Honden bijten man bijna dood.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ---- 3 doggies

honden foto van --

" Honden zijn en blijven dieren... En wat voor soort ras of vuilnisbak het ook moge zijn, Dit kan en mag gewoon niet gebeuren.
Je weet geen voorgeschiedenis dus daar moeten ze ook niet naar gissen. Doorgefokte honden, of sommige niet raszuivere honden hebben vaak een 'kink in de kabel' en kan op een bepaald moment knappen.
De fout ligt in mijn optiek al bij de persoon die deze pups heeft laten verwekken. En ze zullen ook absoluut niet vredelievend zijn opgevoed.
ik had de hond die eerder gebeten had en een hond heeft gedood, direct laten inslapen. Een gevaar voor onze samenleving.
Sneu verhaal dit, voor alle partijen, alleen maar verliezers "

 Huh maar je weet toch niet waar de hond vandaan komt? Dat het geen raszuivere Pitbull is, wil niet zeggen dat de hond is doorgefokt of van een broodf*kker afkomt? Dat is een aanname. Kan ook zijn dat de baas bewust heeft gekozen voor een nestje van goede ouderhonden, maar geen raszuivere Pitbull. 

Iedere baas heeft de kans om zijn hond goed te socialiseren en de gedragsproblemen aan te pakken, ook op late leeftijd. Als dit niet gebeurt zit er een 'kink in de kabel', maar dat ligt niet aan de afkomst van de hond lijkt me. Eerder aan de opvoeding van de baas of incidenten die zijn voorgevallen. 

honden page profiel Nona & NalaNona & Nala 3 doggies

honden foto van Nona & Nala

Klopt, ik ben persoonlijk echter van mening dat het in veel gevallen ook van het doorfokken of wat voor naam je er ook aan wil geven  (verkeerde bloedlijnen kruisen etc.) kan komen, of de kans op agressief gedrag vergroot. Uiteraard kan dit ook bij een raszuivere hond voorkomen. EN ben het volkomen eens dat het grotendeels aangeleerd gedrag is! Absoluut. 

Hier worden immers ook baby's geboren met afwijkingen/syndromen? Die niet in eerste instantie zichtbaar zijn, maar zich uiteindelijk evt. op agressieve wijze uiten. Het lijkt mij dat dit bij  dieren net zo goed het geval kan zijn. 

Maargoed, ieder heeft recht op zijn of haar mening en ik ben de mening toegedaan dat het meerdere factoren kan betreffen dan alleen aangeleerd gedrag. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"Eerder aan de opvoeding van de baas of incidenten die zijn voorgevallen.  "

 Dat denk ik ook.

Het karakter is deels erfelijk, het grootste deel wordt gevormd door ervaring, omgeving en opvoeding.

 

Een hond kan door en medisch probleem agressie ontwikkelen, dan is het aan de baas om zijn hond te laten controleren.

Door angst of een gebrek aan socialisatie, door een traumatische ervaring, kan je hond een gedrags probleem ontwikkelen, maar dan nog heeft de baas hier een enorme invloed op. Het is bovendien op te lossen.

 

Ze hebben ooit onderzoek gedaan, ten tijde van de rad, naar honden in een achterstands wijk. Wat bleek, dat alle honden, ongeacht het ras, daar agressiever waren dan in een gewone wijk.

Invloed van de baas dus.

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Wat vreselijk om te lezen zeg...


Ik weet natuurlijk niet wie de fokker is, maar ik zou me als fokker doodschamen dat ik mijn honden bij zulke eigenaren heb gezet... Je leert je pupkopers toch kennen, weet toch dat die mensen dan niet geschikt zijn voor jouw pups...


Ik denk dat zulke honden zeker wel in de maatschappij kunnen leven trouwens, maar wél met een eigenaar met meer verantwoordelijkheidsgevoel dan de gemiddelde hondenbaas.
Net als met Wolfhonden trouwens, raken die van het padje af, krijg je ook ongelukken. Met dit ras niet anders, je moet weten waar je mee bezig bent.

honden page profiel ---- 3 doggies

honden foto van --

" Klopt, ik ben persoonlijk echter van mening dat het in veel gevallen ook van het doorfokken of wat voor naam je er ook aan wil geven  (verkeerde bloedlijnen kruisen etc.) kan komen, of de kans op agressief gedrag vergroot. Uiteraard kan dit ook bij een raszuivere hond voorkomen. EN ben het volkomen eens dat het grotendeels aangeleerd gedrag is! Absoluut. 
Hier worden immers ook baby's geboren met afwijkingen/syndromen? Die niet in eerste instantie zichtbaar zijn, maar zich uiteindelijk evt. op agressieve wijze uiten. Het lijkt mij dat dit bij  dieren net zo goed het geval kan zijn. 
Maargoed, ieder heeft recht op zijn of haar mening en ik ben de mening toegedaan dat het meerdere factoren kan betreffen dan alleen aangeleerd gedrag.  "

 Oke sorry dan had ik je niet helemaal goed begrepen haha 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Pupkopers leer je nooit echt kennen in die aantal uren dat je ze meemaakt .Dus ik zou de schuld niet zozeer bij de fokker leggen  maar bij mevrouw de eigenaar .

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

" Pupkopers leer je nooit echt kennen in die aantal uren dat je ze meemaakt .Dus ik zou de schuld niet zozeer bij de fokker leggen  maar bij mevrouw de eigenaar . "

 



Ik leg de schuld ook absoluut niet bij de fokker.

Maar als ik kijk naar de fokker van Aiden, die wilde minimaal een half jaar voordat de teef gedekt werd contact met haar pupkopers, en dan het liefst minimaal 1x per week. Dat zou ik ook willen, met een moeilijker ras.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" en ik ben de mening toegedaan dat het meerdere factoren kan betreffen dan alleen aangeleerd gedrag.  "

 Precies, het is een combinatie van: erfelijkheid, omgeving, opvoeding en ervaring wat een hond maakt zoals hij is.

 

Echter, de baas is wel degene die een hond wel of niet loslaat lopen. Aan de lijn, kan een hond eigenlijk geen kwaad.

Deze baas stuurde de honden naar buiten. De baas heeft de touwtjes in handen.

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

In dit geval, net als in zovele andere, zijn de honden de dupe.

Ik vind het verschrikkelijk wat er gebeurd is, maar die beestjes hadden onbekwame baasjes.

Ik ben volledig vóór een soort van honden-houd-bewijs.  Spijtig genoeg zal dit nooit gebeuren en als het er toch van komt, zal het niks voorstellen.

Zolang jan en alleman aan een hond kan komen, zonder ook maar één referentie te kunnen voorleggen, zullen zulke incidenten voorvallen.

Er zijn genoeg figuren die een bepaald ras nemen als "statussymbool" en niks kennen van het dier dat een hond is. 

 

Jammer genoeg gebeurt dit ook met rassen als een chihuahua, die worden behandeld als poppen.  Waar je de baasjes tegenkomt met het hondje in hun armen, een tas of een buggy, want, O Wee, de pootjes waren waarschijnlijk een optie die ze niet genomen hebben.

 

De goed bedoelende ouders die een hond nemen als kameraadje voor hun kinderen maar er geen benul van hebben wat een hond écht nodig heeft.  Een hond heeft geen druktemakers nodig die hem gillend achtervolgen, of hem wakker maken omdat ze willen spelen.  Een hond kan meer gebruiken dan een tochtje om het blok met één van de kinderen aan de andere kant van de lijn en papa ernaast.

 

Een hond heeft recht op een goed hondenleven met ontspanning en plezier, met een baasje dat aan de hond zijn welzijn denkt ipv aan de modderpoten van de hond en staat van hun meubilair en het plezier dat hun kinderen met de hond kunnen hebben (meestal op een totaal verkeerde manier) of bij baasjes die alleen maar denken hoe ze indruk kunnen maken met hun "gevaarlijke hond".  Ik walg van zulke toestanden...

Een hond zou niet gedwongen moeten worden om met elk mens en dier te kunnen omgaan.  Net als wij hebben ze voorkeuren en moeten ze rust kunnen opzoeken zodat ze niet zo gestresseerd raken dat ze tóch op een keer protesteren en bijten, waarna ze veroordeeld worden tot de dood...

 

 

honden page profiel Nona & NalaNona & Nala 3 doggies

honden foto van Nona & Nala

"  Precies, het is een combinatie van: erfelijkheid, omgeving, opvoeding en ervaring wat een hond maakt zoals hij is.
 
Echter, de baas is wel degene die een hond wel of niet loslaat lopen. Aan de lijn, kan een hond eigenlijk geen kwaad.
Deze baas stuurde de honden naar buiten. De baas heeft de touwtjes in handen. "

Helemaal mee eens!

Alhoewel een agressieve hond aan een lijn, ook best wat schade kan aanrichten.. Hou zo'n grote lobbes maar eens tegen, haha  Tenzij het een kleintje is natuurlijk, die pak je zo op.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Helemaal mee eens!
Alhoewel een agressieve hond aan een lijn, ook best wat schade kan aanrichten.. Hou zo'n grote lobbes maar eens tegen, haha  Tenzij het een kleintje is natuurlijk, die pak je zo op. "

 Die grote kunnen zich los trekken ook. Of een riem die breekt.

Blijft naar als je een agressieve hond tegen komt. 

 

Het erge is, dat mensen honden die andere aanvallen gewoon loslaten ook.

Luca is laatst in een losloop gebied ook gepakt. Vlink gebeten, blauwe plekken. Gelukkig net niet door de huid.

Die vrouw zei dat haar hond het nooit eerder had gedaan en even later dat ze nooit weet hoe haar hond reageert. 

Doe hem dan ook vast als je een andere hond ziet. Kleine moeite.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Even over dat hondenhoudbewijs, het stelt wel iets voor vind ik, ook al geeft het uiteraard geen garanties.

 

In de praktijk (ik woon in Nedersaksen waar het plicht is) zie ik toch de meeste mensen hun honden aanlijnen als je ze tegen komt en bogen maken om andere honden heen. Al blijf je natuurlijk altijd mensen hebben die toch hun hond los rond het huis laten lopen bijvoorbeeld.

De "randfiguren" met "modehonden" zeg ik maar, zie je hier in de buurt niet meer, over het algemeen gedraagt men zich verstandig.

 

 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Even over dat hondenhoudbewijs, het stelt wel iets voor vind ik, ook al geeft het uiteraard geen garanties.
 
In de praktijk (ik woon in Nedersaksen waar het plicht is) zie ik toch de meeste mensen hun honden aanlijnen als je ze tegen komt en bogen maken om andere honden heen. Al blijf je natuurlijk altijd mensen hebben die toch hun hond los rond het huis laten lopen bijvoorbeeld.
De "randfiguren" met "modehonden" zeg ik maar, zie je hier in de buurt niet meer, over het algemeen gedraagt men zich verstandig.
 
  "

 Van de hondenbelasting een extra controleur laten lopen in de niet losloopgebieden.

Als de mensen het in hun portemonnee gaan voelen dat leren ze het wel.

2 jaar geleden hier een buurvrouw ze had haar teckel los,in de speeltuin laten poepen,geen identiteitskaart bij zich,ik dacht dat ze 240 euro boete had gekregen,die heeft dus wel haar lesje geleerd.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

duur drolletje 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

"  

Ik leg de schuld ook absoluut niet bij de fokker.

Maar als ik kijk naar de fokker van Aiden, die wilde minimaal een half jaar voordat de teef gedekt werd contact met haar pupkopers, en dan het liefst minimaal 1x per week. Dat zou ik ook willen, met een moeilijker ras. "

 ik niet  want je leert de pupkopers nooit kennen weet ik uit ervaring ,

Je kan vragen ,uitzoeken  enz  dan krijg je een idee ,maar zelfs als ze wekelijks komen sta je soms voor verrassingen .

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

"  Van de hondenbelasting een extra controleur laten lopen in de niet losloopgebieden.
Als de mensen het in hun portemonnee gaan voelen dat leren ze het wel.
2 jaar geleden hier een buurvrouw ze had haar teckel los,in de speeltuin laten poepen,geen identiteitskaart bij zich,ik dacht dat ze 240 euro boete had gekregen,die heeft dus wel haar lesje geleerd. "

 ja idd als mensen het in hun portemonnee voelen zal dat zeker schelen.

Dat hondenhoudbewijs, kost de mensen uiteraard ook moeite, maar ook geld, je bent verplicht cursussen te volgen, theorie en praktijk, meldplicht in een centraal register, verplichte verzekering, aanmelden bij de stad, dat schrikt ook mensen af.

 

 

Even iets anders, ik lees op 1 dag vreselijke berichten die dieren aangedaan worden, een pup met kokend water overgoten, een hondje vermoord omdat het eendjes gedood heeft, een hond met opzet uitgehongerd, en ga zo maar door. Over zulke dingen lees, je weinig in kranten. En als een dier dan eens wat terug doet komt dat ineens wel in de krant, en dan het dier ook nog eens als schuldige bestraft. In plaats van de mens die hier schuldig is. Dan schaam je je toch af en toe wel om mens te zijn.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

En als een dier dan eens wat terug doet komt dat ineens wel in de krant, en dan het dier ook nog eens als schuldige bestraft. In plaats van de mens die hier schuldig is. Dan schaam je je toch af en toe wel om mens te zijn. "

 Op de aarde heb je dieren en beesten en de beesten dat is de mens.

honden page profiel DeesDees 3 doggies

honden foto van Dees

Het zal me niks verbazen als dit ook 2 rare kruisingen zijn.
Kruis een molosser met een stafford of zo en tadaa, daar heb je Killah a.k.a. 'Pitbull xxxxxl'.
Genoeg mensen die daar dan intrappen en zo'n hond voor het stoere uiterlijk aanschaffen,
niet wetend dat ze dan letterlijk een levensgevaarlijke Killah hebben aangeschaft.
Dan heb je snel genoeg de poppen aan het dansen.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Hoe ik het lees had die man van te voren ruzie met zijn vriendin en was die vriendin dus de baas van de honden...
 
Vermoedelijk hebben de honden hun baasje verdedigd...
 
Dat dat te ver is gegaan en uit de hand is gelopen, lijkt me duidelijk, maar er was dus denk ik wel een aanleiding...
 
Hoe dan ook een droevig verhaal... En wat voor honden het zijn, maakt dan ook niet meer uit, hoewel t dan, denk ik, in ieder geval een ras was dat niet los laat als het eenmaal vast heeft... "

 zo lees ik het ook

die honden hebben de spanning van de ruzie van de bazen overgenomen gingen zich ermee bemoeien en zijn daarin doorgeslagen om wat voor reden dan ook

triest dat ze in die positie kwamen

 

wat mij trouwens enorm stoort in het bericht is dat de helper vuurwerk gooit naar de hond?

Das dus illegaal vuurwerk..en iemand die nu al vuurwerk afsteekt ...anders had hij het niet op zak

En daar nu mee weg komt ivm hij iemand geholpen heeft in nood

Maar ik vind het toch een vervelend snot joch met zijn vuurwerk..

 

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Zo'n hondenhoudbewijs is aan de ene kant leuk en aardig. Maar met onze herplaatser (die veel moeite heeft met andere honden) verplicht cursussen gaan lopen, dat zie ik dan weer helemaal niet zitten. Zou weer zo'n bureaucratisch gebeuren worden waar je vervolgens weer heel veel geld moet inzetten om het daadwerkelijk te controleren en zorgen dat het gebeurt....

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Zo'n hondenhoudbewijs is aan de ene kant leuk en aardig. Maar met onze herplaatser (die veel moeite heeft met andere honden) verplicht cursussen gaan lopen, dat zie ik dan weer helemaal niet zitten. Zou weer zo'n bureaucratisch gebeuren worden waar je vervolgens weer heel veel geld moet inzetten om het daadwerkelijk te controleren en zorgen dat het gebeurt.... "

 eens, maar daar wordt wel rekening mee gehouden dat sommige honden geen cursushonden zijn, met Lola en Jenna zie ik dat ook niet zitten.  Je gaat dan in overleg een oplossing zoeken bijv. met een andere hond het praktijkexamen afleggen.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik las in een reactie op een nieuwsbericht dat iemand zei dat ze de honden in kwestie wel eens uitgelaten had, en ze dus kende. Het schijnt dat de hond Max die de grootste schade heeft aangericht, al meerdere eigenaren had gehad voor deze bij deze mensen terecht komt.

"Goeie dag ik kende de honden ik heb ze af en toe uit gelaten en het kwam niet door slaan of wat dan ook ze werden heel goed behandeld en leefde met genoeg eten van alles maar de honden zijn heel vaak over geplaats vooral de rednose daarom kan het zijn dat de hond meer agressie voelt dan normaal en niemand weet wat voor eigenaren ze hebben gehad maar het waren hele lieve honden voor de rest jammer dat dit allemaal zo is gegaan r.i.p max en faith "

 

http://www.dichtbij.nl/rotterdam-zuid/112/artikel/4203471/persoon-zwaargewond-na-bijtincident-met-twee-pitbulls.aspx

 

Als dat waar is, vind ik de suggesties van sommigen dat de honden het vrouwtje verdedigden (bijna een beschuldiging dat het slachtoffer de vrouw in kwestie mishandelde) of dat die mensen de honden te hardhandig aanpakten zeer misplaatst.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

door veel herplaatsen duurt het steeds weer langer dat een hond vertrouwen vat, ze hebben geen basisveiligheidsgevoel. En omdat ze niet geslagen werden en goed te eten kregen wil nog niet zeggen dat degene die ze opving ze ook met inzicht behandelde. Zulke honden hebben iemand nodig die verstand heeft van honden, van het ras, maar vooral  ook van herplaatsers.

Uit het niets komt zoiets niet, een herplaatser die al van hot naar her gesleept is heeft het niet nodig om geruzie aan te horen en opgehitst te worden. Hoe gevaarlijk dat is blijkt maar weer.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co 3 doggies

honden foto van Cindy & Co

" Zo erg. En idd alleen maar slachtoffers. Die vegen dit nooit meer uit.
 
Nogmaals grote voorstander van een hondenhoudbewijs.
Het zijn zeer stress gevoelige jongens. Echt niet slim om in hun bijzijn ruzie te gaan maken.
   "

 Akkoord, maar dan mogen ze voor mij ook een kindkrijgbewijs afleveren! Effe off-topic, maar ik werk met kids met een mentale handicap en als ik zie dat sommige kinderen in tehuizen zitten omdat ouders niet voor hen kunnen zorgen, deze kinderen, soms wel 5 binnen één gezin, zijn geplaatst door de jeugdrechter, en dan toch nog nieuwe kinderen nemen?!!!

 

Helaas zijn er in dit soort gezinnen vaak ook honden, waar meestal even 'goed' voor gezorgd wordt als voor de kinderen! Niet dus! Of toch zeker al niet zoals het hoort! Deze onnadenkende mensen kiezen helaas vaak voor rassen die heel erg stoer overkomen. De stoer overkomende rassen zijn helaas ook vaker gevaarlijk als je ze een totaal foute opvoeding of helemaal geen opvoeding geeft.

 

Zelf totale fan van dobermanns en hier een hele lieve dobermann gehad! Ken ook enkele wel enkele bekwame pit-bull eigenaars, en ik vind hun honden zaaaaalig! Maar zij zijn super opgevoed, met beloningen, liefde, no stress, ...

 

Het is niet mijn bedoeling om bepaalde mensen of bepaalde raseigenaars over één kam te scheren! Laat dit duidelijk zijn! Maar ik denk dat jullie wel begrijpen wat ik bedoel zonder dat iemand zich persoonlijk aangevallen voelt!

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

"  zo lees ik het ook
die honden hebben de spanning van de ruzie van de bazen overgenomen gingen zich ermee bemoeien en zijn daarin doorgeslagen om wat voor reden dan ook
triest dat ze in die positie kwamen
 
wat mij trouwens enorm stoort in het bericht is dat de helper vuurwerk gooit naar de hond?
Das dus illegaal vuurwerk..en iemand die nu al vuurwerk afsteekt ...anders had hij het niet op zak
En daar nu mee weg komt ivm hij iemand geholpen heeft in nood
Maar ik vind het toch een vervelend snot joch met zijn vuurwerk..
  "

 Roos dat dacht ik ook toen ik het las en het is zo bij een pitbull(achtige)dat hoe meer je tekeer gaat, gooit,vuurwerk of wat dan ook,hoe harder je slaat....dit  pure opjutting is en dit hebben die honden nodig om nog vastberadener hun prooi te willen doden.

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

" Ik las in een reactie op een nieuwsbericht dat iemand zei dat ze de honden in kwestie wel eens uitgelaten had, en ze dus kende. Het schijnt dat de hond Max die de grootste schade heeft aangericht, al meerdere eigenaren had gehad voor deze bij deze mensen terecht komt."Goeie dag ik kende de honden ik heb ze af en toe uit gelaten en het kwam niet door slaan of wat dan ook ze werden heel goed behandeld en leefde met genoeg eten van alles maar de honden zijn heel vaak over geplaats vooral de rednose daarom kan het zijn dat de hond meer agressie voelt dan normaal en niemand weet wat voor eigenaren ze hebben gehad maar het waren hele lieve honden voor de rest jammer dat dit allemaal zo is gegaan r.i.p max en faith "
 
http://www.dichtbij.nl/rotterdam-zuid/112/artikel/4203471/persoon-zwaargewond-na-bijtincident-met-twee-pitbulls.aspx
 
Als dat waar is, vind ik de suggesties van sommigen dat de honden het vrouwtje verdedigden (bijna een beschuldiging dat het slachtoffer de vrouw in kwestie mishandelde) of dat die mensen de honden te hardhandig aanpakten zeer misplaatst. "

 Nou ja verdedigen of reageren op een ruzie hoeft niet meteen te betekenen dat er mishandeling is toch? Maar als mijn man en ik gek doen (in ons geval dan over het algemeen elkaar plagen of stoeien, maar kan gepaard gaan met veel gegiebel, gegil en rare bewegingen ;)) dan fokt dat onze hond ook helemaal op. Die begint te blaffen en er omheen te springen, omdat wij raar doen. Als er dan een andere hond bij zou zijn, dan kan ik me best voorstellen dat ze uit onzekerheid/overspronggedrag die ándere hond aan zou vliegen.

Als je een fikse ruzie hebt (helemaal niet per se geweld, maar bijv. wel met luide stemmen, met een deur smijten, grote armgebaren) dan kan ik me voorstellen dat dat een hond net zo kan opfokken. Helemaal als dit al geen al te stabiele hond is, net zoals onze herplaatser...

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

"  eens, maar daar wordt wel rekening mee gehouden dat sommige honden geen cursushonden zijn, met Lola en Jenna zie ik dat ook niet zitten.  Je gaat dan in overleg een oplossing zoeken bijv. met een andere hond het praktijkexamen afleggen. "

 Oh dat zou dan wel weer oke zijn. Cursus lijkt me op zich erg leuk :D Alleen niet met onze hond.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"  Roos dat dacht ik ook toen ik het las en het is zo bij een pitbull(achtige)dat hoe meer je tekeer gaat, gooit,vuurwerk of wat dan ook,hoe harder je slaat....dit  pure opjutting is en dit hebben die honden nodig om nog vastberadener hun prooi te willen doden. "

 elke hond zou extra flippen als er stenen of vuurwerk worden gegooid

dus geen manier om de situatie te sussen

al begrijp ik wel  dat iemand op niks beters kan komen op zo'n moment.

 

 

Ik begrijp dat de honden herplaatsers zijn dus ook zeker extra gevoelig voor rare spannende momenten

zoals een ruzie tussen hun  nieuwe bazen

Mensen kunnen behoorlijk tegen elkaar te keer gaan ook als ze elkaar verder niks zouden doen fysiek

Zeker een herplaatser kan dit als bedreiging ervaren en waar de ene in zijn schulp kruipt zal de andere gaan " helpen"

 

 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" http://www.rtlnieuws.nl/editienl/hondenbescherming-wil-een-test-voor-pitbull-houders
 
  "

 Is niet te handhaven,een hondhoudbewijs voor alle hondeneigenaren.

 

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Kipfilet
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^