Honden bijten man bijna dood.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Volgens het lokale nieuws gaat het om pitbulls, maar ja, wie weet, dus ik zet maar "honden" neer. Dat waren het zeker...

Noot, er is bloed op de foto's in de link te zien, gezien het verhaal vermoedelijk van de man, maar ik wil er toch even voor waarschuwen.

http://www.rijnmond.nl/nieuws/135704/Pitbulldrama-Die-hond-bleef-maar-trekken-aan-die-arm

In het raamkozijn van de woning in de Beverwaard staat een bordje: 'Pas op voor de waakhond'. Verder liggen in de achtertuin kapotte kleding, een jas, sokken en schoenen. Ook zijn bloedvlekken te zien.

Het zijn de restanten van het drama dat zich dinsdagavond afspeelde aan de Rhijnauwensingel in Rotterdam-Beverwaard. Twee mensen werden aangevallen door twee pitbulls.

Een van hen raakte zwaargewond en overleefde het ternauwernood. De man kan de rest van zijn leven zijn arm niet meer gebruiken.

Volgens de politie mag het zwaargewonde slachtoffer van geluk spreken dat een van de buren zijn arm afgebonden had. Was dat niet gebeurd, dan was het slachtoffer mogelijk doodgebloed.

Een dag later staat een van de buren toe te kijken bij de plek van het drama.

"Ik kwam met de scooter en hoorde iemand in de tuin", vertelt hij aan verslaggever Jelle Gunneweg. "Ik zag Willie (het slachtoffer, redactie). Ik pakte een steen en ik bleef gooien. Ik gooide vuurwerk. De ene hond ging toen naar binnen, maar de ander bleef doorgaan."

Meer hulp
Het slachtoffer gilde het uit, en dat zorgde ervoor dat meer mensen te hulp schoten. Onder wie een bekende van de buurman.

"Die hond bleef maar trekken aan die arm. Het beest was gewoon doorgedraaid. Vanaf het dak heb ik stenen gegooid, maar dat mocht niet baten."

Een van de buren slaagde erin de schuttingdeur in te trappen, en ging de tuin binnen. Het lukte hem om het slachtoffer bij de hond weg te trekken. Ook hij raakte gewond.

De twee pitbulls waren volgens buurtbewoners van de vriendin van het zwaargewonde slachtoffer. Volgens hen ging aan de aanval van de honden een ruzie van het stel vooraf.

Niet het eerste geval
Beide dieren zijn inmiddels afgemaakt. Volgens de buurt is het maar goed dat dat is gebeurd.
"Het is namelijk niet de eerste keer keer dat de honden zo agressief zijn", zegt een van hen.

"Een van de honden heeft al een keer een chihuahua doodgebeten en iemand anders aangevallen. Iedereen wist dat de honden agressief waren."

Omdat met name veel kinderen het drama hebben gezien, is Slachtofferhulp ingeschakeld voor nazorg.

honden page profiel ---- 3 doggies

honden foto van --

Tja, ten eerste vraag ik me sterk af wat die mensen in de tuin deden? Een hond hoort iemand niet dood te bijten, maar hoort wel zijn territorium goed te verdedigen. Als het daadwerkelijk om een Pitbull gaat zijn die daar vaak redelijk fel in. 

 

Ik vind het altijd lastig zo'n zaak, ik weet niet wat de baas van de honden heeft gedaan om het gedrag in toom te houden (aangezien de honden al ooit een mens en andere hond hebben aangevallen). En het meest trieste vind ik dan dat er weer naar de Pitbull wordt verwezen, alsof het aan het ras ligt.. En ook dat de honden ingeslapen.. 

Edit: volgens getuigen bleek het slachtoffer een bekende te zijn, dan nog is er niet bekend wat hij deed tegen de honden. Lijkt me raar dat een hond een bekende zomaar dood gaat bijten... Zonde dat je niet terug kunt halen wat eraan vooraf is gegaan en de honden (en het ras) meteen de schuld krijgen. 

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Als het de vriend van de eigenaresse van de honden is, dan lijkt me logisch dat hij in de tuin was...

 

Hier staat toch dat de honden in gevecht waren voordat ze hem aanvielen. Lijkt dat hij geprobeerd heeft het gevecht op te breken en vervolgens sloeg de agressie om naar hem. Vervolgens wilde iemand hém helpen, en grepen de honden die ook.

 

Ik kan me 't een en ander wel voorstellen, los van het ras. Als ze eenmaal voluit in gevecht zijn en je springt er tussen, dan loop je een flink risico op een beet. Als die beet dan van een ras is dat gefokt is om vast te blijven houden, dan zul je al snel flink verwond raken... Daar hoeft het dier niet eens idioot agressief voor te zijn ofzo.

 

Edit: Oh er staat 'er ging een ruzie van het stel aan vooraf'. Ik dacht het stel honden. Maar misschien bedoelen ze het stel, die eigenaresse en haar vriend. In dat geval misschien een verdedigende actie van de honden richting de man?

honden page profiel Wilco Wilco 3 doggies

honden foto van Wilco

Ben het met Pumba eens, en vraag me ook af wat er na het doodbijten van een andere hond is gebeurt.

Best heel heftig wat er voorgevallen is, en hoop dat dit er toe aanzet om eerder naar een oplossing te zoeken als er agressieve honden in de omgeving wonen.

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Bah, bah, bah

Alleen maar slachtoffers...

 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Bah, bah, bah
Alleen maar slachtoffers...
  "

 Ik kan me hier helemaal bij aansluiten. 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  Ik kan me hier helemaal bij aansluiten. 
  "

 Ik ook! 

 

Die arme kinderen die dit hebben gezien! 

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Zo erg. En idd alleen maar slachtoffers. Die vegen dit nooit meer uit.

 

Nogmaals grote voorstander van een hondenhoudbewijs.

Het zijn zeer stress gevoelige jongens. Echt niet slim om in hun bijzijn ruzie te gaan maken.

  

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Het eerste wat ik denk is dan toch dat die mensen niet echt vreedzaam met die honden omgegaan zijn, hoe ver moet je gaan wil een hond je aanvallen en meer. Daar moet wel e.a. aan voorafgegaan zijn uit het niets gebeurd zoiets niet, het moet een opeenstapeling van incidenten geweest zijn zodat de honden een erg kort lontje gehad moeten hebben door alle stress.

 

 

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Maar goed dat ik niet de titel "pitbulls" meegaf. Het blijkt niet om raszuivere exemplaren te gaan, zeggen ze in deze link.

 

http://www.rijnmond.nl/nieuws/135725/Geef-pitbulls-niet-te-snel-de-schuld

Met lede ogen heeft de Pitbull Club Nederland het nieuws gevolgd over het bijtdrama in Rotterdam-Beverwaard, waar twee mannen werden toegetakeld door honden. David de Regt van de vereniging vindt dat pittbulls ten onrechte de zwarte piet krijgen toegespeeld.

Bij het drama in Beverwaard werd aanvankelijk gemeld dat pittbuls de boosdoeners zouden zijn. De Regt noemt het voorval tragisch, maar wijst erop dat het niet gaat om raszuivere pittbulls.

Uit onderzoek is volgens De Regt gebleken dat de bijtende honden in Beverwaard geen stambomen hadden en geen pitbulls genoemd mogen worden. ''Dan moet je het beestje noemen bij de naam dat het heeft'', vindt hij.

Raszuiver
''Er zijn in Nederland maar 325 tot 400 raszuivere pitbull-terriërs', vervolgt de adviseur van de Pitbull Club. ''Er lopen in Nederland natuurlijk heel veel kruisingen rond van rassen die worden gelabeld als pitbull.'' Daardoor krijgt het ras bij bijtincidenten vaak de schuld.

Pitbulls behoren volgens De Regt juist tot de meest betrouwbare rassen in de wereld. Iedere vorm van agressie tegen mensen is er volgens de adviseur uitgefokt.

''Ze werden vroeger ook in Amerika de 'nanny dogs' genoemd, omdat ze werden gebruikt om kinderen te bewaken.''

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ja er word een soort verzamelnaam gegeven door dat mensen de rassen/kruisingen niet kennen. 

En alles wat dan 'lijkt' is een pitbull. 

 

Ikzelf zeg het ook te snel hoor. 

Niet om het ras af te kraken , maar ik heb geen verstand van die rassen waardoor ik dus niet weet of het om een kruising / look-a-like of een zuiver pitbull gaat. 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

jammer dat ze nu aandacht gaan geven aan wat voor soort honden het waren, en niet wat de mens hier voor rol in heeft.  Het ras of geen ras doet er toch niet toe, de vraag lijkt mij is, hoe zoiets te voorkomen is.

 

Zelfs de meest vredelievende conflict vermijdende hond kan je helaas "agressief" krijgen als je maar lang genoeg volhoud. Vroeger had je bij herders de spreuk dat elke herder zich een keer tegen zijn baas keert (uit de tijd van harde "opvoeding").

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Noem het dan pitbull-achtige als er een vermoeden is. Maar nee, dat is niet sensationeel genoeg. 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Maar goed dat ze afgemaakt zijn.

Zelfs al is er een ruzie of wat dan ook aan vooraf gegaan.

Als je zulke moordmachines in je tuin hebt, dat kan gewoon niet.

Die honden zullen wel zo geworden zijn door hun opvoeding, des te erger.

Dan is het beter dat die mensen geen honden meer nemen.

 

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje 3 doggies

honden foto van Pooh en Teigetje

Hoe ik het lees had die man van te voren ruzie met zijn vriendin en was die vriendin dus de baas van de honden...

 

Vermoedelijk hebben de honden hun baasje verdedigd...

 

Dat dat te ver is gegaan en uit de hand is gelopen, lijkt me duidelijk, maar er was dus denk ik wel een aanleiding...

 

Hoe dan ook een droevig verhaal... En wat voor honden het zijn, maakt dan ook niet meer uit, hoewel t dan, denk ik, in ieder geval een ras was dat niet los laat als het eenmaal vast heeft...

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Gaan we weer hoor, ik maak me kwaad in dat soort verhalen, want weten wij of de kranten, of de buren, veel wat de echte achtergrond is.

 

Ik heb al zelf van dichtbij meegemaakt dat een hond agressief wordt en dat hij doordraait, alleen blijkt daar dan wel degelijk wat aan vooraf te zijn gegaan en de baas heel vaak niet de brave mens die hij zogezegd is. Een hond kan iets in zijn hersenen hebben en dan doordraaien, maar hier ligt de oorzaak volgens mij heel anders. Er werd ook gesproken over een ruzie tussen het koppel, wie weet wat de honden allemaal hebben meegemaakt of in welke omstandigheden ze moesten leven. Zij kunnen het niet vertellen en het is toch altijd enkel de honden hun schuld, mensen maken geen fouten...ahum.

 

Ik blijf erbij dat dit niet zonder aanleiding is gebeurd..die baas zou ik maar eens goed onder de loep nemen....maar oh neen, dat mag niet, want er worden geen honden mishandeld of totaal verkeerd opgevoed, dus daaraan kan het niet liggen.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" jammer dat ze nu aandacht gaan geven aan wat voor soort honden het waren, en niet wat de mens hier voor rol in heeft.  Het ras of geen ras doet er toch niet toe, de vraag lijkt mij is, hoe zoiets te voorkomen is.
 
Zelfs de meest vredelievende conflict vermijdende hond kan je helaas "agressief" krijgen als je maar lang genoeg volhoud. Vroeger had je bij herders de spreuk dat elke herder zich een keer tegen zijn baas keert (uit de tijd van harde "opvoeding"). "

 Ben het wel met je eens. Elke hond kan je vals maken. Wel is dat de ene hond hier gevoeliger voor is dan de ander.

 

Bij ons ras, de BT, staat ook in de rasbeschrijving, voedt u BT op met zachte hand en niet met slaan en schoppen, eens zal hij u de rekening presenteren. Onze eerste BT is wel op die manier grootgebracht, met slaan en schoppen. Ook is zij haar eerste jaren voor gevechten gebruikt. Wij kregen haar op 10-jarige leeftijd en hebben nooit één lelijke trek tegen de mens meegemaakt. Zelfs haar vorige baas, die niet bepaald leuk met haar om is gegaan, benaderde zij nog altijd op een enthousiaste manier. Onbegrijpelijk, maar waar.

 

Denk toch dat hier weer de problemen zijn gekomen, door bepaalde rassen met elkaar te mengen en zeker ook, hoe er met de honden is omgegaan. Dit had niet nodig geweest en had ook niet hoeven gebeuren.

Ook hoorde ik op het journaal dat de bazin van de honden na de ruzie, de honden naar buiten stuurde, waar de man dus was. Dus al met al, ik vind dat vooral de honden de dupe zijn geworden van mensen die onverantwoordelijk met een bepaald type honden omgaan.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Weer zo'n triest verhaal. Maar een pitbullachtige die mensen zo toetakelt daar is inderdaad maar 1 oplossing voor.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Gaan we weer hoor, ik maak me kwaad in dat soort verhalen, want weten wij of de kranten, of de buren, veel wat de echte achtergrond is.
 
Ik heb al zelf van dichtbij meegemaakt dat een hond agressief wordt en dat hij doordraait, alleen blijkt daar dan wel degelijk wat aan vooraf te zijn gegaan en de baas heel vaak niet de brave mens die hij zogezegd is. Een hond kan iets in zijn hersenen hebben en dan doordraaien, maar hier ligt de oorzaak volgens mij heel anders. Er werd ook gesproken over een ruzie tussen het koppel, wie weet wat de honden allemaal hebben meegemaakt of in welke omstandigheden ze moesten leven. Zij kunnen het niet vertellen en het is toch altijd enkel de honden hun schuld, mensen maken geen fouten...ahum.
 
Ik blijf erbij dat dit niet zonder aanleiding is gebeurd..die baas zou ik maar eens goed onder de loep nemen....maar oh neen, dat mag niet, want er worden geen honden mishandeld of totaal verkeerd opgevoed, dus daaraan kan het niet liggen. "

 Ben het met je eens.

Ik zou zo graag willen, dat bazen van dit soort incidenten onder de loep genomen worden. Denk dat je grote overeenkomsten zult vinden.

Weet bijna zeker, dat de bazen geweld niet zullen schuwen, een hond zal dit dan ook zelf eerder inzetten. Opgevoed met dwang en onderdrukken.

 

Nee, geen een hond heeft schuld, een hond doet wat hem geleerd en opgedragen is.

 

Ik vind het spijtig dat de honden al zonder pardon zijn afgemaakt.

Als je de site: hulp in beslaggenomen kent, zal je zien, dat veel honden die genomineerd waren voor een spuit, goed trainbaar waren. 

Er is op een positieve manier met ze aan de slaggegaan om ze weer vertrouwen te geven.

Het lukt niet bij alle honden, sommige (slechts een zeer klein aantal) worden na training als nog geeuthenaseerd , als blijkt dat het niet verstandig is ze terug de maatschappij in te sturen, te zwaar getraumatiseerd, meestal door de opslag.

Elke hond verdient een kans en deze hebben dat niet gekregen.

Veroordeeld voor de doodstraf, zonder een eerlijk proces

honden page profiel Nona & NalaNona & Nala

honden foto van Nona & Nala

Honden zijn en blijven dieren... En wat voor soort ras of vuilnisbak het ook moge zijn, Dit kan en mag gewoon niet gebeuren.

Je weet geen voorgeschiedenis dus daar moeten ze ook niet naar gissen. Doorgefokte honden, of sommige niet raszuivere honden hebben vaak een 'kink in de kabel' en kan op een bepaald moment knappen.

De fout ligt in mijn optiek al bij de persoon die deze pups heeft laten verwekken. En ze zullen ook absoluut niet vredelievend zijn opgevoed.

ik had de hond die eerder gebeten had en een hond heeft gedood, direct laten inslapen. Een gevaar voor onze samenleving.

Sneu verhaal dit, voor alle partijen, alleen maar verliezers

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Honden zijn en blijven dieren... En wat voor soort ras of vuilnisbak het ook moge zijn, Dit kan en mag gewoon niet gebeuren.
Je weet geen voorgeschiedenis dus daar moeten ze ook niet naar gissen. Doorgefokte honden, of sommige niet raszuivere honden hebben vaak een 'kink in de kabel' en kan op een bepaald moment knappen.
De fout ligt in mijn optiek al bij de persoon die deze pups heeft laten verwekken. En ze zullen ook absoluut niet vredelievend zijn opgevoed.
ik had de hond die eerder gebeten had en een hond heeft gedood, direct laten inslapen. Een gevaar voor onze samenleving.
Sneu verhaal dit, voor alle partijen, alleen maar verliezers "

 Ik kan je aanraden deze link te gaan lezen, dan kom je waarschijnlijk,p op andere gedachte betreft het inslapen.

http://www.hulpinbeslaggenomenhonden.nl

Geen een hond wordt agressief geboren!

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

Ik las het vanmorgen ook ja...

ja, de pitbulls krijgen vaak onterecht de zwarte piet, dus zo'n reactie van de PBCN, mag ook wel vind ik. 

ook wel een reden dat er wel gehamerd kan worden op het niet kruisen van deze rassen...een ras gaat opdraaien voor acties van "gelabeld als pitbull" kruisingen 

 

maakt dit hele gebeuren niet minder erg natuurlijk, als je dit nog maar net overleeft dan moet het een vreselijk iets zijn geweest..

het zal vast een hele toedracht of aanloop hebben gehad waar je naar kunt gissen..maar ja, erg treurig 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik denk dat de gemiddelde chihuahua vaker en meer bijt als de pitbull.

Alleen áls een pitbull bijt is de schade wat groter.

honden page profiel Nona & NalaNona & Nala

honden foto van Nona & Nala

"  Ik kan je aanraden deze link te gaan lezen, dan kom je waarschijnlijk,p op andere gedachte betreft het inslapen.
http://www.hulpinbeslaggenomenhonden.nl
Geen een hond wordt agressief geboren! "

Nee sorry, dan nog denk ik er niet anders over. Ik ben daar heel resoluut in. Heb het zelf helaas meegemaakt en weet waar ik het over heb.

Ik hou met heel mijn hart van dieren, maar zoiets ernstig vind ik te ver gaan. Een dier is een dier en eenmaal niet blind te vertrouwen. overigens heb ik nergens gezegd dat dieren agressief geboren worden. Ik heb het over broodfokkers die honden zo doorfokken, dat ze een kink in de kabel hebben en dat het daar dus al mis gaat.

Een dier wordt niet agressief geboren, net zo min als de mens wordt geboren als rascist 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik hoorde net op Hart van Nederland dat de man buiten in de tuin was, volgens één buurvrouw probeerde hij te vluchten, en de vrouw de hond naar buiten liet en het toen is mis gegaan. Zij is ook flink gebeten.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Nee sorry, dan nog denk ik er niet anders over. Ik ben daar heel resoluut in. Heb het zelf helaas meegemaakt en weet waar ik het over heb.
Ik hou met heel mijn hart van dieren, maar zoiets ernstig vind ik te ver gaan. Een dier is een dier en eenmaal niet blind te vertrouwen. overigens heb ik nergens gezegd dat dieren agressief geboren worden. Ik heb het over broodfokkers die honden zo doorfokken, dat ze een kink in de kabel hebben en dat het daar dus al mis gaat.
Een dier wordt niet agressief geboren, net zo min als de mens wordt geboren als rascist  "

 Jammer dat je de verhalen niet leest.

 

Broodfk hondjes zijn veelal slecht gesocialiseerd, ongezond. Ik zie niet wat dat te maken heeft met ernstige bijt incidenten.

 

honden page profiel Nona & NalaNona & Nala 3 doggies

honden foto van Nona & Nala

"  Jammer dat je de verhalen niet leest.
 
Broodfk hondjes zijn veelal slecht gesocialiseerd, ongezond. Ik zie niet wat dat te maken heeft met ernstige bijt incidenten.
  "

 Ik denk dat je me verkeerd interpreteert, ik heb t gelezen en nog denk ik daar niet anders over.

broodfokkers fokken honden met lichamelijke en geestelijke klachten, oftewel fouten in bloedlijnen, waardoor er kinken in de kabels ontstaan! Dat bedoel ik met het doorfokken. 

Ook worden ze dan nog eens slecht gesocialiseerd, dat klopt. Allemaal redenen om dat soort mensen een halt toe te roepen, want daar begint de ellende is alles wat ik wil zeggen.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Of een hond nu wel of niet geleerd heeft te bijten.....wanneer een mens is gebeten is een grens overschreden.

 

Dat het heeft kunnen gebeuren...is idd weer aanleiding tot speculaties.

Welke hond, maakt voor mij niet uit; de schade, die telt. en dat stemt mij droef

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" http://www.hartvannederland.nl/nederland/zuid-holland/2015/honden-afgemaakt-na-aanvallen-baasje/ "

 Kippenvel toen ik dit zag en hoorde. Begrijp ik dat nu goed dat de vrouw des huizes de honden op haar partner heeft afgestuurd?

 

Ik zou dat met mijn honden nooit voor elkaar krijgen,wat een asociaal tokkenwijf als dit waar is. Sorry voor mijn taalgebruik.

 

Maar honden die tot zoiets in staat zijn,ongeacht hun geschiedenis horen niet in onze maatschappij thuis. Dit waren 2 moordwapens in de verkeerde handen en men moet voorkomen dat zoiets met die honden nog eens kan gebeuren.

 

 

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Kipfilet
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^