Perfecte hond, of...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Bert NieuwenhuisBert Nieuwenhuis

Soms vraag ik mij wel eens af of mijn hond werkelijk zo voorbeeldig is. Het mag dan voor de buitenwereld wel zo lijken, toch probeer ik, met name zijn gedrag,  zo eerlijk mogelijk te belichten. Het is tenslotte geen kunst om je ogen dicht te doen en intussen te denken dat er geen betere is dan jouw hond. Goed, ik weet dat hij graag samen met mij, opdrachtjes die binnen zijn bereik vallen, op iedere plaats en tijd, uitvoert. En dat hij daardoor, maar ook door zijn uitstraling, opvalt. Maar, ten diepste , is hij daardoor een perfecte hond? Ik weet dat hij ook enkele tekortkomingen heeft. Bijvoorbeeld: hij heeft nooit gevochten (waarschijnlijk omdat ik het geluk heb dat ik dit weet te voorkomen). Van kleine, hem tegemoetkomende, afblaffende honden trekt hij zich niets aan en loopt er omheen. Maar er zijn in onze omgeving 5 grote honden die hij grommend tegemoet treedt.  Zelfs zonder dat  deze dieren ooit kennis met hem hebben gemaakt. Waarom juist deze dieren? Ik kan het niet bedenken. Andere rasgelijke honden heeft hij geen enkele moeite mee. Het lijkt er dan ook op dat hij een soort van willekeur heeft ontwikkeld ten opzichte van deze dieren.  Deze wijze van benadering van hem vind ik niet leuk. Dan is er verder het onderhoud van zijn vacht. Dit vergt net iets meer dan dat van de gemiddelde hond. Als ik  een afweging maak, moet ik wel tot de conclusie komen dat Bailo helemaal perfect is minus 2%. Voor mij is hij dus helemaal de perfecte hond! Wie kan hetzelfde zeggen van zijn/haar hond?

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Perfectie, ik heb daar een nogal filosofische gedachtegang over 

 

 

Mijn hond is perfect ... omdat hij in elk moment van zijn in zijn basis simpelweg 

helemaal oke is zoals hij is. Zijn perfectie hangt daarbij voor een zeer belangrijk deel samen met mijn mate van acceptatie in wie hij is en de daarmee samengaande verwachtingen die ik van hem heb en aan hem stel.

 

 

Hij is helemaal oke zoals hij is omdat ik hem (heb geleerd ) aanvaard zoals hij is en hem steun en begeleid in worden wie hij kan zijn, zodat zijn leven steeds wat aangenamer wordt binnen zijn bereik.

 

Heus, hij trekt me soms volledig uit mijn comfortzone, en ik heb in vele opzichten (en dat zijn er best veel) rekening te houden met zijn eigenheid, maar hee ... hij is wie hij is en dat is precies goed zoals hij is,  voor mij, al zou ik het hem maar wat graag vaak wat makkelijker maken.

 

 

  Dat hij dat weet van mij maakt hem nog zo mogelijk nog perfecter 

 

 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ikke kan dat zeggen

Ik heb er zelfs 2 

Even over Bailo en dat grommen

Ik denk dat hij een goede reden heeft ,weet dat die honden niet in de haak zijn...

een hond die zich nooit ergens druk om maakt, die opeens gaat grommen wil iets zeggen...iets is er niet in de haak en maakt hem op zijn hoede.

Ik zou hem serieus nemen en hem er vandaan houden. (de afstand vergroten indien mogelijk)

Maar mijn perfecte honden

Ze kunnen misschien niet giga veel truukjes (zitten en pootje geven,en andere poot)

Maar ze luisteren blindelings zelfs op een gebaar

ze hebben respect voor mens en dier zijn nooit opdringering en beheersen hun kalmerende signalen tot in de puntjes

Mijn zwervers gedragen zich beter dan de meeste huishonden

Ze zijn rustig in huis..en net zo voorbeeldig bij de oppas thuis als hier.

Jeff heeft al meerdere kinderen van hun hondenangst afgeholpen

Waldo heeft geleerd dat kinderen niet altijd eng zijn..maar ook hoe  je ze kan omzeilen onder een grote tuintafel

 

Ik ben heel trots dat ik bij de buurtboerderij mijn honden los mag laten ivm ze weten dat ze niet achter de kippen of schapen aangaan

en ook niet achter de konijnen of vogels..of gasten lastig vallen.

Ik heb geweldige honden die oneindig knap met hun nieuwe wereld hier omgaan.

De rest is bijzaak..hun ondeugden maken me aan het lachen.

Het zijn rasechte opportunisten mijn ex-zwervers en ik vind het mooi te zien hoe hun persoonlijkheid zich ontwikkeld heeft.

 er valt zeer goed met ze te dealen

ondanks waldo's kennelsyndroom en Jeff's verleden van mishandelingen en kennel stress en het drukke amsterdam

Maar ik wist het al toen ik ze uitzocht...

dit zijn gouden hondjes

en omdat we veel poezen tegenkomen hebben we ze daar ook goed op getest

en met de poesjes ook Jeff's ontmoeting met waldo

Ik hou niet van het woord perfect

 excellentie dekt de lading beter op onze planeet 

Het meisje links was een uur daarvoor nog panisch voor honden

Waldo (de hond voor haar), was panisch voor kinderen (eigenlijk alle mensen..)

Kijk nou ,daar zit toch geen greintje kwaad in ..

 

 

 

 

 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Moh:

 

1 Springt tegen iedereen op of ze nou een witte broek aan hebben of niet, dat ziet Moh niet.

2 Rent alle kanten op een heeft met loslopen alle ruimte nodig. 

3 Als ze wild ziet is ze weg, denk ik.

4 Lebbert je helemaal onder, of ze nou net de kattenbak heeft leeggegeten dat maakt haar niet uit!

5 Eet kattebakken leeg

 

Wat een rot hond heb ik eigenlijk, maar oh wat hou ik van haar en vele met mij.

Ik zie haar gedrag gelukkig heel anders.

 

1 Ze is een open en vrolijk hondje, ze kijkt iedereen aan en als iemand terug kijkt, tja dan moet je wel even deze leuke mensen vol overgave begroeten. 

2 In huis zo rustig en buiten zo blij. Ze is altijd in voor een wandeling en stuitert alle kanten op. Ze kan hierdoor ook niet overal los, maar dat vind ik niet erg.

3 Dit is een vermoeden,  ze is nog nooit weg gerent.  Maar als ik zie hoe fanatiek en hysterisch zij kan zijn als ze een konijn of iets ziet rennen. Vandaar dat ze een gps heeft als ze met de uitlaatservice de bossen in gaat.

4 Tja nou ja ze vind gewoon iedereen erg lief denk ik.

5 Zo zijn de kattenbakken ook weer altijd schoon. Niet dat ik het haar laat doen, maar zodra ik weet dat er een drol in ligt ruim ik hem op. 

 

 

Niet voor iedereen perfect,  maar wel voor mij

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

ons universum werd gecreeerd dankzij de aanwezigheid van immens veel minder als 2% imperfecties...(een immens immens  klein onevenwicht in de aanwezigheid van materie en anti-materie)

waarom zou iets/iemand 100% perfect dienden te zijn.

honden page profiel aya-ayaaya-aya 3 doggies

honden foto van aya-aya

Wel ik neem alvast uw vraag filosofisch op , een hond maakt nu eenmaal deel uit van ons huisgezin – je houd niets meer en minder van ‘kind’ wat ook de achtergrond, intelligentie niveau  of zo mogen wezen – en het is die liefde dat je hond gewoon perfect maakt.

Ik heb verschillende ‘perfecte’ honden gehad – zonder rugzak enz… ik bedoel gewoon simpel weg super honden, eentje ervan leerde zelf mijn kleinste waterskiën…- de perfectheid waarbij een leiband eigenlijk een totaal nutteloos ding is (tenzij voor de schijn van anderen) - de perfectheid van gewoon 2 honden zonder de minste zorgen in een open boot kunnen achterlaten en gewoon verderop in de haven binnen te kunnen gaan eten, zonder enige zorg van onrust ongeacht hoeveel mensen of honden ook voor hun neus op de steiger passeren ...

Maar ik eveneens meespreken over het feit dat hoe zwaar je hond ook is toegetakeld omwille achtergrond of medische reden – ze zullen nog steeds ons hart stelen -

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Perfect 100 procent ? Nimmer gevochten of maar lelijk doen tegen anderen ......altijd waardig de mensen tegemoet komen, nimmer kwijlend in restaurants , nimmer trekken , ondanks dat ik aan body pump doe, lief voor mens en dier, een hond die graag in mijn nabijheid is, zeer aanhankelijk aan mij is, geen klever, mijn hond is voor 100 procent perfect..............................of is mijn opvoeding van draak naar volwassenheid in consequentie gegaan zodat ik er nu de vruchten van pluk ? Een voorbeeldiger hond kan ik me niet wensen, een onverschrokken gedrag, ja de perfecte hond voor 100 procent VOOR MIJ, en wat een ander van mijn hond vind, misschien wel een niet zo nette opgevoede hond, die kwijlend voor je staat , en een vuile poot op je schone broek zet, terwijl jij rustig op een bankje in het park zit, zeiknat zich uitschud bij je, en je de blikken van mijn hond die je met aanbidding aankijkt niet waardeert, een 100 procent perfecte hond !!!!!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Perfektie: 

die wandeling vanmorgen in de regen met haar, die patsepoot op mijn arm, samen indommelen op de bank, haar zachtaardige karakter, snuffelen in de tuin, knabbelen op een botje, twee bruine kraaloogjes die je aankijken.

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

Ik moet zeggen ... Ik heb toch wel 5 perfecte honden.

onze lompe Louise Nanook ... Die zo heerlijk enthousiast tegen je op wilt springen als je gaat wandelen, die denkt dat de kinderen nog toe zijn aan een zandbak .... En dan nu binnenshuis. Maar die zo mijn spiegel is en mij zo goed aanvoelt.

luna die jouw er op attent maakt dat er toch nog ergens een gaatje in een of andere heg zit waar zomaar een hond door zou kunnen en het dan ook even voor je voordoet.

Mc die ... Ook al is er schijnbaar niks ... Gaat blaffen want je weet toch maar nooit ... Er zou iets kunnen zijn.

 

Murphy die je helpt met opruimen door met zijn staart ... Als ie de kans krijgt ... Alles van tafel te zwiepen of met zijn kop dingen van de tafels haalt.

Ziva ... Die met haar harde nagels even het vlekje van je broek wilt afkrabben. 

Wat ik al zei ... Heb de perfecte honden ... Perfect voor ons 

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Mijn honden zijn perfect voor míj.  Als een ander ze beoordeelt, zijn ze allesbehalve perfect...

Niké is een vechtjas, Gioia is een krokodil en Nahla... Nahla is van haar geboorte al niet perfect.  Ze is doof, dat is al een imperfectie op zich.

Maar niet voor mij.  Oh, neen, Nahla is perfect!  110% zeker weten.  Ook Gioia en Niké zijn perfect.  Ok, een hond was zijn leven niet zeker bij Niké (hij moest ook maar geen lawaai maken of oneerbiedig dichtbij komen), Gioia is, zoals alle kleine hondjes, lawaaierig geworden, ze is ook al 11 jaar, mensen worden ook lastiger met ouder worden...

 

Maar zelfs al zouden ze nog 101 imperfecties bij krijgen: voor mij zijn ze perfect!  Ik houd van ze, wat ze ook doen.  Ze springen niet als ik een bevel geef, maar daar houd ik ook niet van.  Ik houd van een zelfstandige, zelfzekere hond, en dat zijn ze, zelfs kleine Gioia wier aard niet zo is.  Ze is zo geworden door bij ons en haar zussen te wonen.  En ze mag zo blijven.

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Perfectie.. Nee, puck is niet perfect. Blaft als de deurbel gaat en is pas stil nadat degene binnen is.

Gaat enorm tekeer (wel blijdschap gelukkig) als we andere honden naderen. Ik heb me wel eens enorm lopen ergeren en schamen als ze dit deed, maar ik merk dat het dan juist erger word. Wanneer ze zich wel perfect gedraagt (heel enkel gebeurd dat) dan krijgt ze dat te weten ook, lekkere snoepjes, lieve woordjes. Ik hoop dat het kwartje op een dag valt.

 

Wat ik perfect aan haar vind,

ze gedraagt zich heel erg lief en rustig als ze bij mijn bewoners die in de rolstoel zitten, op schoot zit of als ze naast iemand op bed zit.

 

Puck kan enorm lekker tegen me aanliggen als we s avonds op de bank zitten.

 

Puck is altijd blij als ik thuis kom.

 

Ik hou van puck ook al is ze niet helemaal perfect. Dat zijn wij als mens immers ook niet.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Haha, wij hebben allemaal de perfecte hond, Bert. !!

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

De perfecte hond....naar wiens maatstaven? Mijn Charlii is een hond met stamboom en waarschijnlijk zou ze goed scoren op een show, maar daar zal ze nooit komen, omdat ze een no-nonsense hond is, blij met aandacht, onderdanig naar vreemde, enthousiast naar bekende honden. 

Voor mij is ze de perfecte hond. Want haar liefde en trouw voor mij zijn onvoorwaardelijk. En ach, wat doet dan die greep in de voerbak van kater Tom er toe? 

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

Nee zeker niet.

Blaffen als de deurbel gaat en als er mensen binnen komen.

Blaffen naar andere honden, schaam schaam.

Maar in mijn ogen zijn ze perfect.

Kan me geen dag meer voorstellen zonder mijn schatjes.

Nala is soms een kreng maar kan ook erg knuffelig zijn.

Simba mijn heerlijke knuffelkont, die altijd aanvoelt hoe ik me voel.

En samen vullen ze elkaar aan en passen ze perfect bij elkaar.

Soms kunnen ze niet met elkaar maar ze kunnen toch ook niet zonder elkaar.

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Perfecte hond? Ooooooo nee, gelukkig niet!

Ik ben helemaal blij met mijn twee volstrekt imperfecte boeven, en ik durf te stellen dat zij behoorlijk gek zijn op hun volstrekt imperfecte mens 

Leve het onvolmaakte, het onverwachte, de onvolkomenheid, in alle aspecten van het leven! Want dat is verfrissend, verrassend en maakt me vrolijk en blij. 

Of om het met de woorden van Leonard Cohen te zeggen: 'There is a crack in everything. That’s how the light gets in.’

Joepie!

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

"
Of om het met de woorden van Leonard Cohen te zeggen: 'There is a crack in everything. That’s how the light gets in.’
Joepie! "

 Geweldig is die he  daar houd ik van.

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti 3 doggies

honden foto van Dutch Auti

Wat is perfect is perfect echt perfect of puur acceptatie van hoe je hond is.

 

Sadi en ik hebben nog wel wat werk te verzetten. Maar laten we zeggen voor t gemak haar te kortkomingen zijn in dit geval voor mij handvaten. 

Ik moet buiten contina met haar bezig zijn. Haar bijsturen. Klap op vangen als ze ineens naar voren schiet etc. Maar het daar continu mee bezig zijn (focus) helpt mij om mij minder bewust te zijn van mijn omgeving. Neem ik minder van de prikkels op die er toch niet toe doen maar mij normaal wel hinderen.

 

Dat maakt dat het voor mij een goede/perfecte match is. Ookal geloof ik niet in perfectie ik geloof in ieder is uniek en acceptatie zoals zij en wij zijn. En het samen een fijne voor ons leefbare situatie maken. Ze accepteren ons ook zoals we zijn. 

 

 

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

Shadow is voor mijn perfect omdat haar liefde, haar trouw, haar betrokkenheid, haar blijdschap, haar gezelschap voor 1000 procent oprecht zijn.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

" Perfecte hond? Ooooooo nee, gelukkig niet!
Ik ben helemaal blij met mijn twee volstrekt imperfecte boeven, en ik durf te stellen dat zij behoorlijk gek zijn op hun volstrekt imperfecte mens 
Leve het onvolmaakte, het onverwachte, de onvolkomenheid, in alle aspecten van het leven! Want dat is verfrissend, verrassend en maakt me vrolijk en blij. 
Of om het met de woorden van Leonard Cohen te zeggen: 'There is a crack in everything. That’s how the light gets in.’
Joepie! "

 Geweldig, en zo waar! Ik wilde al gaan schrijven.....perfecte imperfectie? Of imperfecte perfectie?......maar jouw stukje zegt alles al. Dus plus 1 letterlijk en figuurlijk! (duimpjes mag je erbij denken)

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

Shadow het tegenovergestelde van mijn perfecte hond. Mijn perfecte hond luistert, nu, op dit moment, meteen. Mijn perfecte hond is blij als ik thuiskom. Mijn perfecte hond is kortharig, zwaarder, minder hittegevoelig, een echte trekhond.

Shadow is niet blij als ik thuis ben. Sterker nog hij draaide zich voorkort nog om of vluchtte onder de tafel. Tegenwoordig word ik luidskeels begroet omdat het tegenwoordig regent en mijn dappere man bang is voor mensen met capuchon. Daarbij blaft mijn dappere hond uit Rotterdam ook naar hele donkere mensen, mensen met hoofddoek, mensen met fietstassen, mensen met muts enz. Daarbij heeft mijn perfecte hond ook de gewoonte om naar vliegtuigen, sterren, satalieten en de maan te blaffen s'avonds. Oh zwarte honden kan trouwens ook niet. Bullen daarin tegen kun je mooi op rijden, dus toen er een bul bij ons op cursus kwam hebben we moeten stoppen. Meneer kon namelijk geen concentratie meer vinden.

Mijn perfecte Shadow nam ook in het begin geen eten van mij aan, kwam niet als ik hem riep, kwam niet als ik naar buiten wou, vluchtte weg als ik aanstalte maakte om hem te benaderen. Verre weg van mijn vrolijk begroetende perfecte voorbeeldige hond dus.

Mijn perfecte Shadow is daarbij langharig, dol op zwemmen (in de zwarte sloot), heel erg hittegevoelig, net 20 kilo, trekt alleen bij de start op wedstrijd.

Daarbij is mijn perfecte Shadow ook nog eens zo eigenwijs als ik weet niet wat. Alles moet op zijn voorwaarde. Anders negeert hij je gewoon.

Maar mijn perfecte Shadow is misschien ook wel mijn perfecte hond. Hij is ver van mijn droomhond. Maar een paar weken geleden zei iemand tegen mij ''je krijgt niet de hond die je wilt maar die je nodig hebt''. Hij is voor mij alles. Hij is dan misschien niet mijn perfecte hond, maar het is MIJN hond. Dat is voor nu genoeg.

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Tja, andere mensen zouden zich ENORM aan Aiden storen.
Zouden denken dat hij niet opgevoed is, onverstoorbaar, misschien zelfs wel "dominant".


Maar Aiden en ik zitten op dezelfde golflengte, genieten van elk moment dat we met elkaar hebben. Wij luisteren naar elkaar. Stemmen ons gevoel af op elkaar. Maken lol met elkaar. Zetten elkaar voor schut. We maken ons leed makkelijker te dragen voor elkaar. We zijn er gewoon altijd voor elkaar, en dat is wat voor mij telt.


Of Aiden dan perfect is? Voor buitenstaanders absoluut niet, verre van. Voor mij? Absoluut. Helemaal. Compleet.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Udhai is nog heel jong 6

(6maand). Maar hij is zooo flink en voor mij nu al perfect! Hij is af en toe een clown maar hij haalt nooit rottigheid uit ...

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Perfectie bestaat niet....dan moet je een knuffel of robot hond aanschaffen vind ik. 

 

Maylo perfect? Absoluut niet! En voor veel mensen zou hij een absolute draak zijn. Hij haat katten en denkt s avonds dat overal katten zijn. Hij heeft een kort lontje als het om vreemde hond gaat. Ze moeten niet op hem afvliegen, want dan kan de hond een snauw verwachten. Hij springt tegen iedereen op om te kijken als ze iets te eten hebben. Tis dus een schooiert!! En als hij iets ruikt dan gaat zijn verstandje op 0.

 

Maar oooo ik kan hem niet missen. Hij is alles wat ik wel in een hond zoek. Actief, altijd in voor een spelletje, slim en knuffelig. Iedereen kent Maylo en als we ergens zijn kan hij mensen aankijken en uit het niets als een mafketel staan te kwispelen en de mensen naar zich toe trekken. 

Hij is een heerlijke reisgenoot, bus, trein of tram. Hij gedraagt zich altijd voorbeeldig. Niet perfect voor andere maar wel voor mij.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^