beschrijft doet me trouwens ontzettend denken aan Obi. Obi is ontzettend onzeker... typische ZWH.  Maar aan Obi kun je veel makkelijk aflezen omdat hij die grote staande oren heeft die hij vaak plat in z'n nek klapt. Obi valt ook wel eens uit, omdat er maar 1 ding is wat hij wil doen, conflicten vermijden. Maar vast aan de riem kan hij niet altijd die grote boog maken die hij wil maken soms lopen mensen met hun hond direct op je af of achter je aan.. hij raakt dan in paniek. Ook bij mensen die met hun hond naast de fiets op je af komen. En dan probeert Obi ze weg te jagen en ja dat lukt dan. Want iedereen is sowieso aan het lopen dus beweegt ook weer weg van hem, uiteindelijk.  Sinds de verhuizing die we achter de rug hebben is hij nogal een stresskipje. Al gaat het de laatste tijd weer beter gelukkig.

 

honden page profiel Mandy en Bobby! <3Mandy en Bobby! <3 3 doggies

honden foto van Mandy en Bobby! <3

Misschien is dit antwoord al gegeven, heb namelijk niet de andere reacties door gelezen. Maar ik zou je aanraden om Nino een muilkorf aan te doen. Niet omdat ik hem wil bestempelen tot vals of iets dergelijks.. maar om jou wat meer rust te geven.

 

Door hem een muilkorf om te doen, weet je namelijk zeker dat hij geen schade kan aanrichten bij andere honden, mensen of jou. Hierdoor heb je meer rust in je hoofd en krijgt Nino waarschijnlijk ook meer rust. Tevens een mooie manier om zelf te experimenteren, wat je zelf overdraagt op Nino! Weet je meteen of het helpt als jij rust in je hoofd hebt.. en wanneer dat helpt en je besluit zonder muilkorf te wandelen is het ook makkelijker om die rust in je hoofd te bewaren doordat je zelf hebt ervaren wat dit met Nino doet.

 

Maar ook voor omstanders, als Nino jou 'pakt' welliswaar niet door bijt.. schrikken mensen in jou omgeving. Dit kan luiden tot: 'oooooohh, kijk die hond!!' Of ander hysterisch gedoe, waardoor Nino nog meer geprikkeld wordt.

 

Verder is het erg goed dat je al de stap hebt genomen naar een hondenschool en om je verhaal hier open te gooien!

Heel veel succes met knappe Nino!

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Ik weet dat borstelen, opwinding betekend..

Daarom liet ik deze foto's zien.

Hij begroet andere honden vrij beleefd als hij losloopt. Het eerste stukje rent hij, dat is niet beleefd, wanneer hij dichterbij komt loopt hij rustig naar de andere hond, inderdaad meestal in een boog, laat een andere hond merken dat hij hiervan niet gediend is, loopt hij ook gewoon verder. Hij wilt wel altijd graag even kijken bij de andere hond.

 

Er ontbreekt een stukje van de puzzel..Daar wil ik graag achter komen! Ik denk ook niet dat hij een andere hond zou bijten.

Ik denk dat de lijn een groot euvel voor hem is. Dat hij niet bij de andere hond kan komen, en dan zo gefrustreerd raakt. Ik geloof in ieder geval niet dat hij kwaad wilt.. 

 

Hier was hij nog redelijk jong, en aftastend. De foto met die stafford was ook net nadat deze hond hem had gewaarschuwd. Hij lijkt het dus echt aan het aftasten, of spelen of weggaan. De situatie werd alleen maar meer gespannen, dus zijn wij weggegaan met *Spikey en Nino..

 

Dat mensen schrikken, wanneer hij zich tegen mij keert snap ik ook.

Vind het ook vervelend, maar hij trekt zich niks aan van andere mensen. Er heeft weleens iemand keihard 'heey' geroepen, maar hij kijkt niet om, en veranderd ook niet..Hij ging gewoon door.

 

Het is wel heel vervelend, want ik krijg vervelende dingen naar me hoofd, als die hond is vals, afmaken! of die moet je een r.tschop geven..Wat Nino doet is dus al vervelend maar dat gebemoei van andere mensen op dat moment des te meer..

 

Hoezo afmaken, schop geven? Daar heeft hij toch niks aan..Ik word dan gezien alsof ik me er totaal niks van aantrek..Maar wat ik wel moet doen, heb ik nog niet gehoord..Ik probeer me er ook niks van aan te trekken, maar je heb het op zo'n moment wel even gehad weer..

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Ik weet dat borstelen, opwinding betekend..
Daarom liet ik deze foto's zien.
Hij begroet andere honden vrij beleefd als hij losloopt. Het eerste stukje rent hij, dat is niet beleefd, wanneer hij dichterbij komt loopt hij rustig naar de andere hond, inderdaad meestal in een boog, laat een andere hond merken dat hij hiervan niet gediend is, loopt hij ook gewoon verder. Hij wilt wel altijd graag even kijken bij de andere hond.
 
Er ontbreekt een stukje van de puzzel..Daar wil ik graag achter komen! Ik denk ook niet dat hij een andere hond zou bijten.
Ik denk dat de lijn een groot euvel voor hem is. Dat hij niet bij de andere hond kan komen, en dan zo gefrustreerd raakt. Ik geloof in ieder geval niet dat hij kwaad wilt.. 
 
Hier was hij nog redelijk jong, en aftastend. De foto met die stafford was ook net nadat deze hond hem had gewaarschuwd. Hij lijkt het dus echt aan het aftasten, of spelen of weggaan. De situatie werd alleen maar meer gespannen, dus zijn wij weggegaan met *Spikey en Nino..
 
Dat mensen schrikken, wanneer hij zich tegen mij keert snap ik ook.
Vind het ook vervelend, maar hij trekt zich niks aan van andere mensen. Er heeft weleens iemand keihard 'heey' geroepen, maar hij kijkt niet om, en veranderd ook niet..Hij ging gewoon door.
 
Het is wel heel vervelend, want ik krijg vervelende dingen naar me hoofd, als die hond is vals, afmaken! of die moet je een r.tschop geven..Wat Nino doet is dus al vervelend maar dat gebemoei van andere mensen op dat moment des te meer..
 
Hoezo afmaken, schop geven? Daar heeft hij toch niks aan..Ik word dan gezien alsof ik me er totaal niks van aantrek..Maar wat ik wel moet doen, heb ik nog niet gehoord..Ik probeer me er ook niks van aan te trekken, maar je heb het op zo'n moment wel even gehad weer..
  "

Heeft hij ook geen favoriet speeltje..? Obi heeft een frisbee waar die bezeten door is. Stel nou dat je die meeneemt en tevoorschijn tovert als ie jou wil grijpen. Of gooi wat worst op de grond..? Al meende ik me te herinneren dat Nino niet zo dol op voertjes is. Waarschijnlijk is dit allemaal ook al genoemd maar ik dacht ik denk mee...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ik weet niet hoe je Nino gesocialiseerd hebt? Ik heb zelf de fout gemaakt met mijn herderpup dat ik vond dat ze met elke hond kennis moest gaan maken om haar maar vooral goed sociaal te krijgen. Dat dit achteraf geen goed idee was omdat ik haar geleerd had op andere honden af te gaan ipv ze te negeren, bleek ook uit zulk soort gedrag als Nino vertoont. Het eigenlijk veel te spannend vinden maar toch op die andere hond af gaan (bij sommige honden).

Ik heb dat dus later moeten omdraaien en haar moeten leren dat we andere honden negeren en er pas na toestemming mee gespeeld wordt en alleen met honden waarvan zeker is dat het goed gaat.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" ik weet niet hoe je Nino gesocialiseerd hebt? Ik heb zelf de fout gemaakt met mijn herderpup dat ik vond dat ze met elke hond kennis moest gaan maken om haar maar vooral goed sociaal te krijgen. Dat dit achteraf geen goed idee was omdat ik haar geleerd had op andere honden af te gaan ipv ze te negeren, bleek ook uit zulk soort gedrag als Nino vertoont. Het eigenlijk veel te spannend vinden maar toch op die andere hond af gaan (bij sommige honden).
Ik heb dat dus later moeten omdraaien en haar moeten leren dat we andere honden negeren en er pas na toestemming mee gespeeld wordt en alleen met honden waarvan zeker is dat het goed gaat. "

ja ik snap wat je bedoeld, hier zie je ook honden die echt elke hond begroeten, ook honden aan de lijn.

gelukkig heb je dat om kunnen draaien..

 

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti 3 doggies

honden foto van Dutch Auti

Hier ook te hard ons best gedaan te socialeren met andere honden. Extreem enthousiast wil naar elke hond toe. Wat we ooit met een volgende hond voor zeker anders zullen aanpakken.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Hoe gaat het nu patricia?

honden page profiel aya-ayaaya-aya 3 doggies

honden foto van aya-aya

hoi, effectief niemand kent je hond waarschijnlijk beter dan jezelf , en als je het gevoel hebt dat er wel wat meer aan de hand is is dat hoogst waarschijnlijk ook zo ...

om even me pogen te helpen;.. hier in elk geval de lijst van aandoeningen te gepaard gaat met ofwel een telaag of veel te hoog testosterone gehalte (volgens mijn inziens zou het standaard kennis moeten zijn voor iedere GT - helaas niet waar)

The normal testosterone range in male dogs is 0.10 - 0.94 ng/ml.

Abnormally high levels of testosterone are observed in hyperadrenocorticism[11]hermaphroditismpersistent Müllerian duct syndrome[12],cryptorchidism[13]luteomashypospadias (78, XY)[14] and trisomy-X.

Low testosterone levels in male dogs is commonly observed in neuters, hypothyroidismhormone-responsive dermatosesSertoli cell tumors and with exogenous use of deslorelin[15].

 

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

`Bedankt  voor al het meedenken 

 

Toen Nino tussen de 8 weken en anderhalf jaar was, hadden we een redelijk vast groepje op het losloopveld. Voor zover ik me kan herinneren kwam hij aan de lijn al niet bij andere honden. Op het losloopveld, mocht hij ook altijd los en dan gaat hij wel naar andere honden. Wel netjes, rustig en beleefd even snuffelen en dan weer een eigen weg, of rennen..Ik zag daar inderdaad het 'probleem' niet van in.

 

Ik denk dat hij na de verhuizing nog heftiger is geworden. Hij is altijd wel 'veel' geweest, maar het was anders. We woonden eerst in Delft en daar had je over het algemeen meer ruimte om je heen dan waar we nu wonen. Dit is zo'n 3 en half, 4 jaar terug.

 

De afgelopen tijd was Nino behoorlijk uit zijn doen..Lola der loopsheid.

En daar heb ik eigenlijk gebruik van proberen te maken, omdat hij veel aandacht voor mij had..Dit heeft hij normaal helemaal niet buiten, dus ik dacht ik grijp me kans..

 

Hij is een paar dagen dus heel aandachtig naar mij geweest, en wou veel spelen. Als hij nu een hond tegenkomt, valt hij of wel uit of hij begint aan zijn riem..Hij heeft in ieder geval niet meer op ooghoogte met mij gestaan, en ook niet geprobeerd om mij te bijten.

 

Nu heeft hij alsnog wel wat meer aandacht voor me, al is het nog minimaal, maar goed het is er een beetje  Hij heeft ook geen interesse meer in Lola (loopsheid is voorbij) dus hij is weer zichzelf.

Ik moet dus nog even aankijken of er iets veranderd is, of dat het echt alleen door Lola haar loopsheid kwam. Ik hoop dat ik door dit beetje aandacht voor mij, de deur op een kiertje is gekomen, en we niet meer 'vastzitten' in het gedrag..

 

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Aya-Aya, 

 

Het klinkt interessant! Zou je zoiets ook zelf kunnen onderzoeken, of nouja niet zelf, maar bij bijvoorbeeld de dierenarts? Het lijkt mij niet of hij naar zijn hormonen handelt, maar ik kan me voorstellen dat als daar iets niet goed mee is, dat hij misschien al constant gespannen is, en dat moet er dan ook een keer uit. 

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

hoi, jawel hoor deze zijn opmeetbaar , hierboven gaat het wel over echte aandoeningen, met extreem hoge of lage levels, dus totaal niet vergelijkbaar met een mannetjes hond in pubertijd of zo..

er bestaat natuurlijk heel wat zaken die niets met hormonen te maken hebben - ik had het gevoel dat ik met een hond met een soort van autisme te maken had (ao omdat ik haar zo mega-intelligent vond) - achteraf bleek het een van bovenstaande aandoeningen (nu haar reacties waren totaal anders als die van jou hoor)

 

zeg maar ik las ondertussen wat verder van je, was het gedrag enkel bij het einde van de loopsheid van je teefje?, soms kan dit echt wel heel zwaar parten spelen hoor ....kan er echt wel zéér veel mee te maken hebben

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Patricia, ik heb je een pb gestuurd.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Patricia, even ter 'herinnering', je bent de afspraak helaas nog steeds niet nagekomen aangaande de betaling van tekening van Spikey. Ik verzoek je om even contact met mij op te nemen.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Patricia, even ter 'herinnering', je bent de afspraak helaas nog steeds niet nagekomen aangaande de betaling van tekening van Spikey. Ik verzoek je om even contact met mij op te nemen. "

 



Volgens mij is ze ook al een poos niet op t forum geweest. Hopelijk is alles goed met der. Je hebt haar al een pb gestuurd zie ik.

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Ik zou ook weg blijven

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 7 van 8 12 3 4 5 6 78
Volgende forumvraag: Slecht alleen zijn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^