Daar is dat bange hondje weer..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Gisteren lekker de duinen in geweest met Janneke en haar Tervurense herder, Ghina. Allemaal leuk en gezellig, Mik en Luuk liepen los en deden het onwijs goed. Wis lekker aan de flex. Mik, Luuk en Ghina liepen achter ons, Wispa voorop, toen er ineens twee jonge Tervurense herders een heuveltje over kwamen gestormd. Ze hadden een grote tak vast, en deden totaal geen poging om af te remmen toen ze ineens oog-in-oog stonden met Wispa. Zij zag ze natuurlijk niet aankomen en werd half omver gerend.

Helaas hadden ze het daarna op Mik voorzien. Zij sloeg op de vlucht, twee honden blaffend achter haar aan, ondertussen naar haar bips happend. Mik kon ze er niet uit rennen, dus ik deed een poging om haar te hulp te schieten. Het baasje van de herders zei dat er niets gebeurde hoor, ze deden niets. Waarop ik antwoordde dat ze mijn hond doodsangsten aanjoegen en er potentieel voor zorgden dat ze écht op de vlucht sloeg en ik de rest van de avond kon gaan zoeken. Uiteindelijk stopten ze en nam ik Mik snel mee. De herders deden nog enige pogingen om weer achter ons aan te komen.

Het is lang geleden dat ik Mik zó bang heb gezien. Grote ogen, tong zo ver mogelijk uit haar bek, hijgen, rillen, staart tussen haar poten. De rest van de wandeling heeft ze zo naast me gelopen, wat echt zo niet Mik is. We hebben de wandeling dus ook maar wat verkort, voor Mik was de lol er wel af. Eenmaal thuis schrok ze gisterenavond van alles wat ze hoorde en wilde ze ook niet met Wispa spelen. Vannacht kroop ze tegen me aan (wat ze niet vaak doet) en vanmorgen zag ik dat ze wat blauwe plekken en krassen heeft aan de onderkant. Waarschijnlijk bezeert aan takken en bomen toen ze het hele bos door gejaagd werd..

We doen vandaag dus maar rustig aan. Arm Mikje. Ineens was ze weer dat hondje van een paar jaar geleden, toen Punk overleed en ze in een zwart gat viel en doodsbang werd voor andere honden.





honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Erg Paulien, wandeling naar de vaantjes door toedoen van een ander. Mijne gaat altijd aan de lijn als ik andere honden zie. Hij loopt trouwens liever aan de lijn dan los, juist door zulke ervaringen toen hij jong was.

 

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

" Erg Paulien, wandeling naar de vaantjes door toedoen van een ander. Mijne gaat altijd aan de lijn als ik andere honden zie. Hij loopt trouwens liever aan de lijn dan los, juist door zulke ervaringen toen hij jong was.
  "

 Mja, het ging zo snel. Ineens waren ze er. Wij liepen een heuveltje op dus hadden ze ook niet aan zien komen. Maar als Cosmic vast zit in zo'n situatie begint ze te gillen als een speenvarken en probeert ze uit alle macht uit haar tuigje te ontsnappen. En alsnog op de vlucht te slaan..

Ik denk dat het wel fijn was dat Ghina erbij was, want die vindt ze super leuk. Geen Tervurense-herder-trauma :)

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Doen ze bij Obi ook vaker Obi is wat dat betreft ook vaker een pispaaltje, maar Obi rennen ze er niet zomaar uit want die is echt mega snel. Daarom is hij er altijd zonder schrammen afgekomen tot dusver. Alleen windhonden die ik tegen kom die kunnen dat maar dat zijn gelukkig altijd lieverds.  Hier zijn alle keren ook andere herders geweest maar ook border colllies en één keer een tosa inu die dat deden bij hem. Enorm stressvol voor een hond is dat maar ook Obi is niet gek. Die ziet dat van mijlenver aankomen.. Die Tosa inu kwam ik de keer daarna tegen maar Obi  liet hem met een gepaste snauw weten dat het dit keer niet zo zou gaan. Had waarschijnlijk door dat die hond sneller weg te jagen was want die koos er nu zelf voor om even ergens anders vervelend te gaan doen. Dat is ook de enige keer geweest dat Obi zo assertief reageerde eigenlijk. Meeste honden zijn hem kwa gedrag gewoon 10X de baas en dan loopt het zo af als jij beschrijft. Sommige mensen staan erbij en denken dat het spelen is. AAAARRRRGHHH....Ja leuk he? Als je zo opgejaagd wordt...  

Eén van hen heeft ook altijd een kind van een jaar of 5 bij. Als één van die honden daar tegen omhoog rent in paniek....kun je dat kind bij elkaar vegen. Maar oh wat is het toch grappig.. grr

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Arme Obi :( Mik is wel heel snel, wendbaar vooral, maar ze heeft niet echt lange poten, dus op rechte stukken rennen grotere honden haar eruit.

Ik maak deze situatie ook wel eens andersom mee, trouwens. Cosmic doet dit zelf ook graag bij honden die kleiner/onzekerder/jonger zijn dan zij. Niet altijd hoor, maar zo nu en dan, zeker als Wispa ook lekker mee doet.. Ik zie dan haar postuur en blik veranderen. Van "lekker spelen" schakelt ze over naar "lekker pesten". Ik haal haar dan uit het spel, ik wil dat gewoon niet hebben en wacht niet tot het gaat escaleren. Dan hoor ik van andere hondenbaasjes vaak, ach laat haar toch, ze doet toch niks? Laat ze toch lekker spelen. Nee, ze doet NOG "niks", en misschien blijft het bij "niks" doen, maar met dat "niks" doen intimideert ze andere hondjes en is het spel nog maar voor één iemand leuk - voor haar zelf.

Ik zou nooit zeggen dat ze "niks" doet. Zeker omdat ik een roedeltje van drie heb, kunnen situaties escaleren. Wanneer Cosmic aan het pesten is, Wispa overprikkeld wordt of omver gelopen wordt.. Ze versterken elkaar dan en ik geloof echt dat ze geen lichamelijke schade toe zouden brengen aan een andere hond, maar emotionele schade mogelijk wel. Paar weken terug heb ik Mik voor het eerst écht boos gezien, op een losloopveldje met in totaal 7 Podenco's, één waarvan een pup was, en die pup trok aan haar jas.. (was koud, dus ze hadden een jas aan). Nou, alsof Satan himself ineens tevoorschijn kwam. Een hoop geluid en beweging, uiteindelijk geen schade gelukkig, maar iedereen schrok zich kapot. Waarschijnlijk vond ze het te druk en was dat de druppel voor haar, maar ik stond zo te kletsen met de rest, dat ik het niet gezien had. Zoiets maak ik het liefst maar éénmalig mee.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Heel herkenbaar! Onzekere honden maken er vaak ook dankbaar gebruik van als ze nog een onzekerder exemplaar tegenkomen. Dat laatste doet Obi dus ook gewoon hoor... sukkeltje dat het is. En elke hond haalt wel eens rotstreken uit wat dat betreft. Er is hier nog een Zwitserse witte herder die nog onzekerder is (typje ik gooi mezelf voor elke hond op de grond, altijd) en daar gaat meneer dan dus gewoon eff flink boven staan (letterlijk) als ik niet ingrijp. Gewoon eff laten zien wat hij wel niet allemaal durft nou nou..  Omdat hij die juist wel de baas is.. nou Obi doe dat maar niet. Het moet leuk blijven voor iedereen. Dus dan neem ik hem mee. Schiet ook niet op dat die andere hond zich 2 seconde later weer voor hem op de grond werpt. Het is ook zo'n lief beest die andere hond. Maar joh dan kan Obi zelf ook zo gaan lopen intimideren. 99% van de gevallen is het andersom. Het gaat eigenlijk pas echt leuk als je een soort gelijke tegenkomt. Obi had eerst een vriendinnetje die zo was als hij dat was prima haha. 

Ik moet zeggen dat ik ook schrok toen Obi die Tosa inu ineens bij zichzelf weg aan het jagen was. Dat was wel een beetje een  -dat doetie normaal nooit- moment. Hij ging er nog een aantal passen achteraan na z'n snauw. Draaide daarna meteen weer om. Ik dacht voor een seconde het ergste dat hij erop zou klappen. Maar dat is Obi niet... hij wil het liefste altijd conflicten vermijden. Ik heb al zovaak vervelende honden meegemaakt, overgrote deel ook herder dus misschien zit dat er een beetje in? Ook een Duitse herder die vast zat en Obi liep lekker los ze vroegen of OBi agressief was. Ik zei nee... Oh dan kan hij los was het antwoord. Laat ze dat beest los en een halve seconde daarna hangt hij zowat in Obi's flank.. Obi rennen en rennen langs me af in cirkels. Verschillende keren heb ik gepoogd die rothond achter hem te stoppen en af te remmen en toen ving de baas hem zelf weer, godzijdank. Ik denk altijd.. Obi is een slimme hond op een dag wordt het hem misschien teveel en draait hij zich om, en denkt hij kom maar op dan.  

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Ik denk dat het er inderdaad een beetje in zit. Ze zijn natuurlijk gemaakt om te "herderen" :P Punk (deels Mechelaar) deed het ook, die heeft eens een fijne winkelhaak in Cosmic d'r trui gebeten toen ze "tikkertje" speelden. Opjagen en nippen lijken veel herders heel leuk te vinden. En zo heeft ieder type wel iets, en als je die types samen brengt, verloopt de communicatie niet altijd vlekkeloos :)

Ik vind het vaak leuk om te zien, als we met een groep Podenco's lopen, dat het onderling allemaal goed en leuk gaat, maar andere type honden worden genegeerd, óf ze zijn er bang voor.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Ik denk dat het er inderdaad een beetje in zit. Ze zijn natuurlijk gemaakt om te "herderen" :P Punk (deels Mechelaar) deed het ook, die heeft eens een fijne winkelhaak in Cosmic d'r trui gebeten toen ze "tikkertje" speelden. Opjagen en nippen lijken veel herders heel leuk te vinden. En zo heeft ieder type wel iets, en als je die types samen brengt, verloopt de communicatie niet altijd vlekkeloos :-)Ik vind het vaak leuk om te zien, als we met een groep Podenco's lopen, dat het onderling allemaal goed en leuk gaat, maar andere type honden worden genegeerd, óf ze zijn er bang voor. "

 Ik denk dat Obi echt doodsbang zou zijn voor jouw "legertje" podenco's hahaha. Ik kan het zo voor me zien hoe die zou reageren. Grootte maakt echt helemaal niets uit..

Weet je dat is het ook een beetje.. Obi is altijd alleen (als hond zijnde) hij heeft geen sterke (zelfverzekerde) assertieve hond bij zich die hem laat zien hoe je het ook kunt aanpakken. Onze Lady was zo'n hond, helaas was zij al heel oud toen ik Obi als pupje kreeg. Ze heeft hem wel een paar keer flink op z'n fouten gewezen (wel altijd correct want zo was ze) maar is nooit meer mee gekunnen met de wandelingen want ze was niet meer mobiel genoeg. Nooit ook maar gezeik gehad met Lady die liet zich niet wegjagen maar ze was toch altijd correct naar andere honden. Eigenlijk een ideale hond wat dat betreft. 

Obi vind labradors echt wel heel erg leuk. Dat is meer zijn type hij is zelf ook zo lomp. Misschien moet ik  me aanmelden bij de labrador vereniging met wandelingen Obi voor altijd blij. 

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Haha :D Jullie Lady klinkt als mijn Punk. Ze liet echt niet over zich heenlopen, maar zocht geen problemen op. Cosmic heeft zó veel aan haar gehad. Ik was me hier niet van bewust tot Punk weg viel en ik ineens met een krijsende Cosmic aan de lijn bungelde als er een hond naar haar keek.. :(

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Oh wat vervelend. Helaas heb ik een hond die ook ontzettend drijft.. Ik zou haast willen dat het eens bij haar wordt gedaan dat ze eens doorheeft wat het met andere honden kan doen. Zeker een hondje die hard wegrent en niet van zich afbijt is leuk.. Al bedoeld ze het écht niet kwaad.. Ik hoop dat ze er snel een beetje overheen is :(

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

" Oh wat vervelend. Helaas heb ik een hond die ook ontzettend drijft.. Ik zou haast willen dat het eens bij haar wordt gedaan dat ze eens doorheeft wat het met andere honden kan doen. Zeker een hondje die hard wegrent en niet van zich afbijt is leuk.. Al bedoeld ze het écht niet kwaad.. Ik hoop dat ze er snel een beetje overheen is :( "

 Cosmic maakt zichzelf ook heel aantrekkelijk om op te jagen. Ze rent weg, bijt niet van zich af, en gilt er vaak ook nog bij. En dan sta ik daar, en dan denk ik, meis, blijf even een tel stil staan, want dan is de lol eraf.. maar nee.. :P

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

"  Cosmic maakt zichzelf ook heel aantrekkelijk om op te jagen. Ze rent weg, bijt niet van zich af, en gilt er vaak ook nog bij. En dan sta ik daar, en dan denk ik, meis, blijf even een tel stil staan, want dan is de lol eraf.. maar nee.. :P "

 Klopt, zo is het echt hoor! En Kahlúa is door verschillende honden afgesnauwd, daar is ze dan behoorlijk van onder de indruk en doet het dan never nooit meer bij die hond.. Kon je ze dat maar vertellen he.. :(

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Arme Mik. Kan me er wel wat bij voorstellen hoor allowel Maylo meestal wel zijn mannetje staat. Nu heeft hij het 1x wel gehad dat ze hem achterna zaten...helaas was het ook zijn eigen schuld. Wie gaat nu als een malloot op drie grote honden af rennen, om te laten zien wat je in huis hebt. Gelukkig deden die drie echt niks, wilde alleen hallo zeggen. Maarja als een speenvarken maakte Maylo zich uit de voeten. De baas van de honden riep ze bij zich, wel was Maylo even foetsie.

 

Gelukkig stond hij om een hoekje te turen. Nu als we ze tegen komen dan wilt Maylo zo snel mogelijk weg. Of hij begint te grommen en stampij te maken, maar dat is echt puur omdat hij bang is. 

 

Nu kan Maylo er zelf ook wat van om honden achterna te gaan. Vorige week op Agility kwam hij net tegelijkertijd in de tunnel met een andere hond genaamd Tibs, die hem altijd uitdaagt. Nou Tibs vloog uit de tunnel en Maylo grommend en tierend achter hem aan. Tibs rende voor zijn leven, Maylo heeft hem verder niks gedaan. Het was de schrik dat ze samen ineens in een kleine tunnel zaten en Tibs altijd Maylo zit uit te dagen. Maylo was het nu gewoon zat. Vnv was het ook weer, gelukkig gaven andere ook al aan dat Maylo meerdere malen al signalen aan Tibs had gegeven niet te willen spelen. 

Maylo is geen heiligen maar een andere hond zo n angst aan te jagen. Nee dat mag Maylo ook niet en andersom wil ik ook niet dat dat bij hem gebeurt.

Volgende forumvraag: Likken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^