pup problemen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

pip (Gast)

Hallo ik heb een zeer leuk pupje gekocht van 12 weken ik heb een Bench voor hem gekocht , zijn eten in gezet en dat gaat nog net hij eet en weg is ie weer ,,maar als ik de deur dicht doe zelfs al ben ik in de kamer gilt ie moord en brand ,ze kunnen hem 3 huizen verder nog horen . Het gekke is als ie los in de kamer is mag ik wel even weg , kort naar boven niet te lang ,,  dat kan hij dan weer wel ,,blijf hij op zijn plekje liggen ..  Hoe kan ik het voor elkaar krijgen dat ik hem in de Bench ga krijgen , zodat ik even boodschappen kan gaan doen ,ben nu aan huis gekluisterd . Of ben ik wat ongeduldig gaat dit nog goed komen ,en hoe lang gaat het duren ongv ,, wie kan me raat geven ...zodat ik zonder paniek de hond rustig in de bensch even alleen kan laten ..of als er bezoek komt .. De hond is een boomer kruising ..

honden page profiel MagdaMagda

honden foto van Magda

Langzaam opbouwen .

Ik had dit met Bertus ook toen hij net bij ons was.

Ik legde hem in de bench als hij ergens ging liggen om te slapen.

Ik ben toen op een krukje voor de bench gaan zitten eerst nog met de deur open .

Dit heb ik langzaam uitgebouwd ,als hij bleef liggen omdat hij moe was deed ik zachtjes de deur dicht en bleef ik voor de bench zitten op de kruk.

Zo steeds de kruk iets verder weg gezet .zo opgebouwd tot ik de kamer uit kon.

 

honden page profiel JessicaJessica

Mijn pup was ook in paniek in de bench. 
Ik heb de bench laten staan, maar altijd het deurtje open gelaten. 

Toen hij 20 weken oud was ging hij soms zelf in de bench liggen en slapen (voor een kwartiertje ofzo). 

Ik heb het heeeeeeel langzaam en heeeel rustig opgebouwd. 
Pas met 8 maanden kon hij gedurende een uurtje in de bench. 
4 uur wegblijven was geen probleem, zo lang hij maar niet opgesloten in de bench zat. 

Bij mijn andere hond is de bench nooit een probleem geweest. 
Hij ging liggen slapen en ik hoorde hem niet meer. Het verschilt gewoon heel erg per pupje/hond. 

Kijk naar wat je eigen hond aangeeft. 
Ga maar na wat je zelf zou doen als iemand je ineens op zou sluiten in de wc? 

(qua formaat vergelijkbaar met de hond in de bench). 

Mijn mening (ik weet dat het niet de mening van iedereen is en dat respecteer ik ook) is dat de bench een prima hulpmiddel kan zijn. Voor bijvoorbeeld vervoer, of als je hond noodgedwongen even apart moet zitten. Maar een hond structureel (dagelijks veel uur) in de bench vind ik not-done. Maar goed... ik weet en respecteer de keuze van mensen die dat wel willen (omdat zij bijvoorbeeld moeten werken). 

honden page profiel Loco en ikLoco en ik

honden foto van Loco en ik

Dat had ik met Loco ook. Hij is nu 13 weken. De bench was geen probleem zolang het deurtje open blijf. Hij ging er zelf wel regelmatig even in enzo. Maar zodra het deurtje dicht ging was het foute boel.

 

Los even alleen zijn ging harstikke goed. Douchen of even vuilnis weggooien. Of naar beneden lopen om te kijken of er post is.

 

Na 2 dagen heb ik de bench weggehaald. Los alleen laten ga veel beter dan in de bench opsluiten. Slopen doet hij dan niets. Dus ben begonnen met het los alleen laten op te bouwen. Een uurtje alleen laten gaat nu prima. Hij kan dan in de keuken en de hal. De kamer sluit ik dan wel af, omdat daar wat kabels lopen en wat electronica sta waar hij bij kan.

 

Ik leg altijd wel een gevulde kong neer en verstop wat lekkere dingen. En van te voren zorg ik wel dat hij zijn wakkere uurtje heeft gehad en laat ik hem uit. Zodat hij wel moe is voor ik weg ga.

 

Voor de bench zelf heb ik geen tips. Met mijn vorige hond ook nooit een bench gebruikt.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

De ene pup kan tegen opsluiting in een bench, de andere niet. Je kunt het proberen met trainen en langzaam de tijd opbouwen. Een bench moet een veilige plek voor je pup zijn/worden.

 

Ga ook eens met je rug tegen de gesloten bench aanzitten, zodat de pup zich veiliger voelt.

 

Toen mijn hondje pup was, heb ik de bench ook geprobeerd met een doek erover en aan 1 kant niet bedekt. Dat was voor mijn pup te veel en hij raakte in paniek.

 

Welk ras of kruising is de pup? Kon je de pup niet met 8 weken krijgen? Heeft de fokker vooral in de belangrijke 8 -12 weken veel aan de socialisatie van de pup gedaan?

Heb je de moeder gezien?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Een bench als dat niet gaat is niet nodig, een ruimte geven waar die geen kwaad kan, de gang misschien ? Een vetbedje daar en dan ook eens daar als je thuis bent, kijk wat de pup doet, wanneer er zo,n drama van wordt gemaakt wat je daar beschrijft , moord en brand schreeuwen en ook snel het eten naar binnen propt is het geen goed idee om de bench te gebruiken....een vetbedje opmaken waar de pup geen kwaad kan en een grote ruimte geven, opgesloten vind niet iedere hond fijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat, Loco daar schrift is zeker een goede optie, als je pup zo panisch is ga daar dan mee wat Loco schrijft mee aan de slag, niet iedere hond vind de bench prettig.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik weet niet of het je gaat lukken om de hond comfortabel in de bench te krijgen als hij nu al moord en brand schreeuwt. Misschien kun je een rennetje rond de bench maken (met tuingaas ofzo) zodat het deurtje open kan blijven en jij toch rustig even weg kan

 

 

 

honden page profiel HellenHellen

Mijn pup (nu 14 wk) vond de bench ook niets...ik gestresst hij gestresst...en vooral de nachten...slopend..

wij hebben hem denk ik nu zo'n drie weken los en het gaat prima! Geen gepiep meer...hij blij wij blij....wel soms een plasje opruimen, maar dat hebben we ervoor over. Dit is als het goed is ook maar voor even, totdat hij zindelijk is.

Ik ga wel pas  het huis uit als hij moe is en uitgelaten is...zo is hij lekker moe en gaat slapen als ik een boodschap ga halen.

een bench is een mooi hulpmiddel, maar zeker geen must! Vroeger bestond er ook geen bench en lieten ze de honden ook los.

Succes, volg je gevoel en waar je zelf achterstaat!

honden page profiel monicamonica

honden foto van monica

Hoe lang heb je hem nu , want ik heb het idee dat je hem nog maar net hebt en dat hij/zij al in de bench moet kunnen blijven dat je een boodschap kan halen.
Ik roep hier altijd de eerste 4 weken ben je alleen non-stop bezig met je pup daarna pas wordt de wereld weer zichtbaar.
Het is een baby die kan je niet gelijk al even alleen laten het heeft de tijd nodig en hoelang kan niemand zeggen elke hond is net als elk mens anders

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Dwing toch geen bench als het dier er panisch in wordt 

en waarom moet hij in de bench als je bezoek krijgt ? 

Dat hoort bij socialisatie .

het is nog een baby , in godsnaam Pip als je een leuke hond hebt, verknoei het dan niet en als het toch moet, bouw  het dan stilletjes op  

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Mijn pup (nu 14 wk) vond de bench ook niets...ik gestresst hij gestresst...en vooral de nachten...slopend..
wij hebben hem denk ik nu zo'n drie weken los en het gaat prima! Geen gepiep meer...hij blij wij blij....wel soms een plasje opruimen, maar dat hebben we ervoor over. Dit is als het goed is ook maar voor even, totdat hij zindelijk is.
Ik ga wel pas  het huis uit als hij moe is en uitgelaten is...zo is hij lekker moe en gaat slapen als ik een boodschap ga halen.
een bench is een mooi hulpmiddel, maar zeker geen must! Vroeger bestond er ook geen bench en lieten ze de honden ook los.
Succes, volg je gevoel en waar je zelf achterstaat! "

 Heel goed, bench is een hulpmiddel, maar als men en de hond er gestrest van wordt is dat niet goed.......ga aan de slag eens zonder bench...

pip (Gast)

hallo , ben blij te horen dat ik niet de enige ben , ik zal heel veel geduld moeten hebben , en dan nog is het de vraag of ik deze hond echt in de bench ga krijgen , zit een mega wil in en ik ben er heel erg druk mee ,ook met niet in de voeten bijten en vaak bij bezoek echt heel vervelend ,ik heb hem gelukkig wel bijna zindelijk , maar plassen in huis gebeurd ook nog regelmatig . Maar we kunnen niet alles in zeer korte tijd zullen we maar zeggen , buiten alles is de hond wel heel erg slim is me opgevallen echt een kleine dondersteen .Nog even over in de keuken opsluiten , gaat niet heb een open keuken . In de gang kan ook niet is heel erg klein .Ik ben al met boord schotten bezig geweest maar hij blijft net zo lang rammen tot ie alles om heeft ook geen optie ..Wel wat hij goed doet is in de huiskamer gewoon los als hij slaapt , kan ik even snel wat doen .Het zal in de komende tijd hopelijk wel beter gaan ..Ik wil het niet opgeven ..

 

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

" hallo , ben blij te horen dat ik niet de enige ben , ik zal heel veel geduld moeten hebben , en dan nog is het de vraag of ik deze hond echt in de bench ga krijgen , zit een mega wil in en ik ben er heel erg druk mee ,ook met niet in de voeten bijten en vaak bij bezoek echt heel vervelend ,ik heb hem gelukkig wel bijna zindelijk , maar plassen in huis gebeurd ook nog regelmatig . Maar we kunnen niet alles in zeer korte tijd zullen we maar zeggen , buiten alles is de hond wel heel erg slim is me opgevallen echt een kleine dondersteen .Nog even over in de keuken opsluiten , gaat niet heb een open keuken . In de gang kan ook niet is heel erg klein .Ik ben al met boord schotten bezig geweest maar hij blijft net zo lang rammen tot ie alles om heeft ook geen optie ..Wel wat hij goed doet is in de huiskamer gewoon los als hij slaapt , kan ik even snel wat doen .Het zal in de komende tijd hopelijk wel beter gaan ..Ik wil het niet opgeven ..
  "

 

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

" hallo , ben blij te horen dat ik niet de enige ben , ik zal heel veel geduld moeten hebben , en dan nog is het de vraag of ik deze hond echt in de bench ga krijgen , zit een mega wil in en ik ben er heel erg druk mee ,ook met niet in de voeten bijten en vaak bij bezoek echt heel vervelend ,ik heb hem gelukkig wel bijna zindelijk , maar plassen in huis gebeurd ook nog regelmatig . Maar we kunnen niet alles in zeer korte tijd zullen we maar zeggen , buiten alles is de hond wel heel erg slim is me opgevallen echt een kleine dondersteen .Nog even over in de keuken opsluiten , gaat niet heb een open keuken . In de gang kan ook niet is heel erg klein .Ik ben al met boord schotten bezig geweest maar hij blijft net zo lang rammen tot ie alles om heeft ook geen optie ..Wel wat hij goed doet is in de huiskamer gewoon los als hij slaapt , kan ik even snel wat doen .Het zal in de komende tijd hopelijk wel beter gaan ..Ik wil het niet opgeven ..
  "

Oh er ging iets mis geloof ik! 

 

Je schrijft dat hij niet in de keuken kan, omdat je een open keuken hebt en niet in de gang omdat de gang te klein is?

Ik neem toch aan dat jou gang groter is dan de bench? 

Wij hebben onze hond gekregen op 4 maanden leeftijd en hij was gewend aan een bench, sterker nog, hij zat er al bijna heel zijn leven in.

Hier hadden wij ook de bench klaar gezet, alleen voor momenten dat wij heel eventjes weg moesten.

Meneer was er echter vanaf het eerste moment niet van gediend, alsof hij wilde zeggen, hier heb ik wel lang genoeg in gezeten.. 

Wij hebben de bench na precies 1 dag alweer opgeruimd en Willem los in de gang gelaten. Dit ging super, hij piepte en blafte geen moment meer!

Onze gang is ook niet heel groot, maar Willem kan zich er vrij bewegen en lekker naar buiten kijken, hij vindt het een fijn plekje.

Willem is nu net een jaar geworden en ligt wanneer wij weg zijn en s nachts nog steeds op zijn plekje in de gang, ook ivm onze kat.

Lekker kussentje neer gelegd en meneer is uiterst tevreden.

Een bench KAN een mooi hulpmiddel zijn, maar het is geen wondermiddel.

 

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

ik heb een Bench voor hem gekocht , maar als ik de deur dicht doe zelfs al ben ik in de kamer gilt ie moord en brand.
Het gekke is als ie los in de kamer is mag ik wel even weg , dat kan hij dan weer wel ,,blijf hij op zijn plekje liggen ..  

 Waarom moet ie dan in een bench, als ie gewoon rustig is los in huis? Ik begrijp die drang niet om honden in een hok te zetten, terwijl ze het prima doen zonder...

Hier gewoon niks bench, honden mogen overal in huis lopen, kiezen zelf waar ze liggen. Je leert je pup zich te gedragen in huis en dan is het toch prima?

honden page profiel Loco en ikLoco en ik

honden foto van Loco en ik

Een pup opvoeden kost veel tijd en geduld.

Wil je niet te snel gaan met het alleen zijn? Ik heb ook een open keuken. Met het afsluiten van de woonkamer ben ik er in het begin gewoon bij Loco gebleven. Gezellig even spelen in de keuken. Kluif geven en zelf een boek lezen of even achter de laptop in de keukentafel. Je pup moet de plek waar je hem alleen wil laten als veilige plek gaan zien.

 

Met bezoek was Loco ook vervelend. Bezoek opvoeden doet ook wonderen . Neem aan dat je bezoek mensen zijn die je graag mag en daar kan je best tegen uitleggen dat het beter is om je pup te negeren. Geef je pup als er bezoek is een lekker gevulde kong. Of koop een nieuw speeltje wat hij alleen krijg als er bezoek is. Of laat je pup samen met je bezoek even uit. Of geen je pup een lekkere kluif.

honden page profiel Loco en ikLoco en ik

honden foto van Loco en ik

Hoelang heb je hem trouwens al in huis? vanaf 8 weken?

Anoniem (Gast)

hallo ik heb hem vanaf 10 weken ongv, iemand had hem gereserveerd maar niet op komen halen , Ik heb vanmorgen een heerlijk zacht vacht in de bench gedaan , en wat denk je hij slaapt erin ! helemaal top ..Ik wil nog even uitleggen dat hij bij mij altijd in huis los mag dat is mijn doelstelling , ik wil niet de indruk wekken dat hij steeds in de bench moet , mijn vorige hondje heeft nog nooit een bench gehad en  heeft nog nooit iets fout gedaan in huis en is 17 jaar geworden  helaas heb ik 2 weken geleden afscheid moeten nemen van haar ..Maar dit is een heel ander hondje van karakter en vandaar mijn keuze voor een bench Maar het gaat al beter vandaag ben heel blij weer een stapje verder.

 

Anoniem (Gast)

gelukkig met de bench gaat het heel voorzichtig al beter , heeft er vanmorgen even in gelegen met deur dicht en wat lekkers , en was rustiger , Met het zindelijk ging het wel goed , alles steeds in de tuin  paar keer per dag , maar wat ik niet begrijp dat hij ook binnen plast als ik even niet kijk , op het speel kleed  kleine plasjes   dat vind ik jammer , is dit nog gewoon op deze leeftijd hij is 12 weken .. Ik ga ook elke dag wandelen , want hij heeft het echt nodig veel energie  Kan iemand mij nog tips geven over dag  binnen plassen ..wat kan ik er aan doen , krant gaat niet die gaat ie verscheuren ,tips zijn welkom ..

honden page profiel Loco en ikLoco en ik

honden foto van Loco en ik

Goed zeg dat het al beter gaat .

 

Pups hebben nog geen controle over hun blaas. Betekent dus dat ze schandalig vaak kleine plasjes doen. Met Loco ben ik in het begin echt elk uur naar buiten gegaan. Na een slaapje gelijk naar buiten, na een spelletje naar buiten, na het eten naar buiten. Als hij buiten een plasje doe is het een geweldige pup. Gelijk goed prijzen en eventueel iets lekkers geven. Dan valt op een gegeven moment het kwartje wel dat het de bedoeling is dat er buiten plasjes gedaan moeten worden.

 

Loco heeft het nu gelukkig door en begint het ook aan te geven als hij moet. Langzaam aan gaat het langer de plas ophouden beter. Maar sta nog steeds wel om de 1 1/2 tot 2 uur buiten. Soms heeft hij nog een ongelukje binnen. Maar als je dat in de gaten hou kan je het voor zijn. Zo deed Loco binnen een plasje als ik terug kom. Niet gelijk, maar moet ik boodschappen opruimen duurt dat te lang. Dus met terug komen is het gelijk even naar buiten zodra hij rustig is en die boodschappen kunnen een paar minuten later ook wel opgeruimd worden. 

 

Elke dag wandelen is belangrijk voor de socialisatie. Goed dat je dat elke dag doet.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Het feit dat een hond moet leren een bench leuk te vinden, zegt al genoeg.

 

Hier geen bench, gewoon genoeg tijd in je pup steken.

Nog nooit iets illegaals gesloopt en gewoon netjes zindelijk geworden.

 

Is een bench noodzakelijk? Nee!

honden page profiel AgnesAgnes

honden foto van Agnes

Ik maakte de bench heel leuk met speeltjes en ik verstopte er koekjes in, zodat ze er af en toe in ging kijken. Ook lag er een stuk doek uit het nest in. Overdag deed ik haar er dan in als ze heel moe was, dan sliep ze zo en dan zachtjes het deurtje opendoen zodat ze als ze wakker werd er weer uit kon. Dit hielp eigenlijk wel, uiteindelijk ging ze er uit zichzelf in liggen. Ze is nu 7 maanden, en slaapt snachts uit de bench en overdag is ze er ook vaak uit als we weg zijn, maar toch gaat ze er nog wel eens zelf in liggen

Komt allemaal goed hoor! Veel geduld!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Dit is iets was een hond in een bench niet kan, gewoon zelf lekker een plekje uitkiezen. Krijg je het te heet, zoek je een koeler plekje op. Wordt het te koud, kruip je lekker op de bank.

honden page profiel Loco en ikLoco en ik

honden foto van Loco en ik

" Het feit dat een hond moet leren een bench leuk te vinden, zegt al genoeg.
 
Hier geen bench, gewoon genoeg tijd in je pup steken.
Nog nooit iets illegaals gesloopt en gewoon netjes zindelijk geworden.
 
Is een bench noodzakelijk? Nee! "

 Mee eens dat een bench niet nodig. Hier doe ik het ook zonder bench en het gaat harstikke goed.

honden page profiel JessicaJessica

Dat ziet er heerlijk uit Suzanne!

(Heb jij overal tapijt liggen? Hoe bevalt dat?)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Dat ziet er heerlijk uit Suzanne!
(Heb jij overal tapijt liggen? Hoe bevalt dat?) "

 Kan het iedereen aanraden, ja echt!

Zand, blijft er in, je merkt het niet, gewoon af en toe stofzuigen. Haren kleven er ook aan vast, heb Perzen en een langhaar hond, de haren pluk je zo weg, geen rondvliegende haren of stof. 

Mijn dieren hebben overal een lekker ligplekje en ik zelf, zit het liefst voor de bank op de grond.

Als iets moorst, deppen, water erover, heb een kleine water stofzuiger en tot nu droogt alles netjes op.

Geen glij partijen voor de dieren, meer en het is zacht en lekker warm, wij willen niets anders meer.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Het feit dat een hond moet leren een bench leuk te vinden, zegt al genoeg.
 
Hier geen bench, gewoon genoeg tijd in je pup steken.
Nog nooit iets illegaals gesloopt en gewoon netjes zindelijk geworden.
 
Is een bench noodzakelijk? Nee! "

 

Hier ook nooit een bench gebruikt en niks aan de hand geweest.

En inderdaad, de eerste maanden heel veel tijd in de pup steken.

Voor Black was een bench ook niets geweest, hij heeft het snel warm.

Hij ligt het liefst op de plavuizen en zoekt telkens een koel plekje op.

Voor hem zou een bench een martelwerktuig zijn. 

 

honden page profiel JessicaJessica

"  Kan het iedereen aanraden, ja echt!
Zand, blijft er in, je merkt het niet, gewoon af en toe stofzuigen. Haren kleven er ook aan vast, heb Perzen en een langhaar hond, de haren pluk je zo weg, geen rondvliegende haren of stof. 
Mijn dieren hebben overal een lekker ligplekje en ik zelf, zit het liefst voor de bank op de grond.
Als iets moorst, deppen, water erover, heb een kleine water stofzuiger en tot nu droogt alles netjes op.
Geen glij partijen voor de dieren, meer en het is zacht en lekker warm, wij willen niets anders meer. "

 Ik pb je straks ff! Interessant! 

Volgende forumvraag: Hoe je pup 'blijf' leren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^