Welk ontvlooingsmiddel?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Ik zal proberen zo veel mogelijk info te geven.

In huis:

Lexie, hond, 4.8 kg, langharige Shih Tzu

Bella, poes, 3.7 kg, ernstige vlooienallergie

 

Ik moet ivm Bella preventief ontvlooien, als er iets in huis komt is zij er weken ziek van, goed ziek. Lexie pikt vlooien op bij mijn ouders en op 1 van onze favo looproutes.

Ik heb Lexie toen ik haar kreeg met Beaphar behandeld, maar hier waren de vlooien helaas resistent voor. Vervolgens doorgegaan naar Advantage, tevreden maar omdat het hier moeilijk te krijgen is overgestapt op Bolfo Gold. Bij de 3e maand begon ze na toediening onwijs te speekselen en heeft mijn dierenarts afgeraden dit nog te gebruiken. Op hun advies *** pillen gaan gebruiken. Hoewel het innemen niet vlot gaat, deden beide dames het hier de 1e 2 maanden top op. Vanochtend weer gegeven, Bella spugen (bekende bijwerking), en Lexie is erg trillerig, alsof ze het erg koud heeft.

Nu weet ik niet zeker of het er door komt natuurlijk, maar het is me ook iets te toevallig. Of ben ik nu echt overbezorgd en zouden jullie het nogmaals proberen?

 

Wat ik zoek:

Een pipet, 1x per maand waarvan jullie denken dat ze er niet op zal reageren. Ecostyle vind ik geen optie om dat dagelijks opnieuw op te sprayen, een vlooienband is geen optie met Lexie haar vacht, waarschijnlijk zal ik dit voor Bella wel gaan gebruiken (dacht aan saresto).

 

Ik heb zelf de bestandsdelen van Bolfo en *** nagezocht en zag zo geen overeenkomsten, maar ben er ook niet heel goed in.

 

Graag hoor ik jullie ideeën voor Lexie, ook over of ik nu te snel oordeel. Uiteraard ga ik morgen ook met de dierenarts overleggen, aangezien niet bestrijden dus echt geen optie is.

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Comfortis ken ik niet

Wel positieve ervaringen met nexgard en bravecto, maar ik weet niet of dat dezelfde werkzame bestanddelen zijn?

 

Als ze er zo op reageren zou ik het niet nogmaals proberen nee..

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Stronghold (alleen verkrijgbaar bij dierenarts) werkt heel goed tegen vlooien, maar bestrijdt geen teken. Stronghold is prijzig.

 

Als je geen risico op vlooien wil lopen en daardoor geen natuurmiddelen kunt inzetten, zou je opnieuw Advantage kunnen gebruiken. (nooit Advantix!!).

 

Dit kan je tegen gunstige prijs bij de webwinkel kathond.nl bestellen. Als je 1 set bestelt geen verzendkosten, komt als brievenbuspost. Heb je meer dan een doosje nodig, maak er dan 2 orders van om verzendkosten te vermijden.

https://kathond.nl/kat-hond/vlooien/advantage-c-1_2.html?osCsid=18ql7svtbd45sma786f8v95k11&osCsid=18ql7svtbd45sma786f8v95k11

 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Dank jullie wel!

Lieke dat zijn beide pillen toch? Heb een voorkeur voor pipetten maar zal het niet direct afwijzen

 

Loesje: Kosten maakt me helemaal niks uit dus zal even naar Stronghold informeren morgen. Terug naar advantage is inderdaad ook gewoon een idee, stom dat dat niet bij me op is gekomen. Tekenbescherming is niet nodig, heeft ze gelukkig nog nooit gehad

Ik zou bereid zijn bij Lexie natuurmiddelen te proberen zolang ik Bella top beschermd heb. Maar het enige dat ik tegen kom is die sprays of shampoo van Ecostyle en dat vind ik nou geen optie omdat ik iets wil dat langer werkt.

Wat k me wel afvroeg en meespeelde in mijn beslissing rondom Advantage, is dat die dosering zo ruim is (4-10 kg), krijgt zo'n hondje van 4.8 kg dan niet heel veel in zich, of krijgt een hond van 10 juist heel weinig?

 

Ik ga kijken naar jullie middelen bedankt voor jullie reacties!!

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Ik kan me voorstellen, dat je bij een gewicht van 4,8 kg twijfelt over de pipetten van 4-10 kg. Vaak bouwen fabrikanten een marge in. Je zou kunnen gokken op de pipetten tot 4 kg.; maar dat moet je uiteindelijk zelf beslissen.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

" Ik kan me voorstellen, dat je bij een gewicht van 4,8 kg twijfelt over de pipetten van 4-10 kg. Vaak bouwen fabrikanten een marge in. Je zou kunnen gokken op de pipetten tot 4 kg.; maar dat moet je uiteindelijk zelf beslissen. "

 Dank je wel voor je antwoord! Zal dit ook nog even vragen aan de dierenarts. Kleine lijkt zich inmiddels wat beter te voelen onder haar dekentje gelukkig!

honden page profiel monique vd leestmonique vd leest 3 doggies

honden foto van monique vd leest

ik heb een hond hond met vlo allergie en gebruik advantix en ben erg tevreden daarover

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody 3 doggies

honden foto van Lupa & Cody

Ik gebruik voor Lupa EcoSpot, een natuurlijk middel in een pipetje wat je één keer in de maand geeft. Voor Lupa werkt het erg goed, geen teek en geen vlooi gevonden sinds ze hier is. Naast de EcoSpot krijgt ze ook dagelijks zo'n knoflookbonbon voor kleine honden. 

 

Je hebt hetzelfde middel trouwens ook voor katten. 

 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Casper krijgt ook schapenvet/knoflook bonbons.

Ik hoopte ook de vlooien en teken weg te houden door Eco Spot pipetten te gebruiken. Vorig jaar op de 19e dag na het geven van een Eco Spot pipet opeens veel vlooien. Ik baalde enorm en heb een tablet bij de dierenarts gehaald om Casper in ieder geval 30 dagen vlooienvrij te houden. Ik heb al heel lang honden en dit was de eerste keer dat ik vlooien in huis had; 95% zit nl. in je huis en 5% op de hond.

 

Ik gruwel van die krengen van vlooien en krijg er de kriebels van, ook al zitten deze niet op mij.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Dank jullie wel voor de reacties!

Ik heb gisteren contact gehad met de dierenarts die erg fijn reageerde. Hele hoop vragen aan mij om te zien wat het kon zijn en zij nemen weer contact op met de fabrikant om het door te geven. Echter denkt mijn dierenarts aan allergie, omdat ze bij haar 2e pilletje (vorige maand) ook iets trillerig was, maar niet zo erg. Met hun besproken dat ik gewoon terug ga naar Advantage, maar voor Lexie hou ik even een pauzemaand aan. Even een maand niks voor ze weer iets krijgt, hoop dat het weer in mijn voordeel werkt.

 

Die bonbons, wat doet dat? Ik ben daar eerlijk gezegd niet bekend mee?

 

Ja dat heb ik dus ook Loesje, Bella is dan fysiek allergisch, maar dit baasje psychisch haha

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Ook al heeft één van je honden maar een milde reactie vertoond op een ontvlooïngsmiddel, dan zou ik dit absoluut niet meer geven.

 

Casper krijgt 1 schapenvet/knoflook mini bonbon (95% schapenvet en 5% knoflook) per dag. Bij de mini bonbons werd eerst op de verpakking aangegeven voor honden < 10 kg. Nu staat er op de verpakking 1-4 bonbons per dag per 10 kg., terwijl de bonbons hetzelfde zijn gebleven. Ik blijf 1 bonbon aan Casper geven.

 

De 5% knoflook zullen de vlooien niet voldoende tegenhouden.

 

Verder zorgen de bonbons o.a. voor bescherming van het slijmvlies van het maag- en darmkanaal zie: 

citaat

schapenvet zorgt er voor dat het slijmvlies van het maag- en darmkanaal beschermd wordt tegen voedselbestanddelen die irriterend werken. Hierdoor wordt de opname vanuit de darmen verbeterd. Schapenvet is een product dat de maag- en darmflora positief beïnvloed en activeert. Hierdoor worden de voedingsstoffen beter opgenomen en dit betekent een betere vertering.

einde citaat

Bron: 

http://www.biofooddiervoeding.nl/honden/vetten/39/bonbons-knoflook-mini.html

 

 

 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Dank je voor de uitleg :) Zal er eens naar kijken

 

En nee ik geef het dus inderdaad niet meer :)

Volgende forumvraag: Wederom sponzen gevonden..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^